nece takvima nista u familiji ne brini, samo ce mu jos podici rejtingmIRCerka wrote:Nesto cisto sumnjam da je do imena, a da je neuspjela pljacka, to vjerujem.
Kao sto su jedno vrijeme narkomani sa iglama hodali i prijetili da ce te ubosti ako mu ne das telefon pare i nakit sto imas na sebi.
Mislim da gospodin Radmanovic dobro njake i pokusava iskoristiti nesrecu ove zene za propagandne svrhe. Jedino sto mu mogu pozeliti jeste da mu se u blizoj familiji nesto slicno desi, samo na teritoriji RS pa da vidim kakve ce onda Science Fiction teorije iznositi.
Sram i stid da ga bude.
STIDIM SE SVOG SARAJEVA
- sebilj
-
callmethebreeeze
jos jedan pokazatelj u kojem sranju od drzave zivite.
ali, dobro im je doslo, uskoro ce izbori
Last edited by callmethebreeeze on 21/01/2008 17:57, edited 1 time in total.
- Dori
A zasto bi je bilo?sofist wrote:Kako ba tebe nije stid?mIRCerka wrote:Nesto cisto sumnjam da je do imena, a da je neuspjela pljacka, to vjerujem.
Kao sto su jedno vrijeme narkomani sa iglama hodali i prijetili da ce te ubosti ako mu ne das telefon pare i nakit sto imas na sebi.
Mislim da gospodin Radmanovic dobro njake i pokusava iskoristiti nesrecu ove zene za propagandne svrhe. Jedino sto mu mogu pozeliti jeste da mu se u blizoj familiji nesto slicno desi, samo na teritoriji RS pa da vidim kakve ce onda Science Fiction teorije iznositi.
Sram i stid da ga bude.
-
modesti
Ma, nema veze ko je to uradio (po nacionalnosti) i kome je (po nacionalnosti) ta gadarija urađena. Samo mi na Balkanu procijenjujemo štetu kroz prizmu nacionalnosti (što reče ovaj iznad mene, sram vas bilo!).
Ono što mene posebno plaši, vrijeđa, ljuti, gadi mi se... jeste motiv ove dvojica budala da zapale (!!!) staricu. Mislim da je motiv o pljački izmišljen. Čak vjerujem da i nije bilo pravog motiva. Da su kinderčad iz dosade i eventualno kroz isparavanja sintelana skontali da bi se mogli malo zabaviti. E, to je ono najgore
A o Radmanoviću i ostalima neću ni komentarisati. Svako ko okrene ovu tragediju na nacionalno pitanje je najveći konj na svijetu i samo će konji poput njega glasati na izborima za sebi ravnog!

Ono što mene posebno plaši, vrijeđa, ljuti, gadi mi se... jeste motiv ove dvojica budala da zapale (!!!) staricu. Mislim da je motiv o pljački izmišljen. Čak vjerujem da i nije bilo pravog motiva. Da su kinderčad iz dosade i eventualno kroz isparavanja sintelana skontali da bi se mogli malo zabaviti. E, to je ono najgore
A o Radmanoviću i ostalima neću ni komentarisati. Svako ko okrene ovu tragediju na nacionalno pitanje je najveći konj na svijetu i samo će konji poput njega glasati na izborima za sebi ravnog!
-
callmethebreeeze
nismo, ali sve radimo da se te ideologije idrze u zivotubecu wrote:Jes mi smo na Balkanu izmislili fasizam, nacizam i nacionalizam.
