Igoru Kristiću potonule sve lađe?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Peca

Post by Peca »

-Kao prvo vrlo dobro znate kakav je portal pincom. info i ko ga finansira

-Kao drugo, ovo je pisao izvjesni D. Ivankovic, koji velica sve sto dolazi iz Hrvatske a svim sliama nastoji da umanji svako i najmanje dobro sto dolazi iz zemlje u kojoj i on zivi. Nedavno je stajao tekst kako Zlatan Bajramovic hoce da ide iz Schalkea jer nema mjesta u prvoj postavi pored Rakitica, a ljudi uposte neigraju istu poziciju u ekipi, i jos more, more gluposti koje pise isti covjek....

Ono sto njemu ovdje smeta jeste da jedan IGOR voli BOSNU I HERCEGOVINU i navija za nju svim srcem....
mostarac

#27 Re: Igoru Kristiću potonule sve lađe?

Post by mostarac »

dijaliza wrote:30.1.2008.

Igoru Kristiću potonule sve lađe?

Već je postalo tradicija slušati bisere bh sportskih komentatora, posebice kada nastupaju reprezentativne selekcije, jer tada se Kristić i ostali još više užive, pa pod emocijama izvaljuju raznorazne bisere.

TOKIO - Gledati nogometne TV prijenose na BHT 1 uistinu je prava divota ukoliko ih radi izvjesni Igor Kristić, premda previše nezaostaju ni Kristićeve kolege. Izuzetak nije bio ni susret Japan - Bosna i Hercegovina, jer su se Kristićevi "biseri" redali kao na tekućoj vrpci.

Evo nekih bisera:

"Staniša Nikolić je kod lopte. To je novo pojačanje Zrinjskoga" - reče Kristić za igrača koji već par sezona nosi dres mostarskih "plemića".

"Štilić, Štilić, kakva lopta Štilića..." - hvalio je Kristić ovog igrača tijekom prvog poluvremena, a koji nije ni bio u početnom sastavu, jer je tek u završnici utakmice zaigrao.

"Naši uistinu djeluju svježe iako je put u Japan dosta dalek. Ima se voziti trinaest sati" - konstatirao je Kristić poslije uvodnih 20-tak minuta utakmice, pohvalio svježinu, premda će kraj utakmice pokazati kako je možda baš zbog nedovoljne svježine doživljen jedan tako uvjerljiv poraz od Japanaca.

"Dobar za sada rezultat naše reprezentacije koju mahom čine igrači Premijerlige BIH s izuzetkom Hasagića, Spahića, Vladavića, Hrgovića, Damjanovića i Merzića" - izvali Kristić nakon nekih 35 minuta utakmice.

Mahom domaći, a od njih 11 u početnoj postavi čak šestorica koji svoj kruh zarađuju igrajući za klubove izvan bh granica!

"Evo Osima. Ivica Osim sigurno navija za našu reprezentaciju iako ima simpatije prema Japancima".

"Možda je trebalo napasti, izvršiti pritisak, ali nisu uspjeli izabranici Mehe Kodre protiv reprezentacije izlazećeg Sunca".

I naposlijetku završni komentar maestra Kristića.

"Vrlo tipično za našu reprezentaciju. Kad primimo prvi gol potonu nam sve lađe. Primimo još jedan, još jedan, još jedan i tako redom".

Bravisimo majstore.

30.1.2008.
/ Pincom.info

Ne znam je li ovo bilo na pincomu ili je autor teme i posta ovo napravio, ali definitivno nakon ovoga ovo dole ispod nema smisla jer ako vec kritikujes nekoga zbog ovih stvari onda bi ti trebao bar poznavati elementarne postulate pismenosti i gramatike u nasem jeziku, a to je da se odricna rjecca NE pise odvojeno osim kod izuzetaka.

