OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
morti

Post by morti »

a da malo upriličimo dan nezavisnosti sa kojekakvim zastavama i zastavicama :D ...

imam ja onu sa che-om...vrijeme je da je iznesem na sunce i razmašem se 8-)

rado bih pomogao...ilidžanac može prekriti ilidžu plakatima... :D
deteficirani

Post by deteficirani »

Ja sam jedan od prvih koji je podigao transparent na prošlim protestima, a prije toga me niko od bilo koje partije nije kontaktirao.
Senadovom prjedlogu da uz ove DANE kao prilog stvi crvene kartone sam se usprotivio i predložio da na njima mora nešto pisati da ovakvi kao on nebi pomislili da je crvena boja na kartonima sdp-ova.
Neka on i dalje sjedi i piše za članke za sda dok sda ove proteste naziva "pokušajem -destabiliranja- situacije u društvu", a skupština rs-a izglasava rezolucije.
Ovo je za sda pokušaj "destabiliranja" dok se tamo negdje izgasavaju rezolucije.
Inače moj cilj je pokušaj da građani konačno shvate da su žrtve lažova koji nešto hoće da ukidaju, a drugi da otcjepljuju.
Samo me interesuje jeli ovaj pokušaj "destabiliranja" potpisao i ministar kulture i sporta kantona sarajevo?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

morti wrote:a da malo upriličimo dan nezavisnosti sa kojekakvim zastavama i zastavicama :D ...

Pa da nas optuze da nam je sponzor i da nas placa Fidel i Kuba :roll: :D

A sto se tice zastava,mislim da bi bile vrlo efektne,naravno drzavne zastave,jer u suprotnom bi nas proglasili placenicima vec nekoga :roll: :D
nesvjesna

Post by nesvjesna »

-LIBERO- wrote:
morti wrote:a da malo upriličimo dan nezavisnosti sa kojekakvim zastavama i zastavicama :D ...

Pa da nas optuze da nam je sponzor i da nas placa Fidel i Kuba :roll: :D

A sto se tice zastava,mislim da bi bile vrlo efektne,naravno drzavne zastave,jer u suprotnom bi nas proglasili placenicima vec nekoga :roll: :D
državne zastave su super ideja, dan je nezavisnosti. zna li iko gdje se mogu nabaviti? valjda nisu skupe :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

što manje materijala koji bi nas mogao povezati sa određenim političkim strankama
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

deteficirani wrote:Ja sam jedan od prvih koji je podigao transparent na prošlim protestima, a prije toga me niko od bilo koje partije nije kontaktirao.
Senadovom prjedlogu da uz ove DANE kao prilog stvi crvene kartone sam se usprotivio i predložio da na njima mora nešto pisati da ovakvi kao on nebi pomislili da je crvena boja na kartonima sdp-ova.
Neka on i dalje sjedi i piše za članke za sda dok sda ove proteste naziva "pokušajem -destabiliranja- situacije u društvu", a skupština rs-a izglasava rezolucije.
Ovo je za sda pokušaj "destabiliranja" dok se tamo negdje izgasavaju rezolucije.
Inače moj cilj je pokušaj da građani konačno shvate da su žrtve lažova koji nešto hoće da ukidaju, a drugi da otcjepljuju.
Samo me interesuje jeli ovaj pokušaj "destabiliranja" potpisao i ministar kulture i sporta kantona sarajevo?
Pa i da nije nista pisalo na kartonima, nebuloza je i pomisao ikakvog uvezivanje s bilo kojom politickom opcijom. Mislim da vise i vrapci na grani znaju da ovi nasi protesti nisu u dodiru ni sa kakvom politickom bojom, niti ce ikada biti.
Svako razmisljanje na tu temu je insinuacija, ili zlonamjerna instrukcija, i zaista nema smisla zapocinjati je. :x
don vito

Post by don vito »

deteficirani wrote:Ja sam jedan od prvih koji je podigao transparent na prošlim protestima, a prije toga me niko od bilo koje partije nije kontaktirao.
Jooooj, deteficirani, ne kvari mi dan! Dosta pravdanja diverzantima koji ocito dobro obavljaju posao cim se bavimo njihovim nebuloznim podmetanjima. Prosle sedmice je neki lik pitao da li je slucajno sto se okupljamo pred katedralom? Da smo uzeli zelene kartone rekli bi da time ismijavamo islam, da plava boja favorizuje Zelju i odbija navijace Sarajeva, da ruzicasta promovira legalizaciju homoseksualnih brakova, zuta znaci podrzavanje Izraela u sukobu sa Palestincima... Shvatite, ko ima namjeru da krivo predstavi proteste, uvijek ce naci neki razlog, ma koliko bili "obazrivi"...
Last edited by don vito on 24/02/2008 00:10, edited 1 time in total.
starii

