PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mr`mirza
#26 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Da nije servis bio 153 KM?
Tu negdje je standardna cijena servisa...
Tu negdje je standardna cijena servisa...
- respo
#27 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
jbt znam da sam sigurno platio samo 53KM
jeli bila neka akcija jeli bilo nesto ne znam
znam samo da su mi zamjenili ulje i filtere na prvom servisu i standardna provjera jeli sve radi itd
sto mi je bilo i logicno prvi ces platiti sitnicu drugi mozda malo vise a tek kasnije cemo vas derati mislim da tako svi radi ne samo pezo
tako da mi ovo 200 maraka malo puno
jeli bila neka akcija jeli bilo nesto ne znam
znam samo da su mi zamjenili ulje i filtere na prvom servisu i standardna provjera jeli sve radi itd
sto mi je bilo i logicno prvi ces platiti sitnicu drugi mozda malo vise a tek kasnije cemo vas derati mislim da tako svi radi ne samo pezo
tako da mi ovo 200 maraka malo puno
- Jimmy_The_Saint
#28 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
respo, kila ulja me došla čini mi se 22 marke. U auto uglavnom idu oko četiri kile ulja. To me sve skupa koštalo devedeset i nešto maraka. Plus filteri, to je sad već od auta do auta, plus ruke (radni sat naplate, tipično) i to je od servisa do servisa. Elem, mene je prvi izaš'o 270 kema, u što uđu i filteri od klime. I niko mi nije rek'o da su me nešto posebno oderali (na drugoj temi).
Šta su tebi "zamijenili" za 53 marke, ja ne znam. Znam da sam nekidan ponudu dobio od dilera za "Servisni PREGLED" od 25 kema. 25 kema samo da POGLEDAJU... Možda su i tebi samo pogledali, i uzeli još cvaju za tu sijalicu?
Šta su tebi "zamijenili" za 53 marke, ja ne znam. Znam da sam nekidan ponudu dobio od dilera za "Servisni PREGLED" od 25 kema. 25 kema samo da POGLEDAJU... Možda su i tebi samo pogledali, i uzeli još cvaju za tu sijalicu?
- citroen
#29 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
i meni ovo malo baca na jestivoJimmy_The_Saint wrote:Izvini respo, koje su ti tačno ulje nasuli za tu lovu, jestivo?respo wrote:ne znam koje je auto ali je relativno puno to platila
ja kad sam sa novim pezoom 2005-e otisao na prvi servis izasao me 53KM
znaci filteri ulje i sitnice ako sta fali itd (otisla jedna sijalica za tablicu to je sto sam vidio da je zamjenio)
e sada za 5 godina ne vjerujem da je toliko poskupilo al ajd valjda je to to
a sto se tice servisa dedovic u barama nedostizan i po ljubaznosti i po uradjenom i po svemu sto se tice musterije
predlozi ti prvo jeftiniju varijantu pa tek onda zamjenu originalnim dijelom koji je najskuplje rijesenje
sto se tice tih uradi sam ako neko ne zna bolje da ne pocinje jer ce napraviti vecu stetu nego korist
- drndalo
#30 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jesu li joj filter klime mijenjali ? On sam moze biti i do 100 KM...
-
mahho
#31 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Posjedujem vec drugog Peugeota i smatram da je previse 200KM samo za mijenjanje ulja i filtera ulja. Pokusacu malo da pojasnim. Servis za Peugeot 307 dizel koji je vec pregurao 100.000km me je kostao prije par mjeseci kod Dedovica u Barama skoro 300KM, ali je to razumljivo jer sam mijenjao i filter goriva koji se mijenja svakih 45.000 i koji kosta 105KM. Kazu da je ovo neki novi filter za 307-icu koji je liven i dosta skup. Nisam znao da li je prethodni vlasnik auta mijenjao taj filter, a poznavajuci nas kvalitet goriva odlucio sam da ga zamijenim. Pored toga je zamijenjeno ulje, filteri ulja, zraka i klime.
Koliko sam uspio da shvatim zamjena svih filtera osim ovog skupog bi trebala da kosta zajedno sa uracunatim radom oko 180KM, tako da je vrlo moguce da su svi filteri zamijenjeni, uliveno ulje od 22KM kojeg otprilike ide oko nekih 3,5l (po pakovanju mora se kupiti 4 litra). Kad se sve to sabere izadje oko nekih 180KM.
Vrlo je bitno i koji je motor jer se cijene dosta razlikuju izmedju benzinca i dizela. Do sada sam sve servise radio samo u "Bloku" na Stupu i kod "Dedovica" i moram priznati da sam prezadovoljan. Sve je uvijek bilo uredno, na vrijeme, bez ikakvih uvijanja i izmotavanja. Cijene sam obicno poredio izmedju servisa i nikada nije bilo odstupanja. Maksimalno do nekih 5%.
