Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
and

Post by and »

a sto se tice zalbi stanara da nemaju gdje parkirati vozila i da im ista razbijaju i kradu?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

and wrote:a sto se tice zalbi stanara da nemaju gdje parkirati vozila i da im ista razbijaju i kradu?
To je posljedica činjenice da sudije ne žele par narkomana i kokošara smjestiti nekoliko godina iza rešetaka. Mislim sve to uglavnom rade isti ljudi sa bezbroj krivičnih prijava za ista krivična djela - za koja nisu nikada odgovarali..
dadoka84

Post by dadoka84 »

Evo da se i ja dotaknem teme posto i ja zivim na A.P.
Ja sam inace u C fazi. Bilo mi je tako drago kad su postavili one povisene trotoare obojene u zuto, ali malo nakon toga debili su prelazili preko trave i unistavali istu jer vise preko trotoara nisu mogli. Na kraju su postavili i nove stubice a i "sine" u travu ;D Medjutim opet je previse auta parkirano u naselju, iako su znakovi zabrane jasno vidljivi. I ako su dosli da pisu, neka su. Zasto ja onda godinama ostavljam normalno auto na parkingu, kojih 200 m od stana kad bi ga mogao u prolazu ostaviti ;D Zaista mi nisu jasni ljudi koji ostave auto na trotoaru koji je na samom parkingu, ovo vazi za onaj parking u bosanskoj odma prije merkatora.
:x
Krugman

#29 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by Krugman »

becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim! :x
Ova akcija kasni vec 12 godina. Seljacine koje su sljegle iz bog zna gdje i gradske papcine se prema drustvenom prostoru i naseljima vec od kraja rato ponasaju kao prema vlastitoj avliji. Ocigledno je da takvi ljudi nemaju ni obraza ni obzira prema cinjenici da javni parking nije njihova babovina. Njhov seljakluk ne jenjava pred cinjenicom da su od grada napravili jednu obicnu palanku prema tome ne vidim da bi ikakva upozoravanja ili megafoni napravili razliku kad su puno jaca upozorenja ocigledna iz svakodnevnih dogadjaja u ovom gradu. Nego treba ih dobro po dzepu opaliti - jedino ih se tako moze koliko toliko civilizovati.

Da hoce bogdom vise ovakvih akcija biti. Ne samo za parking, nego i za bacanje smeca, voznju javim servisom i svim ostalim aktivnostima kojima oni truju zivot u ovom gradu. I to drakonske kazne pa da barem 10 puta razmisle prije nego sto takvo nesto opet urade.
xon_sa

Post by xon_sa »

Neka, neka, treba konacno malo uvest reda kod parkiranja.
anakadabra

Post by anakadabra »

lordi wrote:
anakadabra wrote:
valterbranisarajevo wrote:Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom... :D
ovako su samo "džukele" :D :D :D
Ti decko pripazi malo na jezik i zamolio bih moderatora makar da ga opomene.
to ti meni... :D :D :D
cyprus

Post by cyprus »

Ma nek su im napisali. Znam kako je meni bilo vozat bicklo kao manji kuda god kreneš kakav auto ti stoji na putu :x :x .
and

Post by and »

xon_sa wrote:Neka, neka, treba konacno malo uvest reda kod parkiranja.
naravno,napraviti garaze sa cuvarom,30-50 KM mjesecno i svi zadovoljni
ja_cura_

#34 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by ja_cura_ »

Krugman wrote:
becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim! :x
Ova akcija kasni vec 12 godina. Seljacine koje su sljegle iz bog zna gdje i gradske papcine se prema drustvenom prostoru i naseljima vec od kraja rato ponasaju kao prema vlastitoj avliji. Ocigledno je da takvi ljudi nemaju ni obraza ni obzira prema cinjenici da javni parking nije njihova babovina. Njhov seljakluk ne jenjava pred cinjenicom da su od grada napravili jednu obicnu palanku prema tome ne vidim da bi ikakva upozoravanja ili megafoni napravili razliku kad su puno jaca upozorenja ocigledna iz svakodnevnih dogadjaja u ovom gradu. Nego treba ih dobro po dzepu opaliti - jedino ih se tako moze koliko toliko civilizovati.

