Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nikad_izvini

#26 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic

Post by nikad_izvini »

saraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
Da si nepismen,to sam znao :-D Al da ti je IQ -10,to je već neočekivano :D

Iza ovoga stojim,ako tema nije kakva neslana šala :roll:
bice_bice

Post by bice_bice »

+ Lajcak a i Milutinovic su ljudine pored njega..
stari_sarajevski_gospodin

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Cista Sandjaklija 8-)
DaysleepeR

#29 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic

Post by DaysleepeR »

saraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
boldirano i nije istina

privatno je vlasnistvo koje smrcu doticnog postaje babovina, pa dedovina, itd. itd.

nista grad od tog nema

neimar je sasvim nesto drugo
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Ja onaj toranj zovem BORER :D
suncokret13

Post by suncokret13 »

djes' ba fahro,
fahro zvani srbijanac.
d2

Post by d2 »

campa_xxx wrote:Ja onaj toranj zovem BORER :D
hebiga vala :D
Agic Nurija

#33 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic

Post by Agic Nurija »

Svaka čast, momak, a možda si i djevojka, ne znam, helem nejse, samo mi nije jasno kakve veze ima cigla, beton i gvoždžurija sa BOSANSKOM DRŽAVOM, koja se posrbljava na papiru - a "Avaz" je srbijanski, (u zgradi bivšeg srpskog "Oslobođenja") ne samo izum u naslovu, več i u namjeni, treba do iznemoglosti (demonizirati) turčiti i muslimanizirati-islamizirati BOSANCE sve do konačnog istrijebljenja jedinih legitimnih vlasnika BOSANSKE DRŽAVE!

Bog da, ali crkva i džamija u ljudskim rukama i na vlasti, ne!
Sike_

Post by Sike_ »

Sta reci na sve ovo? Ispade eto nikom nije drago ni zbog jedne od gradjevina koje je covjek izdigo. Sta me briga odakle mu vise pare, da li je kriminalac ili nije, ne ulazi mi se bas puno u tu problematiku. Covjek podize svasta nesta i uljepsa grad, u pravu je momak sa pocetka kad ga naziva velikim neimarom. I jos da dodam na kraju da se sa sarajevskom grdosijom trebamo ponositi, a ne pljuvati po njoj.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

..... ja ga lično smatram izrazitim lopovom koji je u grad došao sa dvije kese najlonske, njemu je ovaj grad i stranka jedna određena dala sve...... ali ne bih sad da se sa nekim citiram... doći će dan kad će se morati utvrditi odakle mu šolde za ova velelepna zdanja.....a ne zaboravite da on nije napravio ni jedne temelje... za svoja zdanja da sam je uticao na rad arhitekata... i ne daj bože zemljotresa nekog....

A on i Mišković će zaposliti dosta raje......
sadmire

Post by sadmire »

velikog mi neimara! Na mjestu koje je bilo i trebalo ostati dokazom otpora agresiji i urbicidu izvršenom od zna se već koga napravio je simbol ratnog profiterstva i postratnog bogaćenja na račun naivnih koji vjeruju da je "AVAZ" bošnjačka novina.
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Sike_ wrote:Sta me briga odakle mu vise pare, da li je kriminalac ili nije, ne ulazi mi se bas puno u tu problematiku. Covjek podize svasta nesta i uljepsa grad, u pravu je momak sa pocetka kad ga naziva velikim neimarom. I jos da dodam na kraju da se sa sarajevskom grdosijom trebamo ponositi, a ne pljuvati po njoj.
Dobro si, kad te čovjek čita ispada da nam se ono što je poharano i pokradeno u BiH tokom agresije sad vraća kroz građevinske poduhvate Miroslava Miškovića, tj. Miloševića... kao što nam se npr. pare bivših štediša Ljubljanske banke vraćaju kroz Gorenje, Mercator i sl. TEBI NIJE DOBRO :x
djugum

