Mostar: Novi napadi na zastave hrvatskog naroda u BiH
-
margareta
H-ero , ba jel to ti u-pade s' onoga sveta ?Ero wrote:Jebote slucajnosti u mene tarac za noge pun ljiljanamargareta wrote:IMA KOD MENE U TOALETU ZA GOSTE - ŠAHOVNICA
NABAVILA SAM I TOALET UBRUSE SA SRVENO BIJELIM ŠAH KOCKICAMA
TANGICE MOJE SUSJEDE SU OD ŠAHOVNJAČE
KREPAJ FAŠŠISTO NAHERENI
-
margareta
H-ero , ba jel to ti u-pade s' onoga sveta ?Ero wrote:Jebote slucajnosti u mene tarac za noge pun ljiljanamargareta wrote:IMA KOD MENE U TOALETU ZA GOSTE - ŠAHOVNICA
KREPAJ FAŠŠISTO NAHERENI
-
margareta
KREPAJ FAŠŠISTO NAHERENI
-
modni detalj
hrvatsko pitanje u BIH je jako komplikovano ali ce se ionako ubrzo rijesit...raselili su se poput cifuta 
-
margareta
Al' ti to pokušavaš civilizirano riješiti , suprug mi je rođeni Hrvat , pa mu ni na kraj pameti nije ta bh.hrvaština , gdje je svaki novokomponovani "hrvat" veći Katolik od PAPE !Raikkonen wrote:Pa ako ti možeš porediti Hrvatsku i BiH svaka ti čast, ali mislim da to baš i ne ide.JBT wrote: -Pa ako tebi ne bi smetala srbijanska zastava u Kninu ili mozda ispred neke skole u Zagrebu, onda nema problema za hrvatski barjak u BiH.
KAKO ti možeš tako mirno razgovarati sa pokvarenim FAŠISTIMA ?
-
margareta
Al' ti to pokušavaš civilizirano riješiti , suprug mi je rođeni Hrvat , pa mu ni na kraj pameti nije ta bh.hrvaština , gdje je svaki novokomponovani "hrvat" veći Katolik od PAPE !Raikkonen wrote:Pa ako ti možeš porediti Hrvatsku i BiH svaka ti čast, ali mislim da to baš i ne ide.JBT wrote: -Pa ako tebi ne bi smetala srbijanska zastava u Kninu ili mozda ispred neke skole u Zagrebu, onda nema problema za hrvatski barjak u BiH.
-
margareta
-
margareta
-
margareta
-
margareta
-
Raikkonen
Možda smiju, možda ne smiju, ali Hrvatska je ipak Hrvatska zemlja i nema nikakvih entiteta i podjela, može živjeti tko hoće u njoj, ali je ona Hrvatska zemlja. Za razliku od BiH gdje se sve živo dijeli i prema tome svatko ima pravo na svoj dio.winetou wrote:Sto, jel Srbi ne smiju zabosti svoju zastavu u po Knina i po kojem zakonuPa ako ti možeš porediti Hrvatsku i BiH svaka ti čast, ali mislim da to baš i ne ide.
-
Raikkonen
Može se svatko praviti što god hoće i želi, može samog sebe smatrati svecem, ali pred Bogom će biti samo ono što uistinu jeste. Ja se trudim da sam pred Bogom dobar, a tko će me kakvim Katolikom smatrati, zar je uopće važno.margareta wrote: Al' ti to pokušavaš civilizirano riješiti , suprug mi je rođeni Hrvat , pa mu ni na kraj pameti nije ta bh.hrvaština , gdje je svaki novokomponovani "hrvat" veći Katolik od PAPE !
-
winetou
E jesi demokrataMožda smiju, možda ne smiju, ali Hrvatska je ipak Hrvatska zemlja i nema nikakvih entiteta i podjela, može živjeti tko hoće u njoj, ali je ona Hrvatska zemlja. Za razliku od BiH gdje se sve živo dijeli i prema tome svatko ima pravo na svoj dio.
- wels
A Bosna i Hercegovina je hrvatska zemlja, srpska takodje?Možda smiju, možda ne smiju, ali Hrvatska je ipak Hrvatska zemlja i nema nikakvih entiteta i podjela, može živjeti tko hoće u njoj, ali je ona Hrvatska zemlja. Za razliku od BiH gdje se sve živo dijeli i prema tome svatko ima pravo na svoj dio.
U BiH takodje moze ziviti ko hoce ali je i ona ipak bosanskohercegovacka zemlja.
A sto nebi poceli djeliti hrvatsku zemlju?
Jebiga dajte meni moj dio i makar onu jednu crvenu kockicu.Doduse poklonio bi je Komiju,bas bi mogao lijepu petokraku izrezati.
-
wxy
Tacno tako treba.zzzzz wrote:U svakoj normalnoj zemlji je kaznjivo isticati obiljezja druge drzave ukoliko nisu u paru sa drzavnom zastavom u istoj velicini.
