Protesti u Zenici
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- uvjek dobar gost
Ljudi ne ginu u Mitalu, stopa zaposlenosti preko 90%... sve idealno...
Primate li izbjeglice iz Sarajeva (takozvane sarajlijice) ?
Šalim se naravno, pitam se ima li šanse da se iz Sarajeva protesti prošire na cijelu BiH...???
Šalim se naravno, pitam se ima li šanse da se iz Sarajeva protesti prošire na cijelu BiH...???
-
jefferson
Ta prilika je propustena onog trenutka kada su GROZD i DOSTA izasli i trazili smjenu Semihe Borovac i Samira Silajdzica. Da su bili malo odvazniji i da su skontali da uzrok maloljetnicke delikvencije nije to sto policija treba bolje raditi, otisli bi pred parlament i istjerali one parazite iz poslanickih fotelja. Tada bi mogli pricati o protestima sirom BiH!!!uvjek dobar gost wrote:Ljudi ne ginu u Mitalu, stopa zaposlenosti preko 90%... sve idealno...
Iskreno, koga uho zaboli u Zenici, Tuzli ili Mostaru za Semihom Borovac? Isto kao i vas za Husejinom Smajlovicem i ostalim gradonacelnicima!
Ja bi bio presretan da ste njih dvoje natjerali da daju ostavke, ali to uopce nece promjeniti cinjenicu da je problem u parazitima koji nemogu deset zakona godisnje izglasat a primaju basnoslovne plate.
Brate, pogresno se krenulo u sve ovo, i previse su mi protestanti fini, sto govori da bas ljudima i nije lose!
- uvjek dobar gost
Krenulo se u skladu sa kapacitetima... vjeruj mi..jefferson wrote:Ta prilika je propustena onog trenutka kada su GROZD i DOSTA izasli i trazili smjenu Semihe Borovac i Samira Silajdzica. Da su bili malo odvazniji i da su skontali da uzrok maloljetnicke delikvencije nije to sto policija treba bolje raditi, otisli bi pred parlament i istjerali one parazite iz poslanickih fotelja. Tada bi mogli pricati o protestima sirom BiH!!!uvjek dobar gost wrote:Ljudi ne ginu u Mitalu, stopa zaposlenosti preko 90%... sve idealno...
Iskreno, koga uho zaboli u Zenici, Tuzli ili Mostaru za Semihom Borovac? Isto kao i vas za Husejinom Smajlovicem i ostalim gradonacelnicima!
Ja bi bio presretan da ste njih dvoje natjerali da daju ostavke, ali to uopce nece promjeniti cinjenicu da je problem u parazitima koji nemogu deset zakona godisnje izglasat a primaju basnoslovne plate.
Brate, pogresno se krenulo u sve ovo, i previse su mi protestanti fini, sto govori da bas ljudima i nije lose!
Ja sam mislio da raja u Zenici sastave listu problema i adresiraju zahtjeve Ze-Do kantonu ili opštini Zenica... ili raja u Mostaru da pokrenu inicijativu za smjenu svojih lokalnih moćnika....
Nemaju raja u Sarajevu još uvijek snage da traže smjenu ljudi (koji su recimo navedeni u onom izvještaju CCI-a) , ma koliko to meni bilo teško za priznati... ili koliko ja volio da je suprotno....
Vjeruj mi najsretniji bi bio da subotom na ulicama Sarajeva ima 50 000 ljudi... smjene bi išle glatko...
Još jednom da ponovim... u sve ovo se krenulo u skladu sa kapacitetima...
I znaj natjerati ćemo mi ovaj dvojac bez kormilara na ostavke....
