normalna pojava u sa, namjerno te gura sa ceste i inati se s motociklistom koji je tu najtanji u saobracaju. a ko je kriv sada vise nije ni vazno za ovog momka.DaysleepeR wrote:ja sam danas za sta vremena vozeci se na motoru 40 na sat dozivio dvije situacije gdje se auto prestrojava direktno u mene
tako da me nebi cudilo da je i ovdje bila slicna situacija
al vidjecemo sutra u avazu samo rijetko kad i kad je vozac automobila kriv to novine napisu
marin dvor
-
felichi
- DaysleepeR
pa ja bas i ne dozvoljavam maltretiranja ali opet ako cu se tuci bas svaki put kad sjednem na motor onda ga necu ni vozit'felichi wrote:normalna pojava u sa, namjerno te gura sa ceste i inati se s motociklistom koji je tu najtanji u saobracaju. a ko je kriv sada vise nije ni vazno za ovog momka.DaysleepeR wrote:ja sam danas za sta vremena vozeci se na motoru 40 na sat dozivio dvije situacije gdje se auto prestrojava direktno u mene
tako da me nebi cudilo da je i ovdje bila slicna situacija
al vidjecemo sutra u avazu samo rijetko kad i kad je vozac automobila kriv to novine napisu
-
kEN0
http://www.dernek.ba/profil/asmer
ovo je taj momak... a tuge ne mogu da vjerujem !
na msnu smo skoro pricali..
a danas je bilo 5 mjeseci kako mu je brat poginuo...
ne mogu da vjerujem..
r.i.p.

ovo je taj momak... a tuge ne mogu da vjerujem !
na msnu smo skoro pricali..
a danas je bilo 5 mjeseci kako mu je brat poginuo...
ne mogu da vjerujem..
r.i.p.

-
dimu
sudario se sa golfom 2 na stranim tablama (austrijske ja mislim), i ja sam cuo od dosta ljudi da je golf njega pokupio prestrojavajuci se...
na tom istom semaforu mu je i rahmetli brat ado imao udes mozda mjesec prije nego ce poginuti... isto na motoru, ali mu nije nista bilo (imao je kacigu)
uzas stvarno...
na tom istom semaforu mu je i rahmetli brat ado imao udes mozda mjesec prije nego ce poginuti... isto na motoru, ali mu nije nista bilo (imao je kacigu)
uzas stvarno...
- zoolander32
zao mi je momka,ali ovakvih ce slucajeva biti dok sami motoristi ne skontaju da je kaciga obavezna.ali kod nas je obicaj voziti bez kacige,jer ako je stavis,onda raja ne vidi ko vozi motor.
upravo na drugoj temi ima slika dvoje na motoru iza policajca i oboje bez kacige.
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... ly&t=47831
upravo na drugoj temi ima slika dvoje na motoru iza policajca i oboje bez kacige.
- DaysleepeR
prihvatajuci da je kaciga odgovornost prema samom sebi i zakonska obaveza,zoolander32 wrote:zao mi je momka,ali ovakvih ce slucajeva biti dok sami motoristi ne skontaju da je kaciga obavezna.ali kod nas je obicaj voziti bez kacige,jer ako je stavis,onda raja ne vidi ko vozi motor.
mislis da ce kaciga sprijeciti auta da se prestrojavaju direkt u motore?
- zoolander32
DaysleepeR wrote:prihvatajuci da je kaciga odgovornost prema samom sebi i zakonska obaveza,zoolander32 wrote:zao mi je momka,ali ovakvih ce slucajeva biti dok sami motoristi ne skontaju da je kaciga obavezna.ali kod nas je obicaj voziti bez kacige,jer ako je stavis,onda raja ne vidi ko vozi motor.
nece sprijeciti ,ali da je imao kacigu ......
