Zapalili 72-godišnju staricu!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cico x

Post by cico x »

ili ruke odrezati da im nikad vise na pamet tako nesto ne pade,a i ako im padne da to ne mogu uraditi.
m_myers

Post by m_myers »

Nikada nisam bio rasista, čak imam i jako pozitivno mišljenje o pojedinim Romima, ali mislim da je ovo, nažalost, dobar povod našim nesposobnim vlastima da pokušaju riješiti problema koje pojedinci iz ove populacije izazivaju.

Broj Roma koji se rapidno naseljavaju u Sarajevo iz Srbije (Leskovac, Vranje...) raste iz dana u dan. Nemaju nikakvih dokumenata, ne može im se u trag ući, sve su to problemi koji se gomilaju i počinju da predstavljaju ozbiljan problem, prije svega sigurnosti građana Sarajeva.

Ljudima koji prodaju svoju djecu (tipa onog Gringa :-) Ramovića) ništa nije sveto i predstavljaju latentnu opasnost. Tog lika znam, jer sam sticajem okolnosti bio prisutan na njegovoj osudi zbog krivičnih djela 2002 godine.

Ovakav tip Roma, ali i narkomana je problem svih nas. Država, nažalost, ne radi ništa kako bi nas zaštitila od ovakvih pojava i bojim se da će doći vrijeme kada će pojedinci biti prinuđeni preuzeti uzeti pojam samozaštite ozbiljno u razmatranje, e tada će da počnu da sijevaju bejzbol palice, TT-ejci,
boxeri i to će biti jedan zamršeni krug akcija-rekacija sa kojom će korumpirani nesposobnjakovići iz naše bajne vlasti imati ogromne probleme, naravno ukoliko ih se to bude ticalo!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

-.... Ova i ovakve pojave samo su posljedice sveukupnog stanja društva....

Da ne citiram cijeli svoj prethodni post....
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Nesretna starica vraćala se iz prodavnice kada su je ispred lifta u zgradi na broju 124 u ulici Azize Šaćirbegović presrela dvojica mladića, najvjerovatnije u namjeri da joj preotmu novac. Nakon što su vidjeli da nema novca, posuli su je benzinom, zapalili i pobjegli.

Žena je u plamenu nekako uspjela doći do ulaznih vrata u zgradu, a u tom trenutku naišao je njen komšija koji je sa drugim komšijama pritekao u pomoć nesretnoj ženi. Pozvana je i Hitna pomoć, a 72-godišnja žena prevezena je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
sa-x

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x :x :x :x :x :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x :x :x :x :x
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

uvjek dobar gost wrote:-.... Ova i ovakve pojave samo su posljedice sveukupnog stanja društva....

procitati pecanovin uvodnik u zadnjem broju dana:

"Jednostavno, radi se o tome da je Gaši samo posljedica, a Branković uzrok stanja društva u kojem živimo. Za bezakonje i drski kriminal, čiji je maneken Branković, ne može biti kriv Gaši. Kriminal bijelih okovratnika porađa nasilje "žestokih momaka". Ništa pogrešnije od jučerašnjeg uvjerenja da se kutarisanjem Ćele neće pojaviti Gaši i današnjeg uvjerenja da se hapšenjem Gašija sutra neće pojaviti njegov dostojan nasljednik. Riba samo smrdi od ćela i gašija, ali se, definitivno, čisti prvo od brankovića."

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1
ins

Post by ins »

Mi imamo ubjedljivo najskuplju policiju na svijetu!

Direktna steta koja je ucinjena neradom policajaca MUP KS je ogromna! Ako ne kontate o cemu pricam, jedno pitanje: kada ste zadnji put vidjeli policijsku patrolu da se krece? Oni svoje smjene provode kod portira i nocnih cuvara, po kafanama, i doslovno ih nikada nema na ulici!

