IZVINI i VOLIM TE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

idia

Post by idia »

.
Last edited by idia on 05/03/2011 10:21, edited 1 time in total.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

macci, volim te :kiss: :D
maccarona

Post by maccarona »

izvini se :x :x :kiss: :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Izvini sto te volim :? to k'o neka pjesma :roll: :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

maccarona wrote:ne volim :oops: pa se ne moram ni izvinjavati :oops: :D
tako jednostavno :oops: je sve :oops: to :D
:D :D

crkla dabogda :D izvini :D volim te :D malo :D kleti :D
maccarona

Post by maccarona »

rikardoreis wrote:
maccarona wrote:ne volim :oops: pa se ne moram ni izvinjavati :oops: :D
tako jednostavno :oops: je sve :oops: to :D
:D :D

crkla dabogda :D izvini :D volim te :D malo :D kleti :D
:D to su mi omiljeni komplimenti :D :D :D
maccarona

Post by maccarona »

nebojeplavo wrote:Izvini sto te volim :? to k'o neka pjesma :roll: :D
izvini :D strah me da te volim :oops: :D kao nekada :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

fixer wrote:
ladyblue18 wrote:Ja kad pogrijesim kazem izvini. Ne vidim zasto ne bih :D
Dok ja uglavnom ne dobijam izvinjenje u vecini slucajeva presutim jer druga osoba se pravi blesava :x :roll:
A sto se tice volim te...te dvije rijeci danas nekako gube svoj znacaj i smisao.
Meni je najsmjesnije vidjeti kada neko nekome kaze nakon mjesec dana zabavljanja "volim te" :?
Vecinom muskarci, jer eto kao zene padaju na to :oops:
Ne moze se ici okolo i govoriti tek tako volim te. Valjda je potrebno odredjeno vrijeme, zrelost, povezanost, i jos dosta drugih faktora da bi nekoga zavolio, a i tada mora proci neko vrijeme da se kaze to cuveno "volim te" jer nikada ne znas hoces li bit ismijan itd...bar ja tako gledam na to.
meni je jedna cura to rekla nakon 2 izlaska. :D :D
Uh hahahahhaa :lol: :lol: :lol:
Ja bih se zapitala da sam bila ti, jel ona ok :P :D
jedno je rec hajd ono svidjas mi se, al volim te...ja bih pobjegla glavom bez obzira :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Arslan wrote:ja i kada nisam u pravu i kada grijesim necem da se izvinjavam! necu ni da volim! nikako i nikoga, osim sebe! jer.. ja sam egoisticno djubre! :D :D :D
jah :oops: jah :oops:
djesi ba egoisto sta ima? :D je l to nova frizura, nisam te odmah prepoznala :D :lol: :lol: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Ćelava cura wrote:
dinchy84 wrote:
nebojeplavo wrote: al nemam bas to obicaj govoriti porodici i prijateljima, nekako mi glupo :D
pa nemam ni ja bas obicaj sjesti, pogledati clana porodice u oci, napraviti pauzu i onako ozbiljno reci "Volim te" :D :lol:

ja to vise kazem kroz tepanje :D , a jos vise to "govorim" kroz neke sitne, a i krupne postupke :D
ma isto...narocito ovoj djecurliji volim tepati, rodjak(15god), rodica (20) :-D
meni se moji valjaju od smijeha :D mene recimo u toku dana nesto podsjeti na mamu i ja cu je nazvati na posao i ostaviti joj poruku na "masini" tipa "ma nista zovem samo da kazem da te volim" :D :lol: a burazu su cesce izjave tipa "da te ne volim koliko te volim sad bih ti glavu otkinula" :D :lol:

rijetko tepam :D to samo probranim :D
fishtrija

Post by fishtrija »

Samo ljudi s dramom u glavi ne mogu prevaliti 'izvini' i 'volim te' preko usta. To sto je vecina naseg svijeta blesava i iskompleksirana... to je vec drugi problem. Ja se ne sjecam dana kada nisam rekao izvini nekome, pa cak i ako ne zasluzuje. A 'volim te' vec iziskuje dublje osjecaje prema osobi kojoj to treba kazati, pa je normalno da se izgovara rijedje. Ali mislim da djevojka koja je postavila temu ima u neku ruku ne bas ljubazan narod oko sebe, i zato mi je zao... IZVINI i VOLIMO TE :) :-D :D
odanamajka

