Radio Stari Grad

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prozor

Post by Prozor »

Ja razmisljam o otvaranju svoje radio stanice, Radio Prozor. Samo klasika 24h uz vijesti dva puta dnevno, iskljucivo o dogadjajima u HSP 1864. Slanje sms poruka sto cu licno citati se podrazumjeva.
Last edited by Prozor on 10/01/2008 19:37, edited 3 times in total.
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Lejla Pašalić je zakonn

nes radio je iz bl i vlasnik su nezavisne novine
Prozor

Post by Prozor »

ostro i na prvu wrote:vakat je da sarajevo-x.com ima svoj radio , sta kazete ?
Radio Prozor.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

sencho wrote:
DaysleepeR wrote:
sencho wrote: Joj tebe, pa puštaju ko im plati. :o
netačno :D

Radio stanice po zakonu moraju da plaćaju tantijeme za svaku pjesmu koju puste, dakle situacija je obratna

jos gore dakle, ne samo da pustaju sranja vec im jos plate :D

i to placanje se postuje jer RAK to sve kontrolise
Šta, znači svaki put kad puste pjesmu Alme Čardžić njoj pinka u džep!? Mora da je taj RAK nešto ko Veliki Brat pa ima ogromnu podzemnu prostoriju u kojoj mase zaposlenih slušaju sve radio stanice u BiH 24h dnevno i bilježe šta je ko pustio i koliko puta. A tek na globalnom nivou! :-) SCARY!!
očigledno nemaš ni najmanjeg pojma o čemu pričaš

stanice su dužne RAK-u svakog mjeseca dostaviti play liste za 24 sata svakog dana tog mjeseca

raspitaj se malo i ne lupaj
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ladyblue18 wrote:Ja stvarno ne znam koliko god se trudim da shvatim, ne ide mi u glavu zasto se toliko pljuje rsg?
Rsg bar ne pusta turbo folk za razliku od M-a i slicnih...
I kao neko kome je RSG upaljen veci dio dana nije mi jasno odakle tvrdnja da rsg pusta hrvatsku muziku!?
Da pusta, al pusta kao sto pustaju i ostali...al ne toliko koliko se kaze...
A mi eto kao imamo svjetske kalibre pjevaca :roll:
Ako cemo iskreno RSG najvise pusta stranu muziku -onu preko okeana-
A nikakve hrvatske muzike u tolikim kolicinima nema, kao sto vi navodite...
A zar vec ne postoji tema o RSG-u? :roll:
I ne kontam ako je momak, covjek sta vec trazio pomoc oko slusanja, kojeg se vi vraga imate javljat i pricat dje ces to slusat ovo ono...svako ima pravo na svoj ukus.
A ne opet da se pocne ispocetka pljuvat RSG kao 10ak puta do sada...kad vam vec toliko smeta kako vam ne dosadi non stop pljuvat jedne te iste stvari :?
hajd kao osoba kojoj je RSG upaljen veci dio dana pravi zabiljeske koliko je pjesama iz koje zemlje pusteno, neke crtice ili sl. pa pogledaj na kraju dana

i opet, sto se toliko uzbudjujes, jel ti neko radi u RSG?

to je privatna firma niti je opste dobro niti je ikakvo dobro :D

zivimo u demokratiji i SVE podlijeze kritici hajd probaj to da shvatis
Deb's

Post by Deb's »

Prpa.ba wrote:Ja jedino volim cetvrtkom poslusati Colakovica. Sjetim se neke muzike iz mladosti :)
pop rock vremeplov je zakon ;) . Emisija vrijedi bar pola ostale programske ponude.
sabanss

Post by sabanss »

sencho wrote: Sada ti lupaš! Opet mi nisi objasnio kako RAK to kontroliše.
Snimak cjelokupno emitovanog programa mora biti dostupan RAK-u.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

sencho wrote:
DaysleepeR wrote:
sencho wrote: Šta, znači svaki put kad puste pjesmu Alme Čardžić njoj pinka u džep!? Mora da je taj RAK nešto ko Veliki Brat pa ima ogromnu podzemnu prostoriju u kojoj mase zaposlenih slušaju sve radio stanice u BiH 24h dnevno i bilježe šta je ko pustio i koliko puta. A tek na globalnom nivou! :-) SCARY!!
očigledno nemaš ni najmanjeg pojma o čemu pričaš

stanice su dužne RAK-u svakog mjeseca dostaviti play liste za 24 sata svakog dana tog mjeseca

raspitaj se malo i ne lupaj
Sada ti lupaš! Opet mi nisi objasnio kako RAK to kontroliše. I znači ako se npr. pojavi neki novi hit ne mogu ga pustiti prije slijedećeg mjeseca jer ga nisu najavili!?? :-) :-)
senco, oko moje na KRAJU svakog mjeseca salju liste onoga sto su pustali

daj mojne me maltretirat, raspitaj se malo
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