Da hoce bogdom vise ovakvih akcija biti. Ne samo za parking, nego i za bacanje smeca, voznju javim servisom i svim ostalim aktivnostima kojima oni truju zivot u ovom gradu. I to drakonske kazne pa da barem 10 puta razmisle prije nego sto takvo nesto opet urade.
da je njihova "avlija" vjeruj mi, bolje bi se ponasali, jer svi u svojim avlijama uredno parkiraju na betonu predvidjenom za to, a ne sa strane, na travi koju je zasadio.
slazem, opaliti po dzepu i bice urednije, narod ce se opametiti
xon_sa

Post by xon_sa »

and wrote:
xon_sa wrote:Neka, neka, treba konacno malo uvest reda kod parkiranja.
naravno,napraviti garaze sa cuvarom,30-50 KM mjesecno i svi zadovoljni
hahaha hoces neko jos da te nosi krkace od kuce do auta i obratno za te pare :D

Pa nema teoretske sanse da ce igdje i ikad biti tako jeftin parking, sta je tebi. Shvatas li da je sat vremena parkinga u gradu od 1 do 2 KM, a ti bi da cijeli mjesec imas garazu sa cuvarom za cijenu jednog sata (ili pola) dnevno :D

Cak i da nekim cudom bude takva garaza ja glavu dajem da bi u neposrednoj blizini bilo na nedozvoljenim mjestima parkiranih more automobila.

Kod nas samo kazne pale...
becu

#36 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by becu »

O cemu pricamo? O stvarnoj namjeri da se zivot u Sarajevu ucini boljim, ljepsim, prihvatljivijim? Nije razlog ovih kazni bio taj. U tom istom naselju je do nedavno bila ogromna zelena povrsina, neuredna ali je koliko toliko imala vise hlorofila od sadasnjih osiguravajucih drustva, auto salona, marketa i slicno. I za to to su mozda brdjani krivi. Mogao se napraviti hebeni park za promjenu, pa i ne bi bilo ovog smoga.
Jedino sto kod nas pali je nuklearna eksplozija.
Image
Klonirana26

#37 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by Klonirana26 »

Krugman wrote: Da hoce bogdom vise ovakvih akcija biti. Ne samo za parking, nego i za bacanje smeca, voznju javim servisom i svim ostalim aktivnostima kojima oni truju zivot u ovom gradu. I to drakonske kazne pa da barem 10 puta razmisle prije nego sto takvo nesto opet urade.
:thumbup:

Ljudima sa AP su stvarno oduzeli parkinge, ali mislim da to sada koriste samo kao opravdanje. Ko se bunio kada su im oduzimali? Kao što se niko ne bi bunio da počnu po dobrinjskim pakinzima praviti šta-god (jedva bi dočekali) - da bi kasnije mogli u haustore parkirati :x
neki

Post by neki »

Fino stoji znak zabrane parkiranja i prolaza vozilom na pocetku trotoara o kojem pricas. Samo kreten moze svjesno proci kraj takvog znaka, ostaviti auto i onda se buniti sto su mu napisali kaznu. A ocekivati da ce vas opominjati da to ne radite je stvarno smijesno.
:lol: :lol:
Bas mi je drago sto se napokon i ovo desava. Samo se nadam da ce se akcija redovno ponavljati i da nece zaobici ni vojnicko i dobrinju.
kEN0

Post by kEN0 »

zna se gdje se smije parkirati, a zna se gdje se ne smije!

i niko nije duzan da opominje , pored znaka za zabranu parkiranja ;]
tavijapi

Post by tavijapi »

pa jesu li kad prije tu naplacivali kazne? ma zafalilo love garant!
anakadabra

Post by anakadabra »

tavijapi wrote:pa jesu li kad prije tu naplacivali kazne? ma zafalilo love garant!
Nisu nikada i u tome i jeste fol samo što ovdje izgleda rijetki kontaju!!! I neradi se ni o trotuaru, ni o zelenoj površini, ni o parku....i neznam čemu sve nego o parking prostoru kojega su uvijek (pa i prije rata dok nije bilo "papaka koji su se šljegli") koristili stanari okolnih zgrada.
cheb

Post by cheb »

ovo je isto uradjeno zbog toga sto nekoliko puta radnici stavljalju ploce na predvidjenom setalistu a nakon prolaza auta ubrzo pucaju jer nisu pretvidjene za vozila...
a isto tako ne znam jestel primjetili Vi koji zivite na AP kod skole Mesa Selimovic gdje je napravljen novi lezeci policajac stanovnici te ulice Trg nezavisnosti su sebi napravi tu prolaz da nebi isli okolo...inace tu je bio onaj dupli trotoar ( sa zutom) a nakon radova nema nista tako da je to iskoristen od strane gradjana na najbolji nacin..
:?
anakadabra

Post by anakadabra »

cheb wrote:ovo je isto uradjeno zbog toga sto nekoliko puta radnici stavljalju ploce na predvidjenom setalistu a nakon prolaza auta ubrzo pucaju jer nisu pretvidjene za vozila...
Ovdje se radi o Trgu solidarnosti neznam o kakvim radnicima i pločama pričaš???
ninja-san

Post by ninja-san »

Ma da, to je u Sarajevu specijalitet....naguziti 1000 znakova i zabrana, pa ja kad idem na fakultet, na Marijin dvoru auto ostavljam i pjesacim 15 minuta.
Sve se slazem i zabrana i trotoar i zelena povrsina i pi**a materina, ali daj brate mjesto gdje ce se parkirat... kod nas je problem, nema drzave, pa hajde po sirotinji, a oni drotovi sa po 5-6 razreda osnovne voze golfove 5-ice i naplacuju kazne....