Post by odanamajka »

fishtrija wrote:Samo ljudi s dramom u glavi ne mogu prevaliti 'izvini' i 'volim te' preko usta. To sto je vecina naseg svijeta blesava i iskompleksirana... to je vec drugi problem. Ja se ne sjecam dana kada nisam rekao izvini nekome, pa cak i ako ne zasluzuje. A 'volim te' vec iziskuje dublje osjecaje prema osobi kojoj to treba kazati, pa je normalno da se izgovara rijedje. Ali mislim da djevojka koja je postavila temu ima u neku ruku ne bas ljubazan narod oko sebe, i zato mi je zao... IZVINI i VOLIMO TE :) :-D :D
hvala!!!
Ponekad se pitam da li je to ljubaznost!! Jer hvala cujem jako cesto cak i kad jedni drugima donesemo vode... A VOLIM TE se kao podrazumjeva, mada bi ga bilo ljepo cuti s vremena na vrijeme :-D , a IZVINI :shock: ta teska stranjska rijec izvini, ponos jednostavno neda, lakse se ulizivati i ispravljati krivu Drinu nego traziti oprost!!!! :lol:
marschall

Post by marschall »

rjeci IZVINI,VOLIMT TE I SUTI
mislim da ih na svakom jeziku znam!
saangel21

Post by saangel21 »

Mogu samo jednu stvar reci da zbog tog neizgovorenog IZVINI moze mnogo toga da ode niz vodu u nepovrat.

Imala sam pored sebe osobu kojoj su to bile i ostale strane rijeci. U cijelih pet godina nikada nisam cula VOLIM TE a ni IZVINI. Voljela sam ja i izvinjavala sam se samo ja :(
Vjerovatno me nije ni volio jer da jeste...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

lady midnight wrote:
jeza u ledja wrote:Od kad sam poceo govoriti 'aj lav ju' umjesto 'volim te' mnogo mi je lakse to reci. :-) Valjda vidio na filmovima. :D

Znam glupo zvuci al tako je. :-?
:D

ma nije glupo, ba :D:D hocesh li ti jedno kulturoloshko-psiholoshko objashnjenje ovog fenomena, ? :D:D:D
Od tebe ne ocekujem nista manje. :)

Nego, kad ste zadnji put rekli nekome ne volim te? :D
maccarona

Post by maccarona »

a nisi tako milsila i sad ti je krivo :oops: :D
maccarona

Post by maccarona »

ne vjerujem :D uopste u te iluzije :D kako god da su upakovane :D
povjerenje, postovanje, biti tu kad te treba i obrnuto :D sve ostalo je samo :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

nema daljnje diskusije :D kome trebaju lazi neka ide na http://www.romantik-utopija.com :D i nek pise pjesme :D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

jel se to ti fakat odavlen javljas?

Image

:shock:
lady midnight

Post by lady midnight »

a shta je sa onim "izvini... ali volim te" :oops: :oops: :oops: :D:D

jezh :D
ovako... samo ukratko.
nekada nam deteritorijalizacija (vidi mi zhargona :D) i te kako pomogne da prevazidjemo neke barijere koje sami gradimo (ili prihvatimo) iz vishe razloga, svjesno ili nesvjesno... recimo nekada priznanje ljubavi u sredini u kojoj su na glasu "mushkarchine chvrste ruke" djeluje... efemizirano. pa chak i oni koji se nikako ne slazhu s tim i nikako tako ne osjecaju, prihvate tu definiciju mushkosti, odnosno teshko im pada da joj se odupru, sve i kad zhele. i mozak chini svoje, pa neke stvari nikako da predju preko jezika... na jeziku te sredine :D
i odahnu kad im se pruzhi prilika da ono shto osjecaju kodiraju u sklopu sasvim drugog referentnog sistema :D:D

eto :D:D jesam li te opet razocharala :D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

jeza u ledja wrote: Nego, kad ste zadnji put rekli nekome ne volim te? :D
osobe koje ne volEm su obicno i te kako toga svjesne, dodatne verbalne izjave te vrste upraznjavam samo u momentima apsolutne okrutnosti :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

lady midnight wrote:a shta je sa onim "izvini... ali volim te" :oops: :oops: :oops: :D:D

