Spisak igraca za BiH protiv Japana

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

red_djavo wrote:Po meni samo nedostaje Custovic, koji jos nije dobio priliku u reprezentaciji kao klasicni napadac... Doduse, koliko vidim, niko od "belgijanaca" nije pozvan, mozda je i to neka fora? Uglavnom, ocekivan spisak, osim Grlica koji je za mene iznenadjenje (malo) ali pozitivno.
Kodro se tek upoznava sa igracima. Sabura malo. Igra se protiv Japana, utakmica koja nema apsolutno nikakvog znacaja. Još se ništa nezna,kako i šta. Tek u iducoj prijateljskoj utakmici neke stvari ce biti dosta jasnije.

Naprijed Kodro!
red_djavo

Post by red_djavo »

U sustini, ova utakmica je suvisna u citavom Kodrinom ciklusu stvaranja reprezentacije, i ja ozbiljno ne gledam. Vjerujem da ce spisak za utakmicu u septembru ko nam god bio protivnik izgledati dosta drugacije...

Po meni najbolje bi bilo da se 5-7 dana za vrijeme EP iskoristi da se reprezentacija okupi i njih 30-tak da odradi mini pripreme.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Optimizam vlada,lagani.Doduše,već su počele kritike(što nema ovoga i onoga,svi su treneri,eksperti i tako).Nakon(vjerovatnog) poraza od Japana,počinje lagano pljuvanje Kodre i Bolića.
Ako se desi naredni kiks,biće spominjanje mamice,brata menadžera i sina potencijalnog reprezentativca :-D
Solidni bod protiv Estonije ili Armenije u gostima će preliti čašu i dernek.
Deja vu...............
Loša Armenija je dobila Srbiju i Poljsku kući.Sa Estoncima smo imali zanimljivo iskustvo na Koševu.S tim da nam ti "istočnjaci" ne odgovaraju :roll:

Armenija je odigrala remije kući sa Portugalom,Finskom i Srbijom,Poljsku su dobili 1:0.Nma će bod biti katastrofa :D
Last edited by nikad_izvini on 16/01/2008 17:36, edited 1 time in total.
Umjetnik a

#29 Re: Spisak igraca za BiH protiv Japana

Post by Umjetnik a »

grep wrote:
Umjetnik a wrote:
sivke wrote:1. Kenan Hasagić GK Buyuksehir
2. Almir Tolja GK FC Saba Battery
3. Džemal Berberović DF PFC Litex Lovech
4. Emir Spahić DF FC Lokomotiv Moskva
5. Branimir Bajić DF FC Koblenz
6. Safet Nadarević DF NK Zagreb
7. Saša Papac DF FC Glasgow Rangers
8. Elvir Rahimić MF PFC CSKA Moskva
9. Branislav Krunić MF FC Moskva
10. Zlatan Bajramović MF FC Schalke
11. Zvjezdan Misimović MF FC Nurnberg
12. Ivica Grlić MF FC Duisburg
13. Mirko Hrgović MF NK Hajduk Split
14. Darko Maletić MF FK Partizan Beograd
15. Sejad Salihović FW FC Hoffenheim
16. Senijad Ibričić FW NK Zagreb
17. Zlatan Muslimović FW AC Atalanta
18. Edin Džeko FW VfL Wolfsburg
meni je važno da su oni tu
Shest lasta necine proljece Umjetniku!
A sto bogati Dzemo Berberovic, sto je to on vazan?

slažem se sa tobom
a što se tiče Džeme, meni je bitan
visby

Post by visby »

Nakon(vjerovatnog) poraza od Japana,počinje lagano pljuvanje Kodre i Bolića.
Bolic mi se nikad nije svidjao tako da ...hmm :D
cyprus

Post by cyprus »

nikad_izvini wrote:Optimizam vlada,lagani.Doduše,već su počele kritike(što nema ovoga i onoga,svi su treneri,eksperti i tako).Nakon(vjerovatnog) poraza od Japana,počinje lagano pljuvanje Kodre i Bolića.
Ako se desi naredni kiks,biće spominjanje mamice,brata menadžera i sina potencijalnog reprezentativca :-D
Deja vu...............
:thumbup:
grep

Post by grep »