-
jefferson
Ti ocekujes od nekog u Zenici da protestvuje protiv lokalne vlasti koja ce na sljedecim izborima dobiti preko 90% glasova??? Da neko protestvuje protiv vlasti koja je za skoro 4 godine napravila oko 3,000 radnih mjesta u industriji samo?? Ja sam zagrizeni protivnik SDA, ali cu sada svoj glas dati Husejinu Smajlovicu jer se moze direktno za njega glasati! I koga da dovedemo, Zakira Pasalica iz SDP-a koji se isto medvjed u zimskom snu ponasao dok je bio gradonacelnik, a ja sam clan te iste partije. Sad mozes misliti sta drugi o nejmu misle.uvjek dobar gost wrote:Krenulo se u skladu sa kapacitetima... vjeruj mi..jefferson wrote:Ta prilika je propustena onog trenutka kada su GROZD i DOSTA izasli i trazili smjenu Semihe Borovac i Samira Silajdzica. Da su bili malo odvazniji i da su skontali da uzrok maloljetnicke delikvencije nije to sto policija treba bolje raditi, otisli bi pred parlament i istjerali one parazite iz poslanickih fotelja. Tada bi mogli pricati o protestima sirom BiH!!!uvjek dobar gost wrote:Ljudi ne ginu u Mitalu, stopa zaposlenosti preko 90%... sve idealno...
Ja sam mislio da raja u Zenici sastave listu problema i adresiraju zahtjeve Ze-Do kantonu ili opštini Zenica... ili raja u Mostaru da pokrenu inicijativu za smjenu svojih lokalnih moćnika....
Nemaju raja u Sarajevu još uvijek snage da traže smjenu ljudi (koji su recimo navedeni u onom izvještaju CCI-a) , ma koliko to meni bilo teško za priznati... ili koliko ja volio da je suprotno....
Vjeruj mi najsretniji bi bio da subotom na ulicama Sarajeva ima 50 000 ljudi... smjene bi išle glatko...
Još jednom da ponovim... u sve ovo se krenulo u skladu sa kapacitetima...
I znaj natjerati ćemo mi ovaj dvojac bez kormilara na ostavke....
Zato ti kazem, problem u ovom slucaju nije u lokalnoj vlasti, i semiha gledajuci realno nema bas neke ingerencije tu, iako je zasluzila da je se baci sa prozora zbog odlaska u Dubai dok je Denis sahranjivan.
Zato kazem, adresa je "najbolji inzinjer" i slicni njemu!
- uvjek dobar gost
.. Isto je i u Sarajevu... slažem se da je inžinjer i vijeće ministara adresa..no nema kritične mase, treba pokazati put kojim treba krenuti, a nadam se da će to biti smjena gradonačelnice i premijera..
A misliš li da bi raja glasala drugačije da su izbori sutra....???
To mene lično ubija u pojam i buni me u svemu...
No mislim da treba krenuti od nečega, u skladu sa kapacitetima..
Izvještaj CCI-a je super podloga za traženje odgovornosti ostalih nivoa vlasti....
Izvještaj CCI-a je super podloga za traženje odgovornosti ostalih nivoa vlasti....
-
jefferson
Pa mene uopce ne iznenadjuje sto ce raja glasati u ZE za Sajlovica, i treba. Vidis, u kontaktu sa svojima meni mati kaze da joj je prijateljica, koja radi dugo godina u hotelu Internacional, rekla da vec tri mjeseca tamo nema slobodne sobe! Da to nije slucaj bio prije rata! Trebas shvatiti sta to znaci za grad koji nema pet vlada, ambasade, i ostala sjedista svakojakih institucija, itd kao Sarajevo! I sad da neko ode i protestvuje protiv lokanle vlasti koja treba poceti praviti magistralu sa cetiri trake kroz grad, sto je projekta koji nije zabiljezen an lokalnom nivio u BiH jedno 20 godina? ma zezas me!uvjek dobar gost wrote:.. Isto je i u Sarajevu... slažem se da je inžinjer i vijeće ministara adresa..no nema kritične mase, treba pokazati put kojim treba krenuti, a nadam se da će to biti smjena gradonačelnice i premijera..
- uvjek dobar gost
Ja sam imao drugačiju sliku o zbivanjima u Zenici kroz neku svoju raju i posjete Zenici... ako je tako razumijem... ali opet ističem problem kapaciteta koji trebaju da se angažuju za proteste protiv entitetskih vlada i vijeća ministara....jefferson wrote:Pa mene uopce ne iznenadjuje sto ce raja glasati u ZE za Sajlovica, i treba. Vidis, u kontaktu sa svojima meni mati kaze da joj je prijateljica, koja radi dugo godina u hotelu Internacional, rekla da vec tri mjeseca tamo nema slobodne sobe! Da to nije slucaj bio prije rata! Trebas shvatiti sta to znaci za grad koji nema pet vlada, ambasade, i ostala sjedista svakojakih institucija, itd kao Sarajevo! I sad da neko ode i protestvuje protiv lokanle vlasti koja treba poceti praviti magistralu sa cetiri trake kroz grad, sto je projekta koji nije zabiljezen an lokalnom nivio u BiH jedno 20 godina? ma zezas me!uvjek dobar gost wrote:.. Isto je i u Sarajevu... slažem se da je inžinjer i vijeće ministara adresa..no nema kritične mase, treba pokazati put kojim treba krenuti, a nadam se da će to biti smjena gradonačelnice i premijera..
