Na Zapadu ništa novo!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pitt

Post by pitt »

pa nemoj suditi o drugima ako nije tvoje da sudis :D Nek svako odgovara za sebe kad dodje do toga. :D
Saraswati

Post by Saraswati »

karabaja-x wrote:
callmethebreeeze wrote:jah, ali sta ces s onim muslimanima koji hoce da budu muslimani i pederi.
ja sebe nazivam muslimanom a volim rakiju, vino, pivo, sex a nisam ozenjen, itd.
i sta mi mozes? :D
to je još uvjek u granicama dozvoljenog
aha :D sve po shariyatu :D
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

pitt wrote:pa nemoj suditi o drugima ako nije tvoje da sudis :D Nek svako odgovara za sebe kad dodje do toga. :D
to i uradio, pravila su jasna pa sad nek svako sebe nadjei nek vidi na cemu je a ima mjesta i za pedere a vala i MUNAFIKE :-D :-D :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ja svasta, pa sad ako roditelji nekog Turcina ili Marokanca sumnjaju da je pesko, rekli su im pravo mjesto dje ce to provjerit....
pitam se kako ce dolazit do tog mjesta, zamotani u zar ili feredzu da ih niko ne primijeti :lol:
sibelius

Post by sibelius »

babo :D idem veceras u gej klab...

sa bismiletom sine, samo nemoj dugo ostat'
newone

Post by newone »

Zaista mi je smijesno da neko otvara disko klub iskljucivo za gay muslimane. Takodje ako je neko gay to ne znaci da je nevjernik bez obzira sta svjetske religije o tome pisu. Vjera je licna stvar svakog pojedinca bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju i niko nema pravo da osporava neciju religioznost na istom principu. Tako barem ja razmisljam.
Ali hajde da vam napisem kako to sve izgleda iz perspektive Zapada. Dok sam zivio u Bosni i ja sam imao tu tipicnu predstavu o homoseksualcima kao o nekim looserima, zenskastim deckima koji se zenskasto ponasaju, vrcaju kukovima, vole lakirati nokte ili ponekada navuci hulahopke i slicno. Medjutim kada sam stigao u Ameriku morao sam iz temelja korigovati svoje misljenje jer ovdje homoseksualci su sve, ali samo ne ono sto sam ja mislio. Danas, nakon Jevrejskog lobija, lobi gay populacije je najmocniji i politicki i finansijski. Uopste nisu zenskasti, vec redovno posjecuju gym, drze do svog tijela i izgleda, jako su uredni i veoma dobro odjeveni.Voze skupocjene automobile. Najveci broj njih je sa visokim obrazovanjem i zauzimaju najodgovornije rukovodece pozicije po kompanijama. Jako su nacitani, a kako nemaju porodicnih obaveza, a samim tim ni djece, godinama kroz poslove koje rade akumuliraju ogromne novce i u principu su jako bogati - upper middle class! Svugdje su, hirurzi po klinikama, profesori na univerzitetima, CEO i CFO u kompanijama, estradni umjetnici. Cak i veliki broj reklama na tv programima su namjenski ciljane za tu populaciju jer zbog novca kojeg posjeduju cine dio populacije koji se smatraju odlicnim potrosacima. Barovi i klubovi za gay ljude bukvakno svugdje.
U kompaniji u kojoj radim tri su homoseksualca i dvije lezbejke. Ekonomisti i inzenjeri, jako vrijedni i susretljivi i kulturni i uopste ne kriju da su to sto jesu. Nema potrebe jer zbog toga nece ovdje izgubiti posao, a svojim radom doprinose firmi.
Po na ulicama prizori tipa setanja gay parova zagrljenih ili drzeci se za ruke sasvim normalna pojava. Tu i tamo i poneki poljubac na javnom mjestu, ali nista vise od toga. Iz pocetka sam u njih buljio i bilo mi smijesno pa cak i odvratno, ali ih sada vise uopste i ne primjecujem. Jednostavno to je dio svakodnevnice ovdje.
Sada gay ljude, i homoseksualce i lezbejke, ne smatram ni manje niti vise vrijednim ljudima u odnosu na nas heteroseksualce. U svakom zitu ima kukolja. Njihova seksualna orijentacija je njihov izbor u zivotu. Ali i oni su ljudi vrijedni paznje pa i prijateljstva i ne vidim zasto bi bili drustveno proganjani. Zbog svoje seksualne orijentacije oni ovdje nikoga ne ugrozavaju.
Ljudska prava su univerzalna. Nemoze se nekoj populacijskoj skupini, pa makar oni bili i gay, uskratiti neka ili sva prava jer se tada dovode ta prava u pitanje i za ostale populacijske skupine. Ili svi uzivaju ista prava ili ih niko ne uziva.
A evo prije par godina u New Hampshireu je inaguriran i prvi protestantski svestenik koji se javno deklarise kao gay. I u Americku Armiju sada mogu i homoseksualci i lezbejke ravnopravno konkurisati kao i na vojne akademije ovdje. Jednostavno brojcano ih je jako mnogo i ne mogu se vise drustveno ignorisati. I nije samo tako u Americi, vec i svugdje u Svijetu. Tamo gdje se nesmiju javno deklarisati, ne znaci da ih nema.
Fair Life

