luciferino wrote:http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/4004.htmlNa¹a vlastita tijela potvrðuju mu¹ièavost i nesposobnost stvoritelja. Kao embriji, imamo repove, ¹krge i cijeli kaput majmunskog krzna. Sreæom, veæina nas izgubi te oèaravajuæe dodatke prije roðenja. Taj èudan slijed morfologije bez muke je protumaèen evolucijskim i genetièkim terminima, no potpuna je tajna ako smo proizvod inteligentnog dizajna.
Mu¹karci imaju mokraæovod koji ide ravno kroz prostatu. Prostata ima tendenciju poveæanja tijekom ¾ivota. U skladu s tim, veæina mu¹karaca starijih od 60 godina mo¾e svjedoèiti da u najmanju ruku jedan dizajn na Bo¾joj zelenoj zemlji te¹ko da je po¾eljan. ®enska zdjelica nije tako inteligentno dizajnirana kao ¹to bi mogla biti da pomogne u èudu roðenja. Zbog toga svake godine stotine tisuæa ¾ena podnosi produ¾eni i komplicirani porod koji zavr¹ava kao kila poznata kao poroðajna fistula.
®ene u svijetu u razvoju, koje pate od takvog stanja, postaju nesposobne da zadr¾e mokraæu, a njihovi mu¾evi ih èesto napu¹taju i protjerane su iz svojih zajednica. Populacijski fond Ujedinjenih naroda procjenjuje da vi¹e od dva milijuna ¾ena ¾ivi danas s fistulom. No, fistula se lijeèi jednostavnim kiru¹kim zahvatom, a ne molitvom.
Dok mnogi vjernici izgledaju uvjereni da molitva mo¾e izlijeèiti mnoge bolesti (usprkos onome ¹to pokazuju najbolja znanstvena istra¾ivanja), èudno je da se uvijek vjeruje da molitva poma¾e za bolesti i ozljede koje se same iscjeljuju. Nitko, na primjer, ne oèekuje da æe amputiranom ponovno izrasti ud koji nedostaje. Za¹to ne? Kod salamandera se to dogaða rutinski, pretpostavljamo bez molitve. Ako Bog odgovara na molitve - ikada - za¹to ne bi povremeno iscijelio amputiranog?
Primjeri neinteligentnog dizajna u prirodi su tako brojni da bi se cijela knjiga mogla napisati jednostavno nabrajanjem. Ja æu sebi dopustiti samo jo¹ jedan primjer. Ljudski di¹ni i probavni trakt dijele malu cijev uz ¾drijelo. Samo u Sjedinjenim Dr¾avama taj “inteligentni” dizajn dopremi svake godine desetke tisuæa djece na hitnu pomoæ. Njih nekoliko stotina se ugu¹i. Mnogi drugi poslije pate od nepopravljive ozljede mozga.
Kojem milosrdnom razlogu to slu¾i? Naravno, mo¾emo smisliti neku milosrdnu svrhu: mo¾da roditelji te djece trebaju dobiti kakvu lekciju, mo¾da je Bog pripremio specijalnu nagradu na nebu za svako dijete koje se ugu¹i poklopcem na boèici. Problem je, naravno, ¹to se takva zami¹ljanja mogu povezati s bilo èime u svijetu. Koja se stra¹na nezgoda ne mo¾e tumaèiti na taj naèin? I za¹to bismo uopæe razmi¹ljali na takav naèin? Zar je imalo moralno misliti na takav naèin?
hmmm.... mene samo zanima je li autor ikada ista dizajnirao, pa da razumije problematiku dizajna? Ili to prica sta bi on volio i kako bi bilo ...
i ja sam kao dijete....vazda bio ljut kad mi onaj glupi termostat ukine puhanje iz peci... u momentu kad mi je najsladje.
a kad vec spominje zdrijelo ....
kako da se evolucija nije pobrinula za to? recimo, ako to imas kod majmuna i svih drugih nizih oblika zivota
ili ako nema kod majmuna.... pa nije valjda da se performansa pogorsava iako po prici o prirodnoj selekciji nije trebalo da se prosiri. O uzroku da upitam? Jel mozda mutacija?
a ako vec zeli da se veze religija u sve to.... religijske knjige su sa jedne strane gledajuci i prirucnici o koristenju tijela