Australija da se prebrojimo

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
WizzardFromBOZ

#26 Re: Australija da se prebrojimo

Post by WizzardFromBOZ »

in666 wrote:Hey ja zna li mi iko reci i dali je itko pokusao predati papire za vizu, koji su zahtijevi u slucaju da zelis tamo otici na neodredjeno (s namijerom da se ostane citav zivot) ?
hvala

sve informacije iz prve ruke: http://www.immi.gov.au
Sensei

#27 Re: Australija da se prebrojimo

Post by Sensei »

slabo ovdje australaca...
MELBOURNE_SARAJEVO

#28 Re: Australija da se prebrojimo

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Sensei wrote:slabo ovdje australaca...
Ima nas sto imamo Aus pasose ali smo se vratili pravoj domovini dragoj nasoj BIH :D i to bas nas ima u Sarajevu nek se zna :D
Sensei

#29 Re: Australija da se prebrojimo

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 11/05/2019 07:46, edited 1 time in total.
MELBOURNE_SARAJEVO

#30 Re: Australija da se prebrojimo

Sensei wrote:đe je bolje? :D

Iskreno dugo sam zivio u Aus prakticno od pocetka rata 92 u Melbourne ali od 97 sam svake godine dolazio kuci u Sa preko ljeta i tako izbjegavao zimu :D Za one iz Melb odrastao sam u South Yarri znaci nisam ni u Dandenong niti u St albans :D i vise nikad nemam namjeru da zivim u Aus opet kazem nikad ne reci nikad ali kazem nije to moj mentalitet...Super je to zemlja za ljude koji tesko zive ovde u BIH ,sve je sredjeno cijeli sistem je za 100 :D ali ipak ja sam rodjen u Sa i smijesno bi bilo da kazem wow bolje mi je u Melb ...Odavno vec govorim ovde ko ima dobar posao on je KING nigdje se manje ne radi a bolje zivi.. Vratio sam se prije 2 i pol godine kuci u Sa i bio sam prosle godine u Melb na odmoru plus u posjeti prijateljima i tako je najbolje,ali da zivim nikad vise iskreno..Daleko je od svega ogroman grad a malo ko zivi u blizini grada vecina van grada i ljudi su u kreditima i nema se vremena za socijalni zivot ..Za kraj nista lose ne mogu recu protiv AUS bilo mi je haos skolu zavrsio fakultet zavrsio sve mi je dala ali jednostavno ja sam oduvjek znao gdje pripadam i gdje hocu da zivim i da jednog dana mi i djeca zive...PS..Pitanje za ove iz Melb gdje zivite??poz iz Sarajeva evo liga prvaka pocinje pola 9 na vece gledam je kao covjek a ne u pola 5 ujutru da ustajem kao sto sam morao zadnjih 15 godina :D :D
Sensei

#31 Re: Australija da se prebrojimo

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 11/05/2019 07:45, edited 1 time in total.
MELBOURNE_SARAJEVO

#32 Re: Australija da se prebrojimo

Sensei wrote:ma necemo kukat', nisam ja ovdje zadugo, od 2000 i neke godine, a sto se tice sezona, najradije bih svake godine izbjegavao ova ljeta, jednostavno ih ne podnosim, a evo blizi se, na pragu su vrucine. jebo spavanje kad se ne mozes pokrit'. helem, moji planovi su bili ove ili sljedece godine nazad, ali zbog nekih privatnih razloga to se odgodilo, vjerovatno produzeno za naredne 2 god.

Kad god dosao dobro dosao u svakom slucaju :D gdje zivis ti?
Sensei

#33 Re: Australija da se prebrojimo

Post by Sensei »

:bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by Sensei on 17/11/2020 15:42, edited 3 times in total.
zambaklija

#34 Re: Australija da se prebrojimo

Post by zambaklija »

Ja imam jarana koji je bio prvo u njemačkoj pa kada su švabe potjerale otišao je u AU,dobio državljanstvo i odmah nazad,evoga sada roženi bosanac-državljanin AU-na privremenom radu u švabiji :D :lol:
BOGUS

#35 Re: Australija da se prebrojimo

Post by BOGUS »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:

