Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zena wrote:vec sam ti glasovala..medju prvima a vidjeh negdje neko rece, "nema uticaja nikako..." kako to moze bit'?
Hvala vam sto se glasovali. Ja sam u anketi samo formulirao pitanje u jednom smijeru,od Online na Offline a u stvari daleko je veci uticaj Offline na Online drustvenost.Vecina forumasa,sto prilicno lako dokazati metodom analize sadrzaja,recimo grupe "Politika" uglavnom forum koristi za realizaciju "nemoguce misli".U svakodnevnoj sredini su uticaji dublji i sadrzajni zato se oni nuzno prenose na Online(internet interakcija).S druge strane analizirajte blogove politicara(komsic and co.) vidjet cete da ti isti koji "raspiruju vatre" u kontaktima online ,sa "obicnim" korisnicima pokazuju znakove servilnosti(pretjerane ljubaznosti) u kontaku sa apstrakno nadredjenim,odnosno sa vlascu.Hvala jos jednom i zaista ste u pravu,covjek i drustvo u stalnoj su mjeni a uticaji koje trpe reflektiraju se na sve oblike drustvenosti.Kao sto rece neko,najvaznije stvari su nevidljive treba se doobro zagledati.
Evo jos malo materijala za sadasnje i buduce sociologe ali i one koje zanima kako se pisu savremeni udzbenici.Samo za vas sam skanirao NOVO izdanje Giddens Sociologije(veeeoma je luksuzno uradjeno) iz 2007 godine.Skanirao sam samo nekih 40 str.(uvod),knjiga je veoma obimna ali i ovo ce biti dovoljno da vidite kako se radi na zapadu.Inace Giddens Sociology je udzbenik sociologije za vecinu univerziteta u Europi.
Zakovalo se na 35 glasova.Budite dusevni jos 15 i necu vas vise gnjaviti.Znam da su ankete ponekad malo dosadne i da se ljud tesko odlucuju na ispitivanje,ali eto jos jedna molbica za glasanje/glasovanje.
Hvala.