Da li verujete u ljubav ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

ljubav je, ljubav je, najljepša poslije svađe...ako vam je dosadno, krenite u akciju i uradite nešto....napravte belaj i posvađajte se s osobom koju volite ili trenutno mislite da ne volite...poslije određenog perioda zahlađnjenja odnosa, doći će do pomirenja, a bogami i iznenađenja ....znači napravite korak nazad, da bi napravili dva koraka naprijed 8)
pesak

Post by pesak »

ljubav = sloboda. u to verujem...a obicno je daleko od toga.
anais_nin

Post by anais_nin »

pesak wrote:ljubav = sloboda. u to verujem...a obicno je daleko od toga.
sloboda cega? sloboda kako? :D sloboda za STA? :D da imas sex s drugim ljudima? da ides kud hoces, da radis sta hoces? da nemas obzira ni za koga osim sebe? :D bitno je jako brinuti o sebi, i pronalaziti zadovoljstvo :D ali ako ti je fokus UVIJEK i SAMO JA onda niti mozes davati, niti mozes primati ljubav :D ne ide :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

zasto imas tako nakaradnu sliku o necemu sto je na tako lijep nacin opisano u knjigama, pjesmama i pricama? :D
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
zasto imas tako nakaradnu sliku o necemu sto je na tako lijep nacin opisano u knjigama, pjesmama i pricama? :D
bez zezanja :roll: mislim da je ona tu najmanje kriva :roll: da bi nesto razumio, uglavnom je potrebno to osjetiti, iskusiti, dozivjeti...inace je to samo "koncept" ili "ideja" a ne nesto stvarno :roll:
patrius

Post by patrius »

Ne vjerujem! :D Ja vjerujem,a to je i logicno,samo u ono za sta nisam siguran da postoji,sto je neprovjerljivo :oops: 8-) A ljubav se,slozit cete se,vrlo lahko da staviti na kusnju :wink: Stono se ka'e:zlato provjeravamo vatrom,zenu zlatom a muskarca zenom :kravata:
callmethebreeeze

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:
bez zezanja :roll: mislim da je ona tu najmanje kriva :roll: da bi nesto razumio, uglavnom je potrebno to osjetiti, iskusiti, dozivjeti...inace je to samo "koncept" ili "ideja" a ne nesto stvarno :roll:
pa, eno sam ja predlozio da je udamo za kakvog privatnika, da osjeti svu car ljubavi.
pesak, znam da nije kulturno, ali me zanima koje si ti godiste?
tigris

Post by tigris »

samo u eure i bjelo zlato :-D :D
maccarona

Post by maccarona »

tigris wrote:samo u eure i bjelo zlato :-D :D

:lol: :D :D :D :D :D od koga to nauci :D:D
tigris

Post by tigris »

od onis sa trotoara na beverli hilsu :oops: :D
callmethebreeeze

i vama treba jedan privatni poduzetnik :D
tigris

Post by tigris »

ne ja vise volem ove sa budžeta :D
anais_nin

Post by anais_nin »

patrius wrote:Ne vjerujem! :D Ja vjerujem,a to je i logicno,samo u ono za sta nisam siguran da postoji,sto je neprovjerljivo :oops: 8-) A ljubav se,slozit cete se,vrlo lahko da staviti na kusnju :wink: Stono se ka'e:zlato provjeravamo vatrom,zenu zlatom a muskarca zenom :kravata:

nije zlato sve sto sija :oops: :D na meni bi se zlatom, dijamantima i ostalim drangulijama vrlo malo provjerilo :lol: :D

p.s. nisam sigurna da razumijem ovaj boldirani dio :D da malo opsirnije objasnis ako ti nije tesko :D znaci ako si siguran da nesto postoji onda NE VJERUJES u to :? ili ako ZNAS da nesto postoji onda ne mozes istovremeno da VJERUJES u to? je li to? :D

i sta znaci staviti nesto na kusnju? nema konstanta ni u cemu, posebno ne u emocijama, a ljudi grijese....i ne moraju to biti velike greske tipa "prevare"....ocekivati da je ljubav = nepogresivost je za mene malo utopijski :D posebno jer smo svi razliciti....nesto sto ja smatram greskom, ti ne smatras, i obrnuto :D
pesak

Post by pesak »

callmethebreeeze wrote:
:D :lol: :D
pesak

Post by pesak »

Anais, ti obrces.
Zasto ljubav ne bi mogla biti slobodna i bukvalno ?
Pod slobodom ja najvise podrazumevam da te niko ne gusi da imas svoj prostor-da citas, visis na kompu, gledas tv, ides u bioskop , setas, SAM. Nekad covek zeli da bude i sam sa sobom. Zasto bi sloboda podrazumevala odmah sex sa drugim ? Ko da ti nista drugo u glavi i nemas osim sexa. :roll: Ti pricas kao jedan moj bivsi dragi koji me je udavio nacisto. Pratio me je cak i kad sam isla u bioskop. :shock: mislio da ga "varam". :roll:
callmethebreeeze

pesak wrote:Anais, ti obrces.
Pod slobodom ja najvise podrazumevam da te niko ne gusi da imas svoj prostor-da citas, visis na kompu, gledas tv, ides u bioskop , setas, SAM. Nekad covek zeli da bude i sam sa sobom. Zasto bi sloboda podrazumevala odmah sex sa drugim ? Ko da ti nista drugo u glavi i nemas osim sexa. :roll: Ti pricas kao jedan moj bivsi dragi koji me je udavio nacisto. Pratio me je cak i kad sam isla u bioskop. :shock: mislio da ga "varam". :roll:
pa imas takvih veza koliko hoces. imati svoju samocu je jako bitno. inace moze lako doci do gusenja.
8-)
pesak