- DaysleepeR
nije istina i kaciga nije problemzoolander32 wrote:DaysleepeR wrote:prihvatajuci da je kaciga odgovornost prema samom sebi i zakonska obaveza,zoolander32 wrote:zao mi je momka,ali ovakvih ce slucajeva biti dok sami motoristi ne skontaju da je kaciga obavezna.ali kod nas je obicaj voziti bez kacige,jer ako je stavis,onda raja ne vidi ko vozi motor.
nece sprijeciti ,ali da je imao kacigu ......
problem je kutura i znanje voznje
ali generalno ne treba ucestvovati u temama o kojima se jako malo zna
- and
rijetki su motoristi koji se pridržavaju propisa i normalno voze u svojoj traci.DaysleepeR wrote:prihvatajuci da je kaciga odgovornost prema samom sebi i zakonska obaveza,zoolander32 wrote:zao mi je momka,ali ovakvih ce slucajeva biti dok sami motoristi ne skontaju da je kaciga obavezna.ali kod nas je obicaj voziti bez kacige,jer ako je stavis,onda raja ne vidi ko vozi motor.
obično je to vožnja između auta,gdje je dovoljna sekunda da vozač automobila nepaznjom kucne motoristu.posljedice su nažalost tragične.
- DaysleepeR
ni to nije istina i tebe molim da se ne javljas na teme o kojima je tvoje znanje povrsnoand wrote:rijetki su motoristi koji se pridržavaju propisa i normalno voze u svojoj traci.DaysleepeR wrote:prihvatajuci da je kaciga odgovornost prema samom sebi i zakonska obaveza,zoolander32 wrote:zao mi je momka,ali ovakvih ce slucajeva biti dok sami motoristi ne skontaju da je kaciga obavezna.ali kod nas je obicaj voziti bez kacige,jer ako je stavis,onda raja ne vidi ko vozi motor.
obično je to vožnja između auta,gdje je dovoljna sekunda da vozač automobila nepaznjom kucne motoristu.posljedice su nažalost tragične.
Last edited by DaysleepeR on 26/02/2008 23:48, edited 1 time in total.
- and
ti si kao neki stručnjak?DaysleepeR wrote:ni to nije istina i tebe molim da se ne javljas na teme o kojima je tvoje znanje povrsnoand wrote:rijetki su motoristi koji se pridržavaju propisa i normalno voze u svojoj traci.DaysleepeR wrote: prihvatajuci da je kaciga odgovornost prema samom sebi i zakonska obaveza,
- DaysleepeR
ovdje je jedino bitno da ti nisiand wrote:ti si kao neki stručnjak?DaysleepeR wrote:ni to nije istina i tebe molim da se ne javljas na teme o kojima je tvoje znanje povrsnoand wrote: rijetki su motoristi koji se pridržavaju propisa i normalno voze u svojoj traci.
- zoolander32
DaysleepeR wrote:ni to nije istina i tebe molim da se ne javljas na teme o kojima je tvoje znanje povrsnoand wrote:rijetki su motoristi koji se pridržavaju propisa i normalno voze u svojoj traci.DaysleepeR wrote: prihvatajuci da je kaciga odgovornost prema samom sebi i zakonska obaveza,
znam da si vozac motora,ali nije mi se jednom desilo da me motorista pretice s desne strane.
imam postovanja,jer se uvijek sklonim ako smo u guzvi da on moze proci.
zali boze mladog zivota.
- DaysleepeR
bezveze se ovdje ispaljuju ocjene i klasifikacije
sta cemo ako sutra u novinama bude pisalo da ga je golf pokupio iz cista mira?
pustite motoriste, ako kome ginu ginu sebi
rijetko kada ubiju nekog drugog osim sebe u slucaju njihove krivice
-
Rottweiler
izvini nisam te prepozno...DaysleepeR wrote:bezveze se ovdje ispaljuju ocjene i klasifikacije
jebote covek pogino ti ko telac zapeo ko je kvalificiran da raspravlja na ovoj temi, pa eto ako si ti jedini strucnjak da se ostali sami baniraju i tebi prepuste temu.
Momka vise nema medju nama i to je jedino cinjenica, a sve ostalo je u ovom momentu nebitno.