Crvena Tifoza wrote:
grep wrote:
Crvena Tifoza wrote: Begovic nezna ni kako izgledaju korice BiH pasoša a ne da ga ima.
A štio se tice Subotica, ulaziti sa klupe za rezervni tim Porsmouth-a nije isto što i igrati za prvi tim, ili cak sjediti na klupi prvog tima. Dosta ce on još pure pojesti da dogura do prvog tima.
A što se tice Vladavica, Zilina nije poljska liga nego slovacka. Prvi su na tabeli a Vladavic je redovno u prvom sastavu. Liga kakva god da je, bolja je makar tri puta od BiH PL.
Neznam zašto uopšte spominješ Vladavica, il' mozda pokušavaš da budeš duhovit.
Jesil to ti kucni prijatelj sa Begovicima, pa znas da momak nezna kako izgledaju korice od Bh pasosa?
Opet kazem rijec je o Porsmuthu (Engleska Premier Liga a ne Slovacka Jaka Liga :lol:)
Ups izvinjavam se, "Slovacka Jaka Liga". :lol:
I da, Vladavic se tek ustalio u Slovackoj Jakoj Ligi koja je bolja koliko puta od nase lige (???) :shock:
Ma daj zezas se...pa zato Ziline otkupise zeljinog povrijedzeneog igraca prije par dana... :zzzz: Velika je razlika izmedzu Slovacke Jake Lige i Ceske lige, tako isto je i velika razlika izmedzu Dzeke i Vladavica.
Dje si, šta ima? Jesu li ti sve na broju?
Nisam kucni prijatelj, ali poznate su mi te price "ima BiH pasoš".
Covjek brani za mladu reprezentaciju Kanade, rezervni je golman u Portsmouth-u i tu se prica završava.
A neznam zašto si se natakario na Vladavica. Covjek nije uopšte u kombinaciji za reprezentaciju. Tek se ustalio? :lol: Mali igra u prvoj postavi od svog dolaska u Ziline.
I da, Slovacka liga je mnogo bolja i jaca od naše PL. Tebi se to svidjelo ili ne.
Jok, eto tebi su.
Eto rezervni je golman Prsmutha a Tolja je standardan u Sabi (Iran, Who T.F is SABA) i haj da zavrsimo sa ovim Dzuniorom i nek on brani za Jaku Kanadu a Pjanic ce igrati za Jaki Luxemburg. :-)
Nisam se natakrio na Vladavica i nije istina da je bio u prvoj postavi od svog dolaska, tek kasnije se ustalio. Raspitaj se malo jer vidim da nisi upucen ni u to da su kupili jos jednog Povrijedzenog zeljinog igraca-doduse mali je potencijal..
Njega sam samo uzeo za primjer jer igra u SKLJ timu. Mogao sam tako isto uzeti za primjer i Pehlica koji je je standardan od pocetka u jakom litvanskom timu Kaunasu. :roll:
@cyprus
Znam da ima raje koja stvarno preserava sa svakojakim talentima ali ovi juniori su na klupi jednog od boljih prvoligasa Engleske i to im daje veliku prednost na osnovu nekog Dzeme Berberovica ili Almira Tolje koji igraju standardno za SKLJ timove...
Hantraga

Post by Hantraga »

Steta sto fudbalski tim cini samo 11 igraca, pa se nemogu ispuniti zelje svih vas strucnjaka... :D

Na svu srecu po nasu zemlju, Kodro je selektor, a ne vi koji sjedite i po cjeli dan mudrujete po tastaturama...

Nevidim ko je od vas toliko kvalifikovan da kaze koji je igrac bolji od kojeg, kad nikad niko nije odigro nijednu otakmicu van svog sela...

:D
grep

Post by grep »

Hantraga wrote:Steta sto fudbalski tim cini samo 11 igraca, pa se nemogu ispuniti zelje svih vas strucnjaka... :D

Na svu srecu po nasu zemlju, Kodro je selektor, a ne vi koji sjedite i po cjeli dan mudrujete po tastaturama...

Nevidim ko je od vas toliko kvalifikovan da kaze koji je igrac bolji od kojeg, kad nikad niko nije odigro nijednu otakmicu van svog sela...