Posto sam vec i sam sebi dosadio, toliko od mene... Nadam se bar da sam pomogao....
Koliko sam uspio da shvatim zamjena svih filtera osim ovog skupog bi trebala da kosta zajedno sa uracunatim radom oko 180KM, tako da je vrlo moguce da su svi filteri zamijenjeni, uliveno ulje od 22KM kojeg otprilike ide oko nekih 3,5l (po pakovanju mora se kupiti 4 litra). Kad se sve to sabere izadje oko nekih 180KM.
Vrlo je bitno i koji je motor jer se cijene dosta razlikuju izmedju benzinca i dizela. Do sada sam sve servise radio samo u "Bloku" na Stupu i kod "Dedovica" i moram priznati da sam prezadovoljan. Sve je uvijek bilo uredno, na vrijeme, bez ikakvih uvijanja i izmotavanja. Cijene sam obicno poredio izmedju servisa i nikada nije bilo odstupanja. Maksimalno do nekih 5%.
Posto sam vec i sam sebi dosadio, toliko od mene... Nadam se bar da sam pomogao....
-
uzas
#32 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Mozda su ti naplatili 53 marke ako su ti sipali "ZEJTIN"(ako znas sta je to) ili ono iz Interex-a ulje 5L kosta 6KMrespo wrote:alo vidis li sta sam ja napisao i ja sam imao novo staro 6 mjeseci i naplatili mi u bloku citave 53 marke za zamjenu ulja filtera i sitnicauzas wrote:Pozz
Prvo te dvije glave za taj servis nije puno, pogotovo sto je novo auto i sto ulazi u servisnu knjizicu.
Drugo ja kad sam imao 405-ticu pezo-a radio sam ga na Barama kod Hame, sad ti ne mogu reci 100% kakvi su ali onda su bili dobro pravo i povoljni i nema petljavine kazu ti ljudi sta moras mjenjati i koliko je para i sto je najbolje sve imaju tako da ne moras nigdje hodati i traziti dijelove........
Mislim da su licencirani ,ali nisam siguran, tako da i oni mogu pisati servisnu knjizicu..
ne znam koje je auto ali po meni je to malo previse
Za 53 marke ne mozes uzeti kvalitetno ulje da se na glavu posadis....zato nemoj da kenjas.....filter ulja najjeftiniji (unis) je 10 KM a treba ti i filter goriva i eventualno filter kabine i ruke naravno tako da nema sanse da te kosta 53 KM .....pogotovo ako hoces "original" dijelove za Pezo.
To je bilo kod tebe "ostavi auto i dodji za dva sata" i niko ga nije ni pogledao a uzeli za zauzimanje parkinga 53 KM
Last edited by uzas on 22/04/2010 06:17, edited 1 time in total.
-
uzas
#33 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ja mislim ipak za cak 53 KM da su ga pripazili pa mu nasuli Zvijezdin zejtin nisu htjeli ono neko jeftinoJimmy_The_Saint wrote:Izvini respo, koje su ti tačno ulje nasuli za tu lovu, jestivo?respo wrote:ne znam koje je auto ali je relativno puno to platila
ja kad sam sa novim pezoom 2005-e otisao na prvi servis izasao me 53KM
znaci filteri ulje i sitnice ako sta fali itd (otisla jedna sijalica za tablicu to je sto sam vidio da je zamjenio)
e sada za 5 godina ne vjerujem da je toliko poskupilo al ajd valjda je to to
a sto se tice servisa dedovic u barama nedostizan i po ljubaznosti i po uradjenom i po svemu sto se tice musterije
predlozi ti prvo jeftiniju varijantu pa tek onda zamjenu originalnim dijelom koji je najskuplje rijesenje
sto se tice tih uradi sam ako neko ne zna bolje da ne pocinje jer ce napraviti vecu stetu nego korist
- respo
#34 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
nije bilo ostavi auto i dodji za 2 satauzas wrote:Mozda su ti naplatili 53 marke ako su ti sipali "ZEJTIN"(ako znas sta je to) ili ono iz Interex-a ulje 5L kosta 6KMrespo wrote:alo vidis li sta sam ja napisao i ja sam imao novo staro 6 mjeseci i naplatili mi u bloku citave 53 marke za zamjenu ulja filtera i sitnicauzas wrote:Pozz
Prvo te dvije glave za taj servis nije puno, pogotovo sto je novo auto i sto ulazi u servisnu knjizicu.
