Super, ja i ti se nismo razumjeli na pocetku dobro...I nisi duzan da se sklanjas sa kolicima bilo kome ko krsi neki propis radi svog cejfa, i slazem se u potpunosti sa svim tvojim navodima...Istina je da ima odredjeni broj ljudi u tom ministarstvu koji narusavaju tesko sticani ugled,svi su oni locirani sve se to zna al sve ce to doci na svoje vrlo brzo ( zivi bili pa vidjeli uskoro )...Ja sam reagovao kako sam reagovao na prijasnje postove u ovoj temi, jer zaista su puni forumi raje kojima je glavna furka da pljuju i pisaju po policiji iz ko zna kojih razloga, na sta sam ja iskren da budem jako alergican...KAd sam spomenuo crnu hroniku htio sam naglasiti da nije istina da policija ne radi ( tri akturlna ubista u zadnje vrijeme-svi su pohvatani, nadjeno 10 kila heroina itd....). Eto toliko...treba naglasiti i dati uvijek primjedbu na lose ponasanje policije, imate pravo na to, al malo me zivcira to kako su ljudi spremni samo da kritikuju i vide lose a ne obratno....to je sve...chuchumbamayumbe wrote:Vidis, nije u pitanju blacenje "ugleda" ministarstva samo zbog naplacivanja kazne momku dok se vracao sa Bjelasnice...Blackwater wrote:Nemam ja sa vama inace nikakav problem na ovom forumu, niti imam vremena da raspravljam o tome...Samo je to vise iritantno postalo kad neki pojedinac sa ovog foruma punih usta i "vas" sto bi se reklo repetiran pljuje i blati ugled tog ministarstva, sve radi toga sto ga tamo neki odrO, kad se ovaj vraco sa Bjelasnice...Policija se mora nekad i popeti na trotoar, nekad se mora i javiti na telefon, pa procii i na crveno, i napraviti mali milion prekrsaja...A sve ima svoje razloge i uzroke...Nisam pobornik izivljavanja sluzbenika tog ministarstva nad gradjanima....chuchumbamayumbe wrote: Ima nas koji smo presli fazu knjiga, faxova, ispita i svega ostalog kako ti nabroja...
Ne vidim u cemu je problem ako ljudi argumentovano kritikuju (ne)rad drzavne institucije za cije plate i primanja ti isti ljudi izdvajaju iz svojih plata, a da bi oni mogli da rade sta hoce i da se ponasaju kako hoce, bez ikakve odgovornosti...
Hajde probaj ponovo da smislis pametniji post pa se javi da raspravljamo, da vidimo u cemo je tvoj, a u cemu nas problem...
O kakvom neradu ti pricas momak...pogledaj malo crnu hroniku zadnjih mjesec dana pa procitaj sta pise...a sto se tice izdvajanja od plata gradjana za taj rad ili ne rad kako ga ti nazivas o tome necemo, a necemo iz razloga sto sumnjam da je ovdje iko kopetentan da raspravlja o tome, jer sumnjam da ovdje ima ljudi koji imaju opis posla takav da se izlazu riziku po njihov zivot za nekih 700 KM...
Ljudi navode i druge primjere, a evo, sto se tice mog primjera, reci cu ti sta mi najvise smeta.
Smeta mi kada policija prodje kroz zabranu, kada mu se ja moram sa djetetom u kolicim sklanjati na trotoaru da bi on otisao u obliznji kafic gdje se okupljaju dileri, kriminalci i sav alipasinski shljam, da tamo popije svoju kafu, zajedno sa svojim pajdasima krimosima. Lijepo parkira pored kojekakvih A8 i kupea, i tako s guza na guz, da prije prodje smjena. Nema sanse da ce kazniti svoje pajdase kriminalce jer su svi oni u talu, ali ce kazniti mene kada ne dam zmigavac ili ne upalim svjetla.
Svaka cast policiji, licno znam da vecina radi onoliko koliko moze jer su im ruke uglavnom svezane, ali ponasanje mnogih od njih daje los primjer i ne ide na ruku MUP-u.
Sto se tice crne hronike, nikada nije bilo vise kriminala, slazes li se? Nikada vise droge, oruzja, ucjena i nasilnistva.