:D
Forum i postoji da bi se saznalo vise o igracima koji igraju vani a ne kao nas Fudo pitati ..." Ko je taj Pjanic, nikad cuo za njega"

Al ebiga ovdje si seljak ili ti papak ako imas primjedbu na pozivku Dzeme Berberovica. I koliko jedan forumash treba biti kvalifikovan da bi vidio potencijal u jednom Pjanicu?
:-)
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

grep wrote: Jok, eto tebi su.
Eto rezervni je golman Prsmutha a Tolja je standardan u Sabi (Iran, Who T.F is SABA) i haj da zavrsimo sa ovim Dzuniorom i nek on brani za Jaku Kanadu a Pjanic ce igrati za Jaki Luxemburg. :-)
Nisam se natakrio na Vladavica i nije istina da je bio u prvoj postavi od svog dolaska, tek kasnije se ustalio. Raspitaj se malo jer vidim da nisi upucen ni u to da su kupili jos jednog Povrijedzenog zeljinog igraca-doduse mali je potencijal..
Njega sam samo uzeo za primjer jer igra u SKLJ timu. Mogao sam tako isto uzeti za primjer i Pehlica koji je je standardan od pocetka u jakom litvanskom timu Kaunasu. :roll:
@cyprus
Znam da ima raje koja stvarno preserava sa svakojakim talentima ali ovi juniori su na klupi jednog od boljih prvoligasa Engleske i to im daje veliku prednost na osnovu nekog Dzeme Berberovica ili Almira Tolje koji igraju standardno za SKLJ timove...
Izgleda da ti nisu sve na broju.
Subotic je na klupi REZERVNOG tima Portsmoutha. Kontaš? Ima prvi tim, ima rezervni tim. On grije klupu ovog rezervnog i ti bi ga u A-reprezentaciju.
Ko sve prati fudbal. :roll:
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

cyprus wrote:
nikad_izvini wrote:Optimizam vlada,lagani.Doduše,već su počele kritike(što nema ovoga i onoga,svi su treneri,eksperti i tako).Nakon(vjerovatnog) poraza od Japana,počinje lagano pljuvanje Kodre i Bolića.
Deja vu...............
:thumbup:
Otprilike tako. Sve sami selektori.
grep

Post by grep »

Crvena Tifoza wrote:
@cyprus
Subotic je na klupi REZERVNOG tima Portsmoutha. Kontaš? Ima prvi tim, ima rezervni tim. On grije klupu ovog rezervnog i ti bi ga u A-reprezentaciju.
Sta ima BeckhaNE?
Vidim da biras stvari na koje ces odgovoriti i preskaces sve ostalo, usput i vrijedzash. Momak je tek potpisao za veliki Porsmuth i da Porsmuthovi Juniori su bolji 2 puta i od Zilina i od Litexha i Saba.
Begovic je zamjena jednom Jamesu ili bolje receno drugi golman tog kluba, a ne Litex Lovecha !!!!! :x :x
Adios na ovu temu.
Oavko su neki isto napadali i BHF i druge, ako bi se slucajno suprostavili Fudinom i Blazovom Strucnom sistemu. A oni nam za uzvrat dovodili Kerkeze, Jakirevice, Radeljice, Ivanice ili kao vec bjese ime onom sto ga je Fudo pozvao, a ovaj bio povrijedzen i bez tima. :-)
Last edited by grep on 16/01/2008 18:06, edited 1 time in total.
elSaik

Post by elSaik »

Ljudi, šta vam je, ba?
Jest da ne pratim repku i slabo sam upoznat općenito sa fudbalskim igračima, ali koliko moje oko vidi, nema na spisku nijednog igrača koji je tu pod moranjem, tj. uticajem više sile.

Šta hoću reći? Želim da kažem da je selektor, izgleda, napokon dobio priliku da poziva igrače koje on želi a ne neke lijeve koji se moraju prodati.

