PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
neoxxx

Post by neoxxx »

Ne nuzno tekstovi, prije naslovi tekstova, nece tekstove niko citati. To bi trebalo biti kratko, jasno i da bode oci...
s vetrom uz lice

Post by s vetrom uz lice »

je don vito i to što kažeš animirat više ljudi!? kako čime? često vidiš i štediše i te pomenute + rudare metalce demobilisane izbjeglice poljoprivrednike decertificirane i sl. i vazda ti je kod nas češka se samo kad njega zasvrbi :-)
Teško ćeš bolan vidjet sve skupa sabrane ~ i prevarene štediše kako protestuju s demobilisanim borcima - a đe su sad oni?, te rudari s metalcima, izbjeglice s poljoprivrednicima. Nema među­sobne solidarnosti ni razumijevanja,i hihi da ne kažem udruživanja.. pozivali smo sve skupa, al đabe izgleda - vazda previše saburli

danas smo bili super, ko i vazda - mašala nije bogzna kakav odziv al et ...
hvala ljudi!
treba paralizovat grad, ovo izgleda ne pali više, niko da se oglasi, ljudi se demorališu ~ kako rekoše ovi gorepročitani - PARALIZOVAT GRAD! i
OSTAVKE! :angry: i sredit čiku koji podmazuje državnim uljem i papazijani vazda niđevezano!

et' pa do subote glasno i jasno, pa paraliza grada...

i da!
Baby Blue wrote: Ljudi, sta mislite da na nove plakate skeniramo i tekstove iz novina? Da uz svaki plakat ide po jedan tekst o tome kako nam kriminalci izlaze na ulicu nakon mjesec dana pritvora, kako nam u gradu za mjesec dana droga odnese 8 zivota, kako na svakom koraku pljackaju neke klince na putu do skole ili iz skole i sl.?! A hvala Bogu, kako imamo profesionalne medije koji se ne libe objaviti najgore fotografije, da onda i mi to okrenemo u svoju korist, skeniramo i postavimo na plakate?! Ljudima treba nesto sto ce im pokrenuti mozak iz mrtvila, sto ce ih natjerati da shvate da se te stvari ne desavaju 'tamo nekom' ili 'tamo negdje' nego u nasoj najblizoj okolini i da se zrtve ne biraju kao dio kojekakvih medjusobnih obracuna, nego da smo svi postali mete i potencijalne zrtve!!!
je treba treba, i naslove i tekst ~ skeniraj i kopiraj
bilo je i danas sličnih stvari al ne baš na ovu temu ostavke i sl. uglavnom vidjela sam kod nekog dede tekstove prekopirane s poligona i tako ...

dobra zamisao :thumbup:
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

Ne treba skenirati tekstove, treba skenirati naslove, kriticne recenice, shvatite jednom da ljudi nemaju zivaca citati dugacke tekstove. Evo, ja znam od nekoliko njih kojima sam dala (mislim na one koje znam) letak samo je jedna osoba procitala tekst sa zadnje strane... Nama trebaju jezgrovite i ubojite recenice, koje ce razumjeti siroke narodne mase.
Sta mislite koliko je njih razumjelo onaj tekst, ako su ga procitali uopce.
I jos nesto, slika govori vise od hiljadu rijeci...

Jedan od primjera, prvi koji mi je pao... slika lokve krvi i tekst velikim slovima - ovo se ne desava drugima, ovo se desava nama, izadjimo na proteste blabla...
alica.k

Post by alica.k »

Alhemicarkaa wrote:Ne treba skenirati tekstove, treba skenirati naslove, kriticne recenice, shvatite jednom da ljudi nemaju zivaca citati dugacke tekstove. Evo, ja znam od nekoliko njih kojima sam dala (mislim na one koje znam) letak samo je jedna osoba procitala tekst sa zadnje strane... Nama trebaju jezgrovite i ubojite recenice, koje ce razumjeti siroke narodne mase.
Sta mislite koliko je njih razumjelo onaj tekst, ako su ga procitali uopce.
I jos nesto, slika govori vise od hiljadu rijeci...

