Sramota za NOVU TV

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Arslan wrote:odma da se na pocetku pojasne neke stvari! bez psovki, bez vrijedjanja! svaki prostakluk bice nagradjen banom!

eto moj arslane moja lave ...ja cu im prvi evo jebat mater...dosta mi je muke od svega jos da slusam njih...a ti si svakako arslan...
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

kako vas samo nije stid i sramota... sve vas ....

nisam poslusala sta govoe dovoljo je da sam vidjela da pise Bosnjaci ubili Hrvata i da povracam....

mozete misliti prekjuce je bila jedna hrvatska emisija,, raspravljalo se o dogadjaju u tramvaju koji se desio u Zagrebu , i u toj emisiji su se pitali zasto je sve vise slucajeva gdje obicni gradjani ne zele da pomognu ili samo jednostavno nijemo posmatraju dok huligani u njihovoj blizini napadaj drugog prolaznika. U ovom slucaju radilo se o mladicu iz Zagreba koji je takodje napadnut u tramvaju i niko mu nije zelio pomoci pa se u studiju raspravljalo zasto je sve vise gradjana koji se plase i ne zele pomagati u slicinim situacijama kada huligani napadaju. Znaci kada se ovako nesto desi u negdje drugdje onda su oni koji napadaju huligani a prolaznici su obicni gradjani a kada pricaju za slucajeve iz Bosne i Hercegovine onda se tada govori o narodima. Fuj gadovi .... ma komsiluk nam je za pozeliti... :oops:
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

DiplomataSaSela wrote:
Arslan wrote:odma da se na pocetku pojasne neke stvari! bez psovki, bez vrijedjanja! svaki prostakluk bice nagradjen banom!

eto moj arslane moja lave ...ja cu im prvi evo jebat mater...dosta mi je muke od svega jos da slusam njih...a ti si svakako arslan...

ne odobravam psovke ali zasluzili su svi redom...
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Grof wrote:Zamislite obrnutu situaciju: Trojica Hrvata ubili Bosnjaka u zapadnom Mostaru.

To si sigurno ne bi imalo nacionalni predznak? Ahaaaaaaa..... bosnjacki mediji iz Sarajeva bi digli na noge cijelu drzavu.

Radilo bi se o trojici malodobnih delikvenata koji su ubili nevino i nedužno malodobno dijete, i bezobrazno je stavljati sličnu tragediju u nacionalni koš.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

bosanska rijec wrote:
DiplomataSaSela wrote:

ma izvini bosanska na psovkama al eto...ovoliku tugu koriste za svoje posrane svrhe...izvini opet...
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Pretpostavljam da Dnevnik Nove TV ima svog izvještača - novinara iz Sarajeva ?
Shirin

Post by Shirin »

ma treba to već jednom shvatiti...ne može ništa proći bez miješanja nacije i najgore od svega mi je što su tako neprofesionalni, pa da su došli u sarajevo i pitali bilo koga šta se desilo onda ne bi sigurno čuli ništa o nekim međunacionalnim tenzijama.
pa ravnatelj KŠC- a je za medije fino rekao da to nema nikakve veze i kao prvo znamo svi da Denisa ubice nisu poznavale, tako da...
Joj tako me nervira što svogdje guraju svi taj *ebeni nacionalizam, pa čak i u ovakvim sitacijama...
Pa šta bi bilo tek da je Denis bio Jevrej, možda bi nas onda Izrael napao...ma nigdje veze...

I ja sam im poslala mail, na dugoj je temi
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

DiplomataSaSela wrote:
bosanska rijec wrote:
DiplomataSaSela wrote:

ma izvini bosanska na psovkama al eto...ovoliku tugu koriste za svoje posrane svrhe...izvini opet...
nemas mi se sta izvinjavati ja te nisam napadala , samo sam htjela reci da te razumijem.
treger

Post by treger »

ma šta ja to čujem
zar Nova tv nije supppeeeerrrrrr i zar ne gledate sam Novu tv???
oni su najboljiiii
:x
in33sa

Post by in33sa »

Grof wrote:Zamislite obrnutu situaciju: Trojica Hrvata ubili Bosnjaka u zapadnom Mostaru.

