Cjenovnici za polaganje ispita

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

roki

Post by roki »

Ja znam nekoliko ljudi koji su isli i na instrukcije kod Azema(i izletili preko 500KM) i dadatno platili 1500KM za ispit.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ispade Azem gigant! :D
sibelius

Post by sibelius »

chuchumbamayumbe wrote:
roki wrote:Azem Dautovic_Matematika I 1500KM.
Zbog toga izbacen sa Gradevine.Po ETF-u se jos ko i vrti nesto
Ne mogu za Azema da vjerujem!? :roll:
Nadam se da to nije istina, ako jeste, razocaran sam pravoooo!
istina je da je izbacen sa gradjevine i arhitekture...barem ga ja ne vidjam vishe... :)

necete vi meni to na ovaj nacin raditi...mene zanima 'ruska skola' :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Amazonka27 wrote:
mamica papucarka wrote:
Amazonka27 wrote:vako...ko ima stelu polozice predmet besplatno. Ko nema stelu ni znanje, ne moze poloziti predmet pa da su ne znam kolike cifre u pitanu! Da mi je samo vidjeti studenta koji ce prici profesoru i reci " koliko kosta ovaj ispit" a da na to ovaj odgovori "*.***,**" KM. Pogotovo kad je u pitanju medicina. Studenti medicine su htjeli "socijalni rok, a odgovor profesora je bio "vi cete sutra biti ljekari i neciji zivoti ce biti u vasim rukama, a vi hocete neke socijalne rokove". Uostalom, ko upisuje medicinu ako ne voli da uci? Ko bi se prihvatio tako odgovornog posla? Sto bi rekao @karanana "imena". Presipanje iz supljeg u prazno i prozivanje nekih N.N. osoba je bezze. Na kraju cemo svi mi koji studiramo biti ti koji smo platili ispite i zavrsili na vrijeme, ili jos gora varijanta (u koju i ja spadam) vjeciti studenti. Zagrnite rukave, zagrijte stolice, upisite fakultete ako mislite da je to tako jednostavno i "isplativo". Koliko sam novaca dala za fax, do sada sam mogla kupiti dva auta, hadzijati se skupim krpicama, troje djece roditi i pratiti ih u skoli.
ti mislis da se to tako radi :lol: to se izvadi koverta i kaze "profesore, ovo vam je za kahvu" :lol:
Tako kazu :oops: :lol:
da, i rizikuje da leti sa faxa ko ispuhani balon...
kao da je njih bona briga. Gleda da se sto vise nahapa para od maminih i tatinih sinova i kcerkica. Jebo te, mi smo nakon rata sjedili sa dekama u Anfiteatru. Jedna dekica pod dupe, druga preko ramena :D Kad nam uvedose one bubnjare, kao da nas sunce ogrija :roll:

ljetos udjoh na Univerzitet ovdje u Innsbrucku, pa kad se ne onesvijestih :-? Odmah mi pred oci izadjose one pecice i nase dekice :(
nadam se da ne zvuci ko neka socijala 8-)
madner

Post by madner »

roki wrote:Ja znam nekoliko ljudi koji su isli i na instrukcije kod Azema(i izletili preko 500KM) i dadatno platili 1500KM za ispit.
Ja znam bruku ljudi što su išli kod Azema i nisu platili "dodatno" ništa. Imena ako nije tajna.
mamica papucarka

roki wrote:Ja znam nekoliko ljudi koji su isli i na instrukcije kod Azema(i izletili preko 500KM) i dadatno platili 1500KM za ispit.
za te pare mogli su odmah u inostranstvu studirat :D jao kretenizma :lol:
sibelius