-
becu
http://www.stormfront.org da vidis ko radi na odrzavanju tih ideologija i gdje je Sarajevo u cijeloj prici.callmethebreeeze wrote:nismo, ali sve radimo da se te ideologije idrze u zivotubecu wrote:Jes mi smo na Balkanu izmislili fasizam, nacizam i nacionalizam.![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
i sto je najgore, imamo plaho uspijeha u toj nakani..callmethebreeeze wrote:nismo, ali sve radimo da se te ideologije idrze u zivotubecu wrote:Jes mi smo na Balkanu izmislili fasizam, nacizam i nacionalizam.![]()
![]()
- Kurt_Kombajn
nismo izmislili, ali smo ih nanovo definisali.callmethebreeeze wrote:nismo, ali sve radimo da se te ideologije idrze u zivotubecu wrote:Jes mi smo na Balkanu izmislili fasizam, nacizam i nacionalizam.![]()
![]()
-
callmethebreeeze
ma sve je meni jasno.becu wrote:http://www.stormfront.org da vidis ko radi na odrzavanju tih ideologija i gdje je Sarajevo u cijeloj prici.callmethebreeeze wrote:nismo, ali sve radimo da se te ideologije idrze u zivotubecu wrote:Jes mi smo na Balkanu izmislili fasizam, nacizam i nacionalizam.![]()
![]()
ali to sto komsije imaju idiote koji se furaju na naciste ne znaci da smo mi super.
samo, ponavljam, ja mislim da ovo nema veze sa nacionalizmom. bar ne na osnovu onoga sto sam do sada procitao o slucaju.
-
Leonid Breznjev
a ja bih vas zamolio da tema ne ode u tom pravcu.. kao sto znate tema o dogadjaju vec postoji, ovu nisam zakljucao u nadi da cemo normalno komunicirati.. bez prepucavanja.. pogledi na ovaj tragicni slucaj su dobrodosli ali bez psovki, uvreda i pitanja koga treba da bude stid.. mislim da je to ionako jasno..
hvala!
hvala!
- Troll_Happens
Sigurno je Komsic imao preca posla i obilazak povrijedjenih u Chitluku poslije tuce u diskoteci ipak kao Hr clan predsjednistva trebalo bi vise pozornosti da obrati i za hrvatski narod koji predstavlja u zemlji.elixiaboy wrote:Sad ispade taj Radmanovic negativac, zato sto je ljude poslao u pojetu staricikaranana wrote:Ovo je bezobrazluk. Ja sumnjam da su ta ciganchad znala da je gospodja te nacionalnosti. Serem se radmanovicu u usta. A nekako mi je izgledao ok i pristojan covjek. Da je nana hatidza zapaljena, da li bi radmanovic i tada poslao svoje? zar on nije predsjednik sviju nas? kakim im se svoj trojici u usta.Da razjasnim, ne poznajem gosp.Radmanovica, niti znam koja je stranka, niti me interesira.
Da je toj starici u posjetu dosao Komsic sad bi svi rekli, e svaka mu cast, pravi predsjednik- dosao starici u posejtu u bolnicu a ona 2 konja se nisu sjetila. FUJ!
Sto se tice ovog slucaja: Toliko o multietnickom Sarajevu. Laze Dodik, jer ovo nema ni u Teheranu. Od nekad najljepseg grada na Balkanu postao je najgori i najprljaviji. Uzas.
Ovo nema veze sa pljackom nego cisto izivljavanje klinaca retardiranih kojima bi neko trebao let-lampom obadva oka zalemiti pa da vide onda sta je mrak da ne vide vise nikad svjetlost dana.
Ovim se demantovalo da ipak nije Teheran jer bi za ovo djelovi tjela letili tako da im ne bi palo na pamet opet da nesto slicno urade. A sa nasim kriminalcima u vlasti izace za par mjeseci zbog dobrog vladanja ako i budu otisli.
Last edited by Troll_Happens on 21/01/2008 18:36, edited 1 time in total.
-
callmethebreeeze
ovo sto se desilo je ogavno, monstruozno i sta sve ne.
medjutim, ne znaci sad da je kraj svijeta i da se ne desava na drugim mjestima.
nemojte sad da pocnem kopati po arhivama u potrazi za slicnim slucajevima u finim, mirnim svedskim gradicama gdje su bakice znale i preminuti zbog posljedica rana koje su im nanijete prilikom pljacki ili pokusaja pljacki.
nemojte sad da pocnem kopati po arhivama u potrazi za slicnim slucajevima u finim, mirnim svedskim gradicama gdje su bakice znale i preminuti zbog posljedica rana koje su im nanijete prilikom pljacki ili pokusaja pljacki.