Jedan od primjera, prvi koji mi je pao... slika lokve krvi i tekst velikim slovima - ovo se ne desava drugima, ovo se desava nama, izadjimo na proteste blabla...
bas tako, samo to ce privuc vise paznje nego sto je sad imamo
4more

Post by 4more »

VIJEST IZ "OSLOBODJENJA"

Zaprijetio profesoru da će ga provozati u gepeku

Mate Šimić, zvani Dolkić, dobro poznat policiji u Zapadnohercegovačkom kantonu, prije nekoliko dana napao je profesora tjelesnog odgoja srednje škole “Antun Branko Šimić“ u Grudama koji je odstranio njegovu kćerku sa časa.

Od izvora bliskog MUP-u ZHK-a saznali smo da je Šimićeva kćerka od­mah pošto je odstranjena sa časa koji se održavao u sportskoj dvorani u Grudama, otišla do oca i to mu rekla. Šimić je tada krenuo da se obračuna sa profesorom.

Član automafije

“Ušao je u dvoranu i pred 30-ak učenika zavrnuo profesoru ruku, izgurao ga vani i natjerao da klekne. Potom ga je otvorenom šakom udario po potiljku i počeo prijetiti. Rekao mu je da će ga, ako opet odstrani njegovu kćerku sa časa, provozati u gepeku automobila. Poznato je da tako prijete mafijaši i da se u gepeku vozaju mrtve osobe“, ispričao je naš izvor.

Iz MUP-a ZHK-a kazali su nam da su prijavu o napadu na profesora dobili od Ministarstva prosvjete, te da su u toku provjere i identifikacija eventualnih učesnika incidenta.

Međutim, u Grudama, govori naš izvor, svi znaju ko je napao profesora i prijetio mu, ali Šimiću niko ništa ne smije bez obzira na to šta da učini.

Naime, ime Mate Šimića posljednji put u javnosti se pojavilo nakon spektakularne policijske akcije u oktobru 2007. na razbijanju automafije u Zapadnohercegovačkom kantonu. Tada je oduzeto 30 skupocjenih automobila, te više od 160 motora s kojih su izbrisani originalni brojevi.

Šimić je uspio pobjeći jer je saznao za akciju budući da je prisluškivao policiju pomoću radiostanica. On i Zlatko Zeljko su se, ipak, predali nakon jednomjesečnog bjekstva i nedugo potom pušteni na slobodu. Svojevremeno je Šimić bio osumnjičen i za krijumčarenje kartona marlbora koji su pronađeni u kamionu parkiranom na njegovom autootpadu. I tada je jedno vrijeme bio u bjekstvu zajedno sa drugim članom podzemlja Robertom Iličićem.

Naš izvor nam je ispričao da slučaj od prije četiri godine najbolje ilustruje ko je zapravo Šimić.

Uslovno osuđivan

“Šimić, Iličić i još neki njihovi prijatelji su uslovno osuđeni prije nekoliko godina jer su, pijani, demolirali Dom zdravlja Grude, a potom otišli u lokalnu policijsku stanicu i pretukli dežurnog operativnog pripadnika MUP-a ZHK-a”, kaže naš izvor.

U slučaju posljednjeg Šimićevog incidenta kod sportske dvorane u Grudama, on još nije identifikovan kao osumnjičeni uprkos velikom broju svjedoka, što iluzorno pokazuje strah građana, ali i nemoć policije u ovom mjestu.

Koje ropostvo, koje okretanje glava, koja nemoc vlasti ....!

Sarajevski su protesti znacajni jer ukazuju na univerzalne BiH probleme. Mozda bi protesti iz Sarajeva mogli postati uzor za druge BiH gradove!?