Naravno, poznato je da ima i drk**ija koji auto ostavljaju pred prodavnicu, pred kucu, pred kafic itd i to treba sankcionirati...

Nismo mo brate za drzave, nego hajde da se ovo razduzi i da damo nekoj velesili da nam upravlja i pravi reda i pravi ljude.
anakadabra

Post by anakadabra »

valterbranisarajevo wrote:
anakadabra wrote:
valterbranisarajevo wrote:Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom... :D
ovako su samo "džukele" :D :D :D
Tako je to isto misle i oni koje su "džukele" nedavno riješile Pržulja i ekipe koja je krala aute po Sarajevu i kasnije tražila lovu za otkup.

Ili su se oni sami predali sudiji... :?
Neznam jel mislimo na iste "džukce": Na one, koji kad im dođeš prijaviti da ti je ukradeno auto, kažu: "Sačekajte par sati sigurno će vas nazvati na telefon".... na one koji ,usko sarađuju sa ovima koji te kasnije zovu na telefon :D :D :D ... svaka čast izuzetcima ali život mi se zgadi kad ih vidim... :x :x :x pravi kokošari!
ninja-san

Post by ninja-san »

Suradjuju drotovi sa lopovima... pa razmislite kako bi netko mogao znati broj telefona ili identitet vlasnika kojem je ukrao auto, da ga jos pozove na telefon....

Kad se prica o Alipasinom....znam da postoji problem koji egzistira vec nekoliko godina a to je parking RTV doma.
Naime, taj parking je prilicno taman i osamljen i NEMA DJELATNIKA U SIVOM DOMU kojem dok je radio drugu ili trecu smjenu nije obijen auto.

To su naravno uhodani sitni kriminalci i narkomani iz opcine Novi grad.
Nikom od drotovske garniture nije palo na pamet da angazira svoga DEBELOGUZOGA DROTA da umjesto da gladi mu*a u stanici, strazari na parkingu i gotovo svako vecer spasi po jedan kasetofon, torbu i sli. sto vec biva ukradeno. (za to ima i beneficiran staz i racuna mu se 12 mjeseci kao da je radio 16). ali je dzukcima palo na pamet da postave zabranu u p**ki materinoj gdje nikad nije bila i da cekaju fine gradjena u 5:30 poslije posla.

J**em li im mater poltronsku, linijom manje otporasku i bezobraznu!
Kontra.ba(s)

Post by Kontra.ba(s) »

Nedavno sam i ja platio kaznu zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru, zato sto nisam imao gdje ostaviti auto kad sam dosao na posao.
Realno gledajuci, sasvim opravdano sam je platio i nemam pravo da se bunim.
Nakon toga pokusavam sto manje ici autom na posao i naravno da necu vise nikad parkirati tamo gdje ne treba.
Nadam se samo da ce biti kazni i za one koji parkiraju na sred Ferhadije i na ostalim mjestima koja nisu za to predvidjena :x
anakadabra

Post by anakadabra »

Koliko puta nekima treba napisati da se ovdje ne radi o majmunima koji se parkiraju "nasred ferhadije" već o stanarima koji se godinama parkiraju na tom istom jebenom parkingu...

@ninja-san: iz više izvora sam saznala da do broja dolaze preko naših vrlih čuvara javnog reda i mira :D
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

anakadabra wrote:
anakadabra wrote: ovako su samo "džukele" :D :D :D
Tako je to isto misle i oni koje su "džukele" nedavno riješile Pržulja i ekipe koja je krala aute po Sarajevu i kasnije tražila lovu za otkup.

Neznam jel mislimo na iste "džukce": Na one, koji kad im dođeš prijaviti da ti je ukradeno auto, kažu: "Sačekajte par sati sigurno će vas nazvati na telefon".... na one koji ,usko sarađuju sa ovima koji te kasnije zovu na telefon :D :D :D ... svaka čast izuzetcima ali život mi se zgadi kad ih vidim... :x :x :x pravi kokošari!
Tebi su ukrali auto i tako ti neko rekao u policiji ? :? :shock:
anakadabra

Post by anakadabra »

anakadabra wrote:
valterbranisarajevo wrote: Tako je to isto misle i oni koje su "džukele" nedavno riješile Pržulja i ekipe koja je krala aute po Sarajevu i kasnije tražila lovu za otkup.

Tebi su ukrali auto i tako ti neko rekao u policiji ? :? :shock:
Kolegi s posla. A da ironija bude veća brat mu je nekad radio u policiji.
Post Reply