Moja poenta nije bila da pokrenem bilo kakvu priču o ugroženosti, nit smatram da ovo ima ikakve veze sa ugroženošću, nego sam samo priupito zašto nisu iste reakcije na forumu ili inače u javnosti, kad se ista ili slična situacija desi u Banjaluci ili Zapadnom Mostaru. Ah da, ovdje se radi o pojedinačnom koristoljublju, a anamo o mržnji.xon_sa wrote:Hajde popusti vise. Napadnuti je zamolio preko medija da se ovaj slucaj ne koristi za dokazivanje toboznje ugrozenosti i da nema nikakve veze sa nacionalizmom. Ili ces mu ti reci da ne vjeruje u ono sto je vidio vec ono sto ti zamisljascyprus wrote:Za nokturna:
Da, slažem se da ima mržnje i previše dole, ali tvrdit da je dole isključivo mržnja, a ovdje isključivo koristoljublje je u najmanju ruku stupidno, na ne tražim kakve gore riječi.
Pokušaj pljačke Provincijalata Bosne Srebrene u Sarajevu
- cyprus
-
klixober
U Banjaluci se nesto slicno ne moze desiti jer se nema ko napasti.Mislim da je Fra Mijo Djolan sve rekao i da mi ne trebamo izmisljati povode i situacije.cyprus wrote:Moja poenta nije bila da pokrenem bilo kakvu priču o ugroženosti, nit smatram da ovo ima ikakve veze sa ugroženošću, nego sam samo priupito zašto nisu iste reakcije na forumu ili inače u javnosti, kad se ista ili slična situacija desi u Banjaluci ili Zapadnom Mostaru.xon_sa wrote:Hajde popusti vise. Napadnuti je zamolio preko medija da se ovaj slucaj ne koristi za dokazivanje toboznje ugrozenosti i da nema nikakve veze sa nacionalizmom. Ili ces mu ti reci da ne vjeruje u ono sto je vidio vec ono sto ti zamisljascyprus wrote:Za nokturna:
Da, slažem se da ima mržnje i previše dole, ali tvrdit da je dole isključivo mržnja, a ovdje isključivo koristoljublje je u najmanju ruku stupidno, na ne tražim kakve gore riječi.
- cyprus
Ama ti stvarno misliš da ja propagiram ičiju ugroženost? Ili da je meni drago što se ovakve stvari dešavaju u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru ili bilo gdje?komeba wrote:Kako i ja znam dezurne moraliste.Nekima bi svanulo da se desi nesto lose na nacionalnoj osnovi u Sarajevu kako bi se imali cega stidjeti i kako bi mogli pokazati visoku moralnost.
Al eto lakše mi se javit na ovakvoj temi pa pitat zašto se ovako ne govori i kada se radi o drugim krajevima Bosne i Hercegovine, nego se pojavit na temama o ovakvim temama al kada je mjesto radnje RS ili većinski hrvatski dio FBiH, jer bih tamo bio onda proglašen za štičenika krvoločnih četnika i ustaša (sjetiti se tema o slučaju Ljeskovik i o ubistvu hrvatskog povratnika u Banjaluku, koje sam izbjegavo u širokom luku, a mislim da nisam trebo, gdje si tad bio da sprječavaš raznorazne forumaše da raspiruju priču o ugroženosti).
- cyprus
You missed the pointemir101 wrote:Kipre,
Meni kad su obili stan nije dosao niko. Drot je uzeo izjavu u stanici. A u ovom slucaju dolazi specijalna jedinica policije! A ja i moj stan nemamo ni temu na forumu
PS Jako mi je žao zbog tvog stana.
-
Šandor
Ako se ne varam, to je ono ubistvo koje je riješeno. Jedno od 3 ubistva povratnika RS koja su riješena.cyprus wrote:Ama ti stvarno misliš da ja propagiram ičiju ugroženost? Ili da je meni drago što se ovakve stvari dešavaju u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru ili bilo gdje?komeba wrote:Kako i ja znam dezurne moraliste.Nekima bi svanulo da se desi nesto lose na nacionalnoj osnovi u Sarajevu kako bi se imali cega stidjeti i kako bi mogli pokazati visoku moralnost.
Al eto lakše mi se javit na ovakvoj temi pa pitat zašto se ovako ne govori i kada se radi o drugim krajevima Bosne i Hercegovine, nego se pojavit na temama o ovakvim temama al kada je mjesto radnje RS ili većinski hrvatski dio FBiH, jer bih tamo bio onda proglašen za štičenika krvoločnih četnika i ustaša (sjetiti se tema o slučaju Ljeskovik i o ubistvu hrvatskog povratnika u Banjaluku, koje sam izbjegavo u širokom luku, a mislim da nisam trebo, gdje si tad bio da sprječavaš raznorazne forumaše da raspiruju priču o ugroženosti).
Svaki put su ubica i ubijeni bili iste nacionalnosti. Jedno je bilo u Kopačima kod Goražda, drugo kod Prijedora, treće ovo o kojem govoriš ako se ne varam.