Mada vjeruj mi recimo u Varešu je katastrofa prava ne rade rudnici, fabrike... samo se pila šuma... a to je isto ZE-DO kanton...
Viđenje rahatluka i prospariteta je drugačije od grada do grada....
Ne znam možda kako to da artikulišem ali mislim da je stanje u BiH katastrofa i da pod hitno treba krenuti u proces vraćanja ljudskog dostojanstva .... i svih ostalih atributa koje imaju ljudi...
-
jefferson
Pazi, ja kada sam bio dole tokom zime stekao sam ono "mix picture"
Vidis, razgovaram sa ljudima koji imaju poslove i zaradjuju oko 2,000km mjesecno, ali konstantno se zale da se "nista ne desava"
Ja i dalje tvrdim da ljudi dole pod hitno trebaju otici bar 6 mjeseci vani u razvijene zemlje pa da vide "kako se tamo svaki dan nesto desava."
S se tic eposla, ti su ljudi prezadovoljni, pricao sam sa jednim od sefova na institutu, magistar, covjek radi cijeli zivot tamo, i kaze da je super.
I onda imas ljude s kojima sam takodje bio u kontaktu koji misle da je sve mimo direktorske fotelje ispod njihovog nivoa, a imaju srednju skolu, ili su "vjeciti" studenti a neznaju nas kako treba a da ne govorim o stranom jeziku.
Sto se tice Varesa, Zavidovica i olova, tu ce proteci jos dosta krivaje prije nego sto ljudi skontaju da vareska zeljezara nece vise raditi, ili da Krivaja vise nece biti socijalna ustanova kada se privatizuje. Naravno, krivac u svemu ovome je obrazovanje. To ti je isto u USA. Nekad najrazvijenije drzave se danas zovu "rust belt" jer su zeljezare propale a radnici se neisu prekvalifikovali. Jedino je Pittsbourgh uspio da dovede hi-tech industriju i prosiri vec postojece visokoskolske ustanove.
Zato mislim da je univerzitet u Zenici super ideja. Naravno, rektor mi nije najomiljeniji covjek, ali polako, za sve treba vremena, i stvari se mjenjaju.
Najvaznije je da sam vidio da je vecina ljudi dkontala da nece vise biti one zeljezare i da se moraju okrenuti nekim novim idejama.
Stoga, sada kada je sve to krenulo traziti od nekog da protestvuje protiv lokalne vlasti je stvarno glupo.
Adresa je u Sarajevu, Vlada F BiH i BiH. Medjutim, s protestima se krenulo pogresno, trebalo se ici na to da se paznja privuce na drzavni nivo i njihovu aroganciju i rasipnost.
Bojim se da smo prokockali veliku sansu. Takodje, na protestima je trebalo biti vise "vatre" jer ja ne pamtim da se neka vlast smjenila pistaljkama, jer i u BG je bilo vatre i tek kad je puklo onda je onaj krvnik sjahao s vlasti!
Vidis, razgovaram sa ljudima koji imaju poslove i zaradjuju oko 2,000km mjesecno, ali konstantno se zale da se "nista ne desava"
Ja i dalje tvrdim da ljudi dole pod hitno trebaju otici bar 6 mjeseci vani u razvijene zemlje pa da vide "kako se tamo svaki dan nesto desava."
S se tic eposla, ti su ljudi prezadovoljni, pricao sam sa jednim od sefova na institutu, magistar, covjek radi cijeli zivot tamo, i kaze da je super.
I onda imas ljude s kojima sam takodje bio u kontaktu koji misle da je sve mimo direktorske fotelje ispod njihovog nivoa, a imaju srednju skolu, ili su "vjeciti" studenti a neznaju nas kako treba a da ne govorim o stranom jeziku.