Post by starii »

mislim da je 1.mart je dan nezavisnosti BiH....
+od 13 godina

Post by +od 13 godina »

Ja slijedece sedmice stizem u Sarajevo.
Eto maksuz cu doci na protest, ako treba nekako pomoci to cu i uciniti!
Naravno necu nista lomiti, pacifist sam :D
Vidimo se 1 marta!
bucika

Post by bucika »

Bolje 8.mart. 1.marta svakako slave nasi politicari.
thedude

Post by thedude »

DANASNJE OSLOBODJENJE

Eksplozija u sarajevskom naselju Koševsko Brdo PDF štampa E-mail
Piše: D. PAVLOVIĆ
24/02/08

Ručna bomba bačena ispod kuće Vojvode

Sarajevskoj policiji za sada nepoznata osoba aktivirala je ručnu bombu u Ulici Braće Begić do broja 35 na trotoaru uz veliki betonski zid iznad kojeg se nalazi kuća Muhameda Ušanovića zvanog Vojvoda. Povrijeđenih nije bilo, a oštećeni su nisan, citroen i fiat punto, koji su bili parkirani u neposrednoj blizini.

U Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu kažu da je policiji dostavljen video-zapis jedne od sigurnosnih kamera sa Ušanovićeve kuće. Pretpostavlja se da je bomba bačena iz automobila u pokretu.

Jučer smo pokušali razgovarati sa Ušanovićem, ali se on nije javljao na mobitel, dok je na naš poziv na kućni telefonski broj rečeno da on spava.

Ovo je treća bomba koja je u posljednje tri godine bačena gotovo na isto mjesto. Prvi napad bio je u junu 2006, a drugi u martu 2007.

Iako su mediji tada prenijeli da je Ušanović meta reketaša zbog čega je, navodno, tražio zaštitu od rahmetli Ramiza Delalića Ćele, policija nikada nije saopštila jesu li akteri bombaških napada na njegovu kuću i vozila ikada uhapšeni.

Ušanovićeve komšije i poznanici ističu da je postalo opasno stanovati ili parkirati automobil u blizini njegove kuće, a zbog svih dešavanja čak izbjegavaju i njegove ugostiteljske objekte.

Na žalost, ovo je još jedan događaj kojeg možemo dodati nizu onih zbog kojih su građani Sarajeva jučer protestovali, nezadovoljni aktuelnom sigurnosnom si­tuacijom u glavnom gradu BiH.
thedude

Post by thedude »

ne mozes nikome zabraniti da donese titovu sliku na protest. bitan je onaj materijal koji je unaprijed pripremljen, stampan. na njemu trebaju biti iskljucivo zahtjevi vezani za ovaj protest (ostavke i sl.), a ako se meni nosi zastava jamajke, to je moja stvar. naravno, postavlja se pitanje, sta ako neko dodje sa nazi zastavom. ali, tu bi vec neko reagovao.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

suncica24 wrote:LIBERO: ja sam isto u dumanjima sta uraditi sa Titovim slikama i polakatima kao onaj o Reisu.
S jedne strane, ipak su ovo gradjanski protesti gdje se svako moze izraziti na svoj nacin, ali s druge strane ti gradjanski portesti takvi kakvi jesu mogu nekog odbiti od protestvovanja?! Sta uraditi...
PS: ovo se odnosi i n Dubiozu...neko lusa narodnjake i treba i mora imati priliku da se ne osjeca izostavljenim, boja, transparenata, medija... :-)
Mislim da je IZ vrlo ozbiljna tema.... koja s ene smije mjesati.... to je sve... samo drzimo se zahtjeva!!!
morti

Post by morti »

suncica24 wrote:LIBERO: ja sam isto u dumanjima sta uraditi sa Titovim slikama i polakatima kao onaj o Reisu.
S jedne strane, ipak su ovo gradjanski protesti gdje se svako moze izraziti na svoj nacin, ali s druge strane ti gradjanski portesti takvi kakvi jesu mogu nekog odbiti od protestvovanja?! Sta uraditi...
PS: ovo se odnosi i n Dubiozu...neko lusa narodnjake i treba i mora imati priliku da se ne osjeca izostavljenim, boja, transparenata, medija... :-)
nemojte ko boga vas molim...

