Ja sam kontao to ide samo ako si P.I ili security officer negdje (znaci ako ti je nosenje oruzhja usko vezano za profesiju)?madner wrote:Texas i Virginia moze sigurno. Zatrazis dozvolu za nosenje skrivenog oruzja i to je to. Sve u cilju samoodbrane i kontra napada u cilju odbrane.![]()
Ma jedno je imat oružje, drugo je isto nositi sa sobom. Još ako ima alkohola...
Jeste li naoruzani?
-
teletrader
- madner
Ma jok. Pa oni vicevima sa Rednecima u pick upu sa puškom i pivom u ruci imaju svoju pozadinu.teletrader wrote: Ja sam kontao to ide samo ako si P.I ili security officer negdje (znaci ako ti je nosenje oruzhja usko vezano za profesiju)?
Znaci dozvola je za nošenje skrivenog oružja, ono da niko ne vidi.
- Edin H.
Posto je teletinateletrader wrote:Hoce li mi neko objasniti da li postoji ijedna drzhava na svijetu gdje je moguce nositi oruzhje?
U Americi se mozhe kupiti bez nekih peripetija,ali kako i u kojim drzhavama je moguce nositi napunjen pistolj sa sobom sve u cilju self-defense-a?
Ja licno posjedujem Glock G19,vise radi sporta,nego cinjenice da mi je babo mesar i drzhimo uvijek jako veliku kolicinu cash-a u kuci![]()
![]()
![]()
Salu na stranu,oko 80% raje koju znam ima negu "dugu" cijev,cisto radi cinjenice da se na Balkanu istorija jako cesto ponavlja...
Eh, lijepa vremena kada su ljudi prije rata u BB sa heklerima dolazili
-
teletrader
meni se cini 18KM a ako ces cijelo tele onda da malo prije narucis pa te dodje malo jeftinije...Edin H. wrote:Posto je teletinateletrader wrote:Hoce li mi neko objasniti da li postoji ijedna drzhava na svijetu gdje je moguce nositi oruzhje?
U Americi se mozhe kupiti bez nekih peripetija,ali kako i u kojim drzhavama je moguce nositi napunjen pistolj sa sobom sve u cilju self-defense-a?
Ja licno posjedujem Glock G19,vise radi sporta,nego cinjenice da mi je babo mesar i drzhimo uvijek jako veliku kolicinu cash-a u kuci![]()
![]()
![]()
Salu na stranu,oko 80% raje koju znam ima negu "dugu" cijev,cisto radi cinjenice da se na Balkanu istorija jako cesto ponavlja...
![]()
Eh, lijepa vremena kada su ljudi prije rata u BB sa heklerima dolazili
Samo mi nemoj reci da si mozhda clan Greenpeac-a ili slicno?
- lady midnight
-
Judge_Dread
#37 Re: Jeste li naoruzani?
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:05, edited 1 time in total.
- Dori
Nesto su skoro legalizovali, ali nisam sigurna da li su i suzavac. Dobra zamjena za to ti je tecni hanzaplast, koji mozes kupiti u apoteci. 100% legalan, a skoro isti efekatO.o wrote:JEl istina da je suzavac kod nas ilegalan?
Ja sam skoro skontala da sam prije mjesec dana prosla 4 aerodroma sa suzavcem u tasni
Uopste nisam skontala da mi je tu....
Strasno
- Vares City
Ja samo ustanem i ,.........

-
paratrooper
to se zove zena specijalac za aerodromske operacijeDena wrote:Ja sam skoro skontala da sam prije mjesec dana prosla 4 aerodroma sa suzavcem u tasni :shock
-
paratrooper
#46 Re: Jeste li naoruzani?
mora da je tebe mati ka malog vezala za lipu pa bicevalaJudge_Dread wrote:Nesto tipa Irana na licu mjesta ga izbicevat i bacit na 2 godine fizickog rada. Barem ima suma i ledina i svega za radit!
