Sta citava Bosna misli o Banjaluci/Banjalucanima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Drug_Tito wrote:
Tito, poslije ovog miniranja, we are cool, aight?
Ako si pionirka onda je sve cool, aight :D Prva tri posta su meni dali odgovor na moje pitanje, prema tome minirajte i dalje ako hocete.

Evo jedan sub topic.

Sta je bolje banjalucki (mujin) cevap ili sarajevski????

Ja kao banjalucanin glasam za tuzlanski cevap, ako ga uopste ima.
Aight, druze Tito! Jesam bila sam medzu zadnjim pionirima :) ali kapa i sve nazalost nestalo negdje :( mama zaboravila ponjeti :x

Kad spomenu cevape a ja se neki dan sjetih oni cevapa tamo u "Tri Fenjera" na Hisetima. Sa starom raspravljam o tome i dosla sam do zakljucka da su to ipak na ukusniji :D naj mocniji :D naj naj naj :D cevapi koje sam ja jela za svog zivota :D ...no travnicke nisam jela, pa ih ne racunam u to sve... :D
winetou

Post by winetou »

Banjalucani su izrazito losi ljudi sto se moze potvrditi i masovnom prodajom imovine Srbima bez ikakve potrebe.
A banjalucki cevapi su daleko bolji od sarajevskih. Ranije npr dok u Jugoslaviji nije bilo cevapa na svakom cosku gazda bi svoje cevape predstavljao kao banjalucke. Valjda to govori dovoljno :D
Danguba

Post by Danguba »

Ja kao banjalucanin glasam za tuzlanski cevap, ako ga uopste ima.

i ako ga nema , mora da ga bude :D :D druze Tito :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Banjalucani su izrazito losi ljudi sto se moze potvrditi i masovnom prodajom imovine Srbima bez ikakve potrebe
Poneki prodaju jer nemaju od kuce ili stana u BL nista. Samo penzioneri ne prodaju, a ovi ostali pare u dzep i trazi kucu negdje na moru.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Drug_Tito wrote:
Banjalucani su izrazito losi ljudi sto se moze potvrditi i masovnom prodajom imovine Srbima bez ikakve potrebe
Poneki prodaju jer nemaju od kuce ili stana u BL nista. Samo penzioneri ne prodaju, a ovi ostali pare u dzep i trazi kucu negdje na moru.
Cim ima izuzetaka onda ti teorija pada u vodu, ne mozes je nikako potvrditi, a ja vrlo dobro poznajem jednog izuzetka :D 8-)

Ovo se odnosi na citat!
winetou

Post by winetou »

Ne bih rekao da to rade samo poneki. To je masovna pojava, a vecina ih je na zapadu i moze se reci da su dobro obezbjedjeni. U mom komsiluku su maltene svi prodali.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

winetou wrote:Ne bih rekao da to rade samo poneki. To je masovna pojava, a vecina ih je na zapadu i moze se reci da su dobro obezbjedjeni. U mom komsiluku su maltene svi prodali.
Eh pa nisu u mojoj kuci :D sadasnjoj :D prodali ondasnju :D htjedoh reci :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Moja familija ima stan i kucu i nista nezele prodati. :x Haj dobro kucu, ali stan, ili iznamljuj ili prodaji. Meni trebaju pare. :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Drug_Tito wrote:Moja familija ima stan i kucu i nista nezele prodati. :x Haj dobro kucu, ali stan, ili iznamljuj ili prodaji. Meni trebaju pare. :D
Druze Tito :D ne izdaji nas :D za malo parica :D 8-) 8)
winetou

Post by winetou »

a to tito sto je ta pobjegla od tebe kad je cula odakle si moze biti zbog toga sto su ipak u ostatku BiH ljudi malo patrijarhalni u odnosu na BL. ne treba sad generalizovati, ali meni se to tako cini.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Druze Tito ne izdaji nas za malo parica
Ok necu, niste ni vi mene izdali, jos zivite sretno i fino u brastvu i jedinstvu.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

winetou wrote:a to tito sto je ta pobjegla od tebe kad je cula odakle si moze biti zbog toga sto su ipak u ostatku BiH ljudi malo patrijarhalni u odnosu na BL. ne treba sad generalizovati, ali meni se to tako cini.
Cika Winetou, evo mi glave ako to nije zbog neke neuspjele ljubavne afere :D kakva politika i patrioti :D :D
winetou

Post by winetou »

Soul_Sista wrote:
winetou wrote:a to tito sto je ta pobjegla od tebe kad je cula odakle si moze biti zbog toga sto su ipak u ostatku BiH ljudi malo patrijarhalni u odnosu na BL. ne treba sad generalizovati, ali meni se to tako cini.
Cika Winetou, evo mi glave ako to nije zbog neke neuspjele ljubavne afere :D kakva politika i patrioti :D :D
Vidis moguce je i to. Ako je naisla na nekog iz Potoka nije ni cudo da je pobjegla od Tita :D
Mozda je istu gresku napravila dvaput. Jednom se zaljubila u Srbina sa Lausa, a drugi put za Bosnjaka iz Potoka. ja bi na njenom mjestu bjezao od Banjalucana ko djavo od krsta :D
Last edited by winetou on 25/08/2004 22:34, edited 1 time in total.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

a to tito sto je ta pobjegla od tebe kad je cula odakle si moze biti zbog toga sto su ipak u ