Mozda da prvo izvidimo za to kada odemo.
Troje djece u podrumu
- Alhemicarkaa
Ja ne bih davala lovu. Bolje ako imas koga posalji mu pare da im kupi potrebne stvari i odnese.
Meni odgovara radni dan i 6 sati, samo javite dva dana prije koji dan i dogovorimo se.
Meni odgovara radni dan i 6 sati, samo javite dva dana prije koji dan i dogovorimo se.
- Isaac
Jel' se to moze odraditi preko VF-ove (Konzumove) internet prodavnice?Alhemicarkaa wrote:Ja ne bih davala lovu. Bolje ako imas koga posalji mu pare da im kupi potrebne stvari i odnese.
http://80.65.93.212
-
jasminasab
Hajmo malo organizacije, posto ocito ima ljudi koji zele pomoci:
1. doniranje stvari - posteljina, deke, odjeca
2. doniranje hrane i recimo nekih higijenskih potrepstina
3. doniranje novca - ovo neka saceka dok vidimo:
sta nani/porodici s djecom treba - racuni, dodatne potrepstine koje bismo mi mogli kupiti od doniranog novca.
Ako vec nismo za davanje novaca direktno ovim ljudima, mozemo prikupiti donirani novac i mi koji budemo isli kupiti potrebno od tog novca. @GHICAGO - mislim da je dobro rjesenje ako imas nekoga u Sarajevu da mu/joj posaljes novac, a da on/ona da nama da kupimo nesto. Ako imas povjerenja u ove ljude, naravno. Ja cu svakako provjeriti broj racuna kad odemo, za slucaj da ipak ostajes pri tome da im posaljes novac.
Ko zeli da donira nesto, a nema vremena/volje da ide s nama, neka mi posalje pp sa kontakt telefonom - ja to mogu pokupiti sljedece sedmice radnih danom iza 5h.
1. doniranje stvari - posteljina, deke, odjeca
2. doniranje hrane i recimo nekih higijenskih potrepstina
3. doniranje novca - ovo neka saceka dok vidimo:
sta nani/porodici s djecom treba - racuni, dodatne potrepstine koje bismo mi mogli kupiti od doniranog novca.
Ako vec nismo za davanje novaca direktno ovim ljudima, mozemo prikupiti donirani novac i mi koji budemo isli kupiti potrebno od tog novca. @GHICAGO - mislim da je dobro rjesenje ako imas nekoga u Sarajevu da mu/joj posaljes novac, a da on/ona da nama da kupimo nesto. Ako imas povjerenja u ove ljude, naravno. Ja cu svakako provjeriti broj racuna kad odemo, za slucaj da ipak ostajes pri tome da im posaljes novac.
Ko zeli da donira nesto, a nema vremena/volje da ide s nama, neka mi posalje pp sa kontakt telefonom - ja to mogu pokupiti sljedece sedmice radnih danom iza 5h.
-
CHICAGO
#31 Donacija...
haj dobro, reci cu ja svojoj mami i tati da odu na njihovu adresu (MOLIM DA NEKO VERIFICIRA ADRESU U PRVOM POSTU!!!!!--- tako da znam 10000% da je to ta adresa)...
reci cu roditeljima da uzmu nekih osnovnih stvari poput:
ulja, brasna, rize, kafe, dosta slatkisa za ovu djechicu itd... jel to ok?
reci cu roditeljima da uzmu nekih osnovnih stvari poput:
ulja, brasna, rize, kafe, dosta slatkisa za ovu djechicu itd... jel to ok?
-
jasminasab
Tako je vjerovatno najbolje. Alhemicarka je bila, ona ce ti vjerovatno potvrditi adresu. Sto se tice stvari, mislim da je ok i eventualno ako imaju neke posteljine/deka za dati.
- buba
#34 re
Ma ja sam vec rekla na pocetku teme da se treba vidjeti sta ko moze donijeti da ne duplamo neke stvari sem hrane, toga uvijek treba. Ja cu sigurno ovoj porodici odnijeti set posudja, jorgan, jastuk, nesto posteljine, tako da ko jos misli isto, neka onda ne nosi previse od toga.
Za nanu ne znam sta cu..mozda da je obidjemo da vidimo sta joj je najpotrebnije, osim hrane to mozemo donijeti svi.
Za nanu ne znam sta cu..mozda da je obidjemo da vidimo sta joj je najpotrebnije, osim hrane to mozemo donijeti svi.
- Alhemicarkaa
#35 Re: POMOC
Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka 1CHICAGO wrote:ALHEMICARKA... pliz potvrdi adresu...
U zdravlje...
Vrlo je lako naci, do nje se dolazi iz ulice Kosevo (bivsa Kralja Tomislova) odmah iznad Sam shopa. Zgrada je siva, prva sa lijeve strane, kad se udje u haustor krene se u podrum (znaci silazi se). Izgleda malo strahobalno, i kao da se nista dolje ne desava, ali eto, ljudi zive tu...