- pike
#47 Re: Jeste li naoruzani?
Simply_Red wrote:http://i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=27599repeater wrote:u kojoj to Americi ti zivis ??test01 wrote:Ovo je logicno i normalno pitanje u Americi.
u ovakvoj
E jest i ovaj frajer trebu napo. Sto nije nekog celu od sto kila i sa bradicom?
ili mozda da kod nas ovo proba
-
foreigndude
U Americi je posjedovanje oruzja najobicnija stvar. Evo mog razloga. Zivim u Michiganu, tacniju u Detroitu. Za neupucene, Detroit s vremena na vrijeme zna biti jeben grad. U njemu zivi puno gube koja je spremna uraditi svasta, u bilo koje doba dana, iz bilo kojeg razloga.
Pumparica kosta $300, i ne mora se imati apsolutno nikakva dozvola da bi se je kupilo. Cak je i predlazu kao #1 oruzje za kucnu zastitu
. Zasto je imati? Zato sto moras, i trebas, i imas pravo.
U zadnje 3 godine (samo cemo to racunati), u svojoj kuci sam jedan put zateko dva nigera kako prevrcu po ladicama. Auto kradeno dva puta, tockovi skidani jos dva puta. Prosle sedmice mi je cigla (citaj CIGLA) bacena kroz kuhinjski prozor, 5 sekundi nakon sto sam se preselio iz kuhinje u dnevnu.
Zasto Bosanac imati pushka u Amerika? Zato sto nije naucio da mu iz cista mira ubacuju cigle kroz prozor, kao ni da mu pljackaju i kradu o kuci i oko kuce. Iduci put nece izici. Sve s pravom.
Aferim.
Pumparica kosta $300, i ne mora se imati apsolutno nikakva dozvola da bi se je kupilo. Cak je i predlazu kao #1 oruzje za kucnu zastitu
U zadnje 3 godine (samo cemo to racunati), u svojoj kuci sam jedan put zateko dva nigera kako prevrcu po ladicama. Auto kradeno dva puta, tockovi skidani jos dva puta. Prosle sedmice mi je cigla (citaj CIGLA) bacena kroz kuhinjski prozor, 5 sekundi nakon sto sam se preselio iz kuhinje u dnevnu.
Zasto Bosanac imati pushka u Amerika? Zato sto nije naucio da mu iz cista mira ubacuju cigle kroz prozor, kao ni da mu pljackaju i kradu o kuci i oko kuce. Iduci put nece izici. Sve s pravom.
Aferim.
- pike
Izgleda da smo komsije. Ja sam odma preko puta na drugoj obali (windsor) medjutim meni se nikad nista slicno nije desiloforeigndude wrote:U Americi je posjedovanje oruzja najobicnija stvar. Evo mog razloga. Zivim u Michiganu, tacniju u Detroitu. Za neupucene, Detroit s vremena na vrijeme zna biti jeben grad. U njemu zivi puno gube koja je spremna uraditi svasta, u bilo koje doba dana, iz bilo kojeg razloga.
Pumparica kosta $300, i ne mora se imati apsolutno nikakva dozvola da bi se je kupilo. Cak je i predlazu kao #1 oruzje za kucnu zastitu. Zasto je imati? Zato sto moras, i trebas, i imas pravo.
Aferim.
Takodje ovdje ne mozes posjedovati oruzije dok u Americi to je pravo grantovano zakonom
Nego sta koristis od naoruzanja, jesi uzeo tu punparicu od $300
- montag
A da se naoruzas softverom...npr. protu-provalni alarm ili neka slicna astronomska tehnologijaforeigndude wrote: Zasto Bosanac imati pushka u Amerika? Zato sto nije naucio da mu iz cista mira ubacuju cigle kroz prozor, kao ni da mu pljackaju i kradu o kuci i oko kuce. Iduci put nece izici. Sve s pravom.