Post by sibelius »

mamica papucarka wrote:
Amazonka27 wrote:
mamica papucarka wrote: ti mislis da se to tako radi :lol: to se izvadi koverta i kaze "profesore, ovo vam je za kahvu" :lol:
Tako kazu :oops: :lol:
da, i rizikuje da leti sa faxa ko ispuhani balon...
kao da je njih bona briga. Gleda da se sto vise nahapa para od maminih i tatinih sinova i kcerkica. Jebo te, mi smo nakon rata sjedili sa dekama u Anfiteatru. Jedna dekica pod dupe, druga preko ramena :D Kad nam uvedose one bubnjare, kao da nas sunce ogrija :roll:

ljetos udjoh na Univerzitet ovdje u Innsbrucku, pa kad se ne onesvijestih :-? Odmah mi pred oci izadjose one pecice i nase dekice :(
ne zvucis ti kao socijala vec zvucis lose :D
Last edited by sibelius on 29/01/2008 14:35, edited 1 time in total.
roki

Post by roki »

Kakva imena?
mamica papucarka

sibelius wrote:
mamica papucarka wrote:
Amazonka27 wrote: da, i rizikuje da leti sa faxa ko ispuhani balon...

ne zvicus ti kao socijala vec zvucis lose :D
ah, sta da ti kazem :D

Roki, pa valjda imena studenata :lol:
madner

Post by madner »

Pa studenata koji su platili dodatno i faks. Jer ova se žalila što je mislila da je platila kroz instrukcije, inače ne bi bilo nesporazuma, ne?

Znam ja kako idu priče na faksu, sa koljenja na koljeno. 8)

A sam Azem je sigurno najaci asistent Matematike na širem području, trostruki magistar itd...

Opet ponavljam ima pravilo da ne može biti asistent na više od jednog faksa.
sulesavic

Post by sulesavic »

in33sa wrote:Ja sam cuo za profesora sa Filzofskog koji je uhvacen uz pomoc obiljezenih novcanica. Ekologiju je predavao, ako se ne varam.
Ime bi mogli znati studenti sa Filozofskog.

Ne tvrdim nista, samo sam tako cuo od studenata koji su imali dodira sa njim.

Danas je kod nas ionako puno rekla-kazala prica, pa je moguce da je ova u tom domenu.
Kakva, ba, Ekologija?
Fiore

Post by Fiore »

Jel ima iko ista da doDa za PMF... Prirodno matematicki fakultet SARAJEVO :roll:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

madner wrote:Pa studenata koji su platili dodatno i faks. Jer ova se žalila što je mislila da je platila kroz instrukcije, inače ne bi bilo nesporazuma, ne?

Znam ja kako idu priče na faksu, sa koljenja na koljeno. 8)

A sam Azem je sigurno najaci asistent Matematike na širem području, trostruki magistar itd...

Opet ponavljam ima pravilo da ne može biti asistent na više od jednog faksa.
Meni je bio najjaci profesor, lucidan, strasno inteligentan, zajebant!
Zato kazem da ne mogu da vjerujem da je mogao sebi da dopusti da mu studenti placaju ispite!
roki

Post by roki »

Sad bi mi mogli ovdje razglabati do ujutro.
Azem i da nije uzimao po 1500KM,i da je samo davao instrukcije,nije ni to smio da radi,jer ih je davao svojim studentima.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

na tu foru su asistentice na matematici (ekonomija) su davale instrukcije probranima ili onima koji su imali da plate... instrukcije su bile žara prava misliim 80KM 1,5h na njima su ti studenti dobivali zadatke koji će se pojaviti na ispitu.....

Univerziteti su toliko korumpirani da to nije normalno......

Ali zato su studenti naše zlato..... neće nikom da se zamjere i ta spika....
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

najveci problem s idiotima koji kupuju ispite je sto nakon par godina kupiti i radno mjesto, pa onda i funkciju, a mi cemo i dalje sjediti ovdje i naglabati sto nista nije kako treba.

p.s ja znam izuzetno moralnih profesora koji odbijaju ponude da se plati "da mala prodje". konkretno u ovom slucaju lik je htio svojoj kceri i rodicima da sredi prolaz. tek su bile upisale i bio je prvi ispit. pred njima je svjetla buducnost :-)
madner

Post by madner »

Ko to kaže?