Recimo ovo lomljenje armirano-betonskog imobilijara: za to su potrebni sati, i to mora raditi 5-10 idiota, sto znaci da za svo to vrijeme niti jedna patrola nije prosla tuda. Isto to je sa ovom gospodjom na Alipasinom, ovda dva kriminalca koji su to uradili vjerovatno nikada nisu vidjeli policiju u obilasku naselja u zivotu, i samim tim su se osjecali komotnim da urade ovako nesto!!!
Vozanje u patrolnim autima se radi u getu, a jedino pjesacka patrola zaista osigurava mirno okruzenje...
uvjek dobar gost

callmethebreeeze wrote:
uvjek dobar gost wrote:-.... Ova i ovakve pojave samo su posljedice sveukupnog stanja društva....

procitati pecanovin uvodnik u zadnjem broju dana:

"Jednostavno, radi se o tome da je Gaši samo posljedica, a Branković uzrok stanja društva u kojem živimo. Za bezakonje i drski kriminal, čiji je maneken Branković, ne može biti kriv Gaši. Kriminal bijelih okovratnika porađa nasilje "žestokih momaka". Ništa pogrešnije od jučerašnjeg uvjerenja da se kutarisanjem Ćele neće pojaviti Gaši i današnjeg uvjerenja da se hapšenjem Gašija sutra neće pojaviti njegov dostojan nasljednik. Riba samo smrdi od ćela i gašija, ali se, definitivno, čisti prvo od brankovića."

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1
Djeca se ugledaju na starije, koji kradu, otimaju, varaju ,potplaćuju i šta sve ne rade loše....

Nisu djeca budale pa vide kako im roditelji teško žive a kao trude se da rade legalno.. a vide na medijima kojekakve JET Setere (kvazi) koji se šepure sa pokradenim parama.... light motiv ovog društva je lopovluk... a nas kao brinu posljedice, uhvatimo se jednom u koštac sa uzrocima..... , a nemojmo toliko "žučno" raspravljati oko posljedica....
shuriken

Post by shuriken »

danas wrote:
elSaik wrote:Nijedna zvijer ne mo¾e biti tolika zvijer kolika mo¾e biti èovjek.
cek malo, jel ti ono bijase protiv smrtne kazne :oops: humanost, folovi golovi, hipi pizde materine... :roll:
"No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast."

"Nema tako divlje ¾ivotinje da ne bi osjeæaj milosrða poznavala. A ja ga ne poznajem, i zato nisam zvijer."

Shakespeare, Richard III
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ahmed&nedzad wrote:
m_myers wrote:
ahmed&nedzad wrote:Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam maloprije informaciju da je taj privedeni maloljetnik romske nacionalnosti. :roll:
Rom, Bošnjak, Albanac, Srbin, Mongol, Austrijanac... Nebitno totalno koje je nacionalnosti, znam samo da bi ga nakon duge i teške patnje letlampom,kliještima i sklalpelom, rastopio u h2so4 da mu ni celija za DNK ne ostane! :x
Stvar je u tome da sam uz tu informaciju čuo i to da policija ima problema sa sankcionisanjem ovih osoba, jer nemaju dokumente, mjesto boravka i slično. :roll:
pa sta koji kurac rade ovdje ? cuj nema dokumenta, ne zna se ko je i hoda ulicom... il u kakav centar za azilante il u zemlju odakle je dosao... i policija ima problema... mamu im jebem maloumnu, njima problem raditi vlastiti posao ?
BHG

Post by BHG »

besana wrote:Jutros sam ovo pročitala u novinama. Strašno...nemam riječi...a i ne sjećam se da su cigani prije imali ovakvih ispada... :roll:
užas, nadam se da će se jadna žena oporaviti
i ja se nadam da ce ovu dvojicu neko zapaliti i to kakvim zajebanim bacacem plamena :x
GoschaUkuchi

Post by GoschaUkuchi »

Nama treba Murga drot...pa poslije lomljenja ruku i nogu, izbijanja kompletne vilice, odvaljivanja bubrega...ovakve (narkomancice, fakincice i sl.) poslat na Goli otok...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ins wrote:Mi imamo ubjedljivo najskuplju policiju na svijetu!

Direktna steta koja je ucinjena neradom policajaca MUP KS je ogromna! Ako ne kontate o cemu pricam, jedno pitanje: kada ste zadnji put vidjeli policijsku patrolu da se krece? Oni svoje smjene provode kod portira i nocnih cuvara, po kafanama, i doslovno ih nikada nema na ulici!