- spreca
#40 Re: STIDIM SE SVOG SARAJEVA
popajic wrote:Objavljeno 21.01.2008. u 15:33
Posjeta iz Predsjedništva napadnutoj starici
"Miroslav Vujičić i Đorđe Latinović posjetit će staricu koju su dvojica maloljetnika napali jučer u naselju Hrasno.
U imе člаnа Prеdsјеdništvа Bоsnе i Hеrcеgоvinе iz Rеpublikе Srpskе gоspоdinа Nеbојšе Rаdmаnоvićа, dаnаs 21.01. u 16 sati, Mirоslаv Vuјičić, šеf Kаbinеtа i Đоrđе Lаtinоvić, sаvјеtnik zа оdnоsе sа јаvnоšću, pоsјеtit ćе u Kliničко-bоlničkоm cеntru Sаrајеvо nа Kоšеvu Ljubicu Spаsојеvić, žrtvu sinоćnjеg nаsiljа u nаsеlju Hrаsnо u Sаrајеvu, kоја sе nаlаzi nа оpоrаvku u оvој ustаnоvi."Staric
Citam ovo i zgrazavam se Iz vise razloga.
-starica je napadnuta pred ulaskom u lift,polivena benzinom i zapaljena.U sred Sarajeva!
Razlog - zvanicni izvjestaj kaze :neuspio pokusaj pljacke !
Neuspio,jer napadnuta nije imala novac.Pitam se:ako je "samo"pljacka sto ce kante sa benzinom !?
Ovo bi samo po sebi bilo uzasno,ali po nasem bosanskom obicaju uvijek ima JOS.
Napadnutoj Ljubici je vec duze vremena bilo prijeceno.Ni zbog cega drugog nego zbog nepodobnosti imena.Ljubica !
72 godine,zena,"pogresno"ime !!!
E,sad se u ime Nebojse Radmanovica napadnutoj u bolnicu i to ne sto je napadnuta nego OPET zbog imena,srpkinja!
Politicki zlocin i farsa od koga se iole normalnom covjeku kosa dize na glavi.
Eto ,dokle smo dosli u svojim usijanim nacionalizmima,sovinizmima,nenormalnim podjelama.A cak na ovako,za globalne pojmove,malim stvarima,politicari{kako koji i kako kada} samo ubiru poene,jos nas vise dijele i likuju.
Jer bez nase gluposti,primitivizma i nacionalnog sljepila oni nikad ne bi bili to sto jesu.
Stidim se svog Sarajeva,
Stidim se SVIH nas kakvi smo postali.
Stidim se sto smo dozvolili da nam usade u dusu mrznju i sto smo jednostavno zaboravili da smo svi LJUDI.
Sa iznesenim se u potpunosti slazem i stvarno je to golema sramota,ali bode u oci ono boldirano zasto doticna "gospoda"nije otisla do one nene odnosno Gospodje Fate Orlovic isto da je upitaju ko to nju napada ,ali oni znaju da je to cetnicki vojvoda kacevanda ida je svoj "covjek"
- anais_nin
jeste naprosto monstruoznocallmethebreeeze wrote:ovo sto se desilo je ogavno, monstruozno i sta sve ne.