To je možda nemoralno ali nije nelegalno.
:D
in33sa

Post by in33sa »

sulesavic wrote:
in33sa wrote:Ja sam cuo za profesora sa Filzofskog koji je uhvacen uz pomoc obiljezenih novcanica. Ekologiju je predavao, ako se ne varam.
Ime bi mogli znati studenti sa Filozofskog.

Ne tvrdim nista, samo sam tako cuo od studenata koji su imali dodira sa njim.

Danas je kod nas ionako puno rekla-kazala prica, pa je moguce da je ova u tom domenu.
Kakva, ba, Ekologija?
Pa, Ekologija, zastita okolisa, odrzivi razvoj, i tako to :D

Inace, ako negdje ima polaganja ispita uz kovertu, ima na FPN-u.

Naravno da dokaza nema, jer i onaj koji plati, suti ko zaliven... pa nece sam sebe pokopati.
Pitas kolegu "kako si polozio ako te nije bilo na ispitu" a on suti, nije blesav da ti kaze.
Dori

Post by Dori »

Sve kontam hajde i nekako "kupiti" ispit na filozofiji, pravu....ali na medicini :shock:
Pa ako ni zbog cega onda zbog sebe....To je bar posao u kojem su greske nedopustive!
Strasno!!! :-)
obuca

Post by obuca »

i onda scena za 20 god.: doktoreeeee libo me nesto u ledima, a strucni doktor ti amputira nogu :lol: :lol: :lol:
madner

Post by madner »

chuchumbamayumbe wrote: Meni je bio najjaci profesor, lucidan, strasno inteligentan, zajebant!
Zato kazem da ne mogu da vjerujem da je mogao sebi da dopusti da mu studenti placaju ispite!
Ma nema teorije, znam da je pušto raju koju je gotivio (dok je bio mlađi), ali nikad sebi ne bi dopustio da ne može gledat studente odozgo. :D
callmethebreeeze

Dena wrote:Sve kontam hajde i nekako "kupiti" ispit na filozofiji, pravu....ali na medicini :shock:
Pa ako ni zbog cega onda zbog sebe....To je bar posao u kojem su greske nedopustive!
Strasno!!! :-)
ma nije bolan ok nikako ni u kojoj situaciji kupiti ispit. pa ides na fakultet da se nesto naucis, a ne da, nakon 4 godine, dobijes komad papira kojim ce se hvaliti po mahali. :-)
ja mislim da je jedan od velikih problema, tako bar kazu ljudi koji predaju, sto danas svi upisuju fakultete, u nedostatku alternativa, a mnogi nemaju kapiciteta da prate nastavu, istovremeno profesori nemaju vremena da se posvete ovim slabijim jer drze predavanja pred stotinama studentata. ako tome dodamo i profesore koji su kupili svoje doktorate poput velikog naucnog radnika, inzinjera i ljubavnika brankovica onda dobijemo jedan zacarani krug.
Last edited by callmethebreeeze on 29/01/2008 15:19, edited 1 time in total.
mamica papucarka

jos kad bi ljudi shvatili da je bolje biti dobar mehanicar, nego los doktor :roll:
callmethebreeeze

mamica papucarka wrote:jos kad bi ljudi shvatili da je bolje biti dobar mehanicar, nego los doktor :roll:
da, sto posto si u pravu. toliko ima lijepih, casnih i dobro placenih zanimanja za koje ne treba fax.

ako se pokaze da su budisti u pravu ja cu u idecem zivotu ici za kuhara, insallah :D
madner

Post by madner »

Mah, paze sve institucije da im ne ode reputacija. Znači neće dozvoliti da im neko izađe kao doktor, inžinjer bez da ne ispunjava neke minimalne uslove.

Problem su debilni kriteriji na ispitima i samovlada pri ocjenjivanju. To potiče na ove zavrzlame.
Post Reply