Amel curic je urnebes

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

Comrad wrote:
roki wrote:aida koliko ti je godina?
Pa pise joj u nicku :D
Jimi Hendrix je mrtav,
Jim Morrison je mrtav,
Kurt Cobain je mrtav,
a ni Amel Curic se ne osjeca bas najbolje. :zzzz:

:D
Eto vidite koliko mi je godina,nije valjda da je ovdje jedini Comrad pametan :lol: :lol: :lol:
A sto se stiha tice-decko gdje ce ti dusa?
d2

Post by d2 »

od domacih gotiva samo za konvoj, knockout, djelimicno letu stuke, ono sto je radio adi lukovac sa ornamentima i dubioza kolektiv...

taj Ćuric, Kice i ostali - sikter.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Imao sam priliku da upoznam Amela i da budem sa njim u drustvu nekoliko puta. Dobar je momak, ali ga jebe naglasak pa tako ispada veci seljak nego sto ustvari jeste. Da me neko pogresno ne shvati, nemam nista protiv razlicitih naglasaka i narjecja, to je i bogatstvo jezika, ali kada si u gradskoj sredini, trebao bi se ponasati kao u gradu, a ne kao na selu.
Malo je previse bucan, pa mi ponekad para ushi...
Cini mi se da ga furaju ovi oko njega, pa je on to prihvatio i polako se prilagodjava...
Inace, za takve volim da kazem, dobar si momak ali ti je glupa prica.
Ja mislim da za momka jos postoji neka nada...
Šeherzada

Post by Šeherzada »

chuchumbamayumbe wrote: Ja mislim da za momka jos postoji neka nada...
Svaka cast! :faraon1:
Vec sam se prepala da samo ja mislim tako.....
Dade mi nadu u zivot!Hvala ti :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

aida05 wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ja mislim da za momka jos postoji neka nada...
Svaka cast! :faraon1:
Vec sam se prepala da samo ja mislim tako.....
Dade mi nadu u zivot!Hvala ti :D
Mislio sam vise figurativno, tipa sachmarica, zlatni shut, ili smrtonosni mix tableta, kao i svaka prava rok zvijezda!
Druge mu NeJma!
Shalim se... :)
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

uh jeste mi vi forumasi duhovno i intelektualno uzdignuti...nabijem vas sve na qrtz...jebo vas i kobejn i ostali...sta serete odmah, sve mozart do mozarta pa da vi ocjenjujete necije kvalitete...komplekasi...

ja se izvinjavam administraciji na krsenju pravila (i ocekujem ban, nije nikakav problem) ali sam morao ovako reagovat...seru ko foke, sve uzdignuti urbani gradjani...qrtzi paltzi...
Neelix

Post by Neelix »

Rambo-Amadeus wrote:uh jeste mi vi forumasi duhovno i intelektualno uzdignuti...nabijem vas sve na qrtz...jebo vas i kobejn i ostali...sta serete odmah, sve mozart do mozarta pa da vi ocjenjujete necije kvalitete...komplekasi...

ja se izvinjavam administraciji na krsenju pravila (i ocekujem ban, nije nikakav problem) ali sam morao ovako reagovat...seru ko foke, sve uzdignuti urbani gradjani...qrtzi paltzi...
merhaba amele :D
Comrad

Post by Comrad »

Neelix wrote:
Rambo-Amadeus wrote:uh jeste mi vi forumasi duhovno i intelektualno uzdignuti...nabijem vas sve na qrtz...jebo vas i kobejn i ostali...sta serete odmah, sve mozart do mozarta pa da vi ocjenjujete necije kvalitete...komplekasi...