Izvini, mene ne interesuje kolika je policiji plata, to zaista ne bi treba biti moj problem, nego problem rukovodecih u ministarstvu i samih policajaca. Policija ima namjenu da sluzi kao servis gradjanima ovog grada, da ne kazem drzave, a ne da mnogi probleme svojih malih plata rjesavaju tako sto ce ih ljudi kupovati za 10-20km, samo da im ne naplate kaznu.
Kontas?
Ponasanje saobracajnih policajaca
- Blackwater
-
skojotovski
a, da prostis, koji si ti moj??? jedan od drotova, a? obzirom da si se registrovao i jedino ovdje sudjelujes... a?
slikajte ljudi i postavljajte fotke!
evo moj skromni prilog:
28.01.2008.
glavne uloge: dva saobracajna drota
reg. oznaka: 328-J-917
razlog: ogladnile guzice

evo moj skromni prilog:
28.01.2008.

- Blackwater
A tamo gdje ja sudjelujem ti nesces sigurno hehe...nego sto si se sakrio iza ove trafike, izadji pa ljepo uhvati fotografiju, da se vide i ti policajci koji su to, da vidimo sta jedu,sta piju u toj " Posti" itd itd...ovdje se vidi samo policijsko vozilo i to je sve...STavrno neozbiljno mladi gospodine sa vase strane...I ispravka mala, ovo uopste nije vozilo iz garaze " saobracajne poliicije " kako se ovdje naziva...skojotovski wrote:a, da prostis, koji si ti moj??? jedan od drotova, a? obzirom da si se registrovao i jedino ovdje sudjelujes... a?
evo moj skromni prilog:
28.01.2008.
-
skojotovski
pametnjakovicu, s kojeg si ti sela sljeg'o? znas li se orijentisati? znas li gdje je uopste trafika u odnosu na auto i sliku? a, tvoje kolege su bile u bircu kod taxi standa. znas li gdje je? ne mozes ni znati. isto kao sto, kako vidim, ne znas da se u Posti ne jede i ne pije. mozda u tom tvom selu odakLen si sljego, kazem.Blackwater wrote:A tamo gdje ja sudjelujem ti nesces sigurno hehe...nego sto si se sakrio iza ove trafike, izadji pa ljepo uhvati fotografiju, da se vide i ti policajci koji su to, da vidimo sta jedu,sta piju u toj " Posti" itd itd...ovdje se vidi samo policijsko vozilo i to je sve...STavrno neozbiljno mladi gospodine sa vase strane...I ispravka mala, ovo uopste nije vozilo iz garaze " saobracajne poliicije " kako se ovdje naziva...skojotovski wrote:a, da prostis, koji si ti moj??? jedan od drotova, a? obzirom da si se registrovao i jedino ovdje sudjelujes... a?
evo moj skromni prilog:
28.01.2008.
i da, ovdje se vidi samo policijsko vozilo, koje je parkirano na mjestu za pjesake, metar od parkinga! i ono da zavodi red?!
zabij se u garazu i ne lupetaj vise, drotino!
-
skojotovski
i, da, pametnjakovicu, FOTOGRAFIJA SE NE HVATA! citaj knjige, drotino!
- Blackwater
- Blackwater
hehehehe....odi ciko da lizalo...heheheskojotovski wrote:i, da, pametnjakovicu, FOTOGRAFIJA SE NE HVATA! citaj knjige, drotino!
- Blackwater
skojotovski wrote:pardon, drotino
- superxenon
nemojte se svadjati, lijepo se udarajte... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
Blackwater wrote:hehehe...ljevo ljevo...ma ja ba...skojtovski polako led te neubio, ode hercika od sikiracije...
nepismeni drotu uhvati se pravopisa
lijevo ne ljevo to se uči u nižim razredima osmoljetke
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
komi wrote:Blackwater wrote:hehehe...ljevo ljevo...ma ja ba...skojtovski polako led te neubio, ode hercika od sikiracije...
nepismeni drotu uhvati se pravopisa
lijevo ne ljevo to se uči u nižim razredima osmoljetke
a vidim ne zna se ni pisanje negacije glagola