Iskreno dugo sam zivio u Aus prakticno od pocetka rata 92 u Melbourne ali od 97 sam svake godine dolazio kuci u Sa preko ljeta i tako izbjegavao zimu :D Za one iz Melb odrastao sam u South Yarri znaci nisam ni u Dandenong niti u St albans :D i vise nikad nemam namjeru da zivim u Aus opet kazem nikad ne reci nikad ali kazem nije to moj mentalitet...Super je to zemlja za ljude koji tesko zive ovde u BIH ,sve je sredjeno cijeli sistem je za 100 :D ali ipak ja sam rodjen u Sa i smijesno bi bilo da kazem wow bolje mi je u Melb ...Odavno vec govorim ovde ko ima dobar posao on je KING nigdje se manje ne radi a bolje zivi.. Vratio sam se prije 2 i pol godine kuci u Sa i bio sam prosle godine u Melb na odmoru plus u posjeti prijateljima i tako je najbolje,ali da zivim nikad vise iskreno..Daleko je od svega ogroman grad a malo ko zivi u blizini grada vecina van grada i ljudi su u kreditima i nema se vremena za socijalni zivot ..Za kraj nista lose ne mogu recu protiv AUS bilo mi je haos skolu zavrsio fakultet zavrsio sve mi je dala ali jednostavno ja sam oduvjek znao gdje pripadam i gdje hocu da zivim i da jednog dana mi i djeca zive...PS..Pitanje za ove iz Melb gdje zivite??poz iz Sarajeva evo liga prvaka pocinje pola 9 na vece gledam je kao covjek a ne u pola 5 ujutru da ustajem kao sto sam morao zadnjih 15 godina :D :D
Dobro je tebi dok je buraza ;-) .Inace zivim u St Albansu :mrgreen:
MELBOURNE_SARAJEVO

#36 Re: Australija da se prebrojimo

BOGUS wrote:

Dobro je tebi dok je buraza ;-) .Inace zivim u St Albansu :mrgreen:
Oduvjek sam znao da sam poznat :D ma evo buraz se satra da mi svaki mjesec da na tisuce maraka koliko je potrebno za dobar zivot :D rodjen sam pod sretnom zvijezdom :D :D what can I say
Fair Life

#37 Re: Australija da se prebrojimo

Post by Fair Life »

Sensei wrote:slabo ovdje australaca...
Predaleko brate...
ljubav_aha

#38 Re: Australija da se prebrojimo

Post by ljubav_aha »

zambaklija wrote:Ja imam jarana koji je bio prvo u njemačkoj pa kada su švabe potjerale otišao je u AU,dobio državljanstvo i odmah nazad,evoga sada roženi bosanac-državljanin AU-na privremenom radu u švabiji :D :lol:
poznajem identican slucaj,izgleda,da mnogi TO prakticiraju
latinalover

#39 Re: Australija da se prebrojimo

Post by latinalover »

Odavno vec govorim ovde ko ima dobar posao on je KING nigdje se manje ne radi a bolje zivi.. Vratio sam se prije 2 i pol godine kuci u Sa i bio sam prosle godine u Melb na odmoru plus u posjeti prijateljima i tako je najbolje,ali da zivim nikad vise iskreno..
da se ti i ja u necemu slozimo :D
ovo sam cuo od dosta ljudi koji su bili vani...
zivotinjica

#40 Re: KAKO OTICI U AUSTRALIJU DA RADIM

Post by zivotinjica »

OTISO BI DA RADIM U AUSTRALIJU!-
CUO SAM DA TRAZE STOLARE A JA SE BAVIM VEC 5GOD I JOS UVEK RADI SA TIM .
PA ME ZANIMA JU PROCEDURE OKO ODLASKA?
KOLIKO KOSTA VIZA,PUT ZA AUSTRALIJU?
STA MI SVE TREBA OD PAPIRA?
DA LI JE NEKO CUO ZA LIVE AUSTRALIJA COM.
KOD NJIH NA SAJTU SAM URADIJO BODAVANI TEST OD MINIMUM 120 BOD IMAM 145 BOD.
ALI SAM SE ZBUNIJO I NISAM BAS RAZUMEO -TRAZILI SU MI BROJ KREDITNE KARTICE I NA NJOJ DA IMAM NEGDE OKO 200E DA MI SKINU SA RACUNA,PA ME ZANIMA ZASTA ONI TRAZE TE PARE?
zivotinjica

#41 Re: Australija da se prebrojimo

Post by zivotinjica »

ak81 wrote:I ja sam iz Sarajeva al zivim u Melburnu....