:lol:
Comrad

Post by Comrad »

aida05 wrote:
Comrad wrote:
Jimi Hendrix je mrtav,
Jim Morrison je mrtav,
Kurt Cobain je mrtav,

Eto vidite koliko mi je godina,nije valjda da je ovdje jedini Comrad pametan :lol: :lol: :lol:
Kao prvo sta je Amel, jel rocker, jel pop pjevac, tdi, ne kontam ga. Dok je bio u shoououou na OBN-u bio je nekakav rokercic koji je izlazio sa gitarom i mlatarao po njoj dok je pjevao uz matricu. Sad mu vidim nekakvu soft pjesmicu, baladu, onak nije losa. I kad se samo sjetim "provala" i loseg skidanja nadrealista, ne znam, ne mogu mu dati prolaznu ocjenu. :roll:
Medjutim, to je samo moje misljenje. Uostalom ne kontam teme ovog tipa, trazi se misljenje i ako se ne podudara ne valjas. :roll:
amalka

Post by amalka »

Dobar je Amel, kakvih ima. I Kice mi se fakat dopada, dopadaju mi se nove pjesmice ;) A Amel bi mogao napraviti nesto od svoje karijere, ako se potrudi i zanemari dusebriznike, tipa ovih "cijenjenih" forumasha :)
Faust

Post by Faust »

Amel Curic - Osmijeh skriveni

Svi mi govore
da te necu vratiti
zar samo zbog sebe
da te sto prije prebolim
Ne doticu te moji dodiri
ne diraju te moji stihovi
gdje smo to nasu ljubav sadili
Svi nam zavide
ludo smo se voljeli
a ne znaju da to
smo na poklon dobili
Ne razlikujem vise noc i dan
svakog trena vise osjecam
da bez tebe nema budenja
Ref.
A nesto je u tvojim ocima
sto me budnim drzi nocima
osim mene niko ne vidi
osmijeh taj skriveni
Sta je to u tvojim ocima
sto me budnim drzi nocima
osim mene niko ne vidi
da cu te opet strasno ljubiti

Stihovi govore sve...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Comrad wrote:
Neelix wrote:

:lol:
mer'aba :D

samo sto nije amel nego izrevoltirani rambo... :D
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Comrad wrote:
aida05 wrote:
Comrad wrote: Pa pise joj u nicku :D
Jimi Hendrix je mrtav,
Jim Morrison je mrtav,
Kurt Cobain je mrtav,

Kao prvo sta je Amel, jel rocker, jel pop pjevac, tdi, ne kontam ga. Dok je bio u shoououou na OBN-u bio je nekakav rokercic koji je izlazio sa gitarom i mlatarao po njoj dok je pjevao uz matricu. Sad mu vidim nekakvu soft pjesmicu, baladu, onak nije losa. I kad se samo sjetim "provala" i loseg skidanja nadrealista, ne znam, ne mogu mu dati prolaznu ocjenu. :roll:
Medjutim, to je samo moje misljenje. Uostalom ne kontam teme ovog tipa, trazi se misljenje i ako se ne podudara ne valjas. :roll:
nije majstore, nego ako seres ne valjas...to je onaj nas klasicini sindrom - ako si nas ne valjas da si ne znam ni ja ko, ovdje niko nije zvijezda...nervira me taj negativan odnos prema svemu sto je domace... :x
Comrad

Post by Comrad »

Rambo-Amadeus wrote:
Comrad wrote:
aida05 wrote: Eto vidite koliko mi je godina,nije valjda da je ovdje jedini Comrad pametan :lol: :lol: :lol:
nije majstore, nego ako seres ne valjas...to je onaj nas klasicini sindrom - ako si nas ne valjas da si ne znam ni ja ko, ovdje niko nije zvijezda...nervira me taj negativan odnos prema svemu sto je domace... :x
A i ta je vise otrcana, sto je domace da ne valja. Otvori temu i o onim hrvatskm talentima pa cu i njih popljuvat, od onog rafe pa do onih wannabe bekstrit bojsa. :D Jednostavno u Amelu ne vidim nekog muzicara, lik je konstantno kopirao glas Islamovica, sumnjam da zna svirati gitaru, ne pise tekstove. Gdje drzi koncerte taj muzicar? Pred kim? Muzicka scena nam je nikakva i to je realnost.
Tesssa

Post by Tesssa »

Odavno URNEBESNIJI naslov ne procitah :-)
Comrad

Post by Comrad »