Sami sebe moramo osloboditi od mocnih kriminalaca i korumpirane, nemocne vlasti. Svako u svome gradu!
Last edited by 4more on 01/03/2008 21:59, edited 1 time in total.
damirm

Post by damirm »

NISMO NI MISLILI DA CE ONI TEK TAKO OTICI!!!

Treba ljudi biti uporan, guzove odrat, mobilizirati sve moguce i nemoguce. Ova ideja za Feroelektro je odlican strateski pravac. Trebaju nam i sindikati i penzioneri i studenti, jednostavno svi obespravljeni. Predlazem da se tokom sljedece sedmice pokusamo sastati sa sto vise ljudi, da im objasnimo sta zelimo i da ih pokusamo ujediniti da napravimo nesto.
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

damirm wrote:NISMO NI MISLILI DA CE ONI TEK TAKO OTICI!!!

Treba ljudi biti uporan, guzove odrat, mobilizirati sve moguce i nemoguce. Ova ideja za Feroelektro je odlican strateski pravac. Trebaju nam i sindikati i penzioneri i studenti, jednostavno svi obespravljeni. Predlazem da se tokom sljedece sedmice pokusamo sastati sa sto vise ljudi, da im objasnimo sta zelimo i da ih pokusamo ujediniti da napravimo nesto.
Slazem se, i mislim da trebamo, kao pojedinci, otici i podrzati i druge proteste, i tu razgovarati sa ljudima... jednostavno mobilizirati ljude :)
anakadabra

Post by anakadabra »

Rulja slušajte Kalman :thumbup:
damirm

Post by damirm »

Mislim da smo neke stvari naucili, neke ispite polozili, kao grupa se oformili i sad mozemo nastaviti dalje. Ne trebam ponavljati koliko su nam ostricu otupili neki ljudi, da se ne ponavljam, ove "boracke" organizacije, nedostatak identiteta (sto se ogleda i u parolama), neiskustvo itd. Ima nas malo, nemamo novaca, a opet smo izveli na ulicu neke divne ljude.

Za dalje moramo biti:

1) kreativni (predlazem da organizujemo "Srusi taju" party 08.03. 22h);

2) moramo se sastati sa sto vise predstavnika obespravljenih, UJEDINITI IH (u Francuskoj ni jedan jaci protest ne ide bez podrske 200-300 sindikata), objasniti im sta smo, ko smo, za sta se zalazemo i traziti da nas podrze prisustvom na protestima i po mogucnosti i javno;

3) nastaviti s peticijom;

4) u G. vijecu inicirati pitanje referenduma (ovo bi napravilo ogroman psiholoski efekat i pritisak na "gospodžu");

5) sve dati u medije.
nesvjesna

Post by nesvjesna »

damirm wrote:Mislim da smo neke stvari naucili, neke ispite polozili, kao grupa se oformili i sad mozemo nastaviti dalje. Ne trebam ponavljati koliko su nam ostricu otupili neki ljudi, da se ne ponavljam, ove "boracke" organizacije, nedostatak identiteta (sto se ogleda i u parolama), neiskustvo itd. Ima nas malo, nemamo novaca, a opet smo izveli na ulicu neke divne ljude.

Za dalje moramo biti:

2) moramo se sastati sa sto vise predstavnika obespravljenih, UJEDINITI IH (u Francuskoj ni jedan jaci protest ne ide bez podrske 200-300 sindikata), objasniti im sta smo, ko smo, za sta se zalazemo i traziti da nas podrze prisustvom na protestima i po mogucnosti i javno;

4) inicirati referendum u G. vijecu (ovo bi napravilo ogroman psiholoski efekat i pritisak na "gospodžu");

5) sve dati u medije.
party... nisam baš najzagrijanija za ideju. neozbiljno? 22h? šta bi oni penzioneri? šta bi ljudi s malom djecom koji u jedan dođu? baš što onaj čiča reče na kalmanu, lakrdija će da bude. ima puno boljih načina građanskog neposluha, oliti pasivnog otpora. neke od njih mi već aktivno koristimo. sad samo treba preći na radikalnije mjere.

