IZVINI i VOLIM TE
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- nebojeplavo
macci, volim te

- nebojeplavo
Izvini sto te volim
to k'o neka pjesma

-
rikardoreis
maccarona wrote:ne volimpa se ne moram ni izvinjavati
![]()
![]()
tako jednostavnoje sve
to
crkla dabogda
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Uh hahahahhaafixer wrote:meni je jedna cura to rekla nakon 2 izlaska.ladyblue18 wrote:Ja kad pogrijesim kazem izvini. Ne vidim zasto ne bih![]()
Dok ja uglavnom ne dobijam izvinjenje u vecini slucajeva presutim jer druga osoba se pravi blesava![]()
![]()
A sto se tice volim te...te dvije rijeci danas nekako gube svoj znacaj i smisao.
Meni je najsmjesnije vidjeti kada neko nekome kaze nakon mjesec dana zabavljanja "volim te"Vecinom muskarci, jer eto kao zene padaju na to
![]()
Ne moze se ici okolo i govoriti tek tako volim te. Valjda je potrebno odredjeno vrijeme, zrelost, povezanost, i jos dosta drugih faktora da bi nekoga zavolio, a i tada mora proci neko vrijeme da se kaze to cuveno "volim te" jer nikada ne znas hoces li bit ismijan itd...bar ja tako gledam na to.![]()
Ja bih se zapitala da sam bila ti, jel ona ok
jedno je rec hajd ono svidjas mi se, al volim te...ja bih pobjegla glavom bez obzira
- anais_nin
jahArslan wrote:ja i kada nisam u pravu i kada grijesim necem da se izvinjavam! necu ni da volim! nikako i nikoga, osim sebe! jer.. ja sam egoisticno djubre!![]()
![]()
djesi ba egoisto sta ima?
- anais_nin
meni se moji valjaju od smijehaĆelava cura wrote:ma isto...narocito ovoj djecurliji volim tepati, rodjak(15god), rodica (20)dinchy84 wrote:pa nemam ni ja bas obicaj sjesti, pogledati clana porodice u oci, napraviti pauzu i onako ozbiljno reci "Volim te"nebojeplavo wrote: al nemam bas to obicaj govoriti porodici i prijateljima, nekako mi glupo![]()
![]()
ja to vise kazem kroz tepanje, a jos vise to "govorim" kroz neke sitne, a i krupne postupke
rijetko tepam
- fishtrija
Samo ljudi s dramom u glavi ne mogu prevaliti 'izvini' i 'volim te' preko usta. To sto je vecina naseg svijeta blesava i iskompleksirana... to je vec drugi problem. Ja se ne sjecam dana kada nisam rekao izvini nekome, pa cak i ako ne zasluzuje. A 'volim te' vec iziskuje dublje osjecaje prema osobi kojoj to treba kazati, pa je normalno da se izgovara rijedje. Ali mislim da djevojka koja je postavila temu ima u neku ruku ne bas ljubazan narod oko sebe, i zato mi je zao... IZVINI i VOLIMO TE

-
odanamajka
hvala!!!fishtrija wrote:Samo ljudi s dramom u glavi ne mogu prevaliti 'izvini' i 'volim te' preko usta. To sto je vecina naseg svijeta blesava i iskompleksirana... to je vec drugi problem. Ja se ne sjecam dana kada nisam rekao izvini nekome, pa cak i ako ne zasluzuje. A 'volim te' vec iziskuje dublje osjecaje prema osobi kojoj to treba kazati, pa je normalno da se izgovara rijedje. Ali mislim da djevojka koja je postavila temu ima u neku ruku ne bas ljubazan narod oko sebe, i zato mi je zao... IZVINI i VOLIMO TE![]()
![]()
Ponekad se pitam da li je to ljubaznost!! Jer hvala cujem jako cesto cak i kad jedni drugima donesemo vode... A VOLIM TE se kao podrazumjeva, mada bi ga bilo ljepo cuti s vremena na vrijeme
-
saangel21
Mogu samo jednu stvar reci da zbog tog neizgovorenog IZVINI moze mnogo toga da ode niz vodu u nepovrat.
Imala sam pored sebe osobu kojoj su to bile i ostale strane rijeci. U cijelih pet godina nikada nisam cula VOLIM TE a ni IZVINI. Voljela sam ja i izvinjavala sam se samo ja
Vjerovatno me nije ni volio jer da jeste...
Imala sam pored sebe osobu kojoj su to bile i ostale strane rijeci. U cijelih pet godina nikada nisam cula VOLIM TE a ni IZVINI. Voljela sam ja i izvinjavala sam se samo ja
Vjerovatno me nije ni volio jer da jeste...
- jeza u ledja
Od tebe ne ocekujem nista manje.lady midnight wrote:jeza u ledja wrote:Od kad sam poceo govoriti 'aj lav ju' umjesto 'volim te' mnogo mi je lakse to reci.Valjda vidio na filmovima.
Znam glupo zvuci al tako je.
ma nije glupo, ba:D hocesh li ti jedno kulturoloshko-psiholoshko objashnjenje ovog fenomena, ?
:D:D
Nego, kad ste zadnji put rekli nekome ne volim te?
- maccarona
ne vjerujem
uopste u te iluzije
kako god da su upakovane
povjerenje, postovanje, biti tu kad te treba i obrnuto
sve ostalo je samo

