Jeste li naoruzani?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

teletrader

Post by teletrader »

madner wrote:Texas i Virginia moze sigurno. Zatrazis dozvolu za nosenje skrivenog oruzja i to je to. Sve u cilju samoodbrane i kontra napada u cilju odbrane. :D

Ma jedno je imat oružje, drugo je isto nositi sa sobom. Još ako ima alkohola...
Ja sam kontao to ide samo ako si P.I ili security officer negdje (znaci ako ti je nosenje oruzhja usko vezano za profesiju)?
madner

Post by madner »

teletrader wrote: Ja sam kontao to ide samo ako si P.I ili security officer negdje (znaci ako ti je nosenje oruzhja usko vezano za profesiju)?
Ma jok. Pa oni vicevima sa Rednecima u pick upu sa puškom i pivom u ruci imaju svoju pozadinu.

Znaci dozvola je za nošenje skrivenog oružja, ono da niko ne vidi. :D
Edin H.

Post by Edin H. »

teletrader wrote:Hoce li mi neko objasniti da li postoji ijedna drzhava na svijetu gdje je moguce nositi oruzhje?
U Americi se mozhe kupiti bez nekih peripetija,ali kako i u kojim drzhavama je moguce nositi napunjen pistolj sa sobom sve u cilju self-defense-a?
Ja licno posjedujem Glock G19,vise radi sporta,nego cinjenice da mi je babo mesar i drzhimo uvijek jako veliku kolicinu cash-a u kuci :D :D :D
Salu na stranu,oko 80% raje koju znam ima negu "dugu" cijev,cisto radi cinjenice da se na Balkanu istorija jako cesto ponavlja...

:(
Posto je teletina :D

Eh, lijepa vremena kada su ljudi prije rata u BB sa heklerima dolazili :(
teletrader

Post by teletrader »

Edin H. wrote:
teletrader wrote:Hoce li mi neko objasniti da li postoji ijedna drzhava na svijetu gdje je moguce nositi oruzhje?
U Americi se mozhe kupiti bez nekih peripetija,ali kako i u kojim drzhavama je moguce nositi napunjen pistolj sa sobom sve u cilju self-defense-a?
Ja licno posjedujem Glock G19,vise radi sporta,nego cinjenice da mi je babo mesar i drzhimo uvijek jako veliku kolicinu cash-a u kuci :D :D :D
Salu na stranu,oko 80% raje koju znam ima negu "dugu" cijev,cisto radi cinjenice da se na Balkanu istorija jako cesto ponavlja...

:(
Posto je teletina :D

Eh, lijepa vremena kada su ljudi prije rata u BB sa heklerima dolazili :(
meni se cini 18KM a ako ces cijelo tele onda da malo prije narucis pa te dodje malo jeftinije...
Samo mi nemoj reci da si mozhda clan Greenpeac-a ili slicno?
:)
frakson

Post by frakson »

Kaki je doso vakat , i kad covjek pogleda vjesti, bez pancirke nide , a kad se smrkne trci kuci :lol:
chinese_water

Post by chinese_water »

:lol:
lady midnight

Post by lady midnight »

Dori

Post by Dori »

Od kad su mi provalili u stan prije 2 godine, UVIJEK nosim suzavac sa sobom.
Ne idem ni po hljeb bez njega.
Šole

Post by Šole »

Glock 17C, hljeb mi je to.
O.o

Post by O.o »

JEl istina da je suzavac kod nas ilegalan? :-)
zemljotres

Post by zemljotres »

e sto ste izlazili iz 23, izlazili ste :D
Judge_Dread

#37 Re: Jeste li naoruzani?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:05, edited 1 time in total.
Dori

Post by Dori »

O.o wrote:JEl istina da je suzavac kod nas ilegalan? :-)
Nesto su skoro legalizovali, ali nisam sigurna da li su i suzavac. Dobra zamjena za to ti je tecni hanzaplast, koji mozes kupiti u apoteci. 100% legalan, a skoro isti efekat :D

Ja sam skoro skontala da sam prije mjesec dana prosla 4 aerodroma sa suzavcem u tasni :shock:
Uopste nisam skontala da mi je tu....
Strasno :-)
Vares City

Post by Vares City »

Ja samo ustanem i ,......... :lol: :lol: :lol:
turban

Post by turban »

Macola marke "Idriz robija"jeste zakon tupog i tihog mira... :-)
Šole

Post by Šole »

Sprej za oči je u KS legalizovan
Koshpa

Post by Koshpa »

Do zuba :D al ti necu rec cime :roll: :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

Šole wrote:Sprej za oči je u KS legalizovan
Pa to je odlicna vijest :-)

To pretpostavljam znaci da sada mozes prskati suzavem koga i kada hoces :oops:
Edin H.