Recimo ovo lomljenje armirano-betonskog imobilijara: za to su potrebni sati, i to mora raditi 5-10 idiota, sto znaci da za svo to vrijeme niti jedna patrola nije prosla tuda. Isto to je sa ovom gospodjom na Alipasinom, ovda dva kriminalca koji su to uradili vjerovatno nikada nisu vidjeli policiju u obilasku naselja u zivotu, i samim tim su se osjecali komotnim da urade ovako nesto!!!
Vozanje u patrolnim autima se radi u getu, a jedino pjesacka patrola zaista osigurava mirno okruzenje...
Sto je najgore radi se o Azize Sacirbegovic, istoj onoj ulici gdje zivi i Komsic, u kojoj se drotovi fol nesto kurce (a mozes ih odnijeti skupa s onom kucicom u kojoj spavaju), zatim na pocetku te ulice, u Aleji lipa, takodje SIPA cuva cini mi se Hrvatskog ambasadora, jer mu je tu stan, a sto se tice broja 124 tu je sasvim normalno da u po bijela dana auto ukradu, tu su takodje prije koju godinu iscipelarili djevojku koja je invalid, sto su gledali zastitari iz nekoliko firmi koje se tu nalaze, zvali muriju, ali naravno nikome nije na pamet palo da izadje i mjesa se jer 'arane oni rade za 500KM i to nije njihov posao. A svi imaju i zene i djecu.
slatkusina

Post by slatkusina »

Inace zivim u toj zgradi i zaista se svaku noc desavaju kradje i obijanja auta...nisu u pitanju samo golfovi nego sva auta i to po nekoliko puta ga obijaju. rove gepeke..uniste auto totalno da ga vise ne mozes ni pokrenuti..
ova jadna starica nemocno izgleda i izlazi samo kada baca smece ili mora u prodavnicu a nedavno joj je i unuk umro...samo zamislite kako joj je...
da nije bilo komsije koji je naisao i skinuo je da bi zaustavio gorenje njenog tijela vjerovatno bi i preminula...a i sada se bore za nju...komadi koze su joj visili, a glava sav bila u opekotinama dok je hitna dosla....
a oni koji su to uradili su maloljetni romi koji se svaku noc motaju po haustoru i parkingu...
to je za svaku osudu i na svaku zgradu treba posatviti policijiske cuvare a ne samo ispred onih u kojima zive nasi politicari...i u ovoj zgradi zive poznati reziseri...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma jebem ja i drzavi i policiju gdje moras biti vidjan na TV-u i spominjan u hAvazu da bi te ta ista drzava cuvala :roll:

Nek' paze Reisa i njemu slicne, i nek' hodaju po petorica oko Brankovica, hebo im on svima, a Semihi posebno, mater :x :x :x :x
uvjek dobar gost

_BosanaC wrote:Ma jebem ja i drzavi i policiju gdje moras biti vidjan na TV-u i spominjan u hAvazu da bi te ta ista drzava cuvala :roll:

Nek' paze Reisa i njemu slicne, i nek' hodaju po petorica oko Brankovica, hebo im on svima, a Semihi posebno, mater :x :x :x :x
Upravo to... jesu li izlaz komšijske straže....
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

strasno :shock: :( ne mogu vjerovat :shock: :(
slatkusina

Post by slatkusina »

ali ako je politicarska guzica bitnija od guzice ove starice...onda nam te straze i ne trebaju....???
dobro znamo da djece ima u svim zgaradma...straza je potrebna zbog te djece koja se kasno vracaju iz svojih skola..a narocito u haustorima koja se ne zakljucavaju kao sto je bio slucaj sa ovim...
uvjek dobar gost