nema daljnje diskusije
kome trebaju lazi neka ide na http://www.romantik-utopija.com
i nek pise pjesme
:D
povjerenje, postovanje, biti tu kad te treba i obrnuto
nema daljnje diskusije
- lady midnight
a shta je sa onim "izvini... ali volim te"
jezh
ovako... samo ukratko.
nekada nam deteritorijalizacija (vidi mi zhargona
) i te kako pomogne da prevazidjemo neke barijere koje sami gradimo (ili prihvatimo) iz vishe razloga, svjesno ili nesvjesno... recimo nekada priznanje ljubavi u sredini u kojoj su na glasu "mushkarchine chvrste ruke" djeluje... efemizirano. pa chak i oni koji se nikako ne slazhu s tim i nikako tako ne osjecaju, prihvate tu definiciju mushkosti, odnosno teshko im pada da joj se odupru, sve i kad zhele. i mozak chini svoje, pa neke stvari nikako da predju preko jezika... na jeziku te sredine 
i odahnu kad im se pruzhi prilika da ono shto osjecaju kodiraju u sklopu sasvim drugog referentnog sistema
eto
:D jesam li te opet razocharala
jezh
ovako... samo ukratko.
nekada nam deteritorijalizacija (vidi mi zhargona
i odahnu kad im se pruzhi prilika da ono shto osjecaju kodiraju u sklopu sasvim drugog referentnog sistema
eto
- jeza u ledja
eto, onda znaci da sam omekso. moram malo otici do bosne da uzdignem svoju muskost.lady midnight wrote:a shta je sa onim "izvini... ali volim te"![]()
![]()
![]()
jezh
ovako... samo ukratko.
nekada nam deteritorijalizacija (vidi mi zhargona) i te kako pomogne da prevazidjemo neke barijere koje sami gradimo (ili prihvatimo) iz vishe razloga, svjesno ili nesvjesno... recimo nekada priznanje ljubavi u sredini u kojoj su na glasu "mushkarchine chvrste ruke" djeluje... efemizirano. pa chak i oni koji se nikako ne slazhu s tim i nikako tako ne osjecaju, prihvate tu definiciju mushkosti, odnosno teshko im pada da joj se odupru, sve i kad zhele. i mozak chini svoje, pa neke stvari nikako da predju preko jezika... na jeziku te sredine
i odahnu kad im se pruzhi prilika da ono shto osjecaju kodiraju u sklopu sasvim drugog referentnog sistema:D
eto:D jesam li te opet razocharala
- lady midnight
ma jok ba, pogreshno si ti to shvatiojeza u ledja wrote:eto, onda znaci da sam omekso. moram malo otici do bosne da uzdignem svoju muskost.lady midnight wrote:a shta je sa onim "izvini... ali volim te"![]()
![]()
![]()
jezh
ovako... samo ukratko.
nekada nam deteritorijalizacija (vidi mi zhargona) i te kako pomogne da prevazidjemo neke barijere koje sami gradimo (ili prihvatimo) iz vishe razloga, svjesno ili nesvjesno... recimo nekada priznanje ljubavi u sredini u kojoj su na glasu "mushkarchine chvrste ruke" djeluje... efemizirano. pa chak i oni koji se nikako ne slazhu s tim i nikako tako ne osjecaju, prihvate tu definiciju mushkosti, odnosno teshko im pada da joj se odupru, sve i kad zhele. i mozak chini svoje, pa neke stvari nikako da predju preko jezika... na jeziku te sredine
i odahnu kad im se pruzhi prilika da ono shto osjecaju kodiraju u sklopu sasvim drugog referentnog sistema:D
- anais_nin
Ćelava cura wrote:Nije mi vokri, bilo je ono ne volim te vise budalice mala(ne u romanticnom kontekstu)
A vjerujete li u Volim te nakon IZvini?
Ja ne, ako neko toliko, da prostite za****, da mi se mora izvinjavati a u romanticnoj smo vezi, onda mi to Volim te dodje k'o fasada...
haj da vam objema odgovorim u paketumaccarona wrote:ne vjerujemuopste u te iluzije
kako god da su upakovane
![]()
povjerenje, postovanje, biti tu kad te treba i obrnutosve ostalo je samo
![]()
![]()
![]()
![]()
nema daljnje diskusijekome trebaju lazi neka ide na http://www.romantik-utopija.com
i nek pise pjesme
valjda sve zavisi od toga sta smatrate dovoljno bitnim za izvinjenje....za mene izvinjenje ne podrazumjeva neki velik belaj ili neki ogroman zglajz
meni fakat nije mrsko izviniti se ako vidim da sam necim doprijenila uznemirenosti ili neraspolozenju, a kamoli povrijedjenosti druge osobe, ma kako bezazleno se to meni cinilo u datom trenutku....jer na kraju krajeva zar nije to ljubav? to uvazavanje licnosti druge osobe onakve kakva je cak i onda kada se ljuti
a povjerenje i postovanje ne iskljucuju razlicitosti, kao ni temperamente, a ni nesporazume
samopostovanje u vezi je bitno, ono nas stiti od toga da nas neko maltretira ili zloupotrebljava nasa osjecanja (za mene je taj faktor dovoljna zastita od zlostavljanja, varanja, laganja itd itd itd)....ali ponos, ponos je lazni prijatelj
- jeza u ledja
Ma znam.....zezam se malo.lady midnight wrote:ma jok ba, pogreshno si ti to shvatiojeza u ledja wrote:eto, onda znaci da sam omekso. moram malo otici do bosne da uzdignem svoju muskost.lady midnight wrote:a shta je sa onim "izvini... ali volim te"![]()
![]()
![]()
jezh
ovako... samo ukratko.
ovo znachi da si uvijek bio mekushac, ali da to nisi smio pokazivati u bosni
:D:D a sad hocesh li ti otici do bosne i zashto, to ti ne bih znala reci