Sto se tice Varesa, Zavidovica i olova, tu ce proteci jos dosta krivaje prije nego sto ljudi skontaju da vareska zeljezara nece vise raditi, ili da Krivaja vise nece biti socijalna ustanova kada se privatizuje. Naravno, krivac u svemu ovome je obrazovanje. To ti je isto u USA. Nekad najrazvijenije drzave se danas zovu "rust belt" jer su zeljezare propale a radnici se neisu prekvalifikovali. Jedino je Pittsbourgh uspio da dovede hi-tech industriju i prosiri vec postojece visokoskolske ustanove.
Zato mislim da je univerzitet u Zenici super ideja. Naravno, rektor mi nije najomiljeniji covjek, ali polako, za sve treba vremena, i stvari se mjenjaju.
Najvaznije je da sam vidio da je vecina ljudi dkontala da nece vise biti one zeljezare i da se moraju okrenuti nekim novim idejama.
Stoga, sada kada je sve to krenulo traziti od nekog da protestvuje protiv lokalne vlasti je stvarno glupo.
Adresa je u Sarajevu, Vlada F BiH i BiH. Medjutim, s protestima se krenulo pogresno, trebalo se ici na to da se paznja privuce na drzavni nivo i njihovu aroganciju i rasipnost.
Bojim se da smo prokockali veliku sansu. Takodje, na protestima je trebalo biti vise "vatre" jer ja ne pamtim da se neka vlast smjenila pistaljkama, jer i u BG je bilo vatre i tek kad je puklo onda je onaj krvnik sjahao s vlasti!
- uvjek dobar gost
Vidim da se u načelo slažemo...
Jeste postavlja se pitanje treba li se navići na nakaradni sistem i praviti se da sve je ok. Tako se može dok se na ličnnom plan ne osjeti sav nerad sistema. da sad ne banaliziram i ne navodim primjere poljoprivrede, propalih i pokradenih zadruga, mljekara... manjka stimulacije privatnog sektora, silnih opstrukcija prilikom registracije firmi... ili da spomenem samo nedostatak stimulacije ulaganja sredtava u neke sektore kao što su turizam.. proizvodnja zdrave hrane što bi trebale da budu stvari koje će nositi oporavak i razvoj bih..
Ovdje puno stvari danfa (smrdi) i jeste stvarno se nameće pitanje ko ttreba da bude nosioc romjena (demonstracija) ,gdje početi, način... šta poslije u ovakvoj situaciji...
Vraćam se na kritičnu masu koja treba sve to da uradi...
Problem koji je najveći jeste podobni a ne sposobni i ja lično puno očekujem od nekih novih stranaka i mlade generacije kojj se u načelu ne nudi ništa sem apatije i mržnje.. zato i jesam postavio pitanje demonstracija u zenici...
P.S
Nije mi jasno da naši inovatori osvajaju medalje a niti jedan od njiovih izuma nije komercjaliziran u BiH... sem lijeka u Tuzli za multiplosklerozu...
Mnogo je u ovom trenu pitanja, no najveće je... biti sebičan i posvetiti se sebi dok se sve ne pokrade i uništi.. ili se aktivirati i trošiti svoje vrijeme i živce kontajući kako uticati na proces promijena...
Jeste postavlja se pitanje treba li se navići na nakaradni sistem i praviti se da sve je ok. Tako se može dok se na ličnnom plan ne osjeti sav nerad sistema. da sad ne banaliziram i ne navodim primjere poljoprivrede, propalih i pokradenih zadruga, mljekara... manjka stimulacije privatnog sektora, silnih opstrukcija prilikom registracije firmi... ili da spomenem samo nedostatak stimulacije ulaganja sredtava u neke sektore kao što su turizam.. proizvodnja zdrave hrane što bi trebale da budu stvari koje će nositi oporavak i razvoj bih..
Ovdje puno stvari danfa (smrdi) i jeste stvarno se nameće pitanje ko ttreba da bude nosioc romjena (demonstracija) ,gdje početi, način... šta poslije u ovakvoj situaciji...