:D

ajmo ljudi, još 6 dana...pustimo se šuplje :-)

mislim i da treba uzeti u obzir šta većina misli... većini sigurno ne smetaju titine slike, ni che-ove i šta ti ja znam, dakle ne treba glavu oko toga razbijati...

IZ je druga stvar...ne volem ih, al slažem se sa pojedenima ovdje...ostavimo ih...bar za sad...

:D
suncica24

Post by suncica24 »

MUNAFIK wrote:
Mislim da je IZ vrlo ozbiljna tema.... koja s ene smije mjesati.... to je sve... samo drzimo se zahtjeva!!!
Ja necu da ovdje govorim samo o IZ, jer je ona ozbiljna institucija. Jer... to nije poenta price na koju ovo treba da se svede.
Ovdje je bitnoda ljudi razlicitih uvjerenja moraju imati priliku da zbog neceg budu zajedno. Da li neki "pogresan" transparent nas dovodi do toga...to je ono bitno ovdje.
thedude

Post by thedude »

isto tako, postoje ljudi koji dolaze na proteste zato sto ih boli uvodjenje vjeronauke u vrtice, jer i tu ima korupcije, manipulacije i sl.

ustvari, treba podsticati afirmativne parole. lakse ce ljudi podnijeti da neko slavi tita, nego da neko blati reisa i IZ.

mi ne trebamo paliti zastave vec promovisati vrijednosti
suncica24

Post by suncica24 »

thedude: To je to. :-D
thedude

Post by thedude »

mislim da cilj ovih protesta treba bude da se vlast nauci biti odgovornom prema drzavi i funkcijama koje obavljaju. jer, otici ce sutra i ss i semiha, ali nije to poenta. ja, npr, imam svoju opciju za koju glasam na izborima i ne mora ta opcija nikad doci na vlast ako narod misli drugacije, ali svako ko dodje na vlast treba da polaze racune onima, ne koji su ga izabrali, vec onima koji placaju porez ovoj drzavi.
ja bih zaradjivao skoro duplo vise para da nema poreza. znaci, od onoga sto zaradim 60 posto ide meni, a 40 drzavi. svake marke. i jos na to dodajmo pdv pri svakom kupljenom artiklu u prodavnici. plus na kraju godine ako si prekoracio 30000 km placas jos neki procenat, plus od sljedece godine na kraju svakog mjeseca ce se placati jos poreza na prihod.
znaci, birao ja njih ili ne, neko ce doci na vlast i upravljati parama koje mi dajemo i zato treba uvesti odgovornost ljudi na vlasti. pa makar to bili sda i sbih u narednih sto godina.
thedude

Post by thedude »

suncica24 wrote:thedude: To je to. :-D
hvala suncice :-)
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Naravno da se nemoze i ne -smije ljudima zabranjivati "ideoloska rekvizita",ali sto se mene tice jedino lice koje zasluzuje da nas gleda sa transparenta i sa visiine jeste lice pokojnog Denisa.Svaki put kad ga vidim moj duh mu se klanja sa najvecim pijetetom.Slike Titove i ine nisu simboli slobode,vec jednog rezima koji je ljudima eto ostao u ugodnom sjecanju,jer su bili mladi i bez uznemiravajucih briga.Nisam ljubitelj ideoloskih slikarija i simbola ali ako ljudi misle da su to simboli slobode onda ja tu nista nemogu.Mora se biti dobro slijep da se ne vidi kako su pravi simboli slobode ,ljudi rijeseni da politicke elite podsjete da su oni subjekti demokratije i da oni kao simboli slobode mogu slobodu "probuditi" svuda i u svakome.Sigurno ste primjetili kako nas ljudi gledaju sa balkona i prozora,s ceznjom ,jer propustaju da budu ono sto stvarno jesu ,slobodni ljudi i gradjani .Ceznja za slobodom je golema i sve ce vise ljudi prilaziti i podrzavati proteste.

