SmislovS wrote:Beatnik_Bunny wrote:Alarmirali ste svojim tekstom, a ne sjećam se da sam vidio Vaše postove u vezi bilo kojeg drugog segmenta realizacije osnovnoškolske nastave. Tu je greška i u tome leži podvaljivanje...
Ovo, sto bi rekli neki nasi estradni
"nidje veze"., kao kad bih Vama prigovorio da nisam vidio Vase postove iz bilo kojeg segmenta djecije psihologije, a "eksperimentisali ste sa djecijom psihom" u pokusaju razgranicenja pojmova "holivudskog" i Poeovog horora.
Cak ovo moje ima vise smisla od onog Vaseg (citiranog), iako su i jedno i drugo nebuloze u razlicitim nijansama.
Predlazem da se
ne vracamo stalno na pocetak, pogotovo kad smo na dobrom putu da shvatimo sta smo jedan drugom htjeli reci. Ima ljudi - forumasa - koji bi zeljeli nesto ozbiljno (kao sto smo i sami) prokomentarisati na ovu temu, a mi ih samo zbunjujemo sa nasim objasnjenjima.
Pozdrav.
Evo, zvanično: moj posljednji post na ovoj temi:
1. Naravno da nisam objavio nijedan post na temu djecije psihologije, ali se nisam pravio pametan pa napravio temu tipa: Bosanci i Hrcegovci ne poznaju psihološki profil svoje djece...
2. Ukazujući na to da niste objavili nijedan post na tematiku NPP-a, htio sam Vama (a i drugim čitačima ove teme) reći kako ste tendeciozni i da je horor (pa i u onom strašnom obliku kako ste ga vi lažno predstavil) još uvijek svijetla iznimka okoštalog NPP-a.
3. Ponavljao sam da ste zaobišli redovnu proceduru: razgovor s nastavnikom koji Vam je napravio toliko horora u glavi kad ste čuli da je djeci dao da pišu horor. Siguran sam da nijedan učenik ne bi imao problema, ako bi njegov roditelj ili prijatelj njegovih roditelja došao i razgovarao s nastavnikom.
4. Jako važno: nisma ranije spominjao, očekujući da ćemo se razumjeti i izbjeći ponavljanje rečenog: sastav nije bio obavezan: učenici su dobrovoljno donosili svoje radove (zato sam u svom prvom postu naveo da nije bila pismena vježba nego kratki sasatav - nije bilo obaveze).
5. Ostalo Vam je bilo još samo da ime nastavnikovo spomenete pa da ova tema bude cjelovita u svojoj besmislenosti: štiteći djecu (kobajagi), na osnovu neprovjerenih informacija optužujete nastavnika konkretne škole.
Zbogom