- DaysleepeR
nisam ja poceo lupat gluposti o kacigama i sl.Rottweiler wrote:izvini nisam te prepozno...DaysleepeR wrote:bezveze se ovdje ispaljuju ocjene i klasifikacije
jebote covek pogino ti ko telac zapeo ko je kvalificiran da raspravlja na ovoj temi, pa eto ako si ti jedini strucnjak da se ostali sami baniraju i tebi prepuste temu.
Momka vise nema medju nama i to je jedino cinjenica, a sve ostalo je u ovom momentu nebitno.
- Sarayman
Zao mi je momka, i to pravo!
A logicno mi je sljedece razmisljanje. On na skuteru protiv automobila, fakat nije imao sanse. Vozac sam dugo i pratim sta se desava na cesti, i mogu slobodno reci da bi me bilo strah sjesti na motor, ne zbog svojih postupaka, nego zbog mnogih vozaca auta. Solidarnost na cesti rijetko se postuje od strane vozaca automobila, prije svega zato sto mnogi od njih ne gledaju oko sebe. Retrovizor im sluzi najcesce kod voznje unatrag (sto je njegova senundarna primjena). A o saobracajnoj kulturi da i ne govorim.
A logicno mi je sljedece razmisljanje. On na skuteru protiv automobila, fakat nije imao sanse. Vozac sam dugo i pratim sta se desava na cesti, i mogu slobodno reci da bi me bilo strah sjesti na motor, ne zbog svojih postupaka, nego zbog mnogih vozaca auta. Solidarnost na cesti rijetko se postuje od strane vozaca automobila, prije svega zato sto mnogi od njih ne gledaju oko sebe. Retrovizor im sluzi najcesce kod voznje unatrag (sto je njegova senundarna primjena). A o saobracajnoj kulturi da i ne govorim.
- strong69
Prije svega, mnogo mi je zao ovog momka... Ovo je velika tragedija...
@DaysleepeR,
Ima momaka motociklista koji voze OK i pridrzavaju se pravila. Njih se ne plasim jer regularno voze postujuci ogranicenje, daju zmigavce itd...
Ali ako hoces biti objektivan onda spomeni i ove momke na motorima (a oni su nazalost vecina) bez kaciga koji voze izmedu auta (jedan mi je sjebao retrovizor i pobjegao) i koji voze preko 100 kmh pa se vise i ne prestrojavam kada ih vidim ili cujem u svojoj blizini jer me je strah da cu nekome ugroziti zivot.
Klinci na skuterima su zaista u opasnosti jer sekunda nepaznje vozaca automobila dovodi do ovakve tragedije.
Trebamo biti svi mnogo pazljiviji da se ovo ne bi desavalo. Nema "slabijeg" ucesnika u saobracaju...
@DaysleepeR,
Ima momaka motociklista koji voze OK i pridrzavaju se pravila. Njih se ne plasim jer regularno voze postujuci ogranicenje, daju zmigavce itd...
Ali ako hoces biti objektivan onda spomeni i ove momke na motorima (a oni su nazalost vecina) bez kaciga koji voze izmedu auta (jedan mi je sjebao retrovizor i pobjegao) i koji voze preko 100 kmh pa se vise i ne prestrojavam kada ih vidim ili cujem u svojoj blizini jer me je strah da cu nekome ugroziti zivot.
Klinci na skuterima su zaista u opasnosti jer sekunda nepaznje vozaca automobila dovodi do ovakve tragedije.
Trebamo biti svi mnogo pazljiviji da se ovo ne bi desavalo. Nema "slabijeg" ucesnika u saobracaju...
- karanana
Rahmet ovome momku. Uzasan je bio prizor kada sam jucer prolazio tramvajem tik nakon nesrece i ulica jos nije bila zatvorena i kad sam vidio momka kako lezi i ljude iz hitne pomoci kako, bez usjpjeha, probavaju da mu upumpaju zrak i zivot nazad u pluca.
Ali generalno vecina motociklista (ne govorim o onim sa Harleyima iz onog kluba-za njih respect) su prijetnja kako za sebe tako i za druge. Milion puta sam gledao kako ne postuju trake, preticu izmedju auta, jure i do 200 km na sat, voze na zadnjem tocku na sred glavne saobracajnice, ne koriste kacige....
