Lejla Mehinović

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

cyprus

Post by cyprus »

Compos_Sui wrote:ma vecini djevojaka koje rade u sportskoj redakciji to je samo odskocna daska za neku drugu redakciju..
nit ih zanima nit se trude da nauce ili informisu samostalno..imaju ulogu spikera a ne novinara..
nazalost tako je u vecini oblasti..ljude jednostavno ne zanima posao koji rade
Ma haj ženama obično i gledam kroz prste neke greške koje prave dok komentarišu sport. Međutim, ima i žena jako solidnih komentatora. Eto recimo Medina Šehić, iako za mene nako dosta monotona, je jedan relativno solidan sportski komentator(posebno za atletiku). Ali ova tri navedena lapsusa koja sam naveo gore od navedene spikerice, novinarke, voditeljice ili šta je već, ne spadaju čak ni u poznavanje sporta nego u neke opšteg obrazovanja. Dobro istina neke stvari i nisu do nje nego do urednika, ali tim gore. I onda se pitaju zašto je raja vazda više gledala HRT2 kada je u pitanju sport nego naše jadne televizije. Al eto nek su ga zatamnili da sad možemo uživat u čarima prenošenja sportskih događaja sa Kemalom Ahmetovićem, Borisom Bilićem, Lejlom Mehinović i sličnima.
avenged_sevenfil

Post by avenged_sevenfil »

cyprus wrote:
Compos_Sui wrote:ma vecini djevojaka koje rade u sportskoj redakciji to je samo odskocna daska za neku drugu redakciju..
nit ih zanima nit se trude da nauce ili informisu samostalno..imaju ulogu spikera a ne novinara..
nazalost tako je u vecini oblasti..ljude jednostavno ne zanima posao koji rade
Ma haj ženama obično i gledam kroz prste neke greške koje prave dok komentarišu sport. Međutim, ima i žena jako solidnih komentatora. Eto recimo Medina Šehić, iako za mene nako dosta monotona, je jedan relativno solidan sportski komentator(posebno za atletiku). Ali ova tri navedena lapsusa koja sam naveo gore od navedene spikerice, novinarke, voditeljice ili šta je već, ne spadaju čak ni u poznavanje sporta nego u neke opšteg obrazovanja. Dobro istina neke stvari i nisu do nje nego do urednika, ali tim gore. I onda se pitaju zašto je raja vazda više gledala HRT2 kada je u pitanju sport nego naše jadne televizije. Al eto nek su ga zatamnili da sad možemo uživat u čarima prenošenja sportskih događaja sa Kemalom Ahmetovićem, Borisom Bilićem, Lejlom Mehinović i sličnima.
Potpis.medina je solidna novinarka.Za razliku od vecine komentatora u ovoj zemlji.Al ruku na srce cuo sam da i istocne komsije muku muce sa komentatorima
malamaca

Post by malamaca »

Joj onaj s OBN-a me iritira do te mjere da mi se ne da gledat NBA zbog njega...
Jes da se ne kuzim u te stvari, ali ne kontam kako neko moze biti komentator svega zivog - od slaloma do bocanja.

Al' sinoc mi je onaj sa Hayata bio sega, kaze: "Eh, sad bi nam dobro dosao kos... ma nama bi uvijek dobro dosao kos" :)
red07

Post by red07 »

ja ne znam sta te iritira kod prenosa nba na OBN-u ??
jedino ona dvojica i znaju komentarisati kosarku( osim Vilica naravno)
meni su drama likovi, znaju svoj posao i rade ga kako treba....
a kad spahu i kemala cujem, ne samo da mijenjam kanal, nego gasim tv odmah , da mi ne bude muka
Enrico

Post by Enrico »

red07 wrote:ja ne znam sta te iritira kod prenosa nba na OBN-u ??
jedino ona dvojica i znaju komentarisati kosarku( osim Vilica naravno)
meni su drama likovi, znaju svoj posao i rade ga kako treba....
a kad spahu i kemala cujem, ne samo da mijenjam kanal, nego gasim tv odmah , da mi ne bude muka
Kad Kemal komentarise mozes zaspati,a Velid nema pojma o spotru i samo prica gluposti.

Komentatori na OBN-u nisu losi,ali su najbolji komentatori na Sport Klubu. :D
leeloo

Post by leeloo »

Jednom je Mirza Vilić stajao iza mene u redu u banci i pričao s nekim.... toliko me iznervirao svojim glasom i pričom, da nisam mogla više čekati (prokleta baterija u ipodu se ispraznila)... izašla sam iz banke... da nisam, udarila bih ga...

Ne možeš gledat' košarku od njega... mamicu mu iskompleksiranu. Stručnjak za sve... Umrla sam od šege kad je testirao nekog terenca u onoj emisli o automobilizmu (ili bolje rečeno, čitanju prospekta i marketinškog materijala) i prikazuju njega kako kruži po parkingu... eee jad i čemer... a on govori kako 4wd radi odlično u nekim situacijama... ne mogu se sad sjetiti tačno... a on kruži parkingu, i kruži, i kruži...

Meni je on najiritantnija faca (glas) sa TV ekrana...

pa onda velid spaho... i njegovo režanje...
Hantraga

Post by Hantraga »

bas je bezveze kad zivis u Grahovu, mozes samo gledat jedan kanal... :D
abondanzieri

Post by abondanzieri »

od kanalizacije? :D :D
DDR400

#34 Re: Lejla Mehinović

Post by DDR400 »

ova Lejla opstepoznato nije za televizije ali je neko valjda dobro praska pa se i ona moze slikati
Post Reply