Ovdje bi trebalo uvesti zakon drzavna zastava plus zastava druga dva naroda, pa vjesaj do mile volje.
Takodje kao sto neko vec rece oni su se bunili protiv zastave ljiljana i onda kada smo je promijenili (stoje najveca glupost ikada) oni i dalje tu novu zastavu ne priznaju i kace koekakve hrvatske zastave po BiH. Znaci samo nas zajebavaju.
Necemo tu zastavu, mi je promijenimo da ne placu kakao su im uskracena njihova prava i oni se opet hvataju hrvatske zastave.To je cisti bezobrazluk.
-
no name7
#47 cccc
inace ne odgovaram na ove teme po forumima,al na ovu moram dati neki komentar..........u potpunosti se slazem s tim da hrvatske zastave nemaju sta da rade na tlu BiH-a kao sto i nase nemaju na tlu Hrvatske i jeste cinjenica da je BiH drzava sa tri naroda............al lmi nismo krivi za to , sve se to zna, jedina nam je opcija i bila da to prihvatimo tako.................medjutim ako vec zivite ne nasem tlu onda se prilagodjavjte tom narodu i ne stavljajte svoje zastave..........al to je to......ne zna se ko je gori ,ja cetnici, ja ustase............cetnici su nas poklali a ustase izdale..........oni jedni druge ne podnose al kad nikad nece krst na krsta pogotovo kad treba muslimane, bosnjake ubijat i kad im treba zemlju oduzimat, onda se odjednom slazu.............pa zar vam nisu dovoljne vase drzave i teritorije pa da nam morate uzimat i ono malo sto nam je ostalo............mislim kako vas nije stid.........a onoj krscini da ne govorimo, nego vi ustase fnno sebi te krscine na krovove po hrvatskoj a ne na zemlji koja prema danasnjima granicama NAMA pripada.........................nisam mogla ovo presutjeti i mislim da nisam nista slagala.........a vi opet gurajte svoje pa do sljedeceg rata...........
-
Pilsner
Kakav bezobrazluk autora ove teme. Dolazis na bosanski forum, i places sto bosanci skidaju zastave drzave Hrvatske u Bosni.
Stvari su proste, oni koje vole B i H, vole i njenu zastavu, oni koji mrze B i H mrze i zastavu. Oni koji isticu Hrvatsku zastavu (a bjeze od bosanske ko od poskoka) u sred nase Bosne zele podjelu Bosne i pripajanje djelova Bosne Hrvatskoj.
Nemam nista protiv Hrvatske, Argentinske, Papuanske, Gvineja Bisao zastave u Bosni ako je istaknuta pored bosanske i po mogucnosti manja od bosanske.
Za sve koji imaju problema sa Bosankom zastavom: Ako ne zelis nacionalno biti Bosanac, ako zivis u BiH a naciaonalno se izjasnjavas kao Hrvat\Srbin i ako ti je mrska i sama pomisao na Bosansku zastavu, izvoli biti nacionalna manjina sa ustavno zagarantovanim pravima po uzoru na zapadne demokratije.
Zastave stranih zemalja ne treba skidati, to je istina.... Treba ih paliti zajedno sa jarbolom na kojem stoje a ostaviti samo one pored kojih ravnopravno stoji zastava drzave Bosne i Herecegovine.
BOSNA BOSANCIMA SVIH VJERA. Ostali, nacionalne manjine ili se fatajte rezervne \ pricuvne domovine.
Stvari su proste, oni koje vole B i H, vole i njenu zastavu, oni koji mrze B i H mrze i zastavu. Oni koji isticu Hrvatsku zastavu (a bjeze od bosanske ko od poskoka) u sred nase Bosne zele podjelu Bosne i pripajanje djelova Bosne Hrvatskoj.
Nemam nista protiv Hrvatske, Argentinske, Papuanske, Gvineja Bisao zastave u Bosni ako je istaknuta pored bosanske i po mogucnosti manja od bosanske.
Za sve koji imaju problema sa Bosankom zastavom: Ako ne zelis nacionalno biti Bosanac, ako zivis u BiH a naciaonalno se izjasnjavas kao Hrvat\Srbin i ako ti je mrska i sama pomisao na Bosansku zastavu, izvoli biti nacionalna manjina sa ustavno zagarantovanim pravima po uzoru na zapadne demokratije.
Zastave stranih zemalja ne treba skidati, to je istina.... Treba ih paliti zajedno sa jarbolom na kojem stoje a ostaviti samo one pored kojih ravnopravno stoji zastava drzave Bosne i Herecegovine.
BOSNA BOSANCIMA SVIH VJERA. Ostali, nacionalne manjine ili se fatajte rezervne \ pricuvne domovine.