Problem koji je najveći jeste podobni a ne sposobni i ja lično puno očekujem od nekih novih stranaka i mlade generacije kojj se u načelu ne nudi ništa sem apatije i mržnje.. zato i jesam postavio pitanje demonstracija u zenici...
P.S
Nije mi jasno da naši inovatori osvajaju medalje a niti jedan od njiovih izuma nije komercjaliziran u BiH... sem lijeka u Tuzli za multiplosklerozu...
Mnogo je u ovom trenu pitanja, no najveće je... biti sebičan i posvetiti se sebi dok se sve ne pokrade i uništi.. ili se aktivirati i trošiti svoje vrijeme i živce kontajući kako uticati na proces promijena...
-
jefferson
uvjek dobar gost wrote:Vidim da se u načelo slažemo...
P.S
Zato sto smo sebicno drustvo!
-
jefferson
Imas li ti kakvih dokaza za takve price?nacho_ wrote:Meni je drago sto se Zenica gradi i stvarno volim svoj grad, ali budimo realni, na gradjevinskim poslovima je najlakse oprati novac, takodje ima jos mnogo losih stvari vezanih uz projekte, sta se u Zenici uradilo povodom maloljetnicke delikvencije, sta se uradilo za skolstvo (skole su pored porodice osnova drustva), sta je sa grijanjem, sta je sa mitalom, itd. ??? Uglavnom nije ni husino maslo za ramazana, lahko vam se oči zamažu, ne valja to.
De mi reci sta se to trebalo uraditi povodom Mittala? To je sada u privatnim rukama, ne kontam te?
Skolstvo je na kantonalnom i federalnom nivou! Pa eto, skoro najveca podrska SDAA i SZBiH upravo dolazi iz ZDK! Stoga umjesto kukanja i sjedenja po bastama za vrijeme izbora fino raja mrdne guzice malo kalorija potrosi i ode do glasackih mjesta.
Izbri su kao kapitalizam, onoliko koliko ulozis i sta ulozis to ti se vraca.
Znaci, trazili ste, sad gledajte.
To sto se tice gradjevinskih poslova, vidis u nerazvijenim drustvima to je pokretac ekonomije, i u razvijenim takodje. Medjutim, ako ti imas kakve dokaze fino u tuzilastvo i cao djaci, ako ne, onda kontaj kako da sebe unaprjedis, jer ja kada sam bio dole svakave price sam cuo, da bi se ispostavilo da su supljaci. Sve neke teorije zavjere, i to obicno od onih sto cuvaju strazu i sto se broje kao inventar po kaficima!
- SaraLe
Nemoj takojefferson wrote:Imas li ti kakvih dokaza za takve price?nacho_ wrote:Meni je drago sto se Zenica gradi i stvarno volim svoj grad, ali budimo realni, na gradjevinskim poslovima je najlakse oprati novac, takodje ima jos mnogo losih stvari vezanih uz projekte, sta se u Zenici uradilo povodom maloljetnicke delikvencije, sta se uradilo za skolstvo (skole su pored porodice osnova drustva), sta je sa grijanjem, sta je sa mitalom, itd. ??? Uglavnom nije ni husino maslo za ramazana, lahko vam se oči zamažu, ne valja to.
De mi reci sta se to trebalo uraditi povodom Mittala? To je sada u privatnim rukama, ne kontam te?
Skolstvo je na kantonalnom i federalnom nivou! Pa eto, skoro najveca podrska SDAA i SZBiH upravo dolazi iz ZDK! Stoga umjesto kukanja i sjedenja po bastama za vrijeme izbora fino raja mrdne guzice malo kalorija potrosi i ode do glasackih mjesta.
To sto se tice gradjevinskih poslova, vidis u nerazvijenim drustvima to je pokretac ekonomije, i u razvijenim takodje. Medjutim, ako ti imas kakve dokaze fino u tuzilastvo i cao djaci, ako ne, onda kontaj kako da sebe unaprjedis, jer ja kada sam bio dole svakave price sam cuo, da bi se ispostavilo da su supljaci. Sve neke teorije zavjere, i to obicno od onih sto cuvaju strazu i sto se broje kao inventar po kaficima!
-
paratrooper
a zar je to kod vas bitno zasto se protestuje, ponesi gajbu pive jarane i uzivajtest01 wrote:Protivu cega se protestuje?Ili za sta se protestuje?