Post by Fair Life »

Bas tako newone...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

newone wrote:Zaista mi je smijesno da neko otvara disko klub iskljucivo za gay muslimane. Takodje ako je neko gay to ne znaci da je nevjernik bez obzira sta svjetske religije o tome pisu. Vjera je licna stvar svakog pojedinca bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju i niko nema pravo da osporava neciju religioznost na istom principu. Tako barem ja razmisljam.
Ali hajde da vam napisem kako to sve izgleda iz perspektive Zapada. Dok sam zivio u Bosni i ja sam imao tu tipicnu predstavu o homoseksualcima kao o nekim looserima, zenskastim deckima koji se zenskasto ponasaju, vrcaju kukovima, vole lakirati nokte ili ponekada navuci hulahopke i slicno. Medjutim kada sam stigao u Ameriku morao sam iz temelja korigovati svoje misljenje jer ovdje homoseksualci su sve, ali samo ne ono sto sam ja mislio. Danas, nakon Jevrejskog lobija, lobi gay populacije je najmocniji i politicki i finansijski. Uopste nisu zenskasti, vec redovno posjecuju gym, drze do svog tijela i izgleda, jako su uredni i veoma dobro odjeveni.Voze skupocjene automobile. Najveci broj njih je sa visokim obrazovanjem i zauzimaju najodgovornije rukovodece pozicije po kompanijama. Jako su nacitani, a kako nemaju porodicnih obaveza, a samim tim ni djece, godinama kroz poslove koje rade akumuliraju ogromne novce i u principu su jako bogati - upper middle class! Svugdje su, hirurzi po klinikama, profesori na univerzitetima, CEO i CFO u kompanijama, estradni umjetnici. Cak i veliki broj reklama na tv programima su namjenski ciljane za tu populaciju jer zbog novca kojeg posjeduju cine dio populacije koji se smatraju odlicnim potrosacima. Barovi i klubovi za gay ljude bukvakno svugdje.
U kompaniji u kojoj radim tri su homoseksualca i dvije lezbejke. Ekonomisti i inzenjeri, jako vrijedni i susretljivi i kulturni i uopste ne kriju da su to sto jesu. Nema potrebe jer zbog toga nece ovdje izgubiti posao, a svojim radom doprinose firmi.
Po na ulicama prizori tipa setanja gay parova zagrljenih ili drzeci se za ruke sasvim normalna pojava. Tu i tamo i poneki poljubac na javnom mjestu, ali nista vise od toga. Iz pocetka sam u njih buljio i bilo mi smijesno pa cak i odvratno, ali ih sada vise uopste i ne primjecujem. Jednostavno to je dio svakodnevnice ovdje.
Sada gay ljude, i homoseksualce i lezbejke, ne smatram ni manje niti vise vrijednim ljudima u odnosu na nas heteroseksualce. U svakom zitu ima kukolja. Njihova seksualna orijentacija je njihov izbor u zivotu. Ali i oni su ljudi vrijedni paznje pa i prijateljstva i ne vidim zasto bi bili drustveno proganjani. Zbog svoje seksualne orijentacije oni ovdje nikoga ne ugrozavaju.
Ljudska prava su univerzalna. Nemoze se nekoj populacijskoj skupini, pa makar oni bili i gay, uskratiti neka ili sva prava jer se tada dovode ta prava u pitanje i za ostale populacijske skupine. Ili svi uzivaju ista prava ili ih niko ne uziva.
A evo prije par godina u New Hampshireu je inaguriran i prvi protestantski svestenik koji se javno deklarise kao gay. I u Americku Armiju sada mogu i homoseksualci i lezbejke ravnopravno konkurisati kao i na vojne akademije ovdje. Jednostavno brojcano ih je jako mnogo i ne mogu se vise drustveno ignorisati. I nije samo tako u Americi, vec i svugdje u Svijetu. Tamo gdje se nesmiju javno deklarisati, ne znaci da ih nema.
Haj bolan izadji iz klozeta... :D Salim se. Tipican primjer San Francisco. Meni je odvratno al dok me ne diraju nek budu vampiri.
xon_sa

