Dan sjećanja na stradale građane Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Umjetnik a wrote:
Fiore wrote:
vedderedi wrote:Sramota je da je bilo samo oko stotinjak ljudi, ukljucujuci i hor Pontanimu, a omladine je bilo najmanje.
S obzirom da su oni koji zaboravljaju historiju osudjeni na to da je ponavljaju samo je pitanje kada ce nam se sve ovo ponoviti.

Tjesi cinjenica da sam 2-3 sata poslije ceremonije vidio tri uciteljice koje su dovele svoje razrede (otprilike uzrasta 4. razreda) da obidju spomen obiljezje.

Pitam se kako se direktorica Bosnjacke gimnazije nije danas sjetila poslati ucenike na ovu ceremoniju, a sjetila se otjerati ih na proteste protiv karikatura poslanika Muhameda.
Covjece.. krivi su mediji koji sve zataskavaju., sutra sve ponovo kao da se nista nije desilo.. Mladi.,su ne zainteresovani za puno toga.. samo daj cuge i ostalog.. bas ih briga sta je bilo i sta visi nad zemljom opet..

Stvar nad kojm se najvise razljutim je ovo furanje nekog satro evropskog stila.. down totalni
Zao mi je svih ljudi koji su poginuli tokom opsade Sarajeva,a jos vise onih koji su prezivjeli.. jer su dozivjeli drugo poluvrijeme daljeg unistavanja..
Sinoć sam po treći il četvrti put pogledao film Sjećaš li se Sarajeva, film u kojem su korišteni materijali građana grada koji su imali kamere i volje da snimaju situaciju u kojoj smo se nalazili tada svi mi.
Sramota je što se danas slabo ko sjeća Sarajeva, što su političari u talu sa medijima odradili sjajne stvari za sebe, natjerali su populaciju na zaborav, koncept "sve je ok samo još neke sitnice da se poprave" su nas dovele do ovdje.

Istina je ostala potisnuta, istorija se lažira... i jeste Fiore je u pravu... po okončanju agresije i opsade Sarajeva svi moji snovi su se srušili, trebalo mi je malo vremena da skontam, al kad skontao sam svi moji snovi, ideali, vizije koje imao sam pali su u vodu... raspršili su ih gramzivi, slatkorječivi, lažljivi lopovi političari koji su izvukli ličnu korist iz stradanja jednog grada, jedne republike, koji su izvukli ličnu korist od gušenja Bosanaca i Hercegovaca.....serem im se u usta i nikad im halalit neću sve te živote, sve te ideale, sve snove...

Nek je pokoj duši i vječni rahmet žrtvama opsade Sarajeva, a nama (ovakvim kakvi smo postali) nek je svemir na pomoći.......
selmap26

Post by selmap26 »

Image :( :(
Post Reply