-
jefferson
Vidis problem BiH je sto su vrijednosti poremecene. Dosli su ljudi na vlast koji su se prije cirilicom potpisivali da bi bili u CK a danas su najveci zastitnici nacionalnih interesa. Njima nije stalo uopce do napretka drustva. Pa pogledaj onaj izvjestaj gdje su imenovali poslanike i ministre (prvenstveno Safeta Halilovica) i njihov ucinak. Ja nesto nevidje da su se starali objasnjavajuci sto je to tako. Znaci oni toliko misle da je ovaj narod glup da shvataju tu poziciju kao vec predodredjenu. Zato sam rekao, onog trenutka kada su se organizatori protesta poceli izvinjavati za par razbijenih prozora ja sam izgubio svaku nadu da ce se nesto promjeniti.uvjek dobar gost wrote:Vidim da se u načelo slažemo...
P.S
Apatija je nase najvece zlo. Ja radim kao asistent na faxu, i kad pricam sa studentima ovdje svi pricaju o ekonomiji, kako se Dubai razvija, problemi NAFTA-e, diskutujemo o azijskim tigrovima. Kad sam dole (a cesto dodjem) prica studenata se svodi na to ko je kupio kakvo auto, gdje je koji kafic otvoren. Medju studentima prava nisam cuo niti jednu diskusiju oko reforme ustava a medju studentima ekonomije nista konkretno oko PDV-a i uopce oko razvoja.
Znaci to sto se desava u Zenici sto se tice razvoja je super. Natjerat ce ljude da se skoluju, jer Mittal nije dosao u Zenicu zato sto je zeljezara jeftina. Takvih zeljezara koje su jos jeftinije po ukrajini i rumuniji ima na desetine, nego zato sto je tu Masinski i Metalurski fakultet sa bogatom istorijom kao i Metalurski institut koji je nadaleko poznat! U Mittalu znaju da ce uvijek se moci osloniti na kvalitetan kadar, a to je najbitnije u toj prici. Tako isto i Cimos, a shopping centar je samo posljedica redovnih plata koje se isplacuju u vecem broju.
Medjutim, ljudi kod nas nece da kriticki razmisljaju. Vode se starom retorikom od prije 17 godina. Niko nespominje sto se gradi samo 6-7km auto-puta godisnje, sto nam planine nemaju razvoja. Pa Vlasic vapi za novim i vecim ski liftovima, tu su turisti, pare, ali opcina Travnik kasni sa dozvolama, tj. traze sebe u tome. Medjutim, gradjani uporno biraju tu vlast, sto znaci da je do gradjana a ne politicara.
Znaci traziti da cijela BiH podrzi demonstracije u Sarajevu koje su okrenute prema rjesavanju sarajevskog problema (jer ovdje ne smjenjujemo premijere drugih kantona) je stvarno smijesno.
Na kraju krajeva, na onaj nacin se moze protestvovati jos 100 godina, kao sto se desilo i sa satorskim naseljem. Onog trenutka kada molotovljev koktel uleti nekom ministru u kancelariju, tada mozemo ocekivati neke promjene!
-
jefferson
Kada je krenuo strajk koliko se sjecam Mittal nije ispunio DIO ugovora dok Vlada FBiH nije ispunila nista od onoga sto je bila obavezna.nacho_ wrote:Pogledaj kakv je ugovor potpisan sa mitalom, da li je sve ispostovano, zasto je bio strajk, ko je prekinuo strajk, kako i na kojem sudu...jeste skolstvo i dosta toga na drugim nivoima (sto olaksava prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge) ali moze i opcina dosta toga da uradi po pitanju toga...ZDK je najgori kanton, konkurencija nam je gorazde, toliko o strankama koje su na vlasti...ja nisam inventar po kafanama, zao mi je sto cu te razocarati, ja husu nisam trazio, a dobio sam ga, to je demokratija...a ako ti kazem da je tuzilstvu u talu sa vladajucim strankama, sta onda, nece sam sebe niko da osudijefferson wrote:Imas li ti kakvih dokaza za takve price?nacho_ wrote:Meni je drago sto se Zenica gradi i stvarno volim svoj grad, ali budimo realni, na gradjevinskim poslovima je najlakse oprati novac, takodje ima jos mnogo losih stvari vezanih uz projekte, sta se u Zenici uradilo povodom maloljetnicke delikvencije, sta se uradilo za skolstvo (skole su pored porodice osnova drustva), sta je sa grijanjem, sta je sa mitalom, itd. ??? Uglavnom nije ni husino maslo za ramazana, lahko vam se oči zamažu, ne valja to.