- kekec
Poslije svih procitanih postova na ovu temu, nije mi stvarno jasno, da li je toliko prisutno NEZNANJE ili je stvarno tolika nacionalno-stranacka ZASLIJEPLJENOST.
Cinjenica je da ne postoje NARODNE zastave. Postoje samo DRZAVNE zastave. Drzavna zastava se istice u raznim prilikama, u drzavi koju predstavlja ili u drugoj drzavi prilikom raznih ceremonija,posjeta,na ambasadama itd.
Problem kod nas je, sto jedan dobar dio stanovnistva BiH zastavu ne smatra svojom (ne priznaje BiH kao zasebnu drzavu). Takodje jedan dio misli da je to zastava SAMO JEDNIH i da ostali moraju istu prihvatiti kao svoju(primjer: no name 7).
Dijeleci sve na troje, zele i ovu drzavu podijeliti na troje, a posto im to ne uspijeva, kao "prvu pomoc", ali i kao signal ostalima, isturaju zastave DRUGIH drzava (ciji bi rado bili poslije podjele) uz jasnu poruku da ih BiH kao jedna drzava, cijela i normalna, NE INTERESUJE.
Cija je greska?
Greska je onih koji nas vode, sto ne rijese ovaj problem. Isti se moze vrlo brzo rijesiti, te bi se u BiH vijorile BiH zastave, kao i svugdje u normalnom i demokratskom svijetu. Ali ne, oni koji nas "vode" su upravo glavni krivci za ovakvo stanje. Njihova "uputstva/naputci" su i razlog ovakvom stanju. I tako ce biti sve dok su na vlasti oni koji "stite" interese naroda. Tek kada na scenu dodju oni koji ce spominjati gradjane, stanje ce se, mislim vrlo brzo, promjeniti nabolje.
Do tada "uzivajmo" u sarenilu i leprsanju raznih orlova,sahara,zvjezdica...
A pred izbore sve to skidajmo,farbajmo,cijepajmo, jer ce oni opet glasati za svoju HDZ-SDA-SDS (poredano po abecedi), kao sto cemo i mi opet glasati za nasu HDZ-SDA-SDS, a sto nam i jeste cilj. I opet ispocetka...
A DA SMO NORMALNI,KAO STO I NISMO (cast izuzetcima) BILI BI SVI BOSANCI I IMALI BI SVOJU BiH, SA JEDNOM ZASTAVOM I HIMNOM I ZAJEDNICKIM CILJEM DA RADIMO I ZIVIMO BOLJE, KAO I MNOGE ZEMLJE U OKRUZENJU.
E, pusta zeljo...
Cinjenica je da ne postoje NARODNE zastave. Postoje samo DRZAVNE zastave. Drzavna zastava se istice u raznim prilikama, u drzavi koju predstavlja ili u drugoj drzavi prilikom raznih ceremonija,posjeta,na ambasadama itd.
Problem kod nas je, sto jedan dobar dio stanovnistva BiH zastavu ne smatra svojom (ne priznaje BiH kao zasebnu drzavu). Takodje jedan dio misli da je to zastava SAMO JEDNIH i da ostali moraju istu prihvatiti kao svoju(primjer: no name 7).
Dijeleci sve na troje, zele i ovu drzavu podijeliti na troje, a posto im to ne uspijeva, kao "prvu pomoc", ali i kao signal ostalima, isturaju zastave DRUGIH drzava (ciji bi rado bili poslije podjele) uz jasnu poruku da ih BiH kao jedna drzava, cijela i normalna, NE INTERESUJE.
Cija je greska?
Greska je onih koji nas vode, sto ne rijese ovaj problem. Isti se moze vrlo brzo rijesiti, te bi se u BiH vijorile BiH zastave, kao i svugdje u normalnom i demokratskom svijetu. Ali ne, oni koji nas "vode" su upravo glavni krivci za ovakvo stanje. Njihova "uputstva/naputci" su i razlog ovakvom stanju. I tako ce biti sve dok su na vlasti oni koji "stite" interese naroda. Tek kada na scenu dodju oni koji ce spominjati gradjane, stanje ce se, mislim vrlo brzo, promjeniti nabolje.
Do tada "uzivajmo" u sarenilu i leprsanju raznih orlova,sahara,zvjezdica...
A pred izbore sve to skidajmo,farbajmo,cijepajmo, jer ce oni opet glasati za svoju HDZ-SDA-SDS (poredano po abecedi), kao sto cemo i mi opet glasati za nasu HDZ-SDA-SDS, a sto nam i jeste cilj. I opet ispocetka...
A DA SMO NORMALNI,KAO STO I NISMO (cast izuzetcima) BILI BI SVI BOSANCI I IMALI BI SVOJU BiH, SA JEDNOM ZASTAVOM I HIMNOM I ZAJEDNICKIM CILJEM DA RADIMO I ZIVIMO BOLJE, KAO I MNOGE ZEMLJE U OKRUZENJU.
E, pusta zeljo...