K.Marx u prvom stavu "Komunistickog manifesta" (1848) kaze:"Bauk kruzi Europom,bauk komunizma !".Danas 160 godina poslije ,u Sarajevu "Bauk kruzi Sarajevom,bauk slobode !"
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

hajmo prijedlozi za slijedecu sub. imam ja par njih:
1. ako vec necemo svratiti do parlamenta nema potrebe da se hoda onoliko jer je puno raje odustalo vec kod predsjednistva
2. ponijeti one lopte za plazu (jer vecina ljudi je ogorcena tim njihovim postupkom) a i taj je "najsvjeziji"
3. napraviti transparent sa slikom rulje po kojoj su porazbijana jaja (to ja ne znam uraditi, mislim da za to treba photo shop :sad: ) i napisati nesta u smislu: mozemo li se sada i mi besplatno kupati

toliko za sada
morti

Post by morti »

ovaj put bi bubnjevi bili jaaaaaaako dobra stvar!!!

oni pravi :D

a raja može kojekakve lonce i lončiće...

to može napraviti buku samo takvu!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

[Matrix] wrote:
Naravno da se nemoze i ne -smije ljudima zabranjivati "ideoloska rekvizita",ali sto se mene tice jedino lice koje zasluzuje da nas gleda sa transparenta i sa visiine jeste lice pokojnog Denisa.Svaki put kad ga vidim moj duh mu se klanja sa najvecim pijetetom.Slike Titove i ine nisu simboli slobode,vec jednog rezima koji je ljudima eto ostao u ugodnom sjecanju,jer su bili mladi i bez uznemiravajucih briga.Nisam ljubitelj ideoloskih slikarija i simbola ali ako ljudi misle da su to simboli slobode onda ja tu nista nemogu.Mora se biti dobro slijep da se ne vidi kako su pravi simboli slobode ,ljudi rijeseni da politicke elite podsjete da su oni subjekti demokratije i da oni kao simboli slobode mogu slobodu "probuditi" svuda i u svakome.Sigurno ste primjetili kako nas ljudi gledaju sa balkona i prozora,s ceznjom ,jer propustaju da budu ono sto stvarno jesu ,slobodni ljudi i gradjani .Ceznja za slobodom je golema i sve ce vise ljudi prilaziti i podrzavati proteste.

K.Marx u prvom stavu "Komunistickog manifesta" (1848) kaze:"Bauk kruzi Europom,bauk komunizma !".Danas 160 godina poslije ,u Sarajevu "Bauk kruzi Sarajevom,bauk slobode !"
moj je savjet da ne koristite Denisovu sliku. Pustite to dijete da pociva u miru. Njegova smrt je bila kap koja je prelila casu. Maloljetnicka delikvencija je JEDAN od razloga za proteste, onda bi mozda bolje bilo da neko napravi trans sa spiskom svih zrtava maloljetnih ubica..bio je tu i Dino Drnda, i Ljubica, i onaj taksista iz Zenice...Izasao je u STARTu poprilican spisak tih zlocina...

Meni je strashno zao sto je tek ubistvo djeteta u tramvaju probudilo ljude...
ali opet moram reci da mi je juce bilo tako drago sto sam vidjela toliko nepoznatih lica pred katedralom...

Ovo je fakat mirise na slobodu Matrixe...i samo treba nastaviti inteligentno, bez vulgarnosti i niskih udaraca.... Hvala djevojci koja mi je dala bedz JA SAM RULJA S PRAVOM GLASA....Mislim da su takve poruke jace od jaja i kamenja...
Ideja o smjenjivanju govornika je prejaka, svaki put su nova lica, tako da nema osjecaja DJLa :D

Najjaci trans je MENE PLACA ZIMBABVE.... :lol:
alica.k

Post by alica.k »

kako animirati one sto kafe ispijaju?

ja ne znam, al st amislite, te letke i to...hoce li nam vlasnici kafica dozvoliti da ostavljamo to po stolovima, i tako to?

mozda i bude.
madner

Post by madner »

alica.k wrote:kako animirati one sto kafe ispijaju?

ja ne znam, al st amislite, te letke i to...hoce li nam vlasnici kafica dozvoliti da ostavljamo to po stolovima, i tako to?

mozda i bude.
Treba potencirati uspjehe, da ljudi vidi da se isplatilo ovo sto je dosad uradeno. Konkretno, koje zakoni su donjeli zbog protesta.
Locked