To si sigurno ne bi imalo nacionalni predznak? Ahaaaaaaa..... bosnjacki mediji iz Sarajeva bi digli na noge cijelu drzavu.
Istina.
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

homo_sapiens wrote:

Radilo bi se o trojici malodobnih delikvenata koji su ubili nevino i nedužno malodobno dijete, i bezobrazno je stavljati sličnu tragediju u nacionalni koš.
Svaka cast..... potpisujem gore navedeno.......pa zar bas u SVEMU moramo da mijesmo politiku i nasu nacionalnu pripadnost
Pa dokle vise......cccc :x
tempora

Post by tempora »

SsTtEeLlAa wrote:
homo_sapiens wrote:

Svaka cast..... potpisujem gore navedeno.......pa zar bas u SVEMU moramo da mijesmo politiku i nasu nacionalnu pripadnost
Pa dokle vise......cccc :x
Dokle? Dok ne bude balansa izmedju senzacionalnog, sto kod nas ima prioritet i istrazivackog novinarstva. :oops: I samo isfrustriranom mentalnom gulagu moze pasti na pamet da u ovoj tragediji vidi nacionalisticke predznake.Pa da pocne da palamudi kako bi bilo kad bi bilo...da je zrtva neko treci. :oops: A neki bas i ocigledno, ne mogu razgraniciti medije,( pogotovo ovakve medije) koji zasigurno nisu tu da gradjane informisu ili djeluju za drustvenu dobrobit, vec prvenstveno da povecaju tiraz i opstanu u moru medija koji su se vec odavno prestali mjeriti po kvaliteti.
Istrazivacko novinarstvo tezi istini, kao i nauka, a sobzirom da u ovom slucaju nema govora o istrazivackom novinarstvu, nije mi jasna sva euforija i nemogucnost da se stvari sagledaju realnije.

Treba krenuti od same cinjenice da ubice ovog djecaka nisu poznavale.Stoga,motiv ubistva je nejasan, a svako samo sebi daje za pravo, da upravo on zna sta je bio uzrok ove strasne tragedije-pa tako i potreba potrazivanja nacionalistickih motiva. :? :(
klixober

Post by klixober »

Pokazimo da smo iznad ovih sovinista.Izadimo u 13h ispred katedrale!
zrikavac48

Post by zrikavac48 »

kijameta wrote:
suncokret13 wrote:ubistvo koje se desilo u tramvaju je grozan cin.

njih trojca imaju po 17 godina,
oni su vec u muriji,nista,treba pokupiti i njihove roditelje i pridruziti ih njima u muriji.

u ovoj zemlji ili gradu nece biti mira,sve dok se RED ne pocne uvoditi u onoj osnonoj ''celiji'' drustva u porodici. ( necu da ulazim u to da li kruska ili jabuka pada daleko od stabla sljive )a li pored osnovnog krivca ovakvog stanja - DRUSTVA,veliku krivicu snose i roditelji.

roditelji,pa drustvo,nisu u stanju zaustaviti,upregnuti lokalne kabadahijeto je ocito.

zalostno i jadno.
sto ce nekome u gradu pistolj,noz ili bokser ?

nista,mozda se je to davno trebalo uraditi,

predati BiH npr. Evropskoj Uniji pod protektorat na recimo 3 ili 5 godina,angazovati evropsku policiju,pa se nadati da ce oni uvesti i red i mir i razoruzati SVE !
jer ovakva ( ovakve ) vlasti to ocito nisu u stanju ili jednostano ne zele i odgovara im ovakvo stanje izmedju poluanarhije i anarhije.

zaslosno,ali je tako.
Da osnovnoj celiji drustva porodici treba 'red' ima smisla.Mada bih radije rekao rad,rad na odgoju vlastite djece na podizanju njihove etike i morala na neki bar najosnovniji ljudski nivo.Mnogim roditeljima nije lako,jer u trci za egzistecijom to ne stizu ali tu ipak nema opravdanja,vaspitanje djece je ipak primarna zadaca svakog roditelja i neuspjeh djeteta u zivotu je najvecim djelom krivica roditelja.
A ovo sa evropskom policijom je glupost. U BiH je od svih YU zemalja najevropskija policija,zato sto je bila pod kontrolnom EUPM od 96 pa do danas i policija a i zakonodavstvo je potpuno po evropskim standardima.Prije rata su recimo bosanski policajci bili pendrekasi a slovenski policajci gospoda.Danas je kontra,bosanska policija je evropska a slovenska policija je prava brutalna,pendrekaska policija.I u tome je sav problem.Slovenija je bez stranog uplitanja,svoju komunisticku policiju,promijenila i prilagodila po vlastitim potrebama i zahtjevima i stvorila sebi prvenstveno,onakvu policiju,kakva joj treba i odgovara.A u Bosni je bas ta Evropa,srusila kompletan nas sistem,koji je imao mana ali je bio funkcionalan i prilagodzen nasem mentalitetu i potrebama.I nasilu pokusala uspostaviti svoj sistem,koji jednostavno ne funkcionise ovdje.I sada su se i gradzani i policija nasli u rascjepu,stare vrijednosti su srusene a nove nisu uspostavljene ili nisu prihvacene.I to nije nasa krivica,svi smo mi zrtve jednog zalosnog experimenta kojeg nad nama provodi EU.
Po pitanju roditeljske odgovornosti, koja je prva i osnovna, dodala bih i odgovornost drustva. Roditelji koji imaju problema u odgoju svoje djece trebali bi biti obavezni obratiti se utanovi (koja je za to strucna i nadlezna)
za pomoc. I tek nakon svih pokusaja zajednickog djelovanja u slucaju neuspjeha u odgoju djeteta roditelj/roditelji skida odgovornost sa sebe.
tempora

