Ima li ko da zajedno zaplacemo???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

turban

#26 Re: Ima li ko da zajedno zaplacemo???

Post by turban »

Latinica wrote:
turban wrote:
Dokle... :?
Dokle god ti hoces ili neces. Sve je stvar odluke. :)
Djelimicno imas pravo...no svega sto je previse u nama nemozemo nositi tek tako.Ima ljudi koji negiraju svu skupljenu bol,valjda se osjecaju veci od iste... :(
Licno mislim da je to velika varka i da se cjena plati kad tad... :sad:
Mi moramo otvoriti ventile...neka curi postepeno.
Ali svakako covjek moze puno toga izdrzati,sto emotivniji to podnosi bolje....
turban

#27 Re: Ima li ko da zajedno zaplacemo???

Post by turban »

...cesto kad zalutam na ovu svoju temu navale pitanja... :( Gdje je vasa bol... :?

P.S
Tek kad smognemo snage da ponekad budemo iskreni(a bez bojazni da cemo izgubiti ono macho)mozemo se smatrati nekim
istinskim bicem koje je prepoznalo bolest zvanu duhovna bol.
...i tako cu da se bijem jos dugo sa okovanim bolom,ja SAM... :(i uspjecu sigurno... :)
zelenashica

#28 Re: Ima li ko da zajedno zaplacemo???

Post by zelenashica »

turban wrote:...cesto kad zalutam na ovu svoju temu navale pitanja... :( Gdje je vasa bol... :?

P.S
Tek kad smognemo snage da ponekad budemo iskreni(a bez bojazni da cemo izgubiti ono macho)mozemo se smatrati nekim
istinskim bicem koje je prepoznalo bolest zvanu duhovna bol.
...i tako cu da se bijem jos dugo sa okovanim bolom,ja SAM... :(i uspjecu sigurno... :)
svi posjedujemo bol,neki je krijemo,neki prikrivamo,neki je negiramo.......i tek kad nas ona nadjača doći ćemo ti ovdje....praviti drušvo.....nismo svi turbane isti,...nismo po istom kalupu liveni,...ali od istog željeza jesmo,.....nije ista tačka topljenja za sve nas,.......dok se neki tope u boli,drugi tek počinju.......ali svi se moramo istopiti........tvojoj temi još ne prijeti topljnje......ne brini :-D
ovo_malo_duse

#29 Re:

Post by ovo_malo_duse »

turban wrote:
zvjezdica_7 wrote:A jesi li spreman na promjene?
Da svakako.No ima trenutaka kada se proslost ko nebeska munja sruci u dusu moju i uzburka sve.Ovu temu sam otvorio nakon odgledane emisije onoga ljudeskare Josipa Pejakovica.Zabolila me tuga onih napustenih,ponizenih i od svijuh odbacenih.Eto tako to krene kod mene.
Turban jarane. Nisi jedini ...Nauci da zivis s tim.. Ako mislis da ces se ikad kutarisati toga grijesis...Jednostavno moras naucit da zivis s tim. Jedina stvar koja ce stvarati razmak izmedzu tih trenutaka, tj. da ce se pojavljivati rjedze.. je vrijeme i nove uspomene...A da ce nestati,.. nece nikad...
Sa novim ljepsim uspomenama i povecace se i broj slika i zvukova ilti dogadzaja koji ce prizivati te nove uspomene umjesto starih..

Ali opet ce neka slika i neki zvuk prizavati one stare osjecaje...od toga nikad neces pobjeci...I onda kad se to desi..Placi jarane placi, nemoj da te bude sramota.Ne da time oplakujes nesto nego jednostavno da sam sebi pokazes da si covjek i izbacis to iz sebe bar za neko vrijeme..Bice ti lakse...
Post Reply