Post by Edin H. »

TGSTK wrote:Do zuba :D al ti necu rec cime :roll: :-)
Je li to igras na kartu ljudske znatizelje :roll:
paratrooper

Post by paratrooper »

Dena wrote:Ja sam skoro skontala da sam prije mjesec dana prosla 4 aerodroma sa suzavcem u tasni :shock
to se zove zena specijalac za aerodromske operacije 8)
paratrooper

#46 Re: Jeste li naoruzani?

Post by paratrooper »

Judge_Dread wrote:Nesto tipa Irana na licu mjesta ga izbicevat i bacit na 2 godine fizickog rada. Barem ima suma i ledina i svega za radit!
mora da je tebe mati ka malog vezala za lipu pa bicevala :lol:
pike

#47 Re: Jeste li naoruzani?

Post by pike »

Simply_Red wrote:
repeater wrote:
test01 wrote:Ovo je logicno i normalno pitanje u Americi.
u kojoj to Americi ti zivis ?? :zzzz:
http://i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=27599

u ovakvoj
:lol: :lol: :lol:

E jest i ovaj frajer trebu napo. Sto nije nekog celu od sto kila i sa bradicom?

ili mozda da kod nas ovo proba :D
foreigndude

Post by foreigndude »

U Americi je posjedovanje oruzja najobicnija stvar. Evo mog razloga. Zivim u Michiganu, tacniju u Detroitu. Za neupucene, Detroit s vremena na vrijeme zna biti jeben grad. U njemu zivi puno gube koja je spremna uraditi svasta, u bilo koje doba dana, iz bilo kojeg razloga.

Pumparica kosta $300, i ne mora se imati apsolutno nikakva dozvola da bi se je kupilo. Cak je i predlazu kao #1 oruzje za kucnu zastitu :). Zasto je imati? Zato sto moras, i trebas, i imas pravo.

U zadnje 3 godine (samo cemo to racunati), u svojoj kuci sam jedan put zateko dva nigera kako prevrcu po ladicama. Auto kradeno dva puta, tockovi skidani jos dva puta. Prosle sedmice mi je cigla (citaj CIGLA) bacena kroz kuhinjski prozor, 5 sekundi nakon sto sam se preselio iz kuhinje u dnevnu.

Zasto Bosanac imati pushka u Amerika? Zato sto nije naucio da mu iz cista mira ubacuju cigle kroz prozor, kao ni da mu pljackaju i kradu o kuci i oko kuce. Iduci put nece izici. Sve s pravom.

Aferim.
pike

Post by pike »

foreigndude wrote:U Americi je posjedovanje oruzja najobicnija stvar. Evo mog razloga. Zivim u Michiganu, tacniju u Detroitu. Za neupucene, Detroit s vremena na vrijeme zna biti jeben grad. U njemu zivi puno gube koja je spremna uraditi svasta, u bilo koje doba dana, iz bilo kojeg razloga.

Pumparica kosta $300, i ne mora se imati apsolutno nikakva dozvola da bi se je kupilo. Cak je i predlazu kao #1 oruzje za kucnu zastitu :). Zasto je imati? Zato sto moras, i trebas, i imas pravo.

U zadnje 3 godine (samo cemo to racunati), u svojoj kuci sam jedan put zateko dva nigera kako prevrcu po ladicama. Auto kradeno dva puta, tockovi skidani jos dva puta. Prosle sedmice mi je cigla (citaj CIGLA) bacena kroz kuhinjski prozor, 5 sekundi nakon sto sam se preselio iz kuhinje u dnevnu.

Zasto Bosanac imati pushka u Amerika? Zato sto nije naucio da mu iz cista mira ubacuju cigle kroz prozor, kao ni da mu pljackaju i kradu o kuci i oko kuce. Iduci put nece izici. Sve s pravom.

Aferim.
Izgleda da smo komsije. Ja sam odma preko puta na drugoj obali (windsor) medjutim meni se nikad nista slicno nije desilo :D

Takodje ovdje ne mozes posjedovati oruzije dok u Americi to je pravo grantovano zakonom :-)

Nego sta koristis od naoruzanja, jesi uzeo tu punparicu od $300 :D
montag

Post by montag »

foreigndude wrote: Zasto Bosanac imati pushka u Amerika? Zato sto nije naucio da mu iz cista mira ubacuju cigle kroz prozor, kao ni da mu pljackaju i kradu o kuci i oko kuce. Iduci put nece izici. Sve s pravom.
A da se naoruzas softverom...npr. protu-provalni alarm ili neka slicna astronomska tehnologija :D ...ovo s pumparicom zvuci kao nedeljna lovina, u sezoni.
Post Reply