nego, nije to bitno, ja i hanuma prestali da brojimo
Vaznost datuma, godisnjica i ostalih "proslava" u
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- chinese_water
ja tek ustao, lom mi je
:D
- amalka
Auu, ja sam pravi freak po tom pitanju. Pamtim mnostvo bitnih ali, nazalost, i mnostvo nebitnih datuma ili informacija. I, naravno, da ne pravim proslavu od svakog datuma ili "obljetnice"
vec samo od onih znacajnih. Kada je mjesec veze, ja kazem, danas je to i to. I tako svaki mjesec
zvucim kao dosadni budilnik
Velika stvar su mi rodjendani mojih najblizih, ali ne patim od datuma koji su znacajni masi ljudi, kao npr. Valentinovo, 8. mart i slicno.
- danas
jesSaian wrote:ni meni to nikad nije islo od glavedanas wrote:jebe me se, hebi ga, nit se ja sad nesto posebno naljutim, ako neko meni "vazhan" datum zaboravi ili nesto, posto znam da se i meni desi, tako da je sve fer
![]()
![]()
al lakse je zapamtit kad je +/- 7 dana od recimo
- danas
nekad i ja zaboravim, pogotovo ako je sredina sedmice, ono utorak, cetvrtakdinchy84 wrote:Ja prosle godine zaboravila svoj rodjendanI probudim se ujutro, a mama mi ostavila poklon na stolu.I ja jos kontam:"Vidi sto sam fina kcerka, pa sam zasluzila ove poklone iz cista mira"
ali tu je sms u 4 ujutro da me podsjeti
- Tesssa
eto tuge, sad skontah! znaci da mene niko nije u ponoc tad nazvao da mi cestitadanas wrote:nekad i ja zaboravim, pogotovo ako je sredina sedmice, ono utorak, cetvrtakdinchy84 wrote:Ja prosle godine zaboravila svoj rodjendanI probudim se ujutro, a mama mi ostavila poklon na stolu.I ja jos kontam:"Vidi sto sam fina kcerka, pa sam zasluzila ove poklone iz cista mira"
![]()
ali tu je sms u 4 ujutro da me podsjeti![]()
- pitt
eki u 4 ujutrodanas wrote:nekad i ja zaboravim, pogotovo ako je sredina sedmice, ono utorak, cetvrtakdinchy84 wrote:Ja prosle godine zaboravila svoj rodjendanI probudim se ujutro, a mama mi ostavila poklon na stolu.I ja jos kontam:"Vidi sto sam fina kcerka, pa sam zasluzila ove poklone iz cista mira"
![]()
- danas
omaklo se, time zone differencepitt wrote:eki u 4 ujutrodanas wrote:nekad i ja zaboravim, pogotovo ako je sredina sedmice, ono utorak, cetvrtakdinchy84 wrote:Ja prosle godine zaboravila svoj rodjendanI probudim se ujutro, a mama mi ostavila poklon na stolu.I ja jos kontam:"Vidi sto sam fina kcerka, pa sam zasluzila ove poklone iz cista mira"
![]()
:D Zar ima i takvih pacenika
:D:D
- lady midnight
datumi, godishnjice (...chega
:D:D), rodjendani... nebitna stvar.
na valentinovo sam se uvijek jezhila komercijalnog kicha i "obaveznih" znakova pazhnje... brrrrrrr....
sjetiti se nekoga ovako, bez nekog posebnog razloga i kalendarskog pritiska, znachi puno vishe, ustvari znachi puno, puno vishe.
shto se tiche poklona, njihova se vrijednost valjda ne bi trebala mjeriti komercijalnom protuvrijednoshcu, nego onom lichnom dimenzijom sadrzhanom u njima. ili sam ja mozhda ipak relikt iz nekih boljih, romanticharskih
vremena, kad su dva stiha napisana na kutiji cigareta bila vishe vrijedna od hiljadu skupih parfema i buketa cvijeca
uff, odoh prije nego sebi totalno shebem imidzh

na valentinovo sam se uvijek jezhila komercijalnog kicha i "obaveznih" znakova pazhnje... brrrrrrr....
sjetiti se nekoga ovako, bez nekog posebnog razloga i kalendarskog pritiska, znachi puno vishe, ustvari znachi puno, puno vishe.
shto se tiche poklona, njihova se vrijednost valjda ne bi trebala mjeriti komercijalnom protuvrijednoshcu, nego onom lichnom dimenzijom sadrzhanom u njima. ili sam ja mozhda ipak relikt iz nekih boljih, romanticharskih
uff, odoh prije nego sebi totalno shebem imidzh
- lady midnight
hebi ga, kad sam pisala post, nisam ni chitala komentare niti vidjela anketupitt wrote:joj lejdi......vjecni kontras:D:D
Sta ima lose u poklanjati paznju za te neke vazne datume ali i redovno i bez ikakva razloga ili povoda:D
ma nema nishta loshe u tome
a valentivo jesam prezirala, i josh uvijek prezirem, jer mislim da je to samo jeftina banalizacija i komercijalizacija onoga najljepsheg osjecaja kojeg chovjek mozhe osjetiti
et'
- Tesssa
lady, imas ovdje jednu istomisljenicu
Nervira me beskrajno to poklanjanje paznje od datuma do datuma...
A puno je sladje i ljepse kad se nesto pokloni cisto onako
A kad kazem "poklon" ne mislim samo na opipljive, materijalne stvari 
Nervira me beskrajno to poklanjanje paznje od datuma do datuma...
- anais_nin
meni je 14. februar uvijek bio bitanlady midnight wrote:hebi ga, kad sam pisala post, nisam ni chitala komentare niti vidjela anketupitt wrote:joj lejdi......vjecni kontras:D:D
Sta ima lose u poklanjati paznju za te neke vazne datume ali i redovno i bez ikakva razloga ili povoda:D
mislila sam da cu biti u drushtvu vishe istomishljenika
ma nema nishta loshe u tome, naravno, ali meni lichno je ono zapisivanje po kalendarima i tako malchice strano, to je sve
a valentivo jesam prezirala, i josh uvijek prezirem, jer mislim da je to samo jeftina banalizacija i komercijalizacija onoga najljepsheg osjecaja kojeg chovjek mozhe osjetiti![]()
et'
- Bumbar
evo arudana izlaze slucaj prijateljice koja je trazila razvod jer je on zaboravio njen rodjendan...pa vi vidite
(a sad me izvinite odoh da povratim na arduaninu licimjernost...bijela uska majica sa crnim grudnjakom...uske hlace i marama...)
(a sad me izvinite odoh da povratim na arduaninu licimjernost...bijela uska majica sa crnim grudnjakom...uske hlace i marama...)