Ispravite me ako griješim...
and

Post by and »

mislim da je selektor dobro postupio,zovnuo je igrace na koje se i prije računalo. prijateljska utakmica je mozda najbolji nacin da se sam uvjeri u kvalitete svakog od tih igraca.neke mozda vise nece pozivati,ali ako se uvjeri da nisu za reprezentaciju niko mu nece moci prigovoriti da ih nije probao.
inace kodru cu komentarisati na kraju kvalifikacija,zato sto mislim da o fudbalu zna vise od mene.
mogu mu samo pozeliti srecu,a vjerovao sam mu i kao igracu.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

grep wrote:
Crvena Tifoza wrote:
@cyprus
Sta ima BeckhaNE?
Vidim da biras stvari na koje ces odgovoriti i preskaces sve ostalo, usput i vrijedzash. Momak je tek potpisao za veliki Porsmuth i da Porsmuthovi Juniori su bolji 2 puta i od Zilina i od Litexha i Saba.
Begovic je zamjena jednom Jamesu ili bolje receno drugi golman tog kluba, a ne Litex Lovecha !!!!! :x :x
Kad je zadnji put Begovic stao izmedju stativa, osim na treningu? ;-)
Nemoj biti siguran da su juniori toliko puta bolji. A isto tako nemoj mislit da je loša iranska liga. Prosjecna posjecenost stadiona u iranskoj ligi je cirka 20 hiljada a zna biti i po 100 hiljada ljudi na utakmicama. Znaci mora biti zanimljiva. ;-) Na kraju krajeva Iran je redovni ucesnik na svjestkim prvenstvima, i to treba nešto da znaci.
I šta kaze Begovic? Koliko je njemu trebalo vremena da izvadi BH pasoš? :lol:
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

and wrote:mislim da je selektor dobro postupio,zovnuo je igrace na koje se i prije računalo. prijateljska utakmica je mozda najbolji nacin da se sam uvjeri u kvalitete svakog od tih igraca.neke mozda vise nece pozivati,ali ako se uvjeri da nisu za reprezentaciju niko mu nece moci prigovoriti da ih nije probao.
inace kodru cu komentarisati na kraju kvalifikacija,zato sto mislim da o fudbalu zna vise od mene.
Bravo.
grep

Post by grep »

and wrote:mislim da je selektor dobro postupio,zovnuo je igrace na koje se i prije računalo. prijateljska utakmica je mozda najbolji nacin da se sam uvjeri u kvalitete svakog od tih igraca.neke mozda vise nece pozivati,ali ako se uvjeri da nisu za reprezentaciju niko mu nece moci prigovoriti da ih nije probao.
Nemozes ni ovu tezu potvrdit, jer kako je mogao pozvati Berberovica koji je trenutno bez kluba a ne pozvati Muharemovica. Igraju istu poziciju, racunalo se na obadvojicu u proslosti i ovaj drugi po sudu Strucnjaka a ne mene samog je bolji od ovog prvog. Zasto su onda izostavili Grujica koji je bio bolji u tandem sa Bajramovicem, nego tandem Grlic -Bajramovic (igraju slicne pozicije), Musica, Radeljica, Vrancica....lista je predugacka...
I ja cu Kodru komentarisat na kraju kvalifikacija.
e stvarno necu vise, nastavimo sanjat kako ce sve ovo izaci na dobro... :zzzz:

@Crveni, ma ja ba, Saba je nama grom, a ii Obuca, Mackic, Ihtijarevic...sve potencijalni reprezentativci. :(
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

grep wrote:
Nemozes ni ovu tezu potvrdit, jer kako je mogao pozvati Berberovica koji je trenutno bez kluba a ne pozvati Muharemovica. Igraju istu poziciju, racunalo se na obadvojicu u proslosti i ovaj drugi po sudu Strucnjaka a ne mene samog je bolji od ovog prvog. Zasto su onda izostavili Grujica koji je bio bolji u tandem sa Bajramovicem, nego tandem Grlic -Bajramovic (igraju slicne pozicije), Musica, Radeljica, Vrancica....lista je predugacka...

