Strah od voznje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jolia

Post by jolia »

Ne sekiraj se, i meni je u pocetku bila katastrofa, em guzve, em nervozni vozaci, al na kraju to ipak legne, samo praksa, praksa, praksa! Vozaj kad god imas priliku, suoci se sa strahom, pa i nakon tih voznji kada nema guzve, odvazi se svaki put za korak dalje, i vidjet ces napredak, neko se s vremenom navikne, a neko ne, ja nekad i kazem da ako nakon duzeg vremena i dalje ostane taj strah, onda brate ne treba voziti zarad cira! Al nemoj se obeshrabrit, polako, evo ako ti treba neko da se vozas, tu sam, ne kazem da sam strucnija od instruktora, al puno mi je ljudi reklo da bolje objasnjavam :D ! a ja voooooolim vozit :D , obozavam, razvozim raju i kad mi nije usput, svi misle ja fina, a ja samo volim vozit! :D :D malo brze :D
Sajo---:

Post by Sajo---: »

jolia wrote:Ne sekiraj se, i meni je u pocetku bila katastrofa, em guzve, em nervozni vozaci, al na kraju to ipak legne, samo praksa, praksa, praksa! Vozaj kad god imas priliku, suoci se sa strahom, pa i nakon tih voznji kada nema guzve, odvazi se svaki put za korak dalje, i vidjet ces napredak, neko se s vremenom navikne, a neko ne, ja nekad i kazem da ako nakon duzeg vremena i dalje ostane taj strah, onda brate ne treba voziti zarad cira! Al nemoj se obeshrabrit, polako, evo ako ti treba neko da se vozas, tu sam, ne kazem da sam strucnija od instruktora, al puno mi je ljudi reklo da bolje objasnjavam :D ! a ja voooooolim vozit :D , obozavam, razvozim raju i kad mi nije usput, svi misle ja fina, a ja samo volim vozit! :D :D malo brze :D
hoces lise udati za mene :D:D:D
jolia

Post by jolia »

Moze, trkamo se do maticara! :D :D :D
Sajo---:

Post by Sajo---: »

hehe,... ja sam za,... :D:D

ti pobjedis ja moram reci da,..... ja povbjedim ti moras reci da,... jednostavnod a ne moze jednostavnije biit :D:D
jolia

Post by jolia »

i onda otvori auto skolu Sajo :D
_Jenny_

#31 Re: Strah od voznje

Post by _Jenny_ »

mamica papucarka wrote:ima li neko sa ovim problemom. :roll:
ja kad vidim ove guzve na ulicama, auto-putu, saobracajne nesrece... ma uopste mi se ne polaze vozaci. A treba mi, jer pola stvari ne mogu da obavim bez auta :x
Jednom sam sa bratom sjela da me malo obucava. I kada je auto krenulo, ja sam tako otkopcala kais, otvorila vrata i u zadnjem momentu odlucila da ipak ne skacem. :D Naravno, buraz zakocio i reko "Jesil ti normalna" :D
Eto, to je bilo prije nekoliko godina. E, skoro sam sa muzem malo vjezbala, i vidim da imam manje straha, ali opet automatik, pa zahebato pokrenut, a kamo li vozit :-? A i on mi neda auto, kaze kupit ce mi kakav krs :D

Takodjer imam hrpu prijateljica koje su polozile, ali bas zbog tog straha ne vozaju. Imaju vozacki godinama, ali jedne jedine rute nisu provozale.
jel ima ovom lijeka :roll: Sto je najgore mene vozacki uopste ne privlaci, ali mi treba :x
Ma mamice jednostavno moras voziti i vidjet da ti se nista nije dogodilo i kasnije te nece biti strah.Uzmi muza u auto i odi na neki kamionski parking ili poligon od auto skole (samo nek bude prazan:D).Reci muzu da ne ludi ako ti se ugasi ili sta ja znam...Odvrni si muziku malo jace i pokusaj vozit...Vidjet ces kasnije felling...ma ljudi,puste predrasude su da zene losije voze-to je samo zato sto se boje vozit i ne voze...Znate onu:Ponavljanje je majka znanja... Stoga mamice sjed u auto,uzmi vode i an parking...Izgustaj se...
P.S. ako muz prigovori ti pamti pa mu samo prigovori kad on nes napravi krivo :D Ima i muskaraca koji kupe svaki drugi stup,ne znaju vozit u rikverc,pokupe retrovizor svima na parkingu...
sabanss

#32 Re:

Post by sabanss »

Lace wrote:
mamica papucarka wrote:a sto manjim autom :oops: ja od malog auta imam strah kao i od prevelikog :D I sto svi kazu "malo auto-zensko auto" :x :D
ja imam golfa II (ni mali ni veliki) i ne volim da ga vozim...vozila ga ovo nekoliko puta i ne osjecam se ugodno...mada sam polagala na golfu II...i imala pauzu od 4 mjeseca izmedju polaganja i kupovine auta...mozda je to...ali meni je golf nepregledan i ne volim ga :-?
E jbg ga, ako ti je Golf II veliko i nepregledno auto, predlazem ti biciklo :D :D :D
Post Reply