Prsti

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

pesak

Post by pesak »

e, pa ja ne pijem. smrdi mi alkohol... isto kao i lubenica. ne podnosim .
botanicar

Post by botanicar »

pokusaj....i zdrav/a si... :lol: :lol: :lol:
Ze_Dzeni

Post by Ze_Dzeni »

zna li ko sta da radim, poceo mi urastati nokat u meso na lijevoj nozi...boli malo, crveni se ali nije se jos upalilo.... :sad: necu na cupanje, ne pada mi na pamet!!ko god je otisao pod noz bilo je jos gore, boli da vristis, ne mozes obuci cipele 20 dana i jos plus se nokat ponovo vrati i pocne urastati opet!! i haj opet na operaciju...i sve tako, bljak, ne pada mi na pamet.... je li neko imao ovaj problem i izljecio nekim lijekovima ili alternativnim putem??Pleaaaaaaaaaase, odgovor, ocajna sam!! :?
pesak

Post by pesak »

Idi kod nekohg hirurha koji zna znanje. Nokat se ne cupa, vec se reze sa strane nekako i vise ti nikad ne uraste u meso. Oblikuje se nekako i to se radi sa lokalnom anestezijom. Sjajna stvar,posle boli, ali resli si problem za citav zivot. Samo se raspitaj ko to radi.
Vares City

Post by Vares City »

Ze_Dzeni wrote:zna li ko sta da radim, poceo mi urastati nokat u meso na lijevoj nozi...boli malo, crveni se ali nije se jos upalilo.... :sad: necu na cupanje, ne pada mi na pamet!!ko god je otisao pod noz bilo je jos gore, boli da vristis, ne mozes obuci cipele 20 dana i jos plus se nokat ponovo vrati i pocne urastati opet!! i haj opet na operaciju...i sve tako, bljak, ne pada mi na pamet.... je li neko imao ovaj problem i izljecio nekim lijekovima ili alternativnim putem??Pleaaaaaaaaaase, odgovor, ocajna sam!! :?
Idi kod Nasera u Atlantis,popij espresso,pojedi neki kolac zalij limunadom,...
.ebo nokat.... :lol:
melb26sa

Post by melb26sa »

Pedikerka?
Ze_Dzeni

Post by Ze_Dzeni »

kakav atlantis, ne idem ja po tim rupama....ma joj ne vjerujem ja pedikerima, da mi se jos inficira, pa nemaju oni bas pretjerano sterilna sredstva. nego dajte mi recite ima li neki dobar lijek za to, PRAVI lijek, osim hirurga naravno.. :-D
velaxsa

#33 Re:

Post by velaxsa »

Ze_Dzeni wrote:kakav atlantis, ne idem ja po tim rupama....ma joj ne vjerujem ja pedikerima, da mi se jos inficira, pa nemaju oni bas pretjerano sterilna sredstva. nego dajte mi recite ima li neki dobar lijek za to, PRAVI lijek, osim hirurga naravno.. :-D
Ja sam imao slican problem i sam sam ga rijesio :D . Kad je meni poceo urastati ja sam uzeo mali komadic vate i ubacio izmedju nokta i mesa(stavis ispod nokta toliko da razdvojis nokat i meso, ne treba puno). Jeste bilo malo bolno, tacnije skak'o sam po kuci nekih 10 minuta. I ne diraj to par dana, nosi komotniju obucu za to vrijeme. Meni je nakon ovoga problem rijesen. Naravno , pazi kako sijeces nokte u buducnosti(ne prisjecaj)...pokusaj,nece ti skoditi ,a i manje je stresno nego peglanje sa hirurzima...
Ze_Dzeni

#34 Re: Re:

Post by Ze_Dzeni »

velaxsa wrote:
Ze_Dzeni wrote:kakav atlantis, ne idem ja po tim rupama....ma joj ne vjerujem ja pedikerima, da mi se jos inficira, pa nemaju oni bas pretjerano sterilna sredstva. nego dajte mi recite ima li neki dobar lijek za to, PRAVI lijek, osim hirurga naravno.. :-D
Ja sam imao slican problem i sam sam ga rijesio :D . Kad je meni poceo urastati ja sam uzeo mali komadic vate i ubacio izmedju nokta i mesa(stavis ispod nokta toliko da razdvojis nokat i meso, ne treba puno). Jeste bilo malo bolno, tacnije skak'o sam po kuci nekih 10 minuta. I ne diraj to par dana, nosi komotniju obucu za to vrijeme. Meni je nakon ovoga problem rijesen. Naravno , pazi kako sijeces nokte u buducnosti(ne prisjecaj)...pokusaj,nece ti skoditi ,a i manje je stresno nego peglanje sa hirurzima...
da, ali kod mene je sad nokat prekratak da bih mogla staviti vatu, a ne raste vec par mjeseci naravno. nosim uvijek komotnu obucu, imam malu i usku nogu sve mi je komotno :) tako da ne znam ni kako je mene zadesio ovaj problem. hvala u svakom slucaju :)
Post Reply