U BOSNI SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE I 249 OSTETILI

BECHO

Post by BECHO »

Ma mrtav cetnik je rahat cetnik! On je dobar samo kad je 5 metara pod zemljom! :D
grbavica70

Post by grbavica70 »

BECHO wrote:Zato u smrdskom Sarajevu imaju 4 crkve i 5 zgrada! Reprocitet je stvarno impresivan! :D
Rekoh vec, niste ih mogli srusiti jer je bilo stranaca i kamera... ali zato ste srusili sve sto se mogli tamo gdje ih nije bilo...Zaista "impresivno" !
Vidi se da ste imali dobre diktate "sa strane" sta treba i kako treba... :D

Nego, koje li su to cetri crkve i pet zgrada, sviju ti ?
BECHO

Post by BECHO »

Pitaj Irenu iz srpskog Sarajeva, ona nam cesto prezentira nove informacije iz komsiluka! :D
margareta

Post by margareta »

violentjack

Post by violentjack »

Grbavica dzmija je jedino bilo manje a ne vise za komunizma

1949 komunisti ruse Dzamiju kod Skenderije..staru dzamiju u Mostaru inace najstariju

Komunisti su srusili najmanje 100 dzamija..a mozda i vise

Bosnjacima se nije davala opcija prekomjernog broja dzamija..tako su cak i neka sela Bosnjacka malo poveca sa 3000 stanovnika..ostajala bez dzamije..i morali su ponekad i hodati do obliznjeg naselja za vjerske potrebe

U Novom Travniku od osnivanja grada 1949 komunisti nisudali islamskoj zajeenici da izgradi Dzamiju

Tek nakon rata 1995 Bosnjaci su krenuli tamo praviti dzamiju

Dzamija je jedino bilo manje nego danas.. a Srbi su pravili svoje pravoslavne crkve u Bosnjackim selima

Kulen Vakuf, Kozarac..itd
Mislim ne zelim da nabrajam
violentjack

Post by violentjack »

Crkva na Veljinama..gdje su Srbi osnovali svoju selendru..kad se Dobrinja pravila da budu sto blize gradu

Crkva u Vojkovicima
Miljevicima
Lukavici
Ne znam jeste li u Topliku postavili jednu?

Ah i na Dobrinji bivsa linija ste namjerali praviti crkvu..ali onda ste se polovinom 2001 morali povuci iz vecine Dobrinje 1 i 4
violentjack

Post by violentjack »

A koje to crkve i kakvi stranci..svak ima mapu i moze se zaputiti gdje god zeli

Danas najvaznija pravoslavna crkva i najstarija ona u Martin Brodu kod Drvara lezi neostecena

To je za zapad Bosne
Stara pravoslavna crkva Sarajevo 1529 jel joj sta fali?

Onu u Mostaru su srusili Hrvati
Kao i Konjicu

Dalje Bosnjaci nisu srusili vise od 5 crkava..pojedinacni slucajevi osvete dok ste vi srusili bar 700 DZAMIJA

Sad imate istu spiku kao Hrvati
Kad smo uzeli Fojnicu od USTASA.prvo sto je Hrvatski Radio HB rekao da su mudzahedini srusli Fojnicki samostan..iako su debelo lagali kad su strani mediji dosli i vidjeli da joj nista ne fali

Nego nabroj mi 5 crkava naselje i opcina gdje pravoslavna crkva gorila

Eno je danas u Kljucu citava
Bihacu citava
Sarajevo pa i Tuzli

Petrovac nista joj ne fali..a sta bi kad je bio kamen temeljac za ferhadiju 2001?

UBili ste neduznog starca od 62 godine..i dizali 3 prsta po BANJA LUCI
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

nije budala ko prica gluposti, nego i onaj sto ih slusa...
kao da on ne zna sta je ovdje bilo, ko je ubio 200,000 ljudi od cega 90% civila, ko je silovao 30-40,000 zena, ko je punio masovne grobnice koje se svakodnevno otkrivaju...pa sam vam je rekao da je bio u toj hrabroj vojsci...sve on vrlo dobro zna...i likuje, zato i jeste tu...cinjenice ga ne zanimaju, zna ih vrlo dobro, on je dio njih...zna on i da je u ratu ubijeno 20,000 Srba od cega 90% vojnici...zna i da Armija nije odgovorna za rusenje vise od 5 crkava (ne pricam o HVO), kako kaze violentjack...zna da u Banjaluci gdje nije bilo rata nema nijedne dzamije, da su sva rusenja planski organizovana, eksploziv, kamioni komunalnih preduzeca koji su odvukli ostatke...zna da je to dio sistematske politike...kao i silovanja, i cekanja da prodje vrijeme da se moze izvrsiti abortus, pa onda pustanje BOsnjakinja, kako bi ponizenje bilo vece...sve on zna...neka kaze koliko je bilo dzamija na teritoriji njegovog entiteta, a neka kaze koliko ih je ostalo...je li ijedna? neka kaze procentualno...neka kaze koliko je procentualno crkava unisteno na teritoriji koju je Armija kontrolisala...sve su to cinjenice koje svijet zna, koje on zna i zbog kojih je dosao tu da likuje...nezavisni podaci su utvrdjeni od medjunarodih organizacija i dostupni su svima...ali on je tu da likuje, da samozadovoljno prica o tome...da glumi nekog cetnika romanticara koji je kao Batku nesto skresao u brk, usprotivio se...ne znam kako se mozete spustati da diskutujete s njim
Qwert

