Račun od struje , van svake pameti....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

buba

#26 re

Post by buba »

Pa to i jeste problem, sto ljudi ove stvari presute, jer kao nece da idu na salter da se svadjaju s njima i ''blamiraju'' za par maraka! Ama ljudi nije stvar u par maraka nego u principu koji ne treba odbaciti. Pa zar ne vidite ono sranje koje konstantno prave oko one stavke ''Zatezne kamate''..za kasnjenje placanja racuna!!! Halo ba..koja zatezna za kasnjenje, unaprijed mi je dajes..a racun im obavezno kasno stize na adrese..je*em im sjeme redom svima.

Skoro je covjek tako otisao na salter u EP i citavu dzefu napravio za tih 0.70KM zatezne kamate, na*ebo im se mame svima i nije popustio.

Tesko se s monopolom boriti..kad im ne platis racun, eto onog s kapicom i rekvizitima i cvikne ti struju..zbog ''neplacanja''..i sta's..nego poklopi usima i plati. Ok..al cu im barem praviti dramu..ne kosta me nista. Tako da ako imas vremena i kuveta..samo drami..takvih na dan samo 10..ako nista zgadice im se posao na koji dolaze...jos kad bi mogli kako do foteljasa doci pa im se familije prisjetiti..to bi bilo takoooooooooo dobrooooooooooo za moj psihomotoricni sustav :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote: Nedžade apelujem na tvoju svijest i savijest... poskupi cigare i kafu.....
i pivo i travu :D

Sta se sekirate, trazili ste dobili ste :D Nikad vam udovoljiti :D
d2

Post by d2 »

isto i kod mene, dosao racun oko 10 km visi nego uobicajeno.
EMH_V1.0

Post by EMH_V1.0 »

Gledajte sada. Čovjek plaća skoro 400 KM mjesečno za grijanje na struju. Eto, nek se tako grije 3 mjeseca , to je 1200 KM. Za te pare mogao je kupiti kakav kamin, drva (i to iscijepanih), pa makar ih u podrum morao složiti i donositi u stan kad zatreba, i fino se grijati za nekih 250 KM maksimalno (nije mu stan 500 kvadrata). Nek mu drva dođu 250 KM i kamin eto 250 KM, to je 500 KM. Ako zna ložiti, neće mu ostajati fleke po stanu, a ako pak ostanu, tu je moler, koji će taj problem riješiti za nekih 300 KM. To je onda oko 800KM, i opet je uštedio 400 KM.

Pozdrav.
Hendrix

Post by Hendrix »

Stryker , nisam ja u stanu nego u kući od 150 kvadrata. Grijem se samo ove zime na struju jer sam bojler dobio džaba a inače mi je grijanje bilo na naftu što bi me me koštalo preko 600KM mjesečno ove zime , koje bih morao dati odmah dakle preko 2000 KM a ovako bar imam mjesečne rate pa se lakše izdrži , dok ću do iduće zime kupiti peć i kotao na loženje , zbogom nafta i struja. :)
huble2007

Post by huble2007 »

Isti slucaj .. za cijeli decembar sam dobio 90 KM, a za 14 dana januara 89,90 KM ... !!??? kao vise si trosio skupe hahahah ... a uvijek isto trosim ... ha lopova majko mila .. trebaim zolju ispucati
gaius

Post by gaius »

pa što vas pametni advokati ne nasavjetovaše da platite dug.. da pošaljete pisamce elektroprivredi kojim ističete da plaćate zbog izbjegavanja prinude i da zadržavate pravo vraćanja po osnovu stjecanja bez osnova..

eh onda ih fino tužite.. dokažete.. sud utvrdi da je iskazano potraživanje bilo neosnovano i naloži im da vam vrate dug..

usput.. nikakva viša matematika.. školski primjer iz obligacionog prava..
Fiore

#33 we

Post by Fiore »

Zna li neko zato racun za struju nije od 1.1-31.. tekuceg mjeseca nego ga racunaju od 1.1.-22.1 .,tako da se opet ponavlja greska koju cemo imati opet u decembru.. 2 racuna za jedan mjesec.,.. tako ce ponovo naplatiti brojilo ovo ono.. bas kao za prosli decembar..mislim da znate o cemu govorim.. :x
gaius

Post by gaius »

otkad to ombudsmeni znaju obl pravo? :)
stvari su ti onake kao sam ja napisao.. još se sjećam toga sa studija.. (kupite knjigu a. bikić obl. pravo.. načitajte se pa natrljajte nos advokatu :)

ma ne drži njima sud leđa nego ima posla preko glave.. možda vam neko krade struju.. :)
Hendrix

Post by Hendrix »

Evo mali update , došo popravljeni račun danas , i "samo" je upola manji nego što je bio , ko se zajebo niko ne zna , ko če odgovarati , naravno niko.
Do iduće epizode...
Post Reply