Clan partije ?

Da li bi ste bili clan partije ?

da
19
50%
ne
16
42%
ne znam
3
8%

Total votes: 38

trlica

Post by trlica »

test01 wrote:Ako se ne vratimo u socijalizam propascemo svi od reda.
dojadilo raditi,jel' de !
bruce lee

Post by bruce lee »

vec kamaru godinama clan.. prve tri godine clanstva bio i aktivist, pa prozivio ono o cemu vecina ovdje prica. uprkos svih razocarenja u realnu politiku, ostao clan i clansku karticu ne mijenjam i ne dam.

a clan sam iz cistog ubjedjenja da je ta politicka ideja najbolje drustveno rjesenje, pogotovo za BiH. iluzije su nestale, ali nade ostaju. zivjela socijaldemokratija!

p.s. vic kaze da covjek koji nije socijalalist sa 18 godina nema srca, a da onaj koji je sa 30 jos uvijek socijalist nema razuma. istina, socijalist vise nisam, ali cu biti i ostati socijaldemokrat, pa makar izgubio razum u slijedece dvije godine.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

trlica wrote:
test01 wrote:Ako se ne vratimo u socijalizam propascemo svi od reda.
dojadilo raditi,jel' de !
Il gladovat,jel' de :roll:

Edit: struja će opet da poskupi :-D Kad se to desi,odoše opet cijene gore.To te ne brine......Bar imaj obzira prema drugim.Lijepi naš kapitalizam.Ko je jamio,jamio :-D
Narandza

Post by Narandza »

znaci da na povezuju zajednicki interesi i onda zajedno djelujemo da promjenimo to, zajedno smo jaci :)
kekec

Post by kekec »

Topla voda wrote:samo hipnozom mozemo doci do komunizma :P
Vidi se da ti pojma nemas sta je komunizam. Ne zamjeram, takvi su svi koji su vec
pod hipnozom (danasnjih DEMOKRATSKIH stranaka). :D
Kada bi se potrudio i procitao bar dio:
http://www.marxists.org/srpshrva/archive/index.htm
sam bi trazio clanstvo u nekoj partiji-stranci komunistickog ili bar soc-dem. usmjerenja. ;-)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

pesak wrote:nisam...ne zekiraj se.. :lol:
ne svidja mi se ceda u tom smislu. nikad ne bih mogla sa njim.
i dalje ne kontam sto si ostavila Cedu (u politickom smislu) :lol:

nazalost ni u BiH ni u Hrvatskoj ni u Sloveniji nema "Ceda", a Rasim Kadic kojeg je neko spomenuo kao bosanskog Cedu je smehurija. Prije rata je imao slogan "Nase ruke su ciste" a na svim plakatima je neko ispod toga dopisivao "A noge?". Ostao je poznat po izjavi u nekom TV interviewu da se zuri kuci u Visoko na berbu krompira :lol:
pesak

Post by pesak »

basta sljezove boje wrote:
pesak wrote:nisam...ne zekiraj se.. :lol:
ne svidja mi se ceda u tom smislu. nikad ne bih mogla sa njim.
i dalje ne kontam sto si ostavila Cedu (u politickom smislu) :lol:

nazalost ni u BiH ni u Hrvatskoj ni u Sloveniji nema "Ceda", a Rasim Kadic kojeg je neko spomenuo kao bosanskog Cedu je smehurija. Prije rata je imao slogan "Nase ruke su ciste" a na svim plakatima je neko ispod toga dopisivao "A noge?". Ostao je poznat po izjavi u nekom TV interviewu da se zuri kuci u Visoko na berbu krompira :lol:
zbog unutar-stranacke ne-politike. mada, razgovarala san sa pametnim ljudima, i oni kazu da sam mnogo ocekivala, da je to mlada stranka, da treba da ostanem, da se borim i tako..donekle imaju pravo...
sve to nije toliko vazno/ mislim, jeste, ali s obzirom na drustvo u Srbiji, dobro je da uopste postoji nesto tako kao sto je LDP. I verujem da sve cine da ga uniste. I Cedu, i LDP i ideju. Puna je partija kojekakvih cudnih tipova koji nemaju blage veze sa idejom LDPa...a ja to tesko mogu da razumem. Unutar partije je stvarno Cedizam- sta Ceda kaze, tako ce biti. I to tesko kapiram ali izgleda da ne moze drugacije.
Mislim, treba da smo zajedno. Kostunica, radikali, spc, SANu i udba su dovoljno strasni neprijatelji.
Mada, neke clanove LDPa ne mogu ocima da gledam. To je kao SKOJ. Ne biraju sredstva, nemaju obraza.
Nemam pojma.
uglavnom, potpuno se slazem sa idejom ldpa, sa programskim nacelima, sa onim sto pricaju poslanici ldpa u skupstini.
ali ne smem da prilazim clanstvu, jer mi se gade.
pesak