Post by Qwert »

Ma taj ti je 'grle' meni poznata licnost, virtuelno. Negdje na drugom mjestu sam ga otjerao u tri lijepe s njegovim podacima poslije samo par izmijenjenih komentara. Doticni je uglavnom i banovan sa skoro svih foruma gdje se je pojavio. Glavna mu je zanimacija iliti putesestvije trazenje novih 'baza'. Izgleda da ce mu na kraju ostati samo jedna, njemu omiljena, serbian cafe.
JBT

Post by JBT »

"Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo... "

-Od 1997. pa do ove 2004 je 7 g. a to je oko 2500 dana. Da bi se toliko Dzamija sagradilo i otvorilo bilo bi potrebno svaki dan, osim cetvrtaka, u tih sedam godina otvoriti po jednu dzamiju.
Jarane, smanji malo, Radovana ti. Ovako je neinteresantno.

Kazes da su srusene sve crkve u gradovima federacije. Hajd` navedi par primjera, ziv bio.
Budes li ovako nastavio manipulisati nebulozama, zalit cu se moderatoru.
airwing

Post by airwing »

Zanimljivo bi bilo pratiti tvoje obašnjenje "Grbavico" o tome kako niknu crkva u Diviću iliti Svetom Stefanu Zvorničkom ili ona pored Bratunca na imanju Kade Delić?

Takođe me zanima kako je moguče da stara srpska crkva u Srebrenici nije uništena mada su u Srebrenicu pune 3 godine "prilivali" muslimani iz čitavog regiona?

Zanimljivo.

Sada odje*i skokovito.

Over `nd out.
grbavica70

Post by grbavica70 »

airwing wrote:Zanimljivo bi bilo pratiti tvoje obašnjenje "Grbavico" o tome kako niknu crkva u Diviću iliti Svetom Stefanu Zvorničkom ili ona pored Bratunca na imanju Kade Delić?

Takođe me zanima kako je moguče da stara srpska crkva u Srebrenici nije uništena mada su u Srebrenicu pune 3 godine "prilivali" muslimani iz čitavog regiona?

Zanimljivo.

Sada odje*i skokovito.

Over `nd out.
E ti me bas zabavljas...sta mislis, da niko nikada nije otisao u tu Srebrenicu ? Naravno da je crkva spaljena i porusena, i to ne samo ta, nego i ona koju su srusile ustase u II Sv. ratu, i na njenim rusevinama napravili dzamiju odmah poslije rata...Naravno, poslije izvrsenog genocida nad srbima..vecina srba je bila pobijena. Ne, ABiH je cuvala srpske bogomolje....:-D , de poskakiljaj me da se malo nasmijem.

I ta crkva je kod konjevic polja a ne kod bratunca...na cijoj je zemlji, ne tice me se, to ce rijesiti sud...bolje gledaj gdje sve nicu dzamije, jer ako se nastavi ovim tempom, imacete svak svoju dzamiju... Na potezu od konjevic polja do bratunca ima 11 dzamija iako nema ni 15 Muslimanskih kuca...
airwing

Post by airwing »

Ma nisam ni očekivao da ćeš odgovoriti sa argumentom.

Crkva je u Srebrenici. stara kamena na ulazu sa lijeve strane. Stoji ista kao 1991e. Dakle nerušena, nezapaljena i neuništena ;)

Crkva u Konjević polju ili Kamerunu ali na zemljištu Bošnjakinje?

Gradsku crkvu u Srebrenici ste vi Srbi zapalili ali to je druga tema koja bi samo dokazivala patetičnu patologiju ponašanja ljudi kojima ni vlastita (ne)vjera nije sveta.

Gdje niću džamije?
Gdje na potezu od Konjevic polja do Bratunca ima 11 dzamija?
Koje džamije su napravljene iza rata na tom području?

Patološka duboko ukorjenjena laž kao nacionalni amblem Srba. :-?
grbavica70

Post by grbavica70 »

Mi zapalili nasu crkvu ? :-D Sto, jel da se ugrijemo malo ili da ispecemo klempu ? :D Mozda su i sve one dzamije po RS, zapalili Muslimani ?

provozaj se malo do K. polja i prebroj dzamije do bratunca...ako znas brojat'...
manijak1

Post by manijak1 »

Bespotrebna rasprava :D jer činjenice jasno govore ko je sklon destruktivnom ponašanju .
Najviše mi je žao ljudi koji su ubijeni i mučeni.
I koji nisu imali priliku da se brane.
Klempo , nepobitno je da si to ti koji sebe zoveš Grbavicom. U svakom pogledu :D :D
airwing

Post by airwing »

grbavica70 wrote:Mi zapalili nasu crkvu ? :-D Sto, jel da se ugrijemo malo ili da ispecemo klempu ? :D Mozda su i sve one dzamije po RS, zapalili Muslimani ?

provozaj se malo do K. polja i prebroj dzamije do bratunca...ako znas brojat'...
Ma ja a ja se javljam sa El-Marsa.

Hajde još jednom ode*i skokovito :-? idiJote jedan :D
violentjack

Post by violentjack »

8-)
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Zatvoriće vam administrator i ovu temu majke mi :D

A što se tiče dotičnog..nebeskog..pa ljudi dragi sam mu nick sve govori..
sad on pjeva Tifinu Grbavicu :D
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

"Ej Grbavice rano ljuta.." hajmo sad svi :-)
Post Reply