FTV u sluzbi Bushove politike

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Fordas

Post by Fordas »

A u cije onda ime to rade Boga ti dragog? Sve je to isto, samo sto se drukcije u medijima prezentira. Kako god, smatram da je bezobrazno od kolegija FTV sto se takvo nesto emitira i mislim da je potrebna mnogo veca reakcija gradjana.
piskerernest

Post by piskerernest »

Fordas wrote:A u cije onda ime to rade Boga ti dragog?
pazi,jesi li ti ikada čuo da ETA ili bilo ko iz ETE izjavi da to radi u ime vjere,nisi jer to nikada nisu izjavili.
možemo samo nagađati.
oni koji auto bombama na b. istoku napadaju bolnice ,škole u kojima su takođe muslimani tvrde da to rade u ime vjere.sami to govore.
vjerovatno je da će se većina ljudi složiti da je to iskrivljeno tumačenje vjere
Last edited by piskerernest on 19/02/2008 15:51, edited 1 time in total.
b@tto

Post by b@tto »

Fordas wrote:A u cije onda ime to rade Boga ti dragog? Sve je to isto, samo sto se drukcije u medijima prezentira. Kako god, smatram da je bezobrazno od kolegija FTV sto se takvo nesto emitira i mislim da je potrebna mnogo veca reakcija gradjana.
zbog čega je potrebna reakcija građana,je li laž da nema muslimana koji podržavaju terorizam.isto kao i ljudi drugih vjera i nacija koji podržavaju terorizam
Fordas

Post by Fordas »

piskerernest wrote:
pazi,jesi li ti ikada čuo da ETA ili bilo ko iz ETE izjavi da to radi u ime vjere,nisi jer to nikada nisu izjavili.
možemo samo nagađati.
oni koji auto bombama na b. istoku napadaju bolnice ,škole u kojima su takođe muslimani tvrde da to rade u ime vjere.sami to govore.
vjerovatno je da će se većina ljudi složiti da je to iskrivljeno tumačenje vjere
A u cije ime je okupirana Palestina, pa o tome nema tendencioznih serija. Zasto? Zbog jevrejskog lobija koji takvo nesto ne bi dozvolio. U cije ime se IRA decenijama borila? Pa ipak, kad su muslimani u pitanju (namjerno potenciram muslimani a ne arapi, bosnjaci...) onda moze sve
b@tto

Post by b@tto »

Fordas wrote:
piskerernest wrote:
možemo samo nagađati.
A u cije ime je okupirana Palestina, pa o tome nema tendencioznih serija. Zasto? Zbog jevrejskog lobija koji takvo nesto ne bi dozvolio. U cije ime se IRA decenijama borila? Pa ipak, kad su muslimani u pitanju (namjerno potenciram muslimani a ne arapi, bosnjaci...) onda moze sve
ima serija o svemu tome,samo što to mi nismo na našim tv gledali.
da li bi tebi smetalo da se na ftv ili bht počne prikazivati serija o teroristima koji su druge vjere,meni ne bi.

takvi ljudi koji su prikazani u seriji postoje,ima ih i u bih,bilo ih je još više u ratu i poslije rata.
Fordas

Post by Fordas »

Eto, znaci da je serija vec postigla svoju svrhu, svaka cast :-?
b@tto

Post by b@tto »

svrha serije je da zabavi,jer je u pitanju igrana serija
Fordas

Post by Fordas »

Svrha serije bi trebala biti to sto kazes, slazem se apsolutno, a ne potvarati muslimane i vrijedjati njihove vjerske i svake druge osjecaje. Ipak, sreca je da politika nije u svemu upetljana, pa ni u toj seriji, zar ne? :roll:
b@tto

Post by b@tto »

Fordas wrote:Svrha serije bi trebala biti to sto kazes, slazem se apsolutno, a ne potvarati muslimane i vrijedjati njihove vjerske i svake druge osjecaje. Ipak, sreca je da politika nije u svemu upetljana, pa ni u toj seriji, zar ne? :roll:
pa je li ti hoćeš da kažeš da time što se prikazuje život pojedinih muslimana koji su stvarno fanatici i imaju terorističke planove vrijeđa sve ostale muslimane svijeta.
Fordas

Post by Fordas »

Mijesas kruske i jabuke! 'time sto se prikazuje zivot pojedinih....' u pitanju su iskljucivo izmisljeni likovi koji ne postoje i vjerovatno nisu nikada postojali. Da, to vrijedja osjecaje muslima sirom svijeta.
b@tto

Post by b@tto »

izmišljeni likovi,pa u kojoj igranoj seriji ,sopranosi,kućanice,prijateji se priča o stvarnim likovima
Fordas

Post by Fordas »

Pa kako onda ti mozes pricati o 'zivotima pojedinih' kad je sve izmisljeno? ne da mi se vise raspravljati sa tobom, Boga ti dragog preskoci ovu temu. A i ona je sada besmislena obzirom da je prebacena ovdje :-?
b@tto

Post by b@tto »

ne smetaju ti sopranosi i njihov prikaz dijela amerikanaca talijanskog porijekla koji su mafijaši,kriminalci.
ova druga serija ti smeta,jer je dio amerikanaca muslimanskog porijekla prikazan kao blizak terorizmu,ok,poštujem
in33sa

Post by in33sa »

radeljas wrote:
piskerernest wrote:nisam ja taj koji je izmislio taj naziv,eno ti bliski istok gdje se svaki dan ljudi raznose u auto bombama u ime vjere.
11. 9. 2001..sjećaš li se toga
jeste to je terorizam, ali samo terorizam. u spaniji se isto raznose bombama. sjecas li se ti ete, pa je li neko to nazvao katolicki terorizam. evo sad srbi podmecu bombe pod merkatore i osce, pa je li to terorizam pravoslavni? nije nego samo terorizam. odvratno jeste i ne treba dodavati suvisne i netacne epitete
to sa istinskom vjerom nema veze. koliko god bilo "u ime", ali dzaba ja tebi pricam.
Mijesas babe i zabe, ETA se nije borila za katolicanstvo vec za nezavisnost Baskije.

