imam ja onu sa che-om...vrijeme je da je iznesem na sunce i razmašem se
rado bih pomogao...ilidžanac može prekriti ilidžu plakatima...
Pa da nas optuze da nam je sponzor i da nas placa Fidel i Kubamorti wrote:a da malo upriličimo dan nezavisnosti sa kojekakvim zastavama i zastavicama...
imam ja onu sa che-om...vrijeme je da je iznesem na sunce i razmašem se![]()
rado bih pomogao...ilidžanac može prekriti ilidžu plakatima...
državne zastave su super ideja, dan je nezavisnosti. zna li iko gdje se mogu nabaviti? valjda nisu skupe-LIBERO- wrote:Pa da nas optuze da nam je sponzor i da nas placa Fidel i Kubamorti wrote:a da malo upriličimo dan nezavisnosti sa kojekakvim zastavama i zastavicama...
imam ja onu sa che-om...vrijeme je da je iznesem na sunce i razmašem se![]()
rado bih pomogao...ilidžanac može prekriti ilidžu plakatima...![]()
![]()
A sto se tice zastava,mislim da bi bile vrlo efektne,naravno drzavne zastave,jer u suprotnom bi nas proglasili placenicima vec nekoga![]()
Pa i da nije nista pisalo na kartonima, nebuloza je i pomisao ikakvog uvezivanje s bilo kojom politickom opcijom. Mislim da vise i vrapci na grani znaju da ovi nasi protesti nisu u dodiru ni sa kakvom politickom bojom, niti ce ikada biti.deteficirani wrote:Ja sam jedan od prvih koji je podigao transparent na prošlim protestima, a prije toga me niko od bilo koje partije nije kontaktirao.
Senadovom prjedlogu da uz ove DANE kao prilog stvi crvene kartone sam se usprotivio i predložio da na njima mora nešto pisati da ovakvi kao on nebi pomislili da je crvena boja na kartonima sdp-ova.
Neka on i dalje sjedi i piše za članke za sda dok sda ove proteste naziva "pokušajem -destabiliranja- situacije u društvu", a skupština rs-a izglasava rezolucije.
Ovo je za sda pokušaj "destabiliranja" dok se tamo negdje izgasavaju rezolucije.
Inače moj cilj je pokušaj da građani konačno shvate da su žrtve lažova koji nešto hoće da ukidaju, a drugi da otcjepljuju.
Samo me interesuje jeli ovaj pokušaj "destabiliranja" potpisao i ministar kulture i sporta kantona sarajevo?
Jooooj, deteficirani, ne kvari mi dan! Dosta pravdanja diverzantima koji ocito dobro obavljaju posao cim se bavimo njihovim nebuloznim podmetanjima. Prosle sedmice je neki lik pitao da li je slucajno sto se okupljamo pred katedralom? Da smo uzeli zelene kartone rekli bi da time ismijavamo islam, da plava boja favorizuje Zelju i odbija navijace Sarajeva, da ruzicasta promovira legalizaciju homoseksualnih brakova, zuta znaci podrzavanje Izraela u sukobu sa Palestincima... Shvatite, ko ima namjeru da krivo predstavi proteste, uvijek ce naci neki razlog, ma koliko bili "obazrivi"...deteficirani wrote:Ja sam jedan od prvih koji je podigao transparent na prošlim protestima, a prije toga me niko od bilo koje partije nije kontaktirao.
Senadovom prjedlogu da uz ove DANE kao prilog stvi crvene kartone sam se usprotivio i predložio da na njima mora nešto pisati da ovakvi kao on nebi pomislili da je crvena boja na kartonima sdp-ova.
Neka on i dalje sjedi i piše za članke za sda dok sda ove proteste naziva "pokušajem -destabiliranja- situacije u društvu", a skupština rs-a izglasava rezolucije.
Ovo je za sda pokušaj "destabiliranja" dok se tamo negdje izgasavaju rezolucije.
Inače moj cilj je pokušaj da građani konačno shvate da su žrtve lažova koji nešto hoće da ukidaju, a drugi da otcjepljuju.
Samo me interesuje jeli ovaj pokušaj "destabiliranja" potpisao i ministar kulture i sporta kantona sarajevo?
Mislim da je IZ vrlo ozbiljna tema.... koja s ene smije mjesati.... to je sve... samo drzimo se zahtjeva!!!suncica24 wrote:LIBERO: ja sam isto u dumanjima sta uraditi sa Titovim slikama i polakatima kao onaj o Reisu.
S jedne strane, ipak su ovo gradjanski protesti gdje se svako moze izraziti na svoj nacin, ali s druge strane ti gradjanski portesti takvi kakvi jesu mogu nekog odbiti od protestvovanja?! Sta uraditi...
