murija hvata gasija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ripicipi

Post by Ripicipi »

Evo sad na Dnevniku na FTV telefonom razgovarali sa Gasijemi koji kaze da je u Sa. Kaze da ga Oleg Cavka zeli reketirati i da ga zbog toga trazi :D :lol:
skojotovski

Post by skojotovski »

kupovo Cavka i zena mu u njega garderobu od Gasija :lol: :lol: :lol:
anakadabra

Post by anakadabra »

skojotovski wrote:kupovo Cavka i zena mu u njega garderobu od Gasija :lol: :lol: :lol:
Ej, tugo moja ... :D :D :D
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Nema mi nista ljepse nego kad se desava neko hapsenje, pa na tv-u se ukaze glasnogovornik Robert Cvrtak. Dovoljna je sekunda da mi se pojavi na tv-u, a da mi bude ovakva reakcija :lol:
saviola

Post by saviola »

utepase li gasija? :lol:
stochar

Post by stochar »

uhvatili Gašija!!!

...za muda...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Gasiju, Celi i kompaniji svaka cast kada mogu da rade ovo sto rade.
Ebote, ja sutra da ukradem zvaku u granapu Miso bi me strp'o dvije godine u Miljacku, bi ocam'!
I treba da rade sve sto mogu kada im se dozvoli.
fixer

Post by fixer »

stochar wrote:uhvatili Gašija!!!

...za muda...
e hebem ti.. ja kad sam vidio temu taman doso da postam isto sto si ti :D :D ukro si mi misao
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

taxi_driver wrote:
atko wrote:@ninja-san za to si u pravu u velikoj mjeri.

U nedjelju vozim auto-putem (iz pravca Ilijasa prema Vogosci) i dolazim do prestrojavanja na kontra stranu zbog pravljenja onih naplatnih kucica, na znaku 80 ja vec usprio na 80 zaista, odmah iza je znak 60 pa 40 i tu sam stvarno moro bas kociti da usporim na 60 pa opet kociti da usporim na 40 a isper drot okreno auto kontra i upalio svijetla a on stao iza svjetala sa strane auta da se ne vidi i fata radarom. Ja sam ga primjetio i kocio sam a inace bih samo pustio gas i do skretanja bih usporavo ravnomjerno i usporio bih bez problema ali bi me picketina uhvatila da recimo idem 75 a ono 60 ogranicenje ... eeegdje je on doso na gradiliste da fata na foru, niko nije lud svi ce usporiti da skrenu.
:x

Sorry za off topic.

E sumnjam da ce takva policija uhvatiti Gasija! Vise oni vole da kokosare na sigurno ko zadnje hinje :x

za prekoracenje brzine na gradilistu se placa duplo veca kazna u odnosu da si prekoracio brzinu na putu ne kojem se ne vrse radovi.tako je to u holandiji jer sam tu kaznu dobio.znaci nisu samo u bosni takvi drotovi.
u holandiji policija hapsi kriminalce u našoj muslimaniji NE
to je velika razlika
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

fantom slobode wrote:
callmethebreeeze wrote:ja se sjecam jednog clanka iz bh-dana o kriminalu u sarajevu i citata jednog policajca koji rece nesto u stilu sa: "ne pada mi na pamet da se ganjam mafiju, ja necu da glavu izgubim za 300 maraka mjesecno" ili koliko vec rece da mu je plata.
davno su oni prebacili tih 300KM...
uključujući moje i tvoje cvaje i petobanke kad nas na foru uhvate
tipa 52 km/h u Raštalici i napadne te kao da je 252

ja iskreno mrzim našu pičkastu muriju
samke4u

Post by samke4u »

Evo gotovo je. Sad ce mo vidjeti sta ce sud uraditi. Kazu da ovaj put imaju dobre dokaze.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080114110
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

super
Edin H.

Post by Edin H. »

potres_mozga wrote:Evo sad na Dnevniku na FTV telefonom razgovarali sa Gasijemi koji kaze da je u Sa. Kaze da ga Oleg Cavka zeli reketirati i da ga zbog toga trazi :D :lol:
A jos je i dodao

Nece niko reketirati Gasija :D
skojotovski

Post by skojotovski »

prica se da su Zutog dobro nalausili...
samke4u

Post by samke4u »

skojotovski wrote:prica se da su Zutog dobro nalausili...
Sto? :-)
Koshpa

Post by Koshpa »

Jeko Zuti i sto ?
bice_bice

Post by bice_bice »

stochar wrote:uhvatili Gašija!!!