#38 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic

Post by djugum »

photo wrote:
da pravi zgrade, pravi. sada, ne pravi ih zbog sarajeva, vec zbog sebe i porodice da imaju para. inace, napravio bi neki park, bolnicu, ustanovu za maloljetnicke delikvente, nabavio bi opremu za porodiliste jezero, dao bi pare da se zavrsi bazen na otoci, napravio bi muzej ars aevi, dao pare da se napravi ograda oko istorijskog muzeja, napravio operu na marijin dvoru (a ne marin dvoru, kako je danas pisalo u avazu, jer se radi o mariji, ne marinu, jebem ih nepismene), napravio neki spomenik (ne sebi), vec neki objekat koji bi sarajevo moglo koristiti u turisticke svrhe, kao london eye, staklena piramida ispred luvra u parizu, model atoma u briselu i slicno, dao pare da se naprave tribine na grbavici i masu drugih stvari koje se mogu u ovom gradu napraviti kako bi on bio ljepsi, a ljudi fahru spominjali po dobrim, vrijednim i potrebnim stvarima. onaj neboder je sranje, da prostis. napravlejn je samo da bi dokazao svoju velicinu (ili mu je zamjena za nedostajuci sex ili kompleks male ki.., sta li), moc (radi sta hoce, niko mu nista ne moze) i bolest (ne zna se vise kontrolisati). ocito je da "volim" fahrum zar ne?

Samo da ponovim i podebljam. :thumbup:
Skyfox

Post by Skyfox »

Ma lik bacio bombu a svi se upecali...
Better Man

Post by Better Man »

Sike_ wrote:Sta reci na sve ovo? Ispade eto nikom nije drago ni zbog jedne od gradjevina koje je covjek izdigo. Sta me briga odakle mu vise pare, da li je kriminalac ili nije, ne ulazi mi se bas puno u tu problematiku. Covjek podize svasta nesta i uljepsa grad, u pravu je momak sa pocetka kad ga naziva velikim neimarom. I jos da dodam na kraju da se sa sarajevskom grdosijom trebamo ponositi, a ne pljuvati po njoj.
Ako su tebo one njegove građevine uljepšavanje grada, onda nemaš blage veze sa arhitekturom, umjetnošću i ljepotom. Njegove grašđevine su sve, samo ne lijepe.
newone

#41 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic

Post by newone »

djugum wrote:
photo wrote:
da pravi zgrade, pravi. sada, ne pravi ih zbog sarajeva, vec zbog sebe i porodice da imaju para. inace, napravio bi neki park, bolnicu, ustanovu za maloljetnicke delikvente, nabavio bi opremu za porodiliste jezero, dao bi pare da se zavrsi bazen na otoci, napravio bi muzej ars aevi, dao pare da se napravi ograda oko istorijskog muzeja, napravio operu na marijin dvoru (a ne marin dvoru, kako je danas pisalo u avazu, jer se radi o mariji, ne marinu, jebem ih nepismene), napravio neki spomenik (ne sebi), vec neki objekat koji bi sarajevo moglo koristiti u turisticke svrhe, kao london eye, staklena piramida ispred luvra u parizu, model atoma u briselu i slicno, dao pare da se naprave tribine na grbavici i masu drugih stvari koje se mogu u ovom gradu napraviti kako bi on bio ljepsi, a ljudi fahru spominjali po dobrim, vrijednim i potrebnim stvarima. onaj neboder je sranje, da prostis. napravlejn je samo da bi dokazao svoju velicinu (ili mu je zamjena za nedostajuci sex ili kompleks male ki.., sta li), moc (radi sta hoce, niko mu nista ne moze) i bolest (ne zna se vise kontrolisati). ocito je da "volim" fahrum zar ne?

Da i ja podebljam!!!!
Kick off

#42 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic

Post by Kick off »

newone wrote:
djugum wrote:
photo wrote:
[/b]

Da i ja podebljam!!!!
OMG pa vi niste dobri bogami. ovo ne bi napisao niko ko je zavrsio osnovnu skolu u bilo kojoj zemlji zapadno od balkana!!
pa znate li vi uopste ko pravi te iznad boldirane objekte??? privatnici ??? pa zasto bi fahro bio bolji od 99.99999999 % privatika u svijetu??????
kazes pravi zgrade "zbog sebe i porodice da imaju para". pa za koga ce ih drugo praviti moj ti??da nije mozda za tebe???pa nisu sarajlije valjda nesposobne da im radoncic mora praviti kulturne obekte. valjda se, izmedju ostalog, i radi izgradnje kulturnih objekata porez placa.
fahro NIJE problem .to morate skontati. i nije bitno sto je fahro Sandzaklija odnosno Crnogorac. Nije fino prozivati ga na taj nacin!!! DA LI STE ISTA NAUCILI U I POSLIJE OVOG RATA ???? Pa da li ste uopste isli u skolu ?? Gradjani moji sarajevski :roll: :roll:
prestanite prozivati sandzaklije i crnogorce.pa niste ni vi s neba pali niti svu pamet ovog svijeta pokupili.primitivno je da se osjecate
da ste vi neka pametnija iliti finija rasa od tih sandzaklija. ali znam ja koji je razlog sto se tako osjecate ali necemo sad o tome.