Post by xon_sa »

Ovo "gay muslimani" mi zvuci kao vegetarijanski ljubitelji teletine ispod saca...
newone

Post by newone »

Haj bolan izadji iz klozeta... :D Salim se. Tipican primjer San Francisco. Meni je odvratno al dok me ne diraju nek budu vampiri.[/quote]

Ma kakvi, mi na poslu imamo non-stop show program sa njima. Uvijek nesto provaljuju da se znamo bacati po cubiclima od smijeha. Ista stvar kada sidjemo u kantinu na dorucak. Uvijek sa njima neki dernek! Jako su dohoviti i veseli i skroz su bezazleni.
newone

Post by newone »

xon_sa wrote:Ovo "gay muslimani" mi zvuci kao vegetarijanski ljubitelji teletine ispod saca...
Znas kako kazu:"svako chudo ima ograniceni vijek trajanja". Kao sto sam i napisao, homoseksualci i lezbejke, kao i heteroseksualci, biseksualci, transvestiti, kriminalci, politicari, doktori i trgovci, krscani, muslimani, Jehovini svjedoci itd. su ti svi ovdje na Zapadu dio svakodnevnice. Htio ili ne htio, sa svima njima moras komunicirati da bi uopste u ovom svijetu ikako funkcionirao, da bi opstao, da bi zaradio svoju platu i od nje zivio. I onda kada se suocis sa tim, napravis mentalni switch u glavi i ides dalje kroz zivot. I onda vremenom shvatis da smo svi mi zapravo jedino i jednostavno samo ljudi, bez obzira sta smo, ko smo i odakle smo.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

xon_sa wrote:Ovo "gay muslimani" mi zvuci kao vegetarijanski ljubitelji teletine ispod saca...
mene podsjeca na ono bezalkoholno pivo :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Bosanac sa dna kace wrote:
I onaj vic "isto kao pravo" :D
Jel to :D
StLouis

Post by StLouis »

Bosanac sa dna kace wrote:

:lol: :lol: :lol:
StLouis

Post by StLouis »

newone wrote:Zaista mi je smijesno da neko otvara disko klub iskljucivo za gay muslimane. Takodje ako je neko gay to ne znaci da je nevjernik bez obzira sta svjetske religije o tome pisu. Vjera je licna stvar svakog pojedinca bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju i niko nema pravo da osporava neciju religioznost na istom principu. Tako barem ja razmisljam.

djes bolan ne proganjati pedere, pa to je ravno izdaji...shala mala :-) koliko bi svijet bio ljepsi kada bi dozivjeli svijet oko sebe tvojim ocima prijatelju, ali tesko je slijepcu objasniti sve boje svijeta.
Zox

Post by Zox »

Saraswati wrote:
karabaja-x wrote:
callmethebreeeze wrote:jah, ali sta ces s onim muslimanima koji hoce da budu muslimani i pederi.
ja sebe nazivam muslimanom a volim rakiju, vino, pivo, sex a nisam ozenjen, itd.
i sta mi mozes? :D
to je još uvjek u granicama dozvoljenog
aha :D sve po shariyatu :D

:D :D :D

Islam zabranjuje homoseksualnost i alkohol, ali nekako je ovim nasim drazi alkoholicar nego peder. Alkoholicar je u GRANICAMA :D

Nedavno je papa izjavio da homoseksualci idu drito u pakao. A ja opet poznajem jednog homoseksualca koji za sebe vice da je katolik.

Koliko sam shvatio clanak, izgleda da je klub za gay populaciju iz Turske i arapskih zemalja, a ne za "islamsku" gay populaciju.
Post Reply