...za muda...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
samke4u

Post by samke4u »

Uhićeni Muhamed Ali Gaši, Mirso Krasnić i I.M.
Braća Gaši i još osoba lica su pod istragom zbog djela iznude, lihvarstva, i ugrožavanja sigurnosti. Muhamed Ali Gaši je karizmatična figura koja je često viđana u brzoj vožnji po ulicama Sarajeva u svom crvenom sportskom Ferariju.

SARAJEVO - Policija je započela obračun sa osobama osumnjičenim za raketiranje poduzetnika. Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u suradnji sa MUP-om Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) uhitili su Muhameda Ali Gašija u Sarajevskom naselju Ciglane nakon cjelodnevnih pregovora, potvrdio je Robert Cvrtak glasnogovornik Federalnog MUP-a. Njegov brat Aziz Gaši još je u bijegu.

Braća Gaši i još osoba lica su pod istragom zbog djela iznude, lihvarstva, i ugrožavanja sigurnosti. Muhamed Ali Gaši je karizmatična figura koja je često viđana u brzoj vožnji po ulicama Sarajeva u svom crvenom sportskom Ferariju. U potrazi za Gašijem policija je pretražila oko 70 stanova.

Izet Baždarević, odvjetnik braće Gaši je odbio komentirati optužbe govoreći da su svi ljudi nevini dok se ne dokaže suprotno. Također, kaže da je policija pretjerala slanjem velikog broja specijalnih policajaca kako bi uhapsili njegovog klijenta. Navodi da je Muhamed Ali Gaši pretučen. Još nije potvrđeno da li se Gaši predao ili je uhićen.

Policija sumnjiči braću Gaši i njihove suradnike za iznudu novca od sarajevskih privrednika, a naročito kompanije Akova Impex, čiji je brend ''Ovako''.

Istraživanje o stanju malog i srednjeg biznisa u BiH koje je nedavno proveo Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) u suradnji sa Prizm Research otkrilo je da je svaki dvanaesti poduzetnik, koji nije uspio u biznisu, bio žrtva raketiranje lokalnih kriminalaca ili državnih službenika.

Bosna i Hercegovina se nalazi na začelju europskih zemalja po broju malih poduzeća. Jedan od razloga za to jeste i problem iznude. Istraživanje koje su proveli novinari CIN-a pokazalo je da je raketiranje više izraženo u određenim područjima Bosne i Hercegovine. Također se pokazalo da su mnoge kineske prodavaonica na meti reketara.

Kriminalci često koriste iznudu kako bi držali pod kontrolom biznismene i osigurali sebi redovan priliv sredstava. Od poduzeća, ovisno od veličine, može se zahtijevati da plate od nekoliko stotina KM do daleko većih sredstava, pa čak i da ustupe vlasništvo nad svojom firmom. CIN je otkrio da vlasnici poduzeća rijetko prijavljuju policiji ovakve slučajeve.

14.1.2008.
Pincom.info / CIN
skojotovski

Post by skojotovski »

samke4u wrote:
Sto? :-)
'nako, reda radi :D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Online Kladionica : Za koliko Gasi izlazi na slobodu???

Moje predvidjanje, najvise 15 dana...
skojotovski

Post by skojotovski »

ja mislim da ce ovaj put, za pocetak, odrapiti mjesec...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

DobroJutroKolumbo wrote:Online Kladionica : Za koliko Gasi izlazi na slobodu???

do subote.
Mahalac

Post by Mahalac »

Nagradno pitanje,
koja je razlika izmedju ovih sto su uhapseni i federalne vlade?
karanana

Post by karanana »

Mahalac wrote:Nagradno pitanje,
koja je razlika izmedju ovih sto su uhapseni i federalne vlade?
Velika je razlika. Ovi uhapseni su male mace.
Edin H.

Post by Edin H. »

mIRCerka wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Online Kladionica : Za koliko Gasi izlazi na slobodu???

do subote.
1 Februar :D
Post Reply