P.S. Krstic je uz Bahu nas najbolji komentator i uz sve njihove nedostatke vecina komentatora u bivsoj YU im ne moze pera odbit. Mladen Delic nije bio popularan jer je dobro vladao statistikom i nije pravio gramaticke greske, nego zbog "Ljudi moji je li to moguce" i zbog toga sto je utakmice prenosio emotivno, a samo to se ocekuje od jednog komentatora, tj. da se unese u utakmicu i odrazi osjecaje gledaoca pa makar ponekad lupio i glupost. To je mnogo zanimljivije nego slusati prenose sahrana na HTV-u uz casne izuzetke koji su gramaticki korektni i statisticki savrseni.
Meni komentator ne treba da mi trubi jebenu statistiku (sto je odraz loseg komentatora, a i mi takvih imamo za izvoz) i bude profinjen i kulturan kao da prenosi umjetnicko klizanje, nego mi treba komentator koji ce da se uzivi u utakmicu i bude dio nje same. Uzmemo li u obzir da nasi komentatori jos vecinom prenose utakmice iz studija i rijetko kad sa stadiona onda i Bahi i Kristicu mogu samo reci "Kapa dole".

Ovo se zove genijalan komentator, i pored toga sto je brdo gluposti lupio u samo minutu da je ludnica :D a i Baho i Kristic su vecinom ovako emotivni ili bar pokusavaju da budu:

http://youtube.com/watch?v=D-9I5DD6p4k&feature=related
Neelix

Post by Neelix »

slazem se sa svim sto si napisao mostarac :) osim sto moram dodati da baho (kojeg i pored toga smatram najboljim komentatorom na ovim prostorima) nekad tako ofirno i ocito navija za jednu ekipu, tako da navijaci drugog tima vrlo lako mogu izgubiti zivce.

sto se tice kristica, ne svidja mi se boja glasa, ali kad je rijec o samom komentarisanju, nemam prigovora.
Comrad

Post by Comrad »

Ma i ja najvise volim ove emocionalce :D Kad se sjetim kosarkaskih komentara Bahe i Belmina, pa mi da pobijedimo Dream Team na olimpijadi onaj Karamehmedovic bi opet bio hladnokrvan ko krepani konj, dok je Baho koji veze nema sa kosarkom i tekme protiv Estonije pravio prezanimljivim :D

p.s. http://youtube.com/watch?v=qgJ37ZXkh0Q&feature=related
:D
elSaik

Post by elSaik »

Jednom je Kemo prenosio Liverpool protiv nekoga. I pred kraj ta druga ekipa postiže gol, a Kemo "Ne, ne, ne, ne..." ... očigledno pao na kladionici. :D
zoka554

Post by zoka554 »

elSaik wrote:Jednom je Kemo prenosio Liverpool protiv nekoga. I pred kraj ta druga ekipa postiže gol, a Kemo "Ne, ne, ne, ne..." ... očigledno pao na kladionici. :D
Dobar..
Comrad

Post by Comrad »

elSaik wrote:Jednom je Kemo prenosio Liverpool protiv nekoga. I pred kraj ta druga ekipa postiže gol, a Kemo "Ne, ne, ne, ne..." ... očigledno pao na kladionici. :D
:-) :lol: :lol:
Comrad

Post by Comrad »

boki071 wrote:Izuzetno teška utakmica za komentarisati, ipak govoriti cijlo vrijeme Štilić za Jovanovića, koji je uzgred već ranije bio pozivan u repku je blam, pa ne viditi da je raščić onoliki kloc zamijenjen nekim nižim nikolićem i govoriti kako nemamo izmjena u timu je isto greška...

ali japanci nisu dali sastav, pozvani igrači koje niko i ne zna kako izgledaju, izmjene nisu prikazivani itd itd
Greska - DA, ali mi nekako nije neki biser za ismijavanje. Sta ja znam. Ovo je npr. za mene biser, NTV Hayat, ne sjecam se tekme i komentatora, uglavnom 90' minuta domaci tim gubi, navijaci nezadovoljni, kad komentator: "Evo postovani gledaoci, navijaci odlaze u svlacionice." :D
Post Reply