Mi u Krajini ih nazivamo prevrte, taj naziv nećeš čuti više nigdje! Zakon! Sa sirom, sa vrhnjem, sa kajmakom, sa margarinom, sa pastrmom, sa argetom, čak mogu i sa šipkovom marmeladom, vjerovali ili ne...
Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Moderator: anex
- Ridjobrki
Joooj, đe me nađe!!!!!!!!
Mi u Krajini ih nazivamo prevrte, taj naziv nećeš čuti više nigdje! Zakon! Sa sirom, sa vrhnjem, sa kajmakom, sa margarinom, sa pastrmom, sa argetom, čak mogu i sa šipkovom marmeladom, vjerovali ili ne...

- Tesssa
naziv prevrte se koristi i u nekim dijelovima HercegovineRidjobrki wrote:Joooj, đe me nađe!!!!!!!!
Mi u Krajini ih nazivamo prevrte, taj naziv nećeš čuti više nigdje! Zakon! Sa sirom, sa vrhnjem, sa kajmakom, sa margarinom, sa pastrmom, sa argetom, čak mogu i sa šipkovom marmeladom, vjerovali ili ne...![]()
sto je cudna marmelada? mislim, ne volim przenice
- Ridjobrki
Ma može al' nisam htio ja sve...
- Ridjobrki
minnela, ne unosi razdor! 
- Ridjobrki
Ustvari, da ima starog koji se mora potrošiti, jest fakat...suncica24 wrote:Meni su przenice znak da u kuci nema svjezeg hljeba. A svjez hljeb obozavam![]()
Sto bi znacilo da...bas i ne volim przenice
- nebojeplavo
Joj ja ogladnih od ove teme

-
EI Presidente
Pa to se u USofA jede sa maple sirupom dragi kolega, i cuj nema dobrog hljeba, cccccc...pa trebo si kod mene jutros bit na kafi, pa da vidis kako "nema dobrog 'ljeba" u chemereci...pitt wrote:volim.....samo u americi teko naci dobrog hljeba za to:D
Al su kaloricneeeeeeeee![]()
![]()
![]()
nema nista bolje nego sa dobrim sirom i kajmakom ujutro
:D:D
- pitt
ma ima al se valja potruditiEI Presidente wrote:Pa to se u USofA jede sa maple sirupom dragi kolega, i cuj nema dobrog hljeba, cccccc...pa trebo si kod mene jutros bit na kafi, pa da vidis kako "nema dobrog 'ljeba" u chemereci...pitt wrote:volim.....samo u americi teko naci dobrog hljeba za to:D
![]()
![]()
-
EI Presidente
e yebi ga sad kolega, pa pricamo o przenicama, ne pricamo o somunima i pekaramapitt wrote:ma ima al se valja potruditiEI Presidente wrote:Pa to se u USofA jede sa maple sirupom dragi kolega, i cuj nema dobrog hljeba, cccccc...pa trebo si kod mene jutros bit na kafi, pa da vidis kako "nema dobrog 'ljeba" u chemereci...pitt wrote:volim.....samo u americi teko naci dobrog hljeba za to:D
![]()
![]()
:D ne mozes ko kod nas u papucama jos bunovan do pekare i somuna pokupiti
nego mi je shega da je neko pokreno temu o przenicama, meni jutros pale na pamet, te ih i napravim, a nisam ih jeo godinama
- Lace
#47 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
njamIvy wrote:Jedan od najdražih obroka za doručak od kad znam za sebe. Same ili sa sirom, pavlakom ili salamom (pilećom dabome)... plus kraš ekpres na sve to!
Kako ih vi zovete, pravite? Vraćaju li vas u djetinstvo? Najbolja kombinacija?
Tema mi naumpade jer sam ih sebi napravila za večeru, sa pavlakom i kajmakom, i ne mogu da odolim!
Bon apetit!
- Salko sto je u vodu skako
#48 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
nije bas uvjek njamLace wrote:njamIvy wrote:Jedan od najdražih obroka za doručak od kad znam za sebe. Same ili sa sirom, pavlakom ili salamom (pilećom dabome)... plus kraš ekpres na sve to!
Kako ih vi zovete, pravite? Vraćaju li vas u djetinstvo? Najbolja kombinacija?
Tema mi naumpade jer sam ih sebi napravila za večeru, sa pavlakom i kajmakom, i ne mogu da odolim!
Bon apetit!
- van Basten
jedno od mojih najdražih jela za doručak/večeru... često znam namjerno kupiti više hljeba nego nam treba kako bi jedan odstojio i završio kao prženica.
Slažem se sa manje više svim dodacima koji ih prate uz jelo (slanim, naravno
), a ja ih još volim namazati senfom prije stavljanja slojeva
Slažem se sa manje više svim dodacima koji ih prate uz jelo (slanim, naravno
- Salko sto je u vodu skako
ovo sa senfom budem probo ovih danavan Basten wrote:jedno od mojih najdražih jela za doručak/večeru... često znam namjerno kupiti više hljeba nego nam treba kako bi jedan odstojio i završio kao prženica.
Slažem se sa manje više svim dodacima koji ih prate uz jelo (slanim, naravno), a ja ih još volim namazati senfom prije stavljanja slojeva