u ovoj drzavi je problem sto se ne uspostave ZAKONI koji bi SPRIJECILI likovima kao sto je on da imaju toliko utciaja kao sto on ima.u ovj drzavi je problem sto radi NACIONALIZMA niko ne zeli da uspostavi PRAVNU drzavu koja bi rijesila ovakve stvari.ovdje su problem GRADSKE I KANTONALNE vlasti koji su korumpirani isto kao sto je i on.

ima fahri i koji su rodjeni u sarajevu i ciji su prei sarajlije, ima i onih koji su srpske, hrvatske i romske narodnosti

opustite se malo ljudi, i rijesite se tog balkanskog mentalitete jer inace necete evropu vidjeti ubrzo!!!
ZELJANICA wrote:Kažeš da će ti objekti ostati Sarajevu.Pitam ja tebe:Mogu li ja kao Sarajlijica (kako nas ti nazivaš) otići u onaj njegov hotel (RADON PLAZA) da besplatno boravim jedno mjesec dana???Ako mogu,onda prihvatam da su ti objekti napravljeni zbog Sarajeva i Sarajlija,a ako ne mogu onda bih te zamolio da prestaneš sa provokacijama.
ovo iznad i za tebe vazi. pa sto bi tebi fahro ili bilo koji vlasnik hotela dopustio besplatan boravak u hotelu?? jel mozda zato sto si rodjena u sarajevu :shock: :roll: mozda bi ti cak i dopustio! sto ga naravno ne bi ucinilo boljim covjekom...
don vito

Post by don vito »

Scepo vise i ne skriva za koga radi. Na njegovoj televiziji Alfa, svaku noc u udarnom terminu, idu neke srbijanske emisije koje vjerovatno dolaze Miskovicevim kanalima. Sada idu neke "kursadzije", kao "humoristicka" emisija, gdje se Srbi sprdaju sa narodima ex-yu. Sta radi regulatorna agencija za medije zbog ovakve velikosrpske i sovinisticke propagande.
Sta se naredno moze ocekivati od Scepe? Neko novo izdanje Avaza?
ABA3?
Kick off

Post by Kick off »

don vito wrote:Scepo vise i ne skriva za koga radi. Na njegovoj televiziji Alfa, svaku noc u udarnom terminu, idu neke srbijanske emisije koje vjerovatno dolaze Miskovicevim kanalima. Sada idu neke "kursadzije", kao "humoristicka" emisija, gdje se Srbi sprdaju sa narodima ex-yu. Sta radi regulatorna agencija za medije zbog ovakve velikosrpske i sovinisticke propagande.
ABA3?
Slusaj, ja sam porijeklom iz Sandzaka, ali ako je istina to o cemu se pise treba ga otjerat u tri pm, da prostite.
Ali, mislim da su u pitanju LICNI interesi i da on ne radi za nikakvu "srbijansku policiju" niti mu je cilj sirenje "velikosrpske propagande".znam da san stoji iza ovih tvrdnji ali smatram da je to jednostavno obracun hilme i radoncica. naravno da u nekim tvrdnjama ima istine ali da radi za srbiju.. mislim da je to prica za malu djecu...
cinjenica da ima poslovne ugovore sa miskovicom iz srbije je samo jos jedan od primjera da covjek kojem se uslade pare i covjek bez morala ne poznaje granice. prodo bi i majku svoju za onaj toranj, ebo ga on!!!!!!
don vito

Post by don vito »