Na Bliskom Istoku teroristi se bore u ime vjere, u ime islama.

Nauci razlikovati neke stvari.
Fordas

Post by Fordas »

Ljudima na Bliskom Istoku oduzeta su sve prava, ubijaju ih decenijama, siluju, pljackaju bagerima ruce kuce, zatvaraju ih u logore (izbjeglicka sela) i sad su oni 'teroristi' sto se odupiru i bore 'u ime vjere' kako ti kazes. Cudno?! :?
b@tto

Post by b@tto »

ljudi koji su prikazani u seriji postoje,to su fanatici,to je činjenica
doktor30

Post by doktor30 »

ono je sramota sto FTV radi - muslimani teroristi, spavai, ubice i sta sve nisu i to u sred bih, u sred sarajeva u sred ftv-a. pa ta sdp-ovska garnutura kad jednom odleti sa tevea nikad vise se nece vratiti ni na ntv99. fuj, gadi mi se serija i vise necu da gledam, odvratno, antiislamski totalno!!!!!!!
piskerernest

Post by piskerernest »

ne gadi ti se gledati sopranose jelde,i amerikance talijanskog porijekla kao kriminalce.

je li u spavačima ikada rečeno da svi muslimani svijeta podržavaju ovih par fanatika,nije,pa u čemu je problem.

je li to neko ovdje hoće da kaže da ne postoje ljudi opisani u seriji,pa ko je isplanirao 11.9.,ko je bin laden,je li on po vama koji napadate prikazivanje ove serije izmišljena ličnost ili stvarni luđak,terorista ili čak pozitivna ličnost
doktor30

Post by doktor30 »

neka prikazu malo ETA-u, IRA-u, MOSAD, KKK, PKK, i druge, lako je udariti po muslimanima , mamu li im fasisticku..
Fordas

Post by Fordas »

piskerernest wrote: je li to neko ovdje hoće da kaže da ne postoje ljudi opisani u seriji,pa ko je isplanirao 11.9.,ko je bin laden,je li on po vama koji napadate prikazivanje ove serije izmišljena ličnost ili stvarni luđak,terorista ili čak pozitivna ličnost
Je li izmisljen ili nije to najbolje zna Bush koji btw nista manji 'terorist' nije od njega. Ne mozes ni zamisliti sta sve americki vojnici rade tom naradu dole vjeruj mi, kao sto ne mozes ni zamisliti sta izraelci rade po palestini. nista gore mi nismo prosli od njih, od dana kad su izraelci prvi put sa vojskom uletili
P.S. mozda i mozes, mozda ja grijesim :-?
b@tto

Post by b@tto »

Fordas wrote:
piskerernest wrote: je li to neko ovdje hoće da kaže da ne postoje ljudi opisani u seriji,pa ko je isplanirao 11.9.,ko je bin laden,je li on po vama koji napadate prikazivanje ove serije izmišljena ličnost ili stvarni luđak,terorista ili čak pozitivna ličnost
Je li izmisljen ili nije to najbolje zna Bush koji btw nista manji 'terorist' nije od njega. Ne mozes ni zamisliti sta sve americki vojnici rade tom naradu dole vjeruj mi, kao sto ne mozes ni zamisliti sta izraelci rade po palestini. nista gore mi nismo prosli od njih, od dana kad su izraelci prvi put sa vojskom uletili
P.S. mozda i mozes, mozda ja grijesim :-?
i u čemu je problem,takvih ljudi koji su opisani u seriji ima i serija je o njima.isto kao i kriminalci iz sopranosa
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

a kako ljudi svršavaju na jednu od posljednjih scena iz KUMa

odričete li se sotone

ratarataratatatatatatatatatattata

odričem

i svih zala njegovih

ratarataratatatatatatatatatattata
Fordas

Post by Fordas »

b@tto, ti ili ne kontas ili...?! Briga mene postoje je li ti ljudi ili ne, necu JA da budem sufinansijer tih sr***a
piskerernest

Post by piskerernest »

a da ide npr. serija sopranos na bht ili ftv ne bi ti smetalo,je li tako
b@tto

Post by b@tto »

Fordas wrote:b@tto, ti ili ne kontas ili...?! Briga mene postoje je li ti ljudi ili ne, necu JA da budem sufinansijer tih sr***a
postoje takvi ljudi i serija je o njima ,svi znamo da takvih ljudi ima,bilo ih je u ratu ovdje kod nas ,ima ih i sada ali manje.
a to što se tebi ne sviđa serija i ti zato nećeš da plaćaš tv taksu je pravi razlog,sad ću i ja prestati plaćati tv taksu zato što se i meni nešto neće sviđati na ftv
Post Reply