SPASIMO VUČICU IZ DOMANOVIĆA!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

jasminasab

Post by jasminasab »

atko wrote:@Bajko a ti se cuvaj tog poklapanja ... jer ako te ja ... ma ni sos te nece stici otkupiti :D
:lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

cheguevara_k1 wrote:Kao prvo

Sve veterinarske stanice i da se obavijeste, poznato je da u ovoj zemlji petobanka ili stoja "zavrsava posao". Tako da to nije rjesenje. A ako bi se neka veca hajka digla, on jednostavno moze da je ubije iz inata.

Kao drugo

Bitno nam je da je izvucemo zivu i da je obiljezenu pustimo u prirodu ( kako bi se sprijecilo da bude ubijena ili opet uhvacena )
Iskreno che, evo sad me i Velja zvao i kaze NEMOJ ONAKO OSTRO...
Pa jebemu do kad cemo vise rjesavat macku po macku?

Sta nam je onda radit? Otkupit je? ko ti garantuje da je nece opet uhvatiti? Ko nam garantuje da je nece prosverat preko granice? Na granicnim prijelazima nema opreme za ucitavanje cipova. NA vecini granicnih prijelaza veterinarski inspektori rade do 4 popodne.
Koga lazemo?
jasminasab

Post by jasminasab »

Ma niko nista ne garantuje, u tome i jeste problem. Ali mislim da joj trebamo pokusati pomoci na najbolji nacin na koji mozemo. U ovoj situaciji ja ne vidim bolje rjesenje od toga da skupimo taj novac i da ga damo tom debilu, da Bog da se ugusio sa njim.
VeljaPas

Post by VeljaPas »

jasminasab wrote:Ma niko nista ne garantuje, u tome i jeste problem. Ali mislim da joj trebamo pokusati pomoci na najbolji nacin na koji mozemo. U ovoj situaciji ja ne vidim bolje rjesenje od toga da skupimo taj novac i da ga damo tom debilu, da Bog da se ugusio sa njim.
bit ce joj montirana ogrlica sa radio odasiljacem (poklon profesora iz ZG u vrijednosti od 2.000 KM) tako da ce se moci pratiti njeno kretanje. Izgleda da se radi o Alfa vucici.
atko

Post by atko »

Velja wrote: bit ce joj montirana ogrlica sa radio odasiljacem (poklon profesora iz ZG u vrijednosti od 2.000 KM) tako da ce se moci pratiti njeno kretanje. Izgleda da se radi o Alfa vucici.
Gdje je vucica uhvacena i kada? zna li se ista? Ima li ikakav zakon bar o divljim zivotinjama? Ima li taj covjek lovacku dozvolu, zar to nije krivolov, jer da ima dozvolu i da je lovac nebi se tako ponsao, jer lovacka drustva uglavnom paze na divljac i vrse odstrjel samo kad je neophodno!?
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Mirci idemo polako. Znas kako stari ljudi kazu :" Tiha voda brijege valja". A ona velika bujica kad jurne, samo udari o stijenu i razbije se :lol:
atko

Post by atko »

Dupli, sorry problem sa konekcijom na momenat!
VeljaPas

Post by VeljaPas »

atko wrote:
Velja wrote: bit ce joj montirana ogrlica sa radio odasiljacem (poklon profesora iz ZG u vrijednosti od 2.000 KM) tako da ce se moci pratiti njeno kretanje. Izgleda da se radi o Alfa vucici.
Gdje je vucica uhvacena i kada? zna li se ista? Ima li ikakav zakon bar o divljim zivotinjama? Ima li taj covjek lovacku dozvolu, zar to nije krivolov, jer da ima dozvolu i da je lovac nebi se tako ponsao, jer lovacka drustva uglavnom paze na divljac i vrse odstrjel samo kad je neophodno!?
nazalost, vukovi nisu zasticeni. kaoi mnogo toga uostalom. ni onaj u novom travniku ne bi smio drzati sibirske tigrove,pa ih drzi.
uhvacena je prije 9 dana ispod folije koja se koristi pri izgradnji neke vrste bazena koji radi neka humanitarna organizacija u tom kraju. pretpostavka je da se pokusala sakriti.
poderali su tu foliju i zakacili je omcom. ima laksu povredu iza uha na glavi koja zarasta.
Bilo je na FTV tako da nije nikakva tajna.
vjerujte, da je ovo najbezbolniji nacin da je spasimo. imamo virus na terenu.
buba

Post by buba »

Velja wrote:
mIRCerka wrote:Ovako, zvala sam ured za veterinarstvo BiH i informacije koje sam dobila su slijedece: da bi vucicu izveo iz zemlje, ona mora biti chipovana i mora imati pasos. Zbog ne znam ni ja vise cega, ZAKON O DOBROBITI ZIVOTINJA jos uvijek nije donesen, stoga na to se ne mozemo pozvati, a vucica je u kavezu i hrani je, stoga ne mozemo ni policiju angazovati.
Ono sto mozemo trenutno uraditi je slijedece:
ANIMAL SOS treba napisati dopis sa svim mogucim detaljima o ovom slucaju, poslati ga svim vet.stanicama i institucijama koje bi mogle izdati pasos vucici, napraviti medijsku hajku a istovremeno skupljati novac da se vucica otkupi.