Post by tempora »

zrikavac48 wrote:
kijameta wrote:
suncokret13 wrote:ubistvo koje se desilo u tramvaju je grozan cin.

njih trojca imaju po 17 godina,
oni su vec u muriji,nista,treba pokupiti i njihove roditelje i pridruziti ih njima u muriji.

u ovoj zemlji ili gradu nece biti mira,sve dok se RED ne pocne uvoditi u onoj osnonoj ''celiji'' drustva u porodici. ( necu da ulazim u to da li kruska ili jabuka pada daleko od stabla sljive )a li pored osnovnog krivca ovakvog stanja - DRUSTVA,veliku krivicu snose i roditelji.

roditelji,pa drustvo,nisu u stanju zaustaviti,upregnuti lokalne kabadahijeto je ocito.

zalostno i jadno.
sto ce nekome u gradu pistolj,noz ili bokser ?

nista,mozda se je to davno trebalo uraditi,

predati BiH npr. Evropskoj Uniji pod protektorat na recimo 3 ili 5 godina,angazovati evropsku policiju,pa se nadati da ce oni uvesti i red i mir i razoruzati SVE !
jer ovakva ( ovakve ) vlasti to ocito nisu u stanju ili jednostano ne zele i odgovara im ovakvo stanje izmedju poluanarhije i anarhije.

zaslosno,ali je tako.
Da osnovnoj celiji drustva porodici treba 'red' ima smisla.Mada bih radije rekao rad,rad na odgoju vlastite djece na podizanju njihove etike i morala na neki bar najosnovniji ljudski nivo.Mnogim roditeljima nije lako,jer u trci za egzistecijom to ne stizu ali tu ipak nema opravdanja,vaspitanje djece je ipak primarna zadaca svakog roditelja i neuspjeh djeteta u zivotu je najvecim djelom krivica roditelja.
A ovo sa evropskom policijom je glupost. U BiH je od svih YU zemalja najevropskija policija,zato sto je bila pod kontrolnom EUPM od 96 pa do danas i policija a i zakonodavstvo je potpuno po evropskim standardima.Prije rata su recimo bosanski policajci bili pendrekasi a slovenski policajci gospoda.Danas je kontra,bosanska policija je evropska a slovenska policija je prava brutalna,pendrekaska policija.I u tome je sav problem.Slovenija je bez stranog uplitanja,svoju komunisticku policiju,promijenila i prilagodila po vlastitim potrebama i zahtjevima i stvorila sebi prvenstveno,onakvu policiju,kakva joj treba i odgovara.A u Bosni je bas ta Evropa,srusila kompletan nas sistem,koji je imao mana ali je bio funkcionalan i prilagodzen nasem mentalitetu i potrebama.I nasilu pokusala uspostaviti svoj sistem,koji jednostavno ne funkcionise ovdje.I sada su se i gradzani i policija nasli u rascjepu,stare vrijednosti su srusene a nove nisu uspostavljene ili nisu prihvacene.I to nije nasa krivica,svi smo mi zrtve jednog zalosnog experimenta kojeg nad nama provodi EU.
Po pitanju roditeljske odgovornosti, koja je prva i osnovna, dodala bih i odgovornost drustva. Roditelji koji imaju problema u odgoju svoje djece trebali bi biti obavezni obratiti se utanovi (koja je za to strucna i nadlezna)za pomoc. I tek nakon svih pokusaja zajednickog djelovanja u slucaju neuspjeha u odgoju djeteta roditelj/roditelji skida odgovornost sa sebe.

Mozes li navesti te ustanove i reci nesto o njihovom radu? :?
pets

Post by pets »

bila sam užasnuta onim što sam sinoć čula na Novoj tv.Pa mi svi znamo da to nema veza sa nacijom . Ali isto tako sam sigurna da bi i ovdašnji (neki) mediji isto obrnuli istinu da se to desilo nekom Bošnjaku. Žalosno je što se nečija tragedija koristi u političke svrhe. Pisat ću Novoj tv i izraziti ljutnju zbog njihovog izvještavanja, ali ću je nastaviti gledati jer ima slabu konkurenciju.Da neću možda gledati Igman tv? :shock:
b@tto

Post by b@tto »

nova tv je nešto kao naš avaz.a i pokojni denis je bio dijete iz mješovitog braka,tako da je glupo i bezobrazno tvrdizi da je ubijen hrvat
osa