Drugo ja kad sam imao 405-ticu pezo-a radio sam ga na Barama kod Hame, sad ti ne mogu reci 100% kakvi su ali onda su bili dobro pravo i povoljni i nema petljavine kazu ti ljudi sta moras mjenjati i koliko je para i sto je najbolje sve imaju tako da ne moras nigdje hodati i traziti dijelove........
Mislim da su licencirani ,ali nisam siguran, tako da i oni mogu pisati servisnu knjizicu..
ne znam koje je auto ali po meni je to malo previse![]()
![]()
![]()
![]()
Za 53 marke ne mozes uzeti kvalitetno ulje da se na glavu posadis....zato nemoj da kenjas.....filter ulja najjeftiniji (unis) je 10 KM a treba ti i filter goriva i eventualno filter kabine i ruke naravno tako da nema sanse da te kosta 53 KM .....pogotovo ako hoces "original" dijelove za Pezo.
To je bilo kod tebe "ostavi auto i dodji za dva sata" i niko ga nije ni pogledao a uzeli za zauzimanje parkinga 53 KM
bio prisutan citavo vrijeme i svojim ocima vidio kako su mjenjali ulje i filtere sta je 2 filtera nista
opet ti govorim to je bio prvi servis u garanciji nakon predjenih 15000 po knjizici pise 30000
sto je logicno daj sta das jer je kod nas poznato da nasi servisi prepolove fabricki odredjene servise i onda posebno nakon isteka roka dere a u roku ajd moze i jeftinije samo da ostane nas
jebem vam logiku
a i pored toga moguce da sam dovukao auto u toku neke akcije gdje nesto mjenjaju besplatno sa nizom cijenom itd
- Jimmy_The_Saint
#35 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Čovječe, ja samo pitam - ako je litra ulja preko 20 maraka, ako u normalno auto ide po 3,5 litra ulja, ako servisi naplaćuju 4, kako su to tačno uspjeli, gdje je računica? Jesu li ti (ako si već gled'o) nasuli ili samo dosuli? Sam filter ulja je skoro cvanja.
- respo
#36 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
covjece to je bilo prije 5 godina
prvi servis na 15000 iako u knjizici pise prvi na 30000
znaci prepolovili
opet ti govorim ne znam mozda sam potrefio dok je neka akcija bila plati ulje filter besplatan ili tako neka zezancija
vjerovatno je tada bio i popust na one koji rade prvi servis itd itd
zao mi je sada sto nisam sacuvao racun da vam mogu predociti
p.s. gdje je to litra ulja preko 20KM
evo idi u dedovic u barama totalovo neko 9000 ili tako nesto koje inace ide u pezoe kosta 15 maraka 3 litra to je 45 maraka sadasnje cijene
ajd uzmi da je akcija ta bila filter besplatno znaci ruke su naplatili 8 maraka jer su to i uradili za nekih 10-ak minuta
pricamo o prvom servisu gdje je auto jos u garanciji i gdje te oni maze kao da si kralj tako je svuda cim istekne garancija e onda udaraju kako im volja
prvi servis na 15000 iako u knjizici pise prvi na 30000
znaci prepolovili
opet ti govorim ne znam mozda sam potrefio dok je neka akcija bila plati ulje filter besplatan ili tako neka zezancija
vjerovatno je tada bio i popust na one koji rade prvi servis itd itd
zao mi je sada sto nisam sacuvao racun da vam mogu predociti
p.s. gdje je to litra ulja preko 20KM
evo idi u dedovic u barama totalovo neko 9000 ili tako nesto koje inace ide u pezoe kosta 15 maraka 3 litra to je 45 maraka sadasnje cijene
ajd uzmi da je akcija ta bila filter besplatno znaci ruke su naplatili 8 maraka jer su to i uradili za nekih 10-ak minuta
pricamo o prvom servisu gdje je auto jos u garanciji i gdje te oni maze kao da si kralj tako je svuda cim istekne garancija e onda udaraju kako im volja
- madner
#37 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pa ima ono jeftino ulje od 5 KM, Modrica. Sa njim bi se mogao uklopiti
Inace u Anetu imaju te djelove pa mozete vidjeti koliko kostaju ruke.
Litar kvalitetnog ulja je 15 +/- 2 KM.
Litar kvalitetnog ulja je 15 +/- 2 KM.