:x :x :x
sve je isprobano i znaju svi koji trebaju. u ovom trenutku kuhanjem joj mozemo samo zivot ugroziti.
Ma da, naucimo ih da za ulovljenu zivotinju mogu dobiti kesh, vrlo promucurno, pogotovo gledajuci nadaleko.
Druga stvar, ako se vec dize neka halabuka ovde, onda prvo treba imati konkretne cinjenice o samoj zivotinji, a zatim o osobi koja je drzi, pa shodno tome, praviti neki potez, a ne, dajte ljudi pare da otkupimo vucicu od papka.
Trece, covjek koji je uhvatio zivotinju u kavez i hrani je, a u isto vrijeme trazi nacin da izvuce sto vise love iz nje, nema sta od toga sto ce je dotuci maljem i ubiti..ko sto neko rece ''inata''?! Kakav' ba inat, cista fula u psiho evaluaciji takvih tipova.
Ne znam zasto je to ''laksi nacin'' sabrati novac i nauciti ovog tipa, da to tako moze i da pali, dati primjer masi drugih poput njega da se okusaju u istom..
Je li problem srociti dopis na A4 papir, sa nekakvim pecatom (skinucu ga ja sa bilo cega, nekakve svjetske organizacije za zastitu zivotinja..habla dabla, nebitno kad se konstruise na ovaj nacin), spucati ga na engleskom jeziku, uz prevod na nasem, mozda i kao da dolazi ispred strane organizacije, pa i sa izmisljenim zakonskim aktima dati mu do znanja da je slucaj vec dokumentiran, fotografiran, da mu za eventualno prebacivanje zivotinje van granica slijedi kazna, kao i za nezakonito drzanje, izuzev pustanja zivotinje uz zapisnik i svjedoke.
Ne gori pod nogama..on ako misli da ce ovde lakse doci do 800km, radije ce cekati to, nego da se zajebaje sa prebacivanjem zivotine van. Tako da ne razumijem ovu nevoljkost bilo kakvog drugog pokusaja, sem ovog, a to sto radite je medvedja usluga i ne bi ucestvovala u tome..jedina pozitivna stvar je sto bi zivotinja sigurno ostala ziva i pustena, a sve drugo ima negativnu konotaciju.
Meni su tako psa ukrali i trazili 500km za povrat, dobili su k****c i batine, a ja svog psa natrag, ali nismo pali na to i na vrat nanos lihvarima dali pare u ruke..nego smo se strpili i cekali svoj momenat, a gorilo je i nama sta ce biti s njim, hoce li ga prodati ili ga se rijesiti dok ga ne uhvatimo.

Kako god hocete..
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

buba wrote: Meni su tako psa ukrali i trazili 500km za povrat, dobili su k****c i batine, a ja svog psa natrag...
:kiss:
atko

Post by atko »

Opet ponavlja, ljudi sve sto ste rekli stoji... ali daj da prvo spasimo tu vucicu pa kako god... od nekoliko nas ovdje iz firme ide uplata odmah poslije 17 veceras ... slucaj svaakako treba dokumentovati, a i neki potpis izvuci od tog covjeka na izgled bezazlen da je uzeo novac ... i poslije mu fino reci da imamo dokaz i da cemo podici tuzbu ili nek novac uplati u SOS
Bajko

Post by Bajko »

atko wrote: p.s.
@Bajko a ti se cuvaj tog poklapanja ... jer ako te ja ... ma ni sos te nece stici otkupiti :D
:shock: ajmeee

mislim da bi manje koštalo nekome platiti da po noći otvori kavez vučici i pusti je u šumu :-?
i da li je taj čoban rekao da je 800 njegova zadnja cijena??? mislim stvarno ... ako mu se donese u ruke 400, ne vjerujem da će odbiti ...
atko

Post by atko »

Bajko wrote:ako mu se donese u ruke 400, ne vjerujem da će odbiti ...
I ja vjerujem da bi se to moglo u pola cijene zavrsiti.
VeljaPas

Post by VeljaPas »