Post by pesak »

callmethebreeeze wrote:
pa imas takvih veza koliko hoces. imati svoju samocu je jako bitno. inace moze lako doci do gusenja.
8-)
pa upravo o tome i govorim. nisam naisla na nekog ko bi trpeo moju slobodu. ko bi me dovoljno voleo -bio tolerantan.
anais_nin

Post by anais_nin »

pesak, ne OKRECEM na sex :roll: ali ljudi obicno koriste bas tu rijec "SLOBODA", fali mi SLOBODE :oops: kada pricaju o tome da su pozelili necije tudje guze i da malo vrdaju okolo :D samo sam pitala da objasnis sta TI smatras pod tim SLOBODA :D da bismo mogli nastaviti diskusiju....ne volim da podrazumjevam....

opet se vracamo na isto....vidis to o cemu ti pricas u ovom zadnjem postu, za mene to nije SLOBODA, za mene se to podrazumijeva u zdravoj, funkcionalnoj vezi :D nisam nikad ni u jednoj vezi za svojih 30 godina visila nonstop s nekim, cak i kad se djelio isti zivotni prostor :D a isto tako to nije radilo ni puno ljudi koje ja poznam....uvijek sam imala neki svoj "prostor", neku svoju sferu interesa, ne prestajes biti individua cak i kad si dio para...barem ne u mom svijetu :D

po onome sto si do sada napisala (a zato napisah ono sto sam napisala u odgovor povjetarcu gore) mislim da nisi nikad imala LJUBAV :roll: kroz sve tvoje opise bivsih veza i odnosa zar nema ni jedan/jedna da je bila normalna obican svakodnevna? :D te su najljepse :D

taj tvoj (bivsi) dragi kojeg spominjes za mene spada u kategoriju patoloski ljubomornih, a to veze nema s ljubavi :D
callmethebreeeze

dobro ti je anais napisala, u normalnim vezama sa normalnim ljudima moras imati svoj neki prostor. ako ti je stalno na ocima dosadice ti da mu je "k... do jasike" :D (lokalizam iz jajca)
cim naletis na kretena koji misli da ces se kurvati kad krenes u kino, odmah bjezi.
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:dobro ti je anais napisala, u normalnim vezama sa normalnim ljudima moras imati svoj neki prostor. ako ti je stalno na ocima dosadice ti da mu je "k... do jasike" :D (lokalizam iz jajca)
cim naletis na kretena koji misli da ces se kurvati kad krenes u kino, odmah bjezi.
mudro zboris :D aj agri :D
uz to ti sto su patoloski ljubomorni i ti koji u svemu i svacemu vide priliku za prevaru obicno jesu takvi zato sto su ili i sami (bili) skloni prevari, ili zato sto ih takve misli i same muce pa projeciraju na drugu osobu :D
pesak

Post by pesak »

Pa, ocigledno da imam lose iskustvo...
Najnormalniji mi je bio decko iz Afrike, samo smo se kratko zabavljali, jer je morao da se vrati. On je bio jedno divno stvorenje, neverovatno emotivno , ni primisli na neki macizam.Cini mi se da bih bila ostala s njim da nije morao u Afriku.
pesak

Post by pesak »

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:dobro ti je anais napisala, u normalnim vezama sa normalnim ljudima moras imati svoj neki prostor. ako ti je stalno na ocima dosadice ti da mu je "k... do jasike" :D (lokalizam iz jajca)
uz to ti sto su patoloski ljubomorni i ti koji u svemu i svacemu vide priliku za prevaru obicno jesu takvi zato sto su ili i sami (bili) skloni prevari, ili zato sto ih takve misli i same muce pa projeciraju na drugu osobu :D
E, upravo sam ovo ja njemu govorila. Covece, idi sa tom nekom koja ti se svidja, pusti mene na miru. Jok. Nece da shvati. Bezala sam, on pretio, pratio...ma pakao. Morala sam da bezim u drugi grad od njega.
callmethebreeeze

pesak wrote:
anais_nin wrote:
E, upravo sam ovo ja njemu govorila. Covece, idi sa tom nekom koja ti se svidja, pusti mene na miru. Jok. Nece da shvati. Bezala sam, on pretio, pratio...ma pakao. Morala sam da bezim u drugi grad od njega.
kako nadjes takve kretene? mislim, jesu li naizgled fini pa onda pokazu pravo lice? sta te privuce?
pesak

Post by pesak »

...
Last edited by pesak on 15/01/2008 03:12, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

pokusao da te ubije :? :? :? aj ne zajebavaj...
Post Reply