PS: ovo se odnosi i n Dubiozu...neko lusa narodnjake i treba i mora imati priliku da se ne osjeca izostavljenim, boja, transparenata, medija...
nemojte ko boga vas molim...suncica24 wrote:LIBERO: ja sam isto u dumanjima sta uraditi sa Titovim slikama i polakatima kao onaj o Reisu.
S jedne strane, ipak su ovo gradjanski protesti gdje se svako moze izraziti na svoj nacin, ali s druge strane ti gradjanski portesti takvi kakvi jesu mogu nekog odbiti od protestvovanja?! Sta uraditi...
PS: ovo se odnosi i n Dubiozu...neko lusa narodnjake i treba i mora imati priliku da se ne osjeca izostavljenim, boja, transparenata, medija...
Ja necu da ovdje govorim samo o IZ, jer je ona ozbiljna institucija. Jer... to nije poenta price na koju ovo treba da se svede.MUNAFIK wrote:Mislim da je IZ vrlo ozbiljna tema.... koja s ene smije mjesati.... to je sve... samo drzimo se zahtjeva!!!suncica24 wrote:LIBERO: ja sam isto u dumanjima sta uraditi sa Titovim slikama i polakatima kao onaj o Reisu.
Naravno da se nemoze i ne -smije ljudima zabranjivati "ideoloska rekvizita",ali sto se mene tice jedino lice koje zasluzuje da nas gleda sa transparenta i sa visiine jeste lice pokojnog Denisa.Svaki put kad ga vidim moj duh mu se klanja sa najvecim pijetetom.Slike Titove i ine nisu simboli slobode,vec jednog rezima koji je ljudima eto ostao u ugodnom sjecanju,jer su bili mladi i bez uznemiravajucih briga.Nisam ljubitelj ideoloskih slikarija i simbola ali ako ljudi misle da su to simboli slobode onda ja tu nista nemogu.Mora se biti dobro slijep da se ne vidi kako su pravi simboli slobode ,ljudi rijeseni da politicke elite podsjete da su oni subjekti demokratije i da oni kao simboli slobode mogu slobodu "probuditi" svuda i u svakome.Sigurno ste primjetili kako nas ljudi gledaju sa balkona i prozora,s ceznjom ,jer propustaju da budu ono sto stvarno jesu ,slobodni ljudi i gradjani .Ceznja za slobodom je golema i sve ce vise ljudi prilaziti i podrzavati proteste.suncica24 wrote:LIBERO: ja sam isto u dumanjima sta uraditi sa Titovim slikama i polakatima kao onaj o Reisu.
moj je savjet da ne koristite Denisovu sliku. Pustite to dijete da pociva u miru. Njegova smrt je bila kap koja je prelila casu. Maloljetnicka delikvencija je JEDAN od razloga za proteste, onda bi mozda bolje bilo da neko napravi trans sa spiskom svih zrtava maloljetnih ubica..bio je tu i Dino Drnda, i Ljubica, i onaj taksista iz Zenice...Izasao je u STARTu poprilican spisak tih zlocina...[Matrix] wrote:Naravno da se nemoze i ne -smije ljudima zabranjivati "ideoloska rekvizita",ali sto se mene tice jedino lice koje zasluzuje da nas gleda sa transparenta i sa visiine jeste lice pokojnog Denisa.Svaki put kad ga vidim moj duh mu se klanja sa najvecim pijetetom.Slike Titove i ine nisu simboli slobode,vec jednog rezima koji je ljudima eto ostao u ugodnom sjecanju,jer su bili mladi i bez uznemiravajucih briga.Nisam ljubitelj ideoloskih slikarija i simbola ali ako ljudi misle da su to simboli slobode onda ja tu nista nemogu.Mora se biti dobro slijep da se ne vidi kako su pravi simboli slobode ,ljudi rijeseni da politicke elite podsjete da su oni subjekti demokratije i da oni kao simboli slobode mogu slobodu "probuditi" svuda i u svakome.Sigurno ste primjetili kako nas ljudi gledaju sa balkona i prozora,s ceznjom ,jer propustaju da budu ono sto stvarno jesu ,slobodni ljudi i gradjani .Ceznja za slobodom je golema i sve ce vise ljudi prilaziti i podrzavati proteste.suncica24 wrote:LIBERO: ja sam isto u dumanjima sta uraditi sa Titovim slikama i polakatima kao onaj o Reisu.
K.Marx u prvom stavu "Komunistickog manifesta" (1848) kaze:"Bauk kruzi Europom,bauk komunizma !".Danas 160 godina poslije ,u Sarajevu "Bauk kruzi Sarajevom,bauk slobode !"
Treba potencirati uspjehe, da ljudi vidi da se isplatilo ovo sto je dosad uradeno. Konkretno, koje zakoni su donjeli zbog protesta.alica.k wrote:kako animirati one sto kafe ispijaju?
ja ne znam, al st amislite, te letke i to...hoce li nam vlasnici kafica dozvoliti da ostavljamo to po stolovima, i tako to?
mozda i bude.