ovako... samo ukratko.
nekada nam deteritorijalizacija (vidi mi zhargona :D) i te kako pomogne da prevazidjemo neke barijere koje sami gradimo (ili prihvatimo) iz vishe razloga, svjesno ili nesvjesno... recimo nekada priznanje ljubavi u sredini u kojoj su na glasu "mushkarchine chvrste ruke" djeluje... efemizirano. pa chak i oni koji se nikako ne slazhu s tim i nikako tako ne osjecaju, prihvate tu definiciju mushkosti, odnosno teshko im pada da joj se odupru, sve i kad zhele. i mozak chini svoje, pa neke stvari nikako da predju preko jezika... na jeziku te sredine :D
i odahnu kad im se pruzhi prilika da ono shto osjecaju kodiraju u sklopu sasvim drugog referentnog sistema :D:D

eto, onda znaci da sam omekso. moram malo otici do bosne da uzdignem svoju muskost. :D
lady midnight

Post by lady midnight »

jeza u ledja wrote:
lady midnight wrote:a shta je sa onim "izvini... ali volim te" :oops: :oops: :oops: :D:D

ovako... samo ukratko.

eto, onda znaci da sam omekso. moram malo otici do bosne da uzdignem svoju muskost. :D
ma jok ba, pogreshno si ti to shvatio :D ovo znachi da si uvijek bio mekushac, ali da to nisi smio pokazivati u bosni :D:D:D a sad hocesh li ti otici do bosne i zashto, to ti ne bih znala reci :D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

Ćelava cura wrote:Nije mi vokri, bilo je ono ne volim te vise budalice mala :D (ne u romanticnom kontekstu)
A vjerujete li u Volim te nakon IZvini?
Ja ne, ako neko toliko, da prostite za****, da mi se mora izvinjavati a u romanticnoj smo vezi, onda mi to Volim te dodje k'o fasada...
maccarona wrote:ne vjerujem :D uopste u te iluzije :D kako god da su upakovane :D
povjerenje, postovanje, biti tu kad te treba i obrnuto :D sve ostalo je samo :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

nema daljnje diskusije :D kome trebaju lazi neka ide na http://www.romantik-utopija.com :D i nek pise pjesme :D:D
haj da vam objema odgovorim u paketu :D interesantno mi vase razmisljanje jer moje nije bas takvo :D

valjda sve zavisi od toga sta smatrate dovoljno bitnim za izvinjenje....za mene izvinjenje ne podrazumjeva neki velik belaj ili neki ogroman zglajz :D razlicitim ljudima su razlicite stvari bitne...pa bez obzira koliko dugo ste s nekim moguce su situacije gdje kazete ili uradite nesto sto se vama cini bezazleno a drugoj osobi je izuzetno vazno....

meni fakat nije mrsko izviniti se ako vidim da sam necim doprijenila uznemirenosti ili neraspolozenju, a kamoli povrijedjenosti druge osobe, ma kako bezazleno se to meni cinilo u datom trenutku....jer na kraju krajeva zar nije to ljubav? to uvazavanje licnosti druge osobe onakve kakva je cak i onda kada se ljuti :D naravno vrijedi i obrnuto :D apsolutno mi je nebitno cija je "greska" ili "do koga je"....bitnije mi je da u svemu tome naucimo nesto jedno o drugom....

a povjerenje i postovanje ne iskljucuju razlicitosti, kao ni temperamente, a ni nesporazume :D

samopostovanje u vezi je bitno, ono nas stiti od toga da nas neko maltretira ili zloupotrebljava nasa osjecanja (za mene je taj faktor dovoljna zastita od zlostavljanja, varanja, laganja itd itd itd)....ali ponos, ponos je lazni prijatelj :D od njega fajde u ljubavi neJma :D ja ga inace zovem "glasnogovornikom mahale" u takvim situVacijama jer u biti on je tu vise zbog toga sta ce neko drugi pomisliti o nama a ne zbog onog sto je nama stvarno bitno... :D
madner

Post by madner »

Ovo drugo mi se jednom zamalo omaklo.

Ovo prvo nikad.
:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

lady midnight wrote:
jeza u ledja wrote:

ovako... samo ukratko.

ma jok ba, pogreshno si ti to shvatio :D ovo znachi da si uvijek bio mekushac, ali da to nisi smio pokazivati u bosni :D:D:D a sad hocesh li ti otici do bosne i zashto, to ti ne bih znala reci :D:D:D
Ma znam.....zezam se malo. :kiss:
Post Reply