- respo
#38 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
vozis pezo ne znas koliko je ulje za njega ajd svaka cast inzinjerumadner wrote:Pa ima ono jeftino ulje od 5 KM, Modrica. Sa njim bi se mogao uklopiti![]()
- Jimmy_The_Saint
#39 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jebi ga madner, nađi mi onda Castrol sintetičko za 17 da me sljedeći put ne uzmu lopatom....
respo, ne zajebavaj inžinjera, koliko vidim ni ti ne znaš pošto je kila motornog ulja....
respo, ne zajebavaj inžinjera, koliko vidim ni ti ne znaš pošto je kila motornog ulja....
- respo
#40 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
prije otprilike 20-ak dana kad sam radio veliki servis u dedovica u barama total 9000 (ne uzimaj me za rijec koja je oznaka tacno jer sada ne znam) je bilo 15 maraka litarJimmy_The_Saint wrote:Jebi ga madner, nađi mi onda Castrol sintetičko za 17 da me sljedeći put ne uzmu lopatom....![]()
znaci u ovlastenom servisu pezoa
ako ne vjerujes odes sam i provjeris
- madner
#41 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Castrol Magnatec 5W-40 5l - 88,80 KMJimmy_The_Saint wrote:Jebi ga madner, nađi mi onda Castrol sintetičko za 17 da me sljedeći put ne uzmu lopatom....![]()
http://www.motornaulja.ba
Zanemari ovo iza zareza
- madner
#42 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Total Quartz Future bi trebala biti oznaka.respo wrote:prije otprilike 20-ak dana kad sam radio veliki servis u dedovica u barama total 9000 (ne uzimaj me za rijec koja je oznaka tacno jer sada ne znam) je bilo 15 maraka litarJimmy_The_Saint wrote:Jebi ga madner, nađi mi onda Castrol sintetičko za 17 da me sljedeći put ne uzmu lopatom....![]()
znaci u ovlastenom servisu pezoa
ako ne vjerujes odes sam i provjeris
A sad nam objasni ako je litar 15 i ti trebas 3-4 kako se to uklapa u cijenu od 53
- Jimmy_The_Saint
#43 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pa filter 8 mambi a ruke na akciji, i vozi mile do Lajkovca....
Jebo te bezobrazluk, znao sam da servis kolje, ali 'voliko....
- madner
#44 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pa kako koji, ovi Peugovi nisu strasni.Jimmy_The_Saint wrote:Pa filter 8 mambi a ruke na akciji, i vozi mile do Lajkovca....![]()
Koliko ti je to ko uzeo?
- respo
#45 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ako fino procitas znao bi da je to bilo prije 5 godinamadner wrote:
Total Quartz Future bi trebala biti oznaka.
A sad nam objasni ako je litar 15 i ti trebas 3-4 kako se to uklapa u cijenu od 53
ako opet fino procitas znao bi da je auto bilo na prvom servisu u garanciji
ako opet fino procitas znao bi da sam napisao da ne znam jesam li uletio u kakvu akciju popusta plati toliko posto manje plati ovo dobijes ovo dzaba itd
ako fino procitas sve ce ti se samo kazati
- Jimmy_The_Saint
#46 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Radio sam godišnji u Igmanu na Ilidži jer mi je bio na ruku, pa da ne dangubim. Poranio, bahn'o, dok sam popio kahvu i prelisto novine sve gotovo - nije bila navala, doduše. Filter zraka 55 KM, litar ulja 23 KM, ruke 47 KM. F. ulja 17 KM, F. kabine 58 KM. Sve u svemu, zadovoljan. Tuzla bi očito bila nešto jeftinija, ali tol'ko bih potrošio benzina do tamo.
To mi je bio "godišnji" nakon 15.000 i 10 mjeseci. Igman radi i PEUGEOT, isto tako EMSA, zato se i kvartam u temu.
@respo - jel' to prije 5 godina ulje bilo nešto drastično jeftinije?
-
mr`mirza
#47 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Mozete se vi prepucavati do sutra, ako hoces voziti auto moras mu i servis raditi. Danas je normalna cijena 150-200 KM za redovan servis kod vecine proizvodjaca.
Sta bi rekli za KIA servis gdje zamjena ulja i filtera kosta 460 KM.....
Sta bi rekli za KIA servis gdje zamjena ulja i filtera kosta 460 KM.....
- Jimmy_The_Saint
#48 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Na čemu, rode, na KIA kamionu? U mene je KIA, eto puk'o sam 270 maraka, na šta to 460 ode?
-
mr`mirza
#49 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pojma nemam, vozio prijatelja po auto i gledao račun ulje i filteri...Jimmy_The_Saint wrote:Na čemu, rode, na KIA kamionu? U mene je KIA, eto puk'o sam 270 maraka, na šta to 460 ode?
-
bax
#50 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Zna li neko koliko košta veliki servis za Peugeot-a 307, 1,6HDI