@Crveni, ma ja ba, Saba je nama grom, a ii Obuca, Mackic, Ihtijarevic...sve potencijalni reprezentativci. :(
Mozda samo kod Muzurovica. :roll: :lol:
grep

Post by grep »

Crvena Tifoza wrote:
grep wrote:

Mozda samo kod Muzurovica.
:roll: :lol:
@Crvena Centrifuga
A isto tako nemoj mislit da je loša iranska liga. Prosjecna posjecenost stadiona u iranskoj ligi je cirka 20 hiljada a zna biti i po 100 hiljada ljudi na utakmicama. Znaci mora biti zanimljiva. Wink Na kraju krajeva Iran je redovni ucesnik na svjestkim prvenstvima, i to treba nešto da znaci.
Jah
:run:
adisio

Post by adisio »

Odlican potez Kodre. Mislim da odavno nisam vidio kompletiniji popis igraca. Kao prvo vidim da Kodro pokusaje da okupi tim koji je okosnica ove repke i da vidi odma dali su neki igraci za otpisat (citaj: Tolja). Svidja mi se to sto se ne eksperimentise previse sa imenima sto je bio slucaj predhodnih godina i svi znamo kako je to zavrsavalo. Ovo su sve imena koja su kroz godine ipak nesto pokazivali iako sam ja licno protiv nekih imena Berberovic, Bajic itd... ali ipak ovog selektora izuzetno cijenim i vjerujem da zna sta radi. Kad nesto razmislim zamjene za ove igrace su ipak tu negdje u 5 grama, ovi ako nista su bili tu u i oko repke vec neko vrijeme, dok ovi drugi mogu biti danas tu a sutra zavrsiti u nizerazrednom Hrvatskom ligasu, znamo to kako vec biva.
Ipak je prijateljska utakmica i Kodro je malo nov, tako ne treba zamjeriti, vjerujem da ce se neka imena tu pojaviti kad tad a tj. Custa, Radeljic itd.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

grep wrote:
Crvena Tifoza wrote:
grep wrote: Nemozes ni ovu tezu potvrdit, jer kako je mogao pozvati Berberovica koji je trenutno bez kluba a ne pozvati Muharemovica. Igraju istu poziciju, racunalo se na obadvojicu u proslosti i ovaj drugi po sudu Strucnjaka a ne mene samog je bolji od ovog prvog. Zasto su onda izostavili Grujica koji je bio bolji u tandem sa Bajramovicem, nego tandem Grlic -Bajramovic (igraju slicne pozicije), Musica, Radeljica, Vrancica....lista je predugacka...

@Crvena Centrifuga
A isto tako nemoj mislit da je loša iranska liga. Prosjecna posjecenost stadiona u iranskoj ligi je cirka 20 hiljada a zna biti i po 100 hiljada ljudi na utakmicama. Znaci mora biti zanimljiva. Wink Na kraju krajeva Iran je redovni ucesnik na svjestkim prvenstvima, i to treba nešto da znaci.
Jah
Kad Bošnjo pokušava da bude duhovit. :roll:
Ne zato jer je glup, nego zato što nezna.
Krkanluk postaje da bude na zavidnom nivou.
Drz' se ti stocarstva, nije fudbal za tebe. ;-)
cyprus

Post by cyprus »

Oj, zar ja to čujem žaljenja što nema Radeljića? A zar nije do prije mjesec dana bio jedan od najismijavanijih igrača reprezentacije? :D
ulpinian

Post by ulpinian »

Ne kontam što zove onog Maletića, lik je ŽEŠĆA truba...
grep

Post by grep »

Crvena Tifoza wrote:
grep wrote:
Crvena Tifoza wrote:
@Crvena Centrifuga
Jah
Kad Bošnjo pokušava da bude duhovit. :roll:
Ne zato jer je glup, nego zato što nezna.
Krkanluk postaje da bude na zavidnom nivou.
Drz' se ti stocarstva, nije fudbal za tebe. ;-)
E napusis se ti Bosnji....seljackog, a usput, po izgledu i krkanskog. :wink:
I jos jednom usput, stvarno sam mislio da ti se nick zove Crvena Centrifuga, nepitaj zasto jer te nisam citirao direktno. I nisam uopste mislio da budem duhovit ali eto kasno je sad.
Last edited by grep on 16/01/2008 19:49, edited 3 times in total.
chinese_water

Post by chinese_water »

ohoohohoho
:-)
Krkanizam rules :D:D
Nego, mislim da je spisak igraca, fakat ocajan.
Berberovic? Bajic?
Kodro, nadam se, da ih zoves samo kako bi ih probao i nikad vise ne pozvao.
Ne bi mi njih dvojica ni za Orlic zajedno sa Dzemom Smjecaninom igrali !
Post Reply