Post by osa »

Nova tv je televizija koja živi od skandala i daje priloge koje njeno uredništvo smatra da će pobuditi pažnju javnosti, što naravno diže gledanost a samim time poskupljuje reklamu na istoj. nije ovaj slučaj ništa posebno za novu tv. neku noć je jedna od glavnih vijesti bila kako u splitu u hitnoj nisu pružili na vrijeme pomoć čovjeku koji je umirao od uznapredovalog karcinoma iako im je dežurno doktor objasnio da je bila gužva i da je bilo hitnijih slučajeva jer navedenom nije bilo pomoći i da ga je porodica trebala ostaviti da u miru umre kod kuće. ali u nedostatku drugih vijesti oni su od ovog pokušali napraviti slučaj, samo nek se diže prašina oko nove tv.
amrica

Post by amrica »

homo_sapiens wrote:Pretpostavljam da Dnevnik Nove TV ima svog izvještača - novinara iz Sarajeva ?
njet
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

noje dugo trebalo hrvatkim medijima :x
in33sa

Post by in33sa »

osa wrote:Nova tv je televizija koja živi od skandala i daje priloge koje njeno uredništvo smatra da će pobuditi pažnju javnosti, što naravno diže gledanost a samim time poskupljuje reklamu na istoj. nije ovaj slučaj ništa posebno za novu tv. neku noć je jedna od glavnih vijesti bila kako u splitu u hitnoj nisu pružili na vrijeme pomoć čovjeku koji je umirao od uznapredovalog karcinoma iako im je dežurno doktor objasnio da je bila gužva i da je bilo hitnijih slučajeva jer navedenom nije bilo pomoći i da ga je porodica trebala ostaviti da u miru umre kod kuće. ali u nedostatku drugih vijesti oni su od ovog pokušali napraviti slučaj, samo nek se diže prašina oko nove tv.
Zapravo su postigli sta su htjeli, opet su u centru zanimanja.

Slicno radi i Hayat, dovoljno je da neko u Srpskoj ruzno pogleda nekog Bosnjaka, i slijedi ofanziva Hayata.
Da se ne lazemo, da je neki Bosnjacki srednjoskolac zboden odnosno ubijen u zapadnom dijelu Mostara, Hayat i slicni njima bi od svega napravili prvorazrednu dnevnopoliticku temu.

Privatne televizije tako zaokupljuju paznju javnosti i dizu gledanost. Nista novo..
klixober

Post by klixober »

in33sa wrote:
osa wrote:Nova tv je televizija koja živi od skandala i daje priloge koje njeno uredništvo smatra da će pobuditi pažnju javnosti, što naravno diže gledanost a samim time poskupljuje reklamu na istoj. nije ovaj slučaj ništa posebno za novu tv. neku noć je jedna od glavnih vijesti bila kako u splitu u hitnoj nisu pružili na vrijeme pomoć čovjeku koji je umirao od uznapredovalog karcinoma iako im je dežurno doktor objasnio da je bila gužva i da je bilo hitnijih slučajeva jer navedenom nije bilo pomoći i da ga je porodica trebala ostaviti da u miru umre kod kuće. ali u nedostatku drugih vijesti oni su od ovog pokušali napraviti slučaj, samo nek se diže prašina oko nove tv.
Zapravo su postigli sta su htjeli, opet su u centru zanimanja.

Slicno radi i Hayat, dovoljno je da neko u Srpskoj ruzno pogleda nekog Bosnjaka, i slijedi ofanziva Hayata.
Da se ne lazemo, da je neki Bosnjacki srednjoskolac zboden odnosno ubijen u zapadnom dijelu Mostara, Hayat i slicni njima bi od svega napravili prvorazrednu dnevnopoliticku temu.

Privatne televizije tako zaokupljuju paznju javnosti i dizu gledanost. Nista novo..
To bi uradio Avaz,za Hayat nisam siguran.Ali mislim da ako je ijedan medij na sa-x omrazen(najblaze receno) onda ej to nacionalisticko smece Avaz.To opet ne znaci da ne trebamo pljuvati i po drugim tendencioznim,demagoskim,nacionalisticko-sovinistickim medijima.
Zato kazem,nakon ovog priloga.NOVA TV JE SRANJE!
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

treger wrote:ma šta ja to čujem
zar Nova tv nije supppeeeerrrrrr i zar ne gledate sam Novu tv???
oni su najboljiiii
:x
ma naravno

ovo sam čekao
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

homo_sapiens wrote:

da tako je
tužno je što je kod nas sve na nacionalnoj osovi kao da je još rat
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

b@tto wrote:nova tv je nešto kao naš avaz.a i pokojni denis je bio dijete iz mješovitog braka,tako da je glupo i bezobrazno tvrdizi da je ubijen hrvat
Post Reply