U nekoliko navrata sam pokušao objasniti zašto ne kukam kad Tompson pjeva tamo gdje su Hrvati većina....itd....a tebi se dizala kosa na glavi zbog toga. Prvi pasus u ovoj poruci također govori mnogo.
Jebi ga, ne možeš shvatiti. Ovu problematiku gledamo iz dva različita ugla.
-
kijameta
Dzamija u Banja Luci ??cyprus wrote:Da, čitam, ali isto tako znam, da je kojim slučajem opljačkana džamija u Banjaluci ili recimo Stocu (svejedno), da bi ovdje komentari dosezali čak do politički naručene pljačke.emir101 wrote:Pa covjek ti rece "ja sam ovaj ili onaj", citas li prije nego postas?cyprus wrote: A da li bi ti isti komentar bio na recimo opljačkanu džamiju u recimo Stocu?
Sarajevska policija je milion svjetlosnih godina ispred banjalucke ili zapadnomostarske.Tu je svako poredzenje tendeciozno i zlonamjerno.
-
nikad_izvini
Dobro je neko napisao,da se priča o pošumljavanju jadranskog dna,spomenula bi se republika šumska.Džaba,to nam je nacionalni sport,kukanje i upiranje prstom.
Žao mi je franjevaca,čine se kao dobri ljudi.
Žao mi je franjevaca,čine se kao dobri ljudi.
- cyprus
Pih. Naravno da iz svačije perspektive postoje bad guys i good guys. Nažalost, u našoj državu oni su određeni ni manje ni više nego po imenu i prezimenu, sa mjestom stanovanja kao pomoćnim sredstvom.
A ta neka percepcija gdje se isti događaji ovdje karakterišu kao "pojedinačni postupak kretena koje treba objesit", a tamo "smišljene ili čak politički organizovane zločine protiv povratnika od strane tamošnjih stanovnika koji su 99,99% četnici i ustaše" jednostavno nije realna i ne vodi ničemu konstruktivnom.
PS I ja nisam upoređivo situaciju tamo i vamo, niti policiju tamo i vamo, nego reakciju koju izazivaju događaji tamo i vamo. OK, znam ja da je što se tiče ovog pitanja situacija gora i u Mostaru i u Banjaluci nego što je u Sarajevu, ali ovakav način pretvarana tamnosivog i svjetlosivog u crno i bijelo je više nego nerealan i ne odgovara stvarnom stanju koliko god se neki trudili da to prikažu.
A ta neka percepcija gdje se isti događaji ovdje karakterišu kao "pojedinačni postupak kretena koje treba objesit", a tamo "smišljene ili čak politički organizovane zločine protiv povratnika od strane tamošnjih stanovnika koji su 99,99% četnici i ustaše" jednostavno nije realna i ne vodi ničemu konstruktivnom.
PS I ja nisam upoređivo situaciju tamo i vamo, niti policiju tamo i vamo, nego reakciju koju izazivaju događaji tamo i vamo. OK, znam ja da je što se tiče ovog pitanja situacija gora i u Mostaru i u Banjaluci nego što je u Sarajevu, ali ovakav način pretvarana tamnosivog i svjetlosivog u crno i bijelo je više nego nerealan i ne odgovara stvarnom stanju koliko god se neki trudili da to prikažu.
-
klixober
O tome govorim.Suvisno moraliziranje i pametovanje iako znas od samog pocetka sta je pozadina ovog dogadaja.Fra Mijo Djogan je odmah sve obsjasnio.Ali pojedinima na forumu bi svanulo da se napad desio zbog nacionalne netrpeljivosti,a sada kada nije nemaju cega da se stide kao Sarajlije.cyprus wrote:Pih. Naravno da iz svačije perspektive postoje bad guys i good guys. Nažalost, u našoj državu oni su određeni ni manje ni više nego po imenu i prezimenu, sa mjestom stanovanja kao pomoćnim sredstvom.
- cyprus
Ja se mogu stidit samo za svoje postupke, a to što je neko od pripadnika mog naroda, mojih sugrađana, mojih državljana, šripadnika istog spola kao i ja, mojih vršnjaka ili bilo ko iz bilo kakve socijalne kategorije u koju ja spadam, uradio, jednostavno nema nikakve veze sa mnom. Mislim, moglo bi imati ako bih ja to podržavao, ali ovakve stvari može podržavati samo bolestan čovjek, a takvim se ipak ne smatram. Dakle, slažem se s tobom oko stvari da i mene nervira taj neki kolektivni stid, konkretno eto kao Sarajlije, ako je tvoj post ciljao na to.komeba wrote:O tome govorim.Suvisno moraliziranje i pametovanje iako znas od samog pocetka sta je pozadina ovog dogadaja.Fra Mijo Djogan je odmah sve obsjasnio.Ali pojedinima na forumu bi svanulo da se napad desio zbog nacionalne netrpeljivosti,a sada kada nije nemaju cega da se stide kao Sarajlije.cyprus wrote:Pih. Naravno da iz svačije perspektive postoje bad guys i good guys. Nažalost, u našoj državu oni su određeni ni manje ni više nego po imenu i prezimenu, sa mjestom stanovanja kao pomoćnim sredstvom.
- uvjek dobar gost
Čisto i lijepo moje Sarajevo........