Kick off wrote:
don vito wrote:Scepo vise i ne skriva za koga radi. Na njegovoj televiziji Alfa, svaku noc u udarnom terminu, idu neke srbijanske emisije koje vjerovatno dolaze Miskovicevim kanalima. Sada idu neke "kursadzije", kao "humoristicka" emisija, gdje se Srbi sprdaju sa narodima ex-yu. Sta radi regulatorna agencija za medije zbog ovakve velikosrpske i sovinisticke propagande.
ABA3?
Slusaj, ja sam porijeklom iz Sandzaka, ali ako je istina to o cemu se pise treba ga otjerat u tri pm, da prostite.
Ali, mislim da su u pitanju LICNI interesi i da on ne radi za nikakvu "srbijansku policiju" niti mu je cilj sirenje "velikosrpske propagande".znam da san stoji iza ovih tvrdnji ali smatram da je to jednostavno obracun hilme i radoncica. naravno da u nekim tvrdnjama ima istine ali da radi za srbiju.. mislim da je to prica za malu djecu...
cinjenica da ima poslovne ugovore sa miskovicom iz srbije je samo jos jedan od primjera da covjek kojem se uslade pare i covjek bez morala ne poznaje granice. prodo bi i majku svoju za onaj toranj, ebo ga on!!!!!!
Da li ja govorim protiv ljudi iz Sandzaka? Uostalom, Scepo nije iz Sandzaka. A, sada redom.
1. Fahro je predratni saradnik KOS-a po kodnom imenu "Scepo". Otkrio je to penzionisani visokopozicionirani oficir KOS-a Nikola Radujko. Fahrudin Radoncic je brzo napredovao u sluzbi gdje je nosio najvisu mogucu ocjenu - vrsni obavjestajac.
2. Naravno da Radoncica trenutno vode licni interesi, ali to ne znaci da je sukobu sa interesima Srbije. Naprotiv, sada se savrseno upotpunjuju. Radoncic je duzan do guse, a finansijsaku injekciju pruza mu Miroslav Miskovic krvavim Milosevicevim parama. U situaciji kada mu sve zemlje EU i SAD zabranjuju ulazak na svoju teritoriju a kamoli investicije krvavih para, Miskovic je sa Deltom je usao u BiH preko RS-a, ali je brzo shvatio da ne moze mnogo obrnuti zbog slabije kupovne moci stanovnistva u manjem entitetu. Zato je bacio oko na Federaciju, gdje planira otvaranje Deltinih supermarketa gdje bi se prodavala srbijanska bofl-roba subvencionirana drzavnim poticajima za poljoprivredu. Za svoju rabotu nasao je Radoncica kojem, uzgred, finansira izgradnju nebodera. Dakle, pravi vlasnik novog Avazovog nebodera pored Zeljeznicke stanice je Miroslav Miskovic. U biznis sa Scepom usli su i Hamovic i Lazarevic kojima Radoncic pruza medijsku podrsku da ovladaju energetskim sektorom Federacije.
3. Da Radoncic radi za Srbiju postoji mnogo dokaza. Dovoljno je pogledati tekstove u Avazu: nikad nije nista napisao protiv neke srbijanske firme, ali zato jeste protiv nebrojenih bosanskohercegovackih firmi i to ne samo onih koje su u vlasnistvu Selimovica. Da li si svjestan koliko ljudi u drzavi zivi od Klasa, recimo, i kakvu stetu drzavi pravi Scepo pisanjem neistina o ovoj firmi? To je ogromna piramida, od sitnih poljoprivrednika iz oba entiteta kojima Klas otkupljuje psenicu, preko radnika u proizvodni, veleprodaji, maloprodaji, do Selimovica koji su na vrhu piramide i najmanje su bitni. Treba hiljade ljudi ostaviti bez posla da bi Miskovic i Radoncic uvozili radioaktivnu psenicu iz Srbije, a na kraju cemo se pravdati da je to licni sukob Radoncic-Selimovici!? Jok, brale, to nije licni sukob, nego Scepin rat protiv drzave Bosne i Hercegovine!!!
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

sto li neko ne otvori kutak za fanove Fahrudina Radoncica?
Svako malo neko napravi novu temu, mislim da bi bilo bolje da ima svoj kutak.... :)
don vito

Post by don vito »

sayonara wrote:Zar Scepo nije Senad Avdic
U prvoj polovini 80-ih godina u Skopju se na celu
detasmana KOG-a nalazio Nikola Radujko, profesionalni
oficir JNA i vrsni obavjestajac, koji ce kasnije biti
premjesten u centralu KOG-a u Beogradu.
Visokopozicionirani oficir KOG-a tvrdi da je
upravo u to vrijeme Radujko vrbovao Fahrudina
Radoncica
kao suradnika sluzbe. Nepoznanica je da li je
do poznanstva doslo preko Fahrudinovog brata
Semsudina Sekija Radoncica koji je sluzio vojni rok u
Skopju ili nekom drugom linijom. U svakom slucaju,
Fahrudin Radoncic je brzo napredovao u sluzbi gdje je
nosio najvisu mogucu ocjenu - vrsni obavjestajac.