-
jasminasab
Cetvrtak, petak ili sljedeca sedmica, recimo odmah ponedjeljak?
Ko je dobrovoljac da ide sa mnom? I ako jos neko ima sta da donira, neka mi javi prije toga, da se mozemo uskladiti da to pokupim... (Kneesaa i Cleo su poslale pp, sa Pearl se dogovorim uzivo.)
Ko je dobrovoljac da ide sa mnom? I ako jos neko ima sta da donira, neka mi javi prije toga, da se mozemo uskladiti da to pokupim... (Kneesaa i Cleo su poslale pp, sa Pearl se dogovorim uzivo.)
-
jasminasab
Hmm... Hajde da se dogovorimo onda za ponedjeljak u 18h, da ostavimo jos vremena ljudima da se jave, a i da se mi organizujemo, sta kazete?
@buba, mogu te ja i pokupiti i vratiti, da ti se muz ne zahmeti. Ja krecem u 17h sa Alipasinog, javi na pp gdje da te pokupim i broj telefona, da mogu javit ako sta iskrsne.
@buba, mogu te ja i pokupiti i vratiti, da ti se muz ne zahmeti. Ja krecem u 17h sa Alipasinog, javi na pp gdje da te pokupim i broj telefona, da mogu javit ako sta iskrsne.
-
jasminasab
Evo sam malo rezimirala temu:
porodica s djecom:
odjeca - @orange, @cleo
posteljina i deke - @buba
hrana - @orange, @buba, @pearl, @cleo, @jasminasab
higijenske potrepstine - @pearl, @jasminasab
nana:
racuni - @kneesaa
hrana - @orange, @buba, @pearl
ostalo - mozda je najbolje da je obidjemo i vidimo sta joj treba?
@orange je zamolila da je kontaktiramo, jel neko to vec uradio ili da ja?
porodica s djecom:
odjeca - @orange, @cleo
posteljina i deke - @buba
hrana - @orange, @buba, @pearl, @cleo, @jasminasab
higijenske potrepstine - @pearl, @jasminasab
nana:
racuni - @kneesaa
hrana - @orange, @buba, @pearl
ostalo - mozda je najbolje da je obidjemo i vidimo sta joj treba?
@orange je zamolila da je kontaktiramo, jel neko to vec uradio ili da ja?
-
fixer
ljudi, ovo su sve klix pomoci. moramo za ovakve slucajeve napraviti nesto vise. imamo ove proteste i mislim da to trebamo da iskoristimo. sutra ce biti emisija i treba nagaziti gradonacelnicu da obidje i da vidi. ako im samo pomognemo na ovaj nacin, mjesec su mirniji i onda opet problemi. natjerajmo vodovod da dodju i poprave. pokusajmo razglasiti ovo i ustrajemo dok im se ne pomogne. mozda im je cak potrebna i neka socijalna ustanova zbog tog komsije. hajmo da skontamo kako im malo dugorocnije pomoci? alhemicarka, bila si, imas li kakvih ideja?
-
orange
E narode evo mene, sori jedva se stigoh javiti, bas mi je frka trka ovih dana.. Sto se mene tice, ja potvrdjujem definitivno sve sto je jasmina napisala, odjeca vec ceka spremljena. Sto se ponedjeljka u 18 sati tice, meni odgovara i evo ja odmah da se tuspasim. Posto ja stanujem na Kosevskom, relativno sam blizu porodice, voljela bih da se prethodno cujem s nekim od vas pa da se negdje cekamo, oko Druge gimnazije recimo..
Jasmina, saljem ti svoj broj na private pa ako ti nije problem javni mi se ovih dana da se dogovorimo, ja pristup internetu trenutno imam samo na poslu a od silne frke i posla nemam bas previse vremena da cesce provjeravam ovu temu.
Uglavnom, nadam se da se vidimo u ponedjeljak aBd i nadam se da cemo barem malo obradovati ovu porodicu i nanu.
Jasmina, saljem ti svoj broj na private pa ako ti nije problem javni mi se ovih dana da se dogovorimo, ja pristup internetu trenutno imam samo na poslu a od silne frke i posla nemam bas previse vremena da cesce provjeravam ovu temu.
Uglavnom, nadam se da se vidimo u ponedjeljak aBd i nadam se da cemo barem malo obradovati ovu porodicu i nanu.
- Alhemicarkaa
@buba: Za parking je kriticno, medjutim, moglo bi se ostaviti auto na kratko u Kralja Tomislava ispred cevabdžinice Orijent, da neko ostane u autu.
