Da se u start razumijemo, ja nisam već dugo član niti jedne navijačke skupine, sjedim na Zapadu stadion Koševo, ponekad, doduše sve rijeđe i rijeđe (kada me žena pusti

). Nemoj meni pisati to da sam nekome pljeskao, posebno ne ljudima poput Niske ili Cele i jednostavno tvoj kredibilitet da pišeš tako nešto je totalno nebitan.
Imena ovih grupa su potekla iz jednog perioda kad je navijački pokret svuda u svijetu bio u uzlaznoj putanji i svi su trudili dati što zvučnija imena grupama, da ono, znaš, izgledaju zajebano.
Ako ćemo govoriti na ovu temu, skrenuo bi ti pažnju na možda najekalantniji primjer oko imena navijačkih grupa: Možda ti je poznato da se navijački pokret Crvene Zvezde naziva Delijama. To ime je od svih navijačkih grupa bilo nekako najpitomije i čovjeku bi čak moglo biti i simpatično.
Čuj, bolan, Delija prava

Međutim, upravo među tom grupom je početkom '90tih regrutiran najveci broj koljača uz blagoslov njihovog vođe ŽR Arkana ne samo u njegovu gardu, već i kod Bokanovih belih orlova, Šešeljeve garde, itd. Da li je to dovoljan dokaz da ime ustvari ne znači ništa!
O policiji ću imati pozitivno mišljenje, tek onda kad ne bude svoju strogocu trenirala na klincima od 18 godina, već kada proporcionalno razdijeli to strogocu i kad ih Gaši bude svojim Ferrarijem izgurivao sa ceste, kada budu smjeli povesti istrage protiv svih koji su se ogriješili o zakon, kada... (mogao bi ti nabrajati do sutra ujutro)
Ja već dugo ne uživam u tome da budem dio bilo kojeg navijačkog pokreta, ali mi uvijek srce zadrhti kad cujem njihovo navijanje, jer to se može objasniti samo sa ljubavlju prema klubu kojeg i dan-danas neizmjerno volim iako mrzim ljude koji se bogate na njegov račun, konkretno mislim na tog istog Celu za koje mi prebacuješ da je moj idol.
Ali zalud ja tebi sve ovo objašnjavam kada vjerovatno nikada nisi ni gledao uživo neki fudbalski meč i nisi nikada osjetio dio te atmosfere.
Imena su manje bitna, uostalom postoji (bar na papiru) pravna država koja bi trebala da sankcioniše sve nešto što je inkriminisano zakonom. Da su ta imena zaista tako loša, postoje zakonski propisi kojima bi se to moglo regulisati. Međutim, tvom istomišljeniku kupusoviću na um nije palo da se oglasi povodom naziva "Ravnogorski pokret" u Brčkom, lijepo ime baštinika jedne jako humane ideologija. Njemu su HZ i TM veće zlo od toga!
Zato, doviđento moralisti!!!!!