A ovi djecaci ili mladi ljudi ce vjerovatno dobiti odredjenu zatvorsku kaznu, naravno kao i obicno neprimjerenu zlocinu, i izaci za odredjeni broj godina, s velikom vjerovatnocom spremni na sljedeci korak svireposti
-
callmethebreeeze
mah, ja sam na istoj temi, "na sarajevu", stavio link za zadnji uvodnik pecanina o danima. ovaj problem je puno komplikovaniji jer u drzavi gdje su vodeci politicari najblaze sumnjivi i gdje se istovremeno propagira taj neki lazni sjaj, nije ni cudo sto imas ovu vrstu kriminala.anais_nin wrote:jeste naprosto monstruoznocallmethebreeeze wrote:ovo sto se desilo je ogavno, monstruozno i sta sve ne.
nemojte sad da pocnem kopati po arhivama u potrazi za slicnim slucajevima u finim, mirnim svedskim gradicama gdje su bakice znale i preminuti zbog posljedica rana koje su im nanijete prilikom pljacki ili pokusaja pljacki.motiv igra puno manju ulogu nego NACIN
jer su svjetlosne godine razlike izmedju nekoga ko otme tasnu nekom iz ruke, i nekog ko je u stanju na ovakav naci povrijediti i ozlijediti drugo ljudsko bice
svirepost ovog zlocina ukazuje na to da su potencijalni motivi "pljacke" ili "nepozeljne nacionalnosti" sasvim sporedni
nema veze kako se zove ova starica, nema veze ko joj je otisao u posjetu, nema veze jesu li oni koji su je ozlijedili "cigancad"....ono sto ja vidim stalno i iznova na temama ove prirode je mentalitet "oko za oko"
kao da neljudskost onog prvog izvadjenog oka umanjuje svirepost drugog ili ga opravdava
hajmo silovat one sto su silovali, hajmo zapalit one sto su palili, hajmo namlatiti one koji su mlatili
znaci misao za tu radnju je vec tu, prisutna
izjave tipa "treba njih zapaliti" ili "treba njih zaklati" su izgleda kao "dobar dan"
zar je to fakat normalno?
![]()
A ovi djecaci ili mladi ljudi ce vjerovatno dobiti odredjenu zatvorsku kaznu, naravno kao i obicno neprimjerenu zlocinu, i izaci za odredjeni broj godina, s velikom vjerovatnocom spremni na sljedeci korak svirepostijer sto bi se iko bakcao cinjenicom da su svi prisutniji zlocini i to oni najtezih oblika koje cine jako mlade osobe
drzava nam ionako ne frcera, i to je opravdanje i izgovor za sve
-
Panasonic
#44 Re: STIDIM SE SVOG SARAJEVA
Valjas gluposti.popajic wrote:
Eto ,dokle smo dosli u svojim usijanim nacionalizmima,sovinizmima,nenormalnim podjelama.
Stidim se SVIH nas kakvi smo postali.
Stidim se sto smo dozvolili da nam usade u dusu mrznju i sto smo jednostavno zaboravili da smo svi LJUDI.
http://youtube.com/watch?v=_QFXkdR2GWc
Stidim se i ja SVIH nas, jer je vecina zaboravila neke stvari...
Sto se "usadjivanja mrznje" tice, kako ti to nazivas, to ne zavisi od nas...
- JohnnyS
Ma ja...callmethebreeeze wrote:ovaj problem je puno komplikovaniji jer u drzavi gdje su vodeci politicari najblaze sumnjivi i gdje se istovremeno propagira taj neki lazni sjaj, nije ni cudo sto imas ovu vrstu kriminala.
Ako netko ide babu zapalit to onda nema veze s time tko sjedi na vlasti, nego sa prostom činjenicom da je taj netko jedan jebeni luđak. Više njegov čin ima sa roditeljima koji su odgojili takvog debila ili mu prenijeli defektne gene nego s vladajućom garniturom. Najlakše je vlast okrivljivat za sve. Ta nisu s neba pali, netko ih je tamo postavio...