Ali generalno vecina motociklista (ne govorim o onim sa Harleyima iz onog kluba-za njih respect) su prijetnja kako za sebe tako i za druge. Milion puta sam gledao kako ne postuju trake, preticu izmedju auta, jure i do 200 km na sat, voze na zadnjem tocku na sred glavne saobracajnice, ne koriste kacige....
-
Interceptor
Dakle, ja postujem sve ucesnike u saobracaju, i sam vozim ponekad motor, ali stvarno je istina da se cesto pokusavaju ugurati izmedju auta i to svi gledamo svakodnevno, zar ne? Ne napadam motoriste vec iskazujem ono sto vidim.
Neki dan sam se i ja nasao u slicnoj situaciji; Kada sam se prestrojavao (naravno da sam prethodno dao zmigavac), dva tipa na motoru, lik dodaje gas sve u 16 u traci u koju sam se zelio prestrojiti. Pojavio se u sekundi jer je zelio da proleti prije nego nego sto ja zavrsim moje prestrojavanje. Naravno, da nisam dao zmigavac, vjerovatno bi on isao malo sporije, ovako je bas postupio bezobrazno. Za dlaku ga nisam pokupio, samo su ga moji refleksi i periferni vid spasili.
I slicno mi se desava svaki dan. Svaka cast likovima sa velikim motorima, ovi na skuterima su cesto bezobrazni. Ne kazem da je ova situacija na Marindvoru (onako po sarajevski
)taj slucaj, ima podjednako gadnih MV vozaca, ali cisto zapazanje. Poucen svakodnevnim iskustvima imam predrasude i prije cu, po defaultu, zakljuciti da je motorista bio kriv (mada ponavljam, ne mora biti)...
Neki dan sam se i ja nasao u slicnoj situaciji; Kada sam se prestrojavao (naravno da sam prethodno dao zmigavac), dva tipa na motoru, lik dodaje gas sve u 16 u traci u koju sam se zelio prestrojiti. Pojavio se u sekundi jer je zelio da proleti prije nego nego sto ja zavrsim moje prestrojavanje. Naravno, da nisam dao zmigavac, vjerovatno bi on isao malo sporije, ovako je bas postupio bezobrazno. Za dlaku ga nisam pokupio, samo su ga moji refleksi i periferni vid spasili.
I slicno mi se desava svaki dan. Svaka cast likovima sa velikim motorima, ovi na skuterima su cesto bezobrazni. Ne kazem da je ova situacija na Marindvoru (onako po sarajevski
Last edited by Interceptor on 27/02/2008 09:46, edited 2 times in total.
- nosara
Tragedija za njegovu porodicu i tuga za jedan izgubljen mlad zivot.
Bez namjere da polemisem, generalno, saobracajna kultura nam je na nivou kulture opcenito. Ali ovo o nepostovanju motorista je smijesno. Od deset motorista dva voze po pravilima i bezbijedno. Ja jos nisam dozivio da vidim motoristu kako uredno vozi svojom trakom i daje svjetlosne signale ako ce se prestrojit ili slicno.
Sto je najgore, ugrozavaju prvo sebe, ali mogu sjebat zivot jos nekom ni krivom ni duznom.
Naravno ograda u vezi ovog nesretnog slucaja, jer se jos ne zna sta se u stvari desilo.
Bez namjere da polemisem, generalno, saobracajna kultura nam je na nivou kulture opcenito. Ali ovo o nepostovanju motorista je smijesno. Od deset motorista dva voze po pravilima i bezbijedno. Ja jos nisam dozivio da vidim motoristu kako uredno vozi svojom trakom i daje svjetlosne signale ako ce se prestrojit ili slicno.
Sto je najgore, ugrozavaju prvo sebe, ali mogu sjebat zivot jos nekom ni krivom ni duznom.
Naravno ograda u vezi ovog nesretnog slucaja, jer se jos ne zna sta se u stvari desilo.