Edo Maajka, Letu Stuke, Skroz, Zooster - evo ovi su nasi, pa su mi super. Kako to sad? :)
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Comrad wrote:Edo Maajka, Letu Stuke, Skroz, Zooster - evo ovi su nasi, pa su mi super. Kako to sad? :)
nije to fraza, nego je tako...ne slusam ga ni ja ali mi ne pada na pamet da ga pljujem jer jos nije postigao nekakvu slavu...a i ti sto si ih nabrojao su stvarno "kvalitetni", sta su to oni posebno do sad postigli?

a i ta lista najbolje ppotvrđuje ono sto ja govorim...to je ona zelja da se slusa nesto sto slusaju fol oni sto su "kulturniji" iako ja ne znam 3 njihove pjesme (osim mozda ede), i oni kao nesto stalno pozivaju na revolucije, gdje su to sta postigli...?
amalka

Post by amalka »

Malobrojni su oni koje "VI" volite :)
Simply_Red

Post by Simply_Red »

jel to onaj "natuzzi oraha" tip? :-D
AfromMann

Post by AfromMann »

Jos jedan fan club,ovdje nije nikad dosadno!!!
Faust

Post by Faust »

emir101 wrote:Amel je pravi seljak iz Gračanice, iako je to skoro nemoguće jer je Gračanica rijetka čaršija u BiH. Lik nema osnovne kulture.

Ali ima dobar glas, izgled, pjesme. Problem je što mi znamo kakav je i zato u našim očima nikad neće postati zvijezda, ali za koju godinu...I Čola je nekad bio mahalski pjevač ;)
Čola je možda proširio obim, ali nikad odmakao nije od mahale. Sve pjesme su mu mahalske, ma šta ovaj pridjev označavao.
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Comrad wrote:
Jimi Hendrix je mrtav,
Jim Morrison je mrtav,
Kurt Cobain je mrtav,

:D :D bolesno
Šeherzada

Post by Šeherzada »

Ih sta ja ovdje sve procitah..........Uh!
A mislim nema sta,i zabrinula sam se kakvog samo naroda ima.Neko rece Merhaba Amele....A danas mi jaran rece da nastavim ,mozda se javi neki istomisljenik,ja rekla-Mozda i sam Amel a on ce ti-Amel nece,nezna on upaliti kompjuter!Posto sam mu pola sata objasnjavala da zna(ako nista ne mislim da je toliko glup)kad ono Bog mi daje znak-Mozda bas neko od ovih jeste Amel :shock:
E pa sreco ako gledas ovo-javi mi seeeeeeeeee....
Pa makar ti bio i onaj sto psuje i ceka da ga banuju :-D
Šeherzada

Post by Šeherzada »

emir101 wrote:
Ali ima dobar izgled,
A ovo mi se posebno svidja :-)
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

aida05 wrote:Ih sta ja ovdje sve procitah..........Uh!
A mislim nema sta,i zabrinula sam se kakvog samo naroda ima.Neko rece Merhaba Amele....A danas mi jaran rece da nastavim ,mozda se javi neki istomisljenik,ja rekla-Mozda i sam Amel a on ce ti-Amel nece,nezna on upaliti kompjuter!Posto sam mu pola sata objasnjavala da zna(ako nista ne mislim da je toliko glup)kad ono Bog mi daje znak-Mozda bas neko od ovih jeste Amel :shock:
E pa sreco ako gledas ovo-javi mi seeeeeeeeee....
Pa makar ti bio i onaj sto psuje i ceka da ga banuju :-D
Evo da ti ispunim zalju, ako treba bicu Amel licno i personalno... :D

Ma idu mi na zivce ovi forumski kvazi-strucnjaci, psiholozi i ostalo, meni je momak ostao u onako simpaticnom sjecanju jos od takmicenja (kao i ostali ucesnici), mada ga sad ne slusam (doduse i nema neku karijeru, a uz to ja imam malo specifican ukus, ali o tom - po tom), ali ne pada mi na pamet da ga sad nesto provaljujem, covjek je bar nesto URADIO u odnosu na vecinu forumskih nadri-kriticara...a sto se tice zezancije i neozbiljnosti, tu smo prilicno kompatibilni jer sam i sam takav... :D :D :D
Post Reply