ALI SAM SE ZBUNIJO I NISAM BAS RAZUMEO -TRAZILI SU MI BROJ KREDITNE KARTICE I NA NJOJ DA IMAM NEGDE OKO 200E DA MI SKINU SA RACUNA,PA ME ZANIMA ZASTA ONI TRAZE TE PARE?
Brisbane

#42 Re: Australija da se prebrojimo

Post by Brisbane »

zivotinjica wrote:

Rizicno. Niko ti nista ne garantuje generalno. NAjbolje ti je odi na site ambasade i imas puno stvari za procitati i vidjeti da li zaista imas dovoljan broj bodova.
Ako imas onda mozes i sam aplicirati. Agencija, agenti nista ne znace. Sve se odlucuje po istom principu koji i sam mozes nauciti.
Sretno
zivotinjica

#43 Re: Australija da se prebrojimo

Post by zivotinjica »

Brisbane wrote:
zivotinjica wrote:

Rizicno. Niko ti nista ne garantuje generalno. NAjbolje ti je odi na site ambasade i imas puno stvari za procitati i vidjeti da li zaista imas dovoljan broj bodova.
Ako imas onda mozes i sam aplicirati. Agencija, agenti nista ne znace. Sve se odlucuje po istom principu koji i sam mozes nauciti.
Sretno
ZNASLI NEKI SAJT AMBASADE GDE SVE TO MOGU POGLEDATI.
HVALA
melb26sa

#44 Re: Australija da se prebrojimo

Post by melb26sa »

zivotinjica wrote: ZNASLI NEKI SAJT AMBASADE GDE SVE TO MOGU POGLEDATI.
HVALA

http://www.australian-embassy.at/vien/V ... ation.html

Predlazem da prekines sa VIKANJEM, i naucis koristiti google :run:
zivotinjica

#45 Re: Australija da se prebrojimo

Post by zivotinjica »

melb26sa wrote:
zivotinjica wrote: ZNASLI NEKI SAJT AMBASADE GDE SVE TO MOGU POGLEDATI.
HVALA

http://www.australian-embassy.at/vien/V ... ation.html

Predlazem da prekines sa VIKANJEM, i naucis koristiti google :run:
IZVINI NISAM NAMERNO :)
zaratustra

#46 Re: Australija da se prebrojimo

Post by zaratustra »

Ljudi kakva vam je situacija tamo? Ne mogu pomoći drugačije osim da vam poželim bolje vremenske prilike kako bi se požari i poplave zaustavili i spriječila dalja katastrofa. Pozdrav svima posebno vama iz Melburna. Držite se. :(
MELBOURNE_SARAJEVO

#47 Re: Australija da se prebrojimo

zaratustra wrote:Ljudi kakva vam je situacija tamo? Ne mogu pomoći drugačije osim da vam poželim bolje vremenske prilike kako bi se požari i poplave zaustavili i spriječila dalja katastrofa. Pozdrav svima posebno vama iz Melburna. Držite se. :(
Dok gledam snimke na tv i citam Heraldsun svako jutro prosto nemogu da vjerujem sta pozari uradise i koliko je ljudi izgubilo zivote...Melbourne mi je druga kuca i fakat mi je zao jer se ovo desava....
teAMICA

#48 Re: Australija da se prebrojimo

Post by teAMICA »

Imam jedno pitanje totalno off-topic, al' da ne otvaram novu temu bezveze... :)
Naime, poslala sam (iz Sarajeva) prijateljici (u Perth) paket sredinom decembra i jos ga nije dobila... Jel' neko imao slična iskustva, hoce li ga ikad dobiti?
Fair Life

#49 Re: Australija da se prebrojimo

Post by Fair Life »

teAMICA wrote:Imam jedno pitanje totalno off-topic, al' da ne otvaram novu temu bezveze... :)
Naime, poslala sam (iz Sarajeva) prijateljici (u Perth) paket sredinom decembra i jos ga nije dobila... Jel' neko imao slična iskustva, hoce li ga ikad dobiti?
Avionom ili "pjeske" ?
teAMICA

#50 Re: Australija da se prebrojimo

Post by teAMICA »

Fair Life wrote:
teAMICA wrote:Imam jedno pitanje totalno off-topic, al' da ne otvaram novu temu bezveze... :)
Avionom ili "pjeske" ?
Postom, to valjda znaci "pjeske"... :-)
Post Reply