Post by pesak »

Ja sam glasala za Tadica...pa me gledaj i dalje... :lol: :D
Koliko sam videla i Ceda je glasao ... :D
kicky

Post by kicky »

kicky wrote:član sam SDP-a Hrvatske
mene bi bilo sramota reci :lol:
tvoje mi mišljenje ama baš nije nimalo relevatno, niti mi iskreno zanima! IDI DALJE :roll:
basta sljezove boje

kicky wrote:
tvoje mi mišljenje ama baš nije nimalo relevatno, niti mi iskreno zanima! IDI DALJE :roll:
tipicna reakcija hercegovackog selje koji misli da je Boga za bradu uhvatio kad je sljego u Zagreb :lol:

o politici veze nemas, jer je u politici svako misljenje i svaki glas vazan. Meni je cak i Vesna Pusic za koju kazu da je uobrazena dolazila na vrata i pricala sa mnom, Cacic dijelio mandarine i kemijske olovke, a o kavi sa Mesicem da ne pricam, covjek je viceve pucao da su svi urlali od smijeha

sa ovakvom arogancijom neces daleko dogurati nigdje pa ni u SDP-u
kicky

Post by kicky »

@bašta

ko mi priča o uobraženosti, osoba koja je u jednom postu uspjela eto pokazati da zne sve i svakog i da je pokupila svu pamet svijeta, i onda me još uspjela izvrijeđat (ali mene boli neka stvar za takve kao ti)...Ako ćemo o seljaštvu i političkom neznanju - rugala se sova sjenici!!! :roll:

btw. - vrijeđanje osoba na ovakvoj osnovi (hercegovački seljo), samo dovoljno govori o jadu i čemeru osobe koja isti komentar plasira, o nedostatku argumenata i u krajnjem slučaju razotkriva hinjenu tobžnju tolernaciju koju pokušavaš plasirati na forumu :x
basta sljezove boje

kicky wrote:@bašta

ko mi priča o uobraženosti, osoba koja je u jednom postu uspjela eto pokazati da zne sve i svakog i da je pokupila svu pamet svijeta, i onda me još uspjela izvrijeđat (ali mene boli neka stvar za takve kao ti)...Ako ćemo o seljaštvu i političkom neznanju - rugala se sova sjenici!!! :roll:
:lol:

u svom postu sam samo zeljela plasticno objasniti sto sve cine Vesna Pusic, Cacic i Mesic da bi dosli do jednog jedinog glasa. Ne znam koliko glasova se dobiva na aroganciju ali politicke stranke imaju za cilj dobiti glasove biraca, politickim programom, sarmom, mandarinama ili vicevima, cilj opravdava sredstvo

p.s. steta sto nisi bio u Zagrebu na demonstracijama protiv Bandica da vidis sto je u stanju uraditi jedan hercegovacki seljo kad mu se jedan grad kao Zagreb da u ruke da vlada

p.p.s. ako je Bandic koji je prije 30 godina sljego ne vrijedja kad mu kazu hercegovacki seljo javno ne vidim zasto bi se ti vrijedjao koji su jucer dosao
Last edited by basta sljezove boje on 03/02/2008 19:12, edited 1 time in total.
kicky

Post by kicky »

kicky wrote:@bašta

:lol:

u svom postu sam samo zeljela plasticno objasniti sto sve cine Vesna Pusic, Cacic i Mesic da bi dosli do jednog jedinog glasa. Ne znam koliko glasova se dobiva na aroganciju ali politicke stranke imaju za cilj dobiti glasove biraca, politickim programom, sarmom, mandarinama ili vicevima, cilj opravdava sredstvo

p.s. steta sto nisi bio u Zagrebu na demonstracijama protiv Bandica da vidis sto je u stanju uraditi jedan hercegovacki seljo kad mu se jedan grad kao Zagreb da u ruke da vlada
ko kaže da nisam bio! to što sam član Partije ne znači da podržavam Milana Bandića...Bio sam na prosvjedu i lupao sam loncem i kuvačom :roll:
basta sljezove boje

ovo postaje zanimljivo, clan SDP-a a isao na demonstracije i demonstrirao protiv SDP gradonacelnika :-)

izgleda da je stranacka disciplina u SDP-u popustila. Moja prijateljica, takodjer clanica SDP, dobiva redovito SMS poruke u kojima je pozivaju da se javlja na ankete u emisijama tipa "Otvoreno", "Nedjeljom u 2" i slicne i da podrzi SDP. Na demonstracijama nije bila :lol:
kicky