http://www.starhawk.org/activism/198ways.html
damirm

Post by damirm »

nesvjesna wrote:
damirm wrote:Mislim da smo neke stvari naucili, neke ispite polozili, kao grupa se oformili i sad mozemo nastaviti dalje. Ne trebam ponavljati koliko su nam ostricu otupili neki ljudi, da se ne ponavljam, ove "boracke" organizacije, nedostatak identiteta (sto se ogleda i u parolama), neiskustvo itd. Ima nas malo, nemamo novaca, a opet smo izveli na ulicu neke divne ljude.

Za dalje moramo biti:

4) inicirati referendum u G. vijecu (ovo bi napravilo ogroman psiholoski efekat i pritisak na "gospodžu");

5) sve dati u medije.
party... nisam baš najzagrijanija za ideju. neozbiljno? 22h? šta bi oni penzioneri? šta bi ljudi s malom djecom koji u jedan dođu? baš što onaj čiča reče na kalmanu, lakrdija će da bude. ima puno boljih načina građanskog neposluha, oliti pasivnog otpora. neke od njih mi već aktivno koristimo. sad samo treba preći na radikalnije mjere.

To je za nas malo mladje. Pozoveme volontere dj's. Zasto ne bi djelovali na vise nivoa? Da napravimo marketinski istup prema mladjima, da ih naucimo da s ponosom nose one bedzeve...Ja ni u kom slucaju nisam za radikalnije mjere. Cisti znak slabosti i nekreativnosti. :-)
nesvjesna

Post by nesvjesna »

damirm wrote:
nesvjesna wrote:

Za dalje moramo biti:

5) sve dati u medije.

To je za nas malo mladje. Pozoveme volontere dj's. Zasto ne bi djelovali na vise nivoa? Da napravimo marketinski istup prema mladjima, da ih naucimo da s ponosom nose one bedzeve...Ja ni u kom slucaju nisam za radikalnije mjere. Cisti znak slabosti i nekreativnosti. :-)
mi malo mlađi sjedimo na kafama u baštama i slikamo ove mahnite likove s pištaljkama kamerama na mobitelima i ibretimo se. ako će doći na "protestni koncert" zbog dj-a a neće doći na protest zbog onoga zbog čega dolazimo ti i ja i svi mi, zašto da dolaze? kakva je razlika između toga i onih opcija koje su se spominjale, koncerta ovog-onog ko bi nas podržao?

radikalnije mjere u smislu duže blokade saobraćaja., sjedenja na cesti. u smislu blokade zgrade kantona na radni dan, da ne mogu izaći s posla. meni je znak slabosti ugađanje poguzijama kojima je ofirno doći na protest pozivanjem na protestni dernek.

(ništa lično, damire, konstruktivna rasprava)
damirm

Post by damirm »

nesvjesna wrote:
damirm wrote:
nesvjesna wrote: party... nisam baš najzagrijanija za ideju. neozbiljno? 22h? šta bi oni penzioneri? šta bi ljudi s malom djecom koji u jedan dođu? baš što onaj čiča reče na kalmanu, lakrdija će da bude. ima puno boljih načina građanskog neposluha, oliti pasivnog otpora. neke od njih mi već aktivno koristimo. sad samo treba preći na radikalnije mjere.

mi malo mlađi sjedimo na kafama u baštama i slikamo ove mahnite likove s pištaljkama kamerama na mobitelima i ibretimo se. ako će doći na "protestni koncert" zbog dj-a a neće doći na protest zbog onoga zbog čega dolazimo ti i ja i svi mi, zašto da dolaze? kakva je razlika između toga i onih opcija koje su se spominjale, koncerta ovog-onog ko bi nas podržao?

radikalnije mjere u smislu duže blokade saobraćaja., sjedenja na cesti. u smislu blokade zgrade kantona na radni dan, da ne mogu izaći s posla. meni je znak slabosti ugađanje poguzijama kojima je ofirno doći na protest pozivanjem na protestni dernek.