..... ......
Riba smrdi od GLAVE..... i što prije se glava odsječe... prije će nam biti bolje....
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

sve i da policija jeste savrsena, dokle god ih budu pustali nakon nekoliko dana i ne osudjivali adekvatno, kriminalci ce i dalje harati. Ono sto je btio to je nefunkcionalno sudstvo,a policija je samo izvrsni organ. Policija je smao slika cijelog pravodsunog sistema i cijele drzave. Cupava, bez zuba, nepismena i korumpirana.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

nema mjesec dana, eno su provalili kod nekog ambasadora u ulici Franje Rackog (tu mu je rezidencija, ne sjecam se koji je ambasador u pitanju)... a SIPA nadgleda 24 sata dnevno taj ulaz... kud ces dalje, pored SIPE koja treba da cuva i pazi jedno, samo jedno auto, lopov uspio obiti... a da policija cuva nas hiljade i hiljade...kako da ne!
The 51st State

Post by The 51st State »

Bandere bi konacno trebale poceti sluziti svrsi..., da neko visi sa njih.
luciferino

Post by luciferino »

BHG wrote:
besana wrote:Jutros sam ovo pročitala u novinama. Strašno...nemam riječi...a i ne sjećam se da su cigani prije imali ovakvih ispada... :roll:
užas, nadam se da će se jadna žena oporaviti
i ja se nadam da ce ovu dvojicu neko zapaliti i to kakvim zajebanim bacacem plamena :x
A ja im nakon prvobitnog šoka i nevjerice mogu samo poželiti dugotrajan boravak u kakvoj zatvorskoj rupi gdje će im starija braća po zločinu napraviti novi šupak na maloljetničkim guzicama. Takvi monstruozni umovi zaslužuju najmonstruoznije oblike kazne. Smrt je mila majka prema onome šta su ova balava đubrad zaslužila.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Procitala ovu vijest i automatski pomislila na svoju staru nanu. Mislim da se njoj ovo desilo ne znam sta bi me sprijecilo da ove maloumnike golim rukama zadavim! Pa gdje ce na staru osobu?? aaaa :x :x
klixober

Post by klixober »

Nevjerovatno kakve se stvari desavaju.U Hrasnom policije nigdje nema.Ispred mog ulaza SVAKI DAN stoje sumnjivi likovi i puse travu.Ocigledno je da vrebaju nekog starca ili studenta da opljackaju,ili da obiju auto.Ja zovnem policiju,treba im dva sata da dodu.Moze prosto mrak da te pojede,ali u pojedine dijelove grada policija uopste ne navraca.Kada i navrate autom,uopste ih nije briga sta se desava vani.
hrusta

Post by hrusta »

m_myers wrote:Nedavno sam nalupao propisno dvojicu u svom haustoru, u samom centru grada. Ulazim unutra njih dvojica šnjuhaju od stana do stana na prvom spratu. Samo sam stao gledao ih par trenutaka, pitam ih šta rade, a oni meni kaže: izgubili ključ :-) od stana, a stoje kraj vrata stan od komšince, penzionerke koja živi sama sa mužem.
Skršio sam ih koliko sam mogao :D (mislim da im neće skoro pasti na pamet da prođu pored ovog ulaza. Balavci po nekih 16-17! Pobjegoše mi,jer sam ih htio poprilično unakaziti, a potom zvati policiju!
svaka ti cast majstore, vise mi je pun ***** kad kazu eto treba im pomoci, nije to njihova greska sto su upali u pogreno drustvo itd, eee pa nisam ih ja nasilu natjero da se fiksaju, to je cisto njihova odluka, isto ko sto bi sad ja odlucijo hocu li se fiksati ili necu, i sta sa mi ostali trebamo izpastati zbog njih, dosta mi je bilo ceta i snajpera po gradu i jos nas ovi kreteni trebaju terorisati, vala sto je dosta dosta je, nalemati to posteno pa vidjeti hoce li imati m**a da se opet vrate. u mojoj zgradi preko vikenda obise broj supa i maznuse nekoliko stvari od komsija koje ce naravno prodati za sitnu lovu da sebi kupe fix :x trebam fakat kupiti sebi onaj peper sprej pa spricati kad god ih vidim da se smucaju ili fiksaju po ulazu (gdje se ima to kupiti u SA???)

a tebi mayers jos jednom svaka cast..... :D
Post Reply