Post by kicky »

basta sljezove boje wrote:ovo postaje zanimljivo, clan SDP-a a isao na demonstracije i demonstrirao protiv SDP gradonacelnika :-)

izgleda da je stranacka disciplina u SDP-u popustila. Moja prijateljica, takodjer clanica SDP, dobiva redovito SMS poruke u kojima je pozivaju da se javlja na ankete u emisijama tipa "Otvoreno", "Nedjeljom u 2" i slicne i da podrzi SDP. Na demonstracijama nije bila :lol:
ma ja, to je vašoj autoritarnoj poltici nepoznato...uostalom ličnosti kao Urška Raukar, Zvonko Maković koji su ''SDPovi kulturnjaci'' su u predvodnici istih prosvjeda... vidim da je u HDZu riječ demokracija nepoznata stvar :roll:

....idem gledati rts, to je mnogo zanimljive nego povuci potegni s tobom :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

čuj to :D
kekec

Post by kekec »

basta sljezove boje wrote: o politici veze nemas, jer je u politici svako misljenje i svaki glas vazan. Meni je cak i Vesna Pusic za koju kazu da je uobrazena dolazila na vrata i pricala sa mnom, Cacic dijelio mandarine i kemijske olovke, a o kavi sa Mesicem da ne pricam, covjek je viceve pucao da su svi urlali od smijeha
I takva faca ne silazi sa foruma? :D :-)
Idemo dalje... ;-)
basta sljezove boje

kekec wrote:
basta sljezove boje wrote: o politici veze nemas, jer je u politici svako misljenje i svaki glas vazan. Meni je cak i Vesna Pusic za koju kazu da je uobrazena dolazila na vrata i pricala sa mnom, Cacic dijelio mandarine i kemijske olovke, a o kavi sa Mesicem da ne pricam, covjek je viceve pucao da su svi urlali od smijeha
Idemo dalje... ;-)
bas si smjesan, uopce ih ne poznajem, pokusavali su da me vrbuju kao glasaca. Vesna Pusic je jedina koja je uvela posjete gradjanima po kucama, ali nije ostvarila neki izborni uspjeh. Caciceve mandarine i kemijske dijele skoro sve stranke manje-vise, HDZ ima nekakve kestenijade, a Mesic ima cuvenu "kavu sa Predsjednikom" na koju moze doci bilo ko. Cudi me da ste tako neinformirani
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pape wrote:Image
:roll: I tebe @pesak, .... i tebe, .... :roll:

..... tekst ispod slike,neprimjeren je .......
Prozor

Post by Prozor »

Procitao si mi misli @Ahmmed...
mladoliki

#46 Re: Clan partije ?

Post by mladoliki »

Topla voda wrote:
WizzardFromBOZ wrote:
pesak wrote:Da li bi ste bili clan neke partije ? Sta znaci biti clan parije ? Sta dobijas a sta gubis ako si clan partije ? Koji su motivi za uclanjenje ? Sta ocekujete od clanstva u partiji ? Cemu se nadate ?
Zasto se uclaniti? A zasto ne ?
slicna pitanja kao da se radi i o pripadanju nekoj crkvi. :D

jedino sto na balkanu vlada misljenje da jednom rodjen kao katolik/musliman/pravoslavac uvijek je katolik/musliman/pravoslavac. bullshit!

inace, poznajem u bosni jednog covjeka koji je od 1990. do sada bio clan u 4 razlicite politicke stranke. i sada je clan stranke na vlasti. sta mislis koje su bile prethodne tri? :D
znam ja jednog iz sda otiso kod kljujica u republikance,pa u sdp,pa u sdu,pa sad u szbih.svaki put bio vijecnik u opcini novo sarajevo.jedno vrijeme i nekakav nacelnik za nesto i predsjednik opcinskog vijeca bio u jednom mandatu. :lol:
Jel`to Ahmed Isaković iz "Velušića"?
mostarac

Post by mostarac »

kekec wrote:
Idemo dalje... ;-)
bas si smjesan, uopce ih ne poznajem, pokusavali su da me vrbuju kao glasaca. Vesna Pusic je jedina koja je uvela posjete gradjanima po kucama, ali nije ostvarila neki izborni uspjeh. Caciceve mandarine i kemijske dijele skoro sve stranke manje-vise, HDZ ima nekakve kestenijade, a Mesic ima cuvenu "kavu sa Predsjednikom" na koju moze doci bilo ko. Cudi me da ste tako neinformirani
ma ja, ti cekas da HSP pokuca na vrata, ali onu hardcore varijantu :D
mostarac

Post by mostarac »

Prozor wrote:Procitao si mi misli @Ahmmed...
a zasto :roll:
Prozor

Post by Prozor »

razmisli
basta sljezove boje

mostarac wrote: ma ja, ti cekas da HSP pokuca na vrata, ali onu hardcore varijantu :D
nijedan politicar sa ovih prostora ne dolazi gradjanima na vrata osim Vesne Pusic, koliko je meni poznato :-)

a Haris Silajdzic je pisao pisma, to malo podjeca na Berlusconija, on je svakom gradjaninu Italije poslao pismo u kojem je sklapao neku vrstu ugovora s njima :lol:
Post Reply