Koliko kosta kucana strana?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sulesavic

Post by sulesavic »

Josip Broz Tito wrote:Narod koji ima ovakvu omladinu - ne treba brinuti za svoju buduænost...
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

Post by anex »

sulesavic wrote:
Josip Broz Tito wrote:Narod koji ima ovakvu omladinu - ne treba brinuti za svoju budućnost...
đe si ti Boško Buha...nisam te prepozno
Lace

Post by Lace »

zlatiborka wrote:Evo me, procitala sam vase komentare. Moram da pojasnim sljedece:

Moja kolegica je dobila ponudu da otkuca tekst od x strana u WORD-u. Ne zna koliko bi to naplatila i zato sam zamolila za vasu pomoc. Cini mi se da je cijena po stranici ipak suvise mala ili ja nisam u toku. Koliko znam, za jednu stranicu prevedenog teksta npr. sa engleskog uzima se 20 KM, da li je to tacno? U odnosu na to kucanje nelektorisanog strucnog teksta sa barem jednom tabelom na svakoj strani po cijeni od oko 2 KM mi nije logicna.

U svakom slucaju, svima hvala....
ako mislis na prevodjenje teksta...to je cijena koju imaju sudski tumaci (koliko je meni poznato)...amateri prevodioci bi trebali uzimati manje :D
Lace

Post by Lace »

i uzmi u obzir da profesionalci jednu stranicu definisu kao 1800 karaktera bez razmaka :D font je cini mi se TNR 12 :D

a prekucavanje (bos rukopis) oko 2 KM po strani :D - ovoliko uzimaju studenti..ne znam za profesionalce
Post Reply