To sto se tice gradjevinskih poslova, vidis u nerazvijenim drustvima to je pokretac ekonomije, i u razvijenim takodje. Medjutim, ako ti imas kakve dokaze fino u tuzilastvo i cao djaci, ako ne, onda kontaj kako da sebe unaprjedis, jer ja kada sam bio dole svakave price sam cuo, da bi se ispostavilo da su supljaci. Sve neke teorije zavjere, i to obicno od onih sto cuvaju strazu i sto se broje kao inventar po kaficima!:D:D a ti kad si bio dole, ja sam stalno dole, tj. ovdje...
Jaro moj to ce ti biti tako sve dok imas u drzavi, ne u opcini, nezaposlenost od 44%. Visak radne snage ce drzati satnice na minimalnom nivou, posebno u industriji.
To za Kanton je istina, Olovo, Zavidovici, Vares su dno dna, za sto je odgovorna lokalna vlast.
Sto se tice tuzilastva, upoznat sam sa situacijum u toj oblasti vrlo dobro, iako sam ja ovdje a ti dole! Medjutim, to te ne sprecava da podneses prijavu ako imas dokaze! Ja nemam, ti imas, znaci ti se ponasas neodgovorno i prakticno radis isto ono sto rade oni koje optuzujes.
Hocu reci da po tim pricama bilo bi nam bolje da Mittal nije dosao, Cimos nije dosao ili Shopping centar nije napravljen?
- uvjek dobar gost
Jučer se u zenici.. jedući specijalni meni otrovalo oko pedeset radnika... menze zatvorene na pet dana.. hladni obroci.. radnici naravno na kućnomliječenju... doktori ne znaju još šta je....
- uvjek dobar gost
Treba vidjeti... ima li iti jedan pisani dokaz da su se gradonačelnik Zenice.. ili premijer Ze - Do kantona oglasili po pitanju sigurnosti radika u pomenutoj firmi... ovdje se moram osvrni na smrtne slučajeve, slučajeve trovanja raznim plinovima.....????nacho_ wrote:72 radnika,3 ostala u bolnici(ovo je sluzbeno),govedina neka,malo usporilo mital,za par dana ce biti sve isto da i nije,koga briga za ljude...uvjek dobar gost wrote:Jučer se u zenici.. jedući specijalni meni otrovalo oko pedeset radnika... menze zatvorene na pet dana.. hladni obroci.. radnici naravno na kućnomliječenju... doktori ne znaju još šta je....
Ili i oni fakat nemaju razloga da se crvene....
-
ksarajlija
Mislim da se diskusija razvodnila i krenula u pogresnom smjeru. Nije vazno u kojoj lokalnoj sredini eskalira gnjev naroda jer sve te sredine su slicne i manipulirane su po istom receptu nerada i nebrige za puno para i povlastica.
Vazno je da JEDNOM PO PRVI PUT "rulja" natjera nesposobne politicare da odstupe pa da i oni sami, a i ostali vide da im duzina mandata nije ngarantirana i da je njihov (ne)rad izlozen ocjeni javnosti. Jos vaznije je da oni needucirani glasaci i oni pasivni izadju iz svoje letargije i saznaju da se nesto moze i mora uciniti ako ih na izborima prevare.
Kad ovi nasi dadnu ostavke i vama ce biti bolje.
Vazno je da JEDNOM PO PRVI PUT "rulja" natjera nesposobne politicare da odstupe pa da i oni sami, a i ostali vide da im duzina mandata nije ngarantirana i da je njihov (ne)rad izlozen ocjeni javnosti. Jos vaznije je da oni needucirani glasaci i oni pasivni izadju iz svoje letargije i saznaju da se nesto moze i mora uciniti ako ih na izborima prevare.
Kad ovi nasi dadnu ostavke i vama ce biti bolje.