Hvala Bogu. Da je bilo vise konstruktivne rasprave...Rijec je cisto o marketingu. Jednostavno o bogacenju znacenja ovog sta radimo i na kulturnom planu, a ne samo na fizickom (kroz skidanje kila setnjama). Moze i sjedenje na cesti. Nema razloga da se bilo sta iskljucuje. Samo bez kamenica, paljenja i sl.
nesvjesna

Post by nesvjesna »

damirm wrote:
nesvjesna wrote:
damirm wrote: To je za nas malo mladje. Pozoveme volontere dj's. Zasto ne bi djelovali na vise nivoa? Da napravimo marketinski istup prema mladjima, da ih naucimo da s ponosom nose one bedzeve...Ja ni u kom slucaju nisam za radikalnije mjere. Cisti znak slabosti i nekreativnosti. :-)

Hvala Bogu. Da je bilo vise konstruktivne rasprave...Rijec je cisto o marketingu. Jednostavno o bogacenju znacenja ovog sta radimo i na kulturnom planu, a ne samo na fizickom (kroz skidanje kila setnjama). Moze i sjedenje na cesti. Nema razloga da se bilo sta iskljucuje. Samo bez kamenica, paljenja i sl.
ne, ne, ne, nisam ni ja mislila nikakve agresivne mjere. samo radikalniji oblik nenasilnog protesta. građanski neposluh, passive resistance.
[Matrix]

Post by [Matrix] »

nesvjesna wrote:
damirm wrote:
nesvjesna wrote: party... nisam baš najzagrijanija za ideju. neozbiljno? 22h? šta bi oni penzioneri? šta bi ljudi s malom djecom koji u jedan dođu? baš što onaj čiča reče na kalmanu, lakrdija će da bude. ima puno boljih načina građanskog neposluha, oliti pasivnog otpora. neke od njih mi već aktivno koristimo. sad samo treba preći na radikalnije mjere.

Stalno suzavate krug potencijalnih "ucesnika" na protestu.Jednostavno je fali hrabrosti i pravog bunta da se dodje do rezultata.Ako organizujete nekakav "party-protest"moze vam doci samo ova mlada,sad vec elita "prosvjednika".I inace elitizirate se na drustvance.Vama ovo izgleda kao neki mali dernecic,setate (dobro je za cirkulaciju) i sminkate se u toku demonstracija (kao jedna djevojka danas).Onda dodjete kuci i cekate slike i reakcije "sveta" na setanje.Slabo ce vam ovako Si S dati ostavke.Treba sebi postaviti pitanje,zasto vecina u nama ne vidi vlastitu potrebu da ustane protiv nepravde i javasluka ?! Nazivaju nas maminim i tatinim dobro uhljebljenim "setacima".Nismo opasnost posebno ne za SiS,prelazimo u sminkeraj i cirkus.Treba to uobliciti i dati mu ime i snagu da moze da djeluje inace ovako mozemo setati do sudnjeg dana,istina meni godi posto mi je cirkulacija slaba. :D :D

I da,ako cete praviti drustvo mladih setaca,onda nas 30+ momaka sveg radnog svijeta se odricete.Zovnite ovog "Edu majku" da vam gudi o neprvadi i lopovluku volje ljudi da slusaju o tome al ne vole da djeluju protiv toga. :)
nesvjesna

Post by nesvjesna »

[Matrix] wrote:
nesvjesna wrote:
damirm wrote: To je za nas malo mladje. Pozoveme volontere dj's. Zasto ne bi djelovali na vise nivoa? Da napravimo marketinski istup prema mladjima, da ih naucimo da s ponosom nose one bedzeve...Ja ni u kom slucaju nisam za radikalnije mjere. Cisti znak slabosti i nekreativnosti. :-)