U KOS-u je 1987. donesena odluka da se mimo
republickih Sluzbi drzavne bezbjednosti vrsi prodor u sve
segmente drustva sa ciljem pravljenja suradnicke mreze
na terenu. Do tada je vazilo zakonski regulisano pravilo
da se KOS jedino uz odobrenja republickih SDB-ova
mogao baviti civilnim licima - da ih prati ili pridobija kao
suradnike. Od 1987. vise nisu trebala nikakva odobrenja
od civilnih organa vlasti da se "vrsi prodor na teren", u
sfere politike, privrede ili medija. Svi suradnici KOS-a su
tada dobili zadatak da dostave spisak svojih rodbinskih,
poznanickih ili prijateljskih veza kako bi se izvrsila
procjena na koga od tih ljudi bi se "moglo ici" odnosno s
kim bi se mogla uspostaviti suradnja. Ovi procesi traju
tokom 1988. i 1989. da bi prije visestranackih izbora
1990. bila donesena odluka da se totalno prekidaju svi
odnosi sa republickim MUP-ovima, odnosno SDB-ovima
sto je formulirano kroz zahtjev da se od njih uzimaju sve
potrebne informacija, ali da se njima ne prosljedjuje
nista. Paralelno sa procesom stvaranja suradnicke mreze,
pravi se i politicka agenturna mreza. U to vrijeme
Fahrudin Radoncic radi u Gradskom komitetu Saveza
komunista (GK SK) Titograd gdje su, naravno, mogli
raditi samo odabrani i provjereni kadrovi.
Prekid suradnje KOS-a i republickih SDB-ova je znacio
da se preslo na teren specijalnog rata. Tako se 1991.
formira OPERA - odjeljenje za propagandni rat, sa
sjedistem u Domu avijacije u Zemunu. U sastav OPERE
ulaze najveci eksperti iz oblasti psihologije, strucnjaci za
rukovanje elektronskom tehnikom, novinari, kljucni ljudi
iz vojnog vrha kao sto su general Slobodan Rakocevic,
general Vojislav Radovic, general Zivan Mircetic...
Koordinaciju nad radom OPERE je vodio tadasnji nacelnik
KOS-a Aleksandar Vasiljevic. Radilo se pod devizom da
"nijedna akcija nema puni efekat ukoliko je ne prati i
adekvatna psiholosko-propagandna djelatnost."
Dva kljucna suradnika OPERE iz Hrvatske su bili ljudi sa
kodnim nazivima Ljudevit i Kondor. Suradnik cije je
sifrovano ime bilo Ljudevit a pravo Radenko Radojcic
bio je sef arhiva CK SK Hrvatske. U CK SK Hrvatske, kao
i u drugim arhivima centralnih komiteta, nalazile su se
informacije drzavne bezbjednosti. Podaci koje je
dostavljao suradnik Ljudevit bili su utoliko znacajniji sto
isti podaci nisu dostavljani u Savezni sekretarijat
unutrasnjih poslova i Saveznu drzavnu bezbjednost.
Treba napomenuti da je od njihovog formiranja postojalo
stalno rivalstvo ministarstava unutrasnjih poslova i
drzavne bezbjednosti Srbije i Hrvatske. U takvoj
konstelaciji snaga savezna drzavna bezbjednost, koja je
djelovala unutar SUP-a, bila je tijelo bez dovoljno
informacija i podataka, buduci da republicki MUP-ovi
zbog vlastitog rivaliteta saveznu sluzbu nisu htjeli
servisirati. Radojcic je bio znacajan i zbog ukazivanja na
pojedince na koje je KOS mogao racunati u Hrvatskoj.
Suradnik Kondor bio je Slavko Malobabic, koji je dugo
vremena radio kao sef kabineta Stanka Stojcevica,
predsjednika CK SK Hrvatske. Dokumenti koje su slali
Kondor i Ljudevit isli su linijom: detasman Zagreb
(zapecacena koverta) - Beograd Slobodan Rakocevic, koji
otvara kovertu i konacno na ruke sefu KOS-a
Aleksandru Vasiljevicu. Bez suvisnih posrednika. U to
vrijeme Fahrudin Radoncic radi kao dopisnik
zagrebackog nedjeljnika Danas iz Podgorice. U sluzbi mu
je kodno ime Scepo
. Ilustrativno je da je ovo kodno ime
izabrano kao skracenica od imena Scepan sto je lik iz
crnogorske historije, covjek koji se lazno predstavljao i
cak jedno vrijeme vladao Crnom Gorom kao car Scepan
Mali.
don vito