@fixer: neama ideju kako dugorocno pomoci tim ljudima. S obzirom da je covjek alkoholicar to otezava situaciju. Pritisak na vlast vec radimo ovim protestima, a zvati vodovod, bojim se da od toga nista, kao i do sad, recice nismo humanitarna organizacija. Pored toga oni zive u podrumu i tamo i nema kupatila koliko sam skontala
Medjutim struju imaju, valjda su se prikacili na stubiste, a komsije se izgleda ne bune... Ovakvih porodica je jako puno, i bez nekog projekta zaposljavanja na nivou vlasti tesko da mozemo nesto uraditi...
@cleo djeca su uzrasta od negdje 8 do 14 godina, odokativno. Nisam pitala
@orange: pozdrav komsinice
Meni ponedjeljak odgovara.
Ponjecu i ja nesto hrane, ali toga ne moze biti viska.
@fixer: neama ideju kako dugorocno pomoci tim ljudima. S obzirom da je covjek alkoholicar to otezava situaciju. Pritisak na vlast vec radimo ovim protestima, a zvati vodovod, bojim se da od toga nista, kao i do sad, recice nismo humanitarna organizacija. Pored toga oni zive u podrumu i tamo i nema kupatila koliko sam skontala
@orange: pozdrav komsinice
-
fixer
pa ne smije se dozvoliti da ovakvih slucajeva ima i da se ne radi nista. kupili su im knjige, ako mogu to, mogu i cijevi zamjeniti. sve vishe mislim da u zahtjeve trebamo da istaknemo potrebu za socijalnom ustanovom koja ce biti u stanju rijesavati ove slucajeve.Alhemicarkaa wrote:@buba: Za parking je kriticno, medjutim, moglo bi se ostaviti auto na kratko u Kralja Tomislava ispred cevabdžinice Orijent, da neko ostane u autu.
@fixer: neama ideju kako dugorocno pomoci tim ljudima. S obzirom da je covjek alkoholicar to otezava situaciju. Pritisak na vlast vec radimo ovim protestima, a zvati vodovod, bojim se da od toga nista, kao i do sad, recice nismo humanitarna organizacija. Pored toga oni zive u podrumu i tamo i nema kupatila koliko sam skontalaMedjutim struju imaju, valjda su se prikacili na stubiste, a komsije se izgleda ne bune... Ovakvih porodica je jako puno, i bez nekog projekta zaposljavanja na nivou vlasti tesko da mozemo nesto uraditi...
@orange: pozdrav komsinice![]()
sta mislite da zlatiborci sugerisemo da na kraju emisije samo spomene ovaj slucaj i da zamoli ljude da koji mogu pomoci da se jave na sax? imat cemo vremena za zavrsnu rijec.
-
jasminasab
@fixer: dugorocni problemi se mogu rjesavati samo dugorocno. Ne mozes preko noci ocekivati da neko rijesi sve socijalne slucajeve u Sarajevu. Ono sto mozes je uraditi ono sto mi pokusavamo, pomoci koliko je do tebe. Ako prosvrljas malo po ovom podforumu vidjeces da je puno ovakvih slucajeva i svaka konkretna pomoc je vise nego dobrodosla. Tako, ako mislis da bi Vodovod, ovaj ili onaj pomogao, bujrum animiraj ih i mi cemo ti pomoci. 
-
Kneesaa
kakva emisija? gdje, kad?fixer wrote:sutra ce biti emisija i treba nagaziti gradonacelnicu da obidje i da vidi.
imam jednog prijatelja u vodovodu - mogu upitati da li on nesto moze "iznutra" da pogura, ali ako su nelegalci sumnjam...
poznajem i jednu mladu socijalnu radnicu iz kantonalnog centra za socijalnu pomoc, pa bih je mogla nazvati...
-
jasminasab
Radi se o emisiji koja ni na koji nacin nije vezana za socijalne slucajeve, a fixer govori o necemu cemu je mjesto na temi o protestima: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=48249
Sto se tice socijalne radnice, mozda nije losa ideja, ali ne znam koliko bi ona mogla pomoci... Vodovod takodjer, s obzirom da se vjerovatno radi o ilegalcima.
Sto se tice socijalne radnice, mozda nije losa ideja, ali ne znam koliko bi ona mogla pomoci... Vodovod takodjer, s obzirom da se vjerovatno radi o ilegalcima.
-
Kneesaa
ok - sad sam zvala prijatelja iz vodovoda i pokusala objasniti situaciju. on predlaze da se pismeno obratimo generalnom direktoru vodovoda, objasnimo situaciju, i zamolimo da posalju ekipu na lice mjesta.
ja bih mogla takvo jedno pismo napisati, ali mi treba malo vise detalja (ili da se pridruzim zajednickoj posjeti) i potpisati ga, ali mislim da bi bilo super kad bi jos dvije osobe potpisale.
ja bih mogla takvo jedno pismo napisati, ali mi treba malo vise detalja (ili da se pridruzim zajednickoj posjeti) i potpisati ga, ali mislim da bi bilo super kad bi jos dvije osobe potpisale.