Desilo se! Samo sto je policajac vratio loptu u igru, gol je bio priznat. Mislim da je igrala Engleska.Gutava utakmica - jedan tim mahom napada drugi se grcevito brani.
Odbrambeni igrac ekipe koja se brani pokusava da izbaci loptu duboko u out. Medjutim cim je presla liniju pomocni sudija zaustavlja loptu. Tim koji napada brzo izvodi out i njihov napadac postize gol.
Tim koji se brani protestira zbog postupka pomocnog sudije. Sta ce odluciti glavni sudija?
Fudbalska/nogometna pravila
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
southernstar
#26 Re: ZADACHA
- Koshpa
#27 Re: ZADACHA
southernstar wrote:Desilo se! Samo sto je policajac vratio loptu u igru, gol je bio priznat. Mislim da je igrala Engleska.Gutava utakmica - jedan tim mahom napada drugi se grcevito brani.
Odbrambeni igrac ekipe koja se brani pokusava da izbaci loptu duboko u out. Medjutim cim je presla liniju pomocni sudija zaustavlja loptu. Tim koji napada brzo izvodi out i njihov napadac postize gol.
Tim koji se brani protestira zbog postupka pomocnog sudije. Sta ce odluciti glavni sudija?
Man Utd - Sarajevo revans na Old trafordu novinari koji su tada bili u velikom broju stajali su uz samu aut liniju i lopta trebala preci liniju al je novinar vratio nazad u teren igrac Mancestera centriro i zabio go Sarajevu zbog kojeg je Mancester proso dalje... od tad kolko me pamcenje sluzi novinari nisu imali vise pristup uz aut liniju.
- Koshpa
#28 Re:
olduser wrote:mogo bi piplica to odradit ako nije vecelSaik wrote:koji golman pije vodu dok protivnik napada.![]()
![]()
on je napravio kolut naprijed kad je neki protivnicki napadac izaso sam ispred njega![]()
upravo tako, 1 na 1 sa piplicom i ovaj mrtav hladan kolut naprijed napadac se sjebo i piplica mu uzo loptu iz nogu
Bosnjo je to
-
elSaik
#29 Re: ZADACHA
Nisu vam situacije iste. Kod njega je lopta već prešla liniju, nakon čega igrač izvodi aut, a na tekmi ManU - Sarajevo, koliko ja skontah, lopta nije prešla liniju, ili je nakon prelaza neki novinar vratio u igru neofirno.TGSTK wrote:southernstar wrote:Desilo se! Samo sto je policajac vratio loptu u igru, gol je bio priznat. Mislim da je igrala Engleska.Gutava utakmica - jedan tim mahom napada drugi se grcevito brani.
Man Utd - Sarajevo revans na Old trafordu novinari koji su tada bili u velikom broju stajali su uz samu aut liniju i lopta trebala preci liniju al je novinar vratio nazad u teren igrac Mancestera centriro i zabio go Sarajevu zbog kojeg je Mancester proso dalje... od tad kolko me pamcenje sluzi novinari nisu imali vise pristup uz aut liniju.
U prvom slučaju, naravno da je gol, lopta je prešla liniju što znači da je bila van igre, tako da nema veze ko ju je zaustavio ni kako. Ista ti je situacija, što se često dešava, da neko izbije loptu, a onaj mali pored linije odmah dobacuje igraču drugu loptu da ovaj izvede aut.
U drugom slučaju, svira se aut, a taj koji je to uradio se kažnjava napuštanjem terena, stadiona.