Post by don vito »

sayonara wrote:O poslu sa Miskovicem samo se nagadja
Vlasnik Dnevnog avaza Fahrudin Radončić na velika vrata uveo je na tržište Federacije BiH Miškovića, vlasnika Delte M, i sa njim, u augustu prošle godine, osnovao partnersku firmu Prezident nekretnine d.o.o, sa sjedištem u - zgradi Dnevnog avaza. Firme subjekti, odnosno osnivači Prezidenta d.o.o. su DELTA M d.o.o, sa sjedištem u Beogradu i osnivačkim kapitalom od 50 posto, Avaz d.o.o. Društvo za izdavačku i Štamparsku djelatnost sa sjedištem u Sarajevu, uz 25 posto osnivačkog udjela. Treća firma, sa jednakim iznosom kao i Avaz, jeste stanoviti Vanitv International Corporation, koji ima poštanski sandučić (P.O. Box 1708) a prijavljena adresa firme je podaleko - u karipskoj državici od 300.000 stanovnika - Belizeu (nekadašnjem Britanskom Hondurasu). Firma Vanitv International Corporation nema ni svoju veb-stranicu, a spomenimo i da vanitv na engleskom znači -ispraznost, samodopadanje, sujeta, taština i uobraŽenost (šta je od navedenog, je li riječ o ispraznoj firmi koja je proizvod nečije sujete, nismo utvrdili).
U dokumentima, koje je potpisao su-dija Asaf Daupović, sve stoji crno na bijelom. Scenario je sljedeći: tri partnera - Mišković, Radončić i vlasnik kompanije u Belizeu, u daljem tekstu Mister X- registrovali su za 2.000 KM pologa firmu vrlo znakovitog imena - Prezident (Predsjednik), što sasvim sigurno odaje apetite jednog od njih - pitanje -da li Radončića ili trećeg ortaka.
Čim se, dakle, bavi Radončić-Miškovićeva firma? Prema podacima o djelatnosti, svim i svačim, na veliko i na malo. Recimo, trgovinom motornih vozila na veliko i malo, trgovinom gorivom i mazivom, živim životinjama, tekstilom, hranom, pićem, duhanom, cvijećem, mesom. Zatim bi se trgovalo mlijekom, kafom, čajevima, slatkišima, porculanom i staklarijom, građevinskim materijalom, alatnim mašinama, odjećom, obućom, računarima. ribom, ljuskari-ma i mekušcima, tekstilom, tezgama, izgradnjom turističkih objekata, poslovalo bi se sa studentskim domovima, bifeima, kafanama, kantinama, stovarištima, upravljalo bi se nekretninama, što je ovdje jako bitno, i uslugama reklame i propagande. (Zvuči gotovo ne-vjerovatno da se, u ovo isto vrijeme, drugorazredni ešalon RadonČićevih no-vinariČića, u dnevniku oformljenom da vrši najcrnju propagandu i dezavuisa-nje svakog ko se usudi kritički promisliti o Fahrudinu Radončiću, vlasnicima Oslobođenja spočitava da su - privredni svaštari.)
Dakle, u novoformiranoj Mišković-Radončićevoj firmi u registar nisu upisane samo trgovina ljudskim bićima i dušama, što je, ako se scenario odigra. pitanje trenutka. Kao direktor firme Prezident upisan je Nusret Prguda, bivši direktor Agencije za privatizaciju Sarajevskog kantona i čovjek kojeg progone brojni duhovi prošlosti (najsvježiji je primjer Sarabona, nekad profitabilne firme, a odavno kolateralne štete tranzicijskog lopovskog kapitalizma), a prokurist (poslovođa) je Đorđije Cerović, čest lik kad je u pitanju transakcijsko poslovanje Miroslava Miškovića.
Novoosnovana Mišković-Radončićeva firma (Prezident nekretnine d.o.o. Sarajevo) dobila je kredit od šest miliona maraka, osiguran novčanim depozitom Telekoma RS-a.
Nagradno pitanje broj jedan glasi: gdje još to ima (osim, valjda, u Belizeu) da se firmi koja je tek stasala i ima osnivački ulog od dvije hiljade maraka daje polog od 6.000.000 KM (slovima: šest miliona konvertibilnih maraka)?!
Drugo nagradno pitanje jeste: zašto državna kompanija druge države (jer Te-lekom Republike Srpske je kupljen od Telekoma Srbije, koji je u vlasništvu srpske države) daje polog tamo nekoj ftrmici od jednog ili dvoje zaposlenih? Ilije, ipak, riječ o kapitalističkom gigantskom mutantu izniklom na bošnjačkoj krvi - što Miškovićevo poslovno carstvo zapravo i jeste, a naš perfidni zaštitnik bošnjačkih nacionalnih interesa tek izvršitelj koji treba obezbijediti provedbu istog kriminalno-izdajničkog plana)? U svrhu obezbjeđenja kredita dat je sto posto novčani depozit Telekoma RS-a, gdje se pojavljuje još jedan, četvrti partner Radončića, Miškovića i Mister Xa. Riječ je, naravno, o Miloradu Dodiku, dokazanom neprijatelju normalne bh. države, koji je "ubačen" da sa treće strane "zatvori" gradnju objekata na mjestu koji se u dokumentu navode.
A to su poslovni objekti na prostoru Stare Željezničke stanice u Tuzli, Za njih se već zna da ih gradi Delta M, odnosno Mišković, pa je stvar što se tiče drugog velikog centra u BiH izgleda gotova.
Posljednja večera
Također, planirana površina poslovnog objekta koji će se graditi, procijenjena na cea 27.000 kvadratnih metara, za orijentacionu cijenu od cea KM 38.000.000 {Ostaje nejasno - koji objekt - da li ovaj u Tuzli, neboder pokraj sarajevske Željezničke stanice ili neki od postojećih objekata?).
Sve je u igri. 1 veze i dugovi iz jugoslo-venske tajne policije, kojoj su obojica (i Mišković i Radonćić) pripadali. Zna se da Radončić skače kao oparen kad se u medijima pojavi njegovo kodno SDB-ovo ime Šćepo, koje je saznanjima javnosti približio crnogorski pjesnik i nekadašnji disident Miloševićevog režima Jevrem Brković.
don vito