-
callmethebreeeze
mah, naravno da ne krivim politicare. i naravno da su ti majmuni odgovorni, pa njihovi roditelji, samo hocu reci da u drustvu gdje vlada princip "ko je jamio, jamio" nije cudo da se ovakve stvari desavaju.JohnnyS wrote:Ma ja...callmethebreeeze wrote:ovaj problem je puno komplikovaniji jer u drzavi gdje su vodeci politicari najblaze sumnjivi i gdje se istovremeno propagira taj neki lazni sjaj, nije ni cudo sto imas ovu vrstu kriminala.Za sve su krivi političari...
Ako netko ide babu zapalit to onda nema veze s time tko sjedi na vlasti, nego sa prostom činjenicom da je taj netko jedan jebeni luđak. Više njegov čin ima sa roditeljima koji su odgojili takvog debila ili mu prenijeli defektne gene nego s vladajućom garniturom. Najlakše je vlast okrivljivat za sve. Ta nisu s neba pali, netko ih je tamo postavio...
- anais_nin
da rastavimo na proste faktore:JohnnyS wrote:Ma ja...callmethebreeeze wrote:ovaj problem je puno komplikovaniji jer u drzavi gdje su vodeci politicari najblaze sumnjivi i gdje se istovremeno propagira taj neki lazni sjaj, nije ni cudo sto imas ovu vrstu kriminala.Za sve su krivi političari...
- djecu ne odgajaju samo roditelji, niti ih oblikuju samo geni....odgaja ih i okolina....skola, drustvo, prijatelji, nacin zivota, socijalni uslovi
- garnitura vlasti tj nacin na koji drzava funkcionise ili ne funkcionise utice i te kako na sve gore navedene faktore, UKLJUCUJUCI RODITELJE....znaci ne mozemo razdvajati jedno od drugog
- nacin na koji ce se postupati sa osobama koje vrse zlocine takodje vise ne diktiraju roditelji nego drzava....znaci koliku i kakvu kaznu ce neko dobiti za pocinjeni zlocin, kada i na koji nacin ce biti opet vracen u drustvo diktira DRZAVA
- prijedlozi tipa "treba im ruke sprziti" imaju samo jednu svrhu, da se kanalizuje bjes koji onaj koji to izjavljuje u tom momentu osjeca....ali kada oko tebe svi daju izjave tipa "zaklati, zapaliti, silovati" da bi se adekvatno kaznio neki zlocin onda takve izjave postaju sve normalnije i normalnije....samim tim jaz izmedju misli o toj akciji i samog cina se smanjuje.....sto znaci da mozemo ocekivati jos "ovoga" iz istog izvora odakle je i ovaj zlocin dosao
- JohnnyS
@anais_nin
Ja sam samo ukazivao na to da se u nas (a tu mislim i na okolne zemlje) sve svodi na to da su ovi na vlasti krivi. Štogod da se dogodi. Oni su krivi... A to je najlakše jer smo onda sebe amnestirali od bilo koje krivice, uvijek je netko drugi kriv. Pa i u Švedskoj se nekad dogodi nešto ovako, a nemaju ni Dodika ni Lepog ni IMJ.
I još nešto, odbila se bit moderator na mostarskojraji, a ovdje si prihvatila, niđe ti veze

Ja sam samo ukazivao na to da se u nas (a tu mislim i na okolne zemlje) sve svodi na to da su ovi na vlasti krivi. Štogod da se dogodi. Oni su krivi... A to je najlakše jer smo onda sebe amnestirali od bilo koje krivice, uvijek je netko drugi kriv. Pa i u Švedskoj se nekad dogodi nešto ovako, a nemaju ni Dodika ni Lepog ni IMJ.
I još nešto, odbila se bit moderator na mostarskojraji, a ovdje si prihvatila, niđe ti veze
-
callmethebreeeze
naravno da se desava i u svedskoj i naravno da nisu krivi politicari, ali se mora uzeti u obzir kontekst.JohnnyS wrote:@anais_nin
I još nešto, odbila se bit moderator na mostarskojraji, a ovdje si prihvatila, niđe ti veze![]()
p.s kako mrzim rijec kontekst