kopirao kako je napisanomIRCerka wrote:tektonske ploce se fakat micu, reljef se fakat mijenja, mic po mic se mice cizma, a vama smeta sto je napisao onako kako se govori...
fakat s vama nikad nije dosadno
Cunami prijeti Jadranu?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Fratris wrote:/dʒiˈolədʒi/mIRCerka wrote:Nego kako?
Da nije George postao Đorđe? ili je ostao Džordž?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 1000px.png
Kad vec znas IPA.
Po Vuku, ova dva "o" u rijeci se isto izgovaraju. Sto naravno, nije istina.
Malo ko se trudi izgovarati kako treba, trebas cuti asistente i lektore...
I mislim da bi bilo glupo da podgoricke novine pisu
Džourdž Buš
Kontas?
A fakat se divim foneticarima i gramaticarima dok nam se zemlja trese...
- Fratris
Kontam, ja kontam, samo ja ne volim taj fonetski pravopis. Izmedju ostalog sto je ova rijec, naravno, grckog porijekla i sto i nas jezik i engleski uzimaju transkripciju preko latinskog. Znaci, ne moras znat oba jezika da vidis da su rijeci geology i geologija vjerovatno iste. A sad probaj pogoditi vezu izmedju geologije i džiolodži.mIRCerka wrote:
Malo ko se trudi izgovarati kako treba, trebas cuti asistente i lektore...
I mislim da bi bilo glupo da podgoricke novine pisu
Džourdž Buš
Kontas?
A fakat se divim foneticarima i gramaticarima dok nam se zemlja trese...
Ja mislim da su Crnogorci najvise zabrinuti. Kud bas sad zemljotres kad se odcjepise od nas drugih pa im nece bit para ko 70ih.
-
karabegovic66
MA DA HOCE I NJIH DA SPICI MOJ CUNA DOSTA SU I ONI NAS ...... U RATU
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
vidis da te branim, a ovi navalili na fonetiku, ko da im je Lada SEstic predavala...sebilj wrote:kopirao kako je napisanomIRCerka wrote:tektonske ploce se fakat micu, reljef se fakat mijenja, mic po mic se mice cizma, a vama smeta sto je napisao onako kako se govori...
-
EMH_V1.0
Ja mislim da se cunami na Jadranu ne može razviti, jer mu ipak treba dosta prostora da bi se mogao razviti u cunami kakav treba da bude,a Jadran nije toliko velik (eto me iz Rima avionom do Splita za nekih 25 minuta, a npr. nečemu brzom kao cunami bi trebalo od italijanske do hrvatske obale oko 40 minuta). Možda može biti neki mikro cunami od nekih 10- 15 m.
- sebilj
hvala tebimIRCerka wrote:vidis da te branim, a ovi navalili na fonetiku, ko da im je Lada SEstic predavala...sebilj wrote:kopirao kako je napisanomIRCerka wrote:tektonske ploce se fakat micu, reljef se fakat mijenja, mic po mic se mice cizma, a vama smeta sto je napisao onako kako se govori...
oni o fonetici a tamo samo sto nije krenulo da cunamira,cunuje, cuna
- chuchumbamayumbe
Jadran prvenstveno nije dovoljno dubok za cunami.Stryker wrote:Ja mislim da se cunami na Jadranu ne može razviti, jer mu ipak treba dosta prostora da bi se mogao razviti u cunami kakav treba da bude,a Jadran nije toliko velik (eto me iz Rima avionom do Splita za nekih 25 minuta, a npr. nečemu brzom kao cunami bi trebalo od italijanske do hrvatske obale oko 40 minuta). Možda može biti neki mikro cunami od nekih 10- 15 m.
-
EMH_V1.0
Pa eto i to što kažeš-chuchumbamayumbe wrote:Jadran prvenstveno nije dovoljno dubok za cunami.Stryker wrote:Ja mislim da se cunami na Jadranu ne može razviti, jer mu ipak treba dosta prostora da bi se mogao razviti u cunami kakav treba da bude,a Jadran nije toliko velik (eto me iz Rima avionom do Splita za nekih 25 minuta, a npr. nečemu brzom kao cunami bi trebalo od italijanske do hrvatske obale oko 40 minuta). Možda može biti neki mikro cunami od nekih 10- 15 m.