Post by don vito »

sayonara wrote:samo se nagadja. O dugovima takodjer ... covjek danas najavio izgradnju novog nebodera ... a to ne radi onaj ko ima problema sa finansijama
Na nedavnom sastanku "partnera" u jednom sarajevskom restoranu trebalo je doći do davanja kredita od Investicijske banke Federacije. Radončić je tim potezom htio impresionirati i pokazati da su neistinite sve glasnije priče o tome da mu nijedna strana banka ne želi više davati kredite jer je svojom gramzivošću, o čemu se slažu poznavaoci ekonomskih prilika, definitivno prešao razumne okvire poslovanja. Sto posto provjereno, nijedna banka mu ne da kredit, a Scepo gradi... naravno Miskovicevim parama...
don vito

Post by don vito »

sayonara wrote:A sto se tice Selimovica i "hiljada" ljudi kojima otkupljuje psenicu ... ne valjaj gluposti ... psenica stize brodovima, a kakav je polozaj poljoprivrednika u BiH vidimo svaki dan na nekom od granicnih prijelaza.
Ove sezone “Klas” d.d. Sarajevo ce otkupiti oko 15.000 tona pšenice domace proizvodnje, saopceno je iz ove firme.
Do sada je u silosima ove kompanije uskladišteno 9.277 tona. Dobavljaci pšenice ove godine bit ce “Agroobjeda” iz Vidovica, “Ratar” iz Odžaka, zemljoradnicke zadruge “Oranica” i “Sjemenarna Domaljevac”, poljoprivredna dobra “Vlašic” iz Viteza i “Vlašic” iz Travnika.
S ovim dobavljacima Klas vec ima potpisane ugovore o otkupu pšenice, a pregovore vodi s još nekim dobavljaèima, medju kojima su i “Romanovci” iz Potkozarja i PD “Semberija".
Post Reply