Stalno suzavate krug potencijalnih "ucesnika" na protestu.Jednostavno je fali hrabrosti i pravog bunta da se dodje do rezultata.Ako organizujete nekakav "party-protest"moze vam doci samo ova mlada,sad vec elita "prosvjednika".I inace elitizirate se na drustvance.Vama ovo izgleda kao neki mali dernecic,setate (dobro je za cirkulaciju) i sminkate se u toku demonstracija (kao jedna djevojka danas).Onda dodjete kuci i cekate slike i reakcije "sveta" na setanje.Slabo ce vam ovako Si S dati ostavke.Treba sebi postaviti pitanje,zasto vecina u nama ne vidi vlastitu potrebu da ustane protiv nepravde i javasluka ?! Nazivaju nas maminim i tatinim dobro uhljebljenim "setacima".Nismo opasnost posebno ne za SiS,prelazimo u sminkeraj i cirkus.Treba to uobliciti i dati mu ime i snagu da moze da djeluje inace ovako mozemo setati do sudnjeg dana,istina meni godi posto mi je cirkulacija slaba. :D :D

I da,ako cete praviti drustvo mladih setaca,onda nas 30+ momaka sveg radnog svijeta se odricete.Zovnite ovog "Edu majku" da vam gudi o neprvadi i lopovluku volje ljudi da slusaju o tome al ne vole da djeluju protiv toga. :)
ako meni to govoriš, potpuno pogrešnu osobu citiraš. ja sam protiv toga protiv čega ti govoriš. ni ja ne želim da protesti postanu fensi i partiji za mlađu raju. ja hoću da dođu penzioneri, u još većem broju. da dođe radna populacija, u još većem broju. da dođu SVI građani, svih generacija.
ono u čemu se ne slažem s tobom je to da ime daje snagu. ne treba nam ogrlica za cuke, obilježja, logo, moto, ime, sjedište, štab, hijerarhija, da bismo funkcionisali, i to dobro.

ja hoću da sjednem na cestu. hoću da sjednem pred zgradu kantona. u suštini, meni je dojadilo da hodam, i hoću da sjednem :lol: :lol:
[Matrix]

Post by [Matrix] »

nesvjesna wrote:
[Matrix] wrote:
nesvjesna wrote: mi malo mlađi sjedimo na kafama u baštama i slikamo ove mahnite likove s pištaljkama kamerama na mobitelima i ibretimo se. ako će doći na "protestni koncert" zbog dj-a a neće doći na protest zbog onoga zbog čega dolazimo ti i ja i svi mi, zašto da dolaze? kakva je razlika između toga i onih opcija koje su se spominjale, koncerta ovog-onog ko bi nas podržao?

ako meni to govoriš, potpuno pogrešnu osobu citiraš. ja sam protiv toga protiv čega ti govoriš. ni ja ne želim da protesti postanu fensi i partiji za mlađu raju. ja hoću da dođu penzioneri, u još većem broju. da dođe radna populacija, u još većem broju. da dođu SVI građani, svih generacija.
ono u čemu se ne slažem s tobom je to da ime daje snagu. ne treba nam ogrlica za cuke, obilježja, logo, moto, ime, sjedište, štab, hijerarhija, da bismo funkcionisali, i to dobro.

ja hoću da sjednem na cestu. hoću da sjednem pred zgradu kantona. u suštini, meni je dojadilo da hodam, i hoću da sjednem :lol: :lol:

Ma kakvi citiranje za mene uopce nije pokzatelj obracanja ,znaci nikako se to ne odnosi na vas posebno nego na nas opcenito.Pustite te plakate i sl.Policija ih skida cim padne mrak.skinuli su na moje oci vecinu plakata kod Unionkomerca na Malti.Koristite sprejeve i to drecave da se vidi sa 5 km ! Pisite po cesti po zidu nije vazno samo da moze stajati dva tri dana.
Plakate govore da se radi o organizaciji(zovu nas i placenicima) ovako je bolje i duze traje. :)

Bilo bi zaista dobro da imamo neke javne djelatnike,umjetnike,glumce i sl u nasim redovima ,mnogo bi to pomoglo.