Bajko wrote:
atko wrote: p.s.
@Bajko a ti se cuvaj tog poklapanja ... jer ako te ja ... ma ni sos te nece stici otkupiti :D
:shock: ajmeee

mislim da bi manje koštalo nekome platiti da po noći otvori kavez vučici i pusti je u šumu :-?
i da li je taj čoban rekao da je 800 njegova zadnja cijena??? mislim stvarno ... ako mu se donese u ruke 400, ne vjerujem da će odbiti ...
da, toliko dobija od lovaca koji u takozvanim gaterima drze divlje zivotinje za treniranje lovackih pasa.
ovo je opce poznata stvar, koju pokusavamo dokinuti.
krivicu za sve snose lovacka udruzenja sa svojim mocnim lobijem i zakon o lovstvu koji ih stiti u nedostatku Zakona za zastitu i dobrobit zivotinja.
samo u RS ima 20.000 ljudi koji su organizovani u lovackim udruzenjima. nije ih manje ni u federaciji. koliko ima divljaka to niko nezna.
SOS cini ono sto je u ovom trenu jedino moguce kako bi je sto prije pod strucnim nadzorom oslobodio. nije sve tako jednostavno kako se naizgled cini.
ovo je sve stvar dobre volje.
Cober

Post by Cober »

atko wrote:... ali daj da prvo spasimo tu vucicu pa kako god... od nekoliko nas ovdje iz firme ide uplata odmah poslije 17 veceras ...
Hvala Atko. Još jednom apelujem da što prije pokušamo skupiti potrebna sredstva kao jedino realno za spas vučice.
Velja wrote:..SOS cini ono sto je u ovom trenu jedino moguce kako bi je sto prije pod strucnim nadzorom oslobodio. nije sve tako jednostavno kako se naizgled cini.
Darujmo joj život jer smo jedina nada koja joj preostaje.

Image[/quote]
Last edited by Cober on 12/02/2008 10:46, edited 1 time in total.
jasminasab

Post by jasminasab »

atko wrote:od nekoliko nas ovdje iz firme ide uplata odmah poslije 17 veceras ...
Uplaceno sinoc.
Jel jos neko uplatio? Ne znam koliko se skupilo...
VeljaPas

Post by VeljaPas »

jasminasab wrote:
atko wrote:od nekoliko nas ovdje iz firme ide uplata odmah poslije 17 veceras ...
Uplaceno sinoc.
Jel jos neko uplatio? Ne znam koliko se skupilo...
Sutra, 13. februara idemo u Domanovice da oslobodimo vucicu.
atko

Post by atko »

Velja wrote: Sutra, 13. februara idemo u Domanovice da oslobodimo vucicu.
Znaci li to da je odziv bio dobar i da se skupilo dovoljno?
Bilo bi mi drago ako je tako!
VeljaPas

Post by VeljaPas »

atko wrote:
nije bas tako ali nismo mogli vise cekati. odgodio sam placanje rente za office jer sam u telefonskom kontaktu sa bankom saznao da nece biti dovoljno.
u sutrasnjem bankovnom izvodu cu vidjeti ko je i koliko dao, pa vas izvjestim.
Cober, Nasir i ja smo dali po 50 KM.
jasminasab

Post by jasminasab »

Nadam se da ce biti dovoljno... :( :(
kijameta

Post by kijameta »

Velja wrote:
atko wrote:
nije bas tako ali nismo mogli vise cekati. odgodio sam placanje rente za office jer sam u telefonskom kontaktu sa bankom saznao da nece biti dovoljno.
Koja je adresa ureda ?? Ako nije kasno donio bih sutra ujutro 50 KM.
jasminasab

Post by jasminasab »

kijameta wrote:
Velja wrote:
atko wrote: Znaci li to da je odziv bio dobar i da se skupilo dovoljno?
Adresa je Ferde Hauptmana 7. To je crvena zgrada od cigle s poslovnim prostorima, gdje je Orchestra, kod Klasa. Vjerovatno je najbolje da nazoves Velju na 061 350 527 i dogovoris s njim. (Nadam se da ne smeta ova objava broja Velja? Svakako se moze naci na SOS-ovoj stranici...)
kijameta

Post by kijameta »

jasminasab wrote:
kijameta wrote:
Velja wrote: nije bas tako ali nismo mogli vise cekati. odgodio sam placanje rente za office jer sam u telefonskom kontaktu sa bankom saznao da nece biti dovoljno.
Adresa je Ferde Hauptmana 7. To je crvena zgrada od cigle s poslovnim prostorima, gdje je Orchestra, kod Klasa. Vjerovatno je najbolje da nazoves Velju na 061 350 527 i dogovoris s njim. (Nadam se da ne smeta ova objava broja Velja? Svakako se moze naci na SOS-ovoj stranici...)
Kontaktirao sam cika Velju i sve dogovorio.Hvala.
jasminasab

Post by jasminasab »

kijameta wrote:
jasminasab wrote:
kijameta wrote: Koja je adresa ureda ?? Ako nije kasno donio bih sutra ujutro 50 KM.
Kontaktirao sam cika Velju i sve dogovorio.Hvala.
Nista, drago mi je da sam pomogla.
VeljaPas

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
atko wrote:
po bankovnom izvodu od 11. 02. 2008. uplaceno je od M.M. iz Gradacacke 35KM i JS iz Sarajeva 40 KM.
po izvodu od 12.02. 2008 oplaceno je od F. S. M.Marulica 100 KM J.P. Domanovici 30KM
HVALA
Post Reply