DaysleepeR wrote:
ladyblue18 wrote:Ja stvarno ne znam koliko god se trudim da shvatim, ne ide mi u glavu zasto se toliko pljuje rsg?
I kao neko kome je RSG upaljen veci dio dana nije mi jasno odakle tvrdnja da rsg pusta hrvatsku muziku!?
I ne kontam ako je momak, covjek sta vec trazio pomoc oko slusanja, kojeg se vi vraga imate javljat i pricat dje ces to slusat ovo ono...svako ima pravo na svoj ukus.
A ne opet da se pocne ispocetka pljuvat RSG kao 10ak puta do sada...kad vam vec toliko smeta kako vam ne dosadi non stop pljuvat jedne te iste stvari :?
hajd kao osoba kojoj je RSG upaljen veci dio dana pravi zabiljeske koliko je pjesama iz koje zemlje pusteno, neke crtice ili sl. pa pogledaj na kraju dana

Ovdje naravno cim nekoga/nesto branis odma ti je taj neko u rodu...imatel nekih drugih fazona ovaj je davno izlizan :zzzz: :zzzz:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ladyblue18 wrote:
DaysleepeR wrote:

Ovdje naravno cim nekoga/nesto branis odma ti je taj neko u rodu...imatel nekih drugih fazona ovaj je davno izlizan :zzzz: :zzzz:
nemogu da vjerujem da sa takvim zarom stajes u odbranu necega sto ti sluzi da svira u pozadini dok radis, pa mi pada na pamet da postoje neki drugi motivi
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Pa eto ne moras ni vjerovat :D
Ovdje ako ne pljujes po cemu i svi ostali po hilajdu puta, odma nisi normalan i tako to..
Jes eto babo mi je direktor RSG-a :oops:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

za jedan medij pljuvanje je najbolje usmjeravanje na pravi put

samo sto to kod nas mediji ne kontaju
sulesavic

Post by sulesavic »

DaysleepeR wrote:za jedan medij pljuvanje je najbolje usmjeravanje na pravi put

samo sto to kod nas mediji ne kontaju
Hvaljenje je, s druge strane, pogubno i vrlo lo¹ znak...
bice_bice

Post by bice_bice »

kad bi uz to sve jos neko imo alternativu kako da slusam vazda i uvjek rsg a da ne moram milion puta uvjek probavat preko winamp-a..
ZEKI-RIKI

#40 rsg-kameleon

Post by ZEKI-RIKI »

Ako hocete da vam dan bas od jutra krene sa osmjehom i raspolozeno,svejedno da li pijete prvu kafu u stanu ili ste u autu posli na posao,obavezno preporucujem ,emisiju,,udri muski,radio kameleon,sa Batkom.Toliko pozitivne energije nestvarne za ove nase prostore.
-Emisija za 10.Emisija da vam uljepsa cjeli dan,i ako si ustao nikakav.Obicno oko 8 krene i traje do pola 10.
-RSG nema ni priblizno takvu emisiju,a Cocalica koji vodi 10 sati programa svaki dan ,stvarno previse.
d2

Post by d2 »

besana wrote:Nisam se ja prepoznala...ne izvrći mi riječi..nego si ti svojim "prevrtanjem očima" rekao sve. A nepotrebno. Na kraju krajeva o ukusioma ne vrijedi rasoravljati, osim toga i ja volim radio Sarajevo, ali radio Stari grad sam zavoljela onda kada sam imala dvije opcije: 1. radio Stari grad, 2. radio "M" :roll:
I meniRSG nije loš, volim slušati Amru Poturić, mogu slušati i Emira Čolako vića...a muzika nije loša. A to što su, kako ti kažeš komercijalni, meni paše. Jer ja radio slušam kada hoću da se odmorim...tako da to što nisu buntovni, ili borebeni mene i opušta

Peace 8)
radio M, rsg i RADIO ZID !
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

x
Post Reply