MA NAPRIJED KO HIN HEBE !
alica.k

Post by alica.k »

cinjenica je da nam svi vec govore da nam je ovo da se lijepo izrazim ZAHEBANCIJA i da smo neozbiljni i da nam je ovo kao neki ritual postao a ne izlazimo radi stvarnih...problema.

manite se partija, koncerata i kojekakvih gluposti.

to ce nam davati samo laznu nadu, 70% ljudi koji ce doci doci ce zbog koncerta, partija, a niko jer podrzava protest.
amrica

Post by amrica »

kao prvo, jako mi je zao sto danas nisam mogla doci, ali obecavam, nataci cu se na glavu da dodjem u sljedecu subotu.
Kao drugo, protest radnim danom je kontraproduktivan, doakzano u onu srijedu, radni ljudi ne mogu doci, a ucenicima razlog da pobjegnu sa nastave i prave gluposti.
Treba naci novu temu, napr sta je sa trojicom ubica iz tramvaja? Neko prije napisa da bi skoro trebali izaci, istice im 30 dana pritvora, na to se treba fokusirati, konkretan zahtjev, ne zelimo jos ubica na ulici. Ako izadju, zna se ko je kriv.
I sta bi sa trojicom manijaka sto su zapalili bakicu? Jesu li i oni pusteni ili su jos u zatvoru?
Marko99

Post by Marko99 »

Svaka cast maloj-i i zox-u na kalman radiju!!! Sto kaze zox osjecam se ziv nakon dugo vremena!!! SVAKA CAST RUUULJO!!!!
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Marko99 wrote:Svaka cast maloj-i i zox-u na kalman radiju!!! Sto kaze zox osjecam se ziv nakon dugo vremena!!! SVAKA CAST RUUULJO!!!!
to je najvaznija od svih istina. :D :D

Cekajte posto je sledeci protest 8.3,smije li se protetstirat protiv
gradonacelnice Borovac,ili je ona u moze biti, musko. :) :-)

Image
shuriken

Post by shuriken »

koncert, party, svakako, ali kao paralelni komunikacijski kanal a ne na protestima
dakle bendovi i dj-evi i ostali koji nas podrzavaju
rade koncert, pozivamo sve koji podrzavaju proteste da dodju
ali to se desava u petak navecer

dubioza ima neki novi materijal?
kako se zove onaj tuzlak sa novi materijalom?
oni pankeri iz orasja gdje klinac svira bubnjeve?

sav prihod se uplacuje za veddaha ili jasnu fisovic ili pazaric ...
ili za Denisovu mamu, za neku stipendiju koja bi se zvala po Denisu?

to nam je ujedno i dobar team building i prilika za networking
i prilika da se pojave ljudi koji nas podrzavaju a iz nekog razloga ne zele ili ne mogu doci u subotu u 1

i povod za publicitet i slanje poruka kroz druge rubrike i emisije

i moze se potpisivat peticija

sloga?
cda?
fis?
dom mladih?
grbavica kod cuperka?
roki

Post by roki »

U protestima se nesto mora promjeniti.Isti dan,ista ruta,isti nacin protestovanja svima dosade.Ocito je da su danasnji protesti bili dosta manje zapazeni.Nesto se mora uvesti novo.Sta i kako ja neznam.Neka pametniji skontaju
zemljotres

Post by zemljotres »

jao, cuj party :roll: ne mogu da vjerujem da se kreativnost party-jem priziva
zemljotres

Post by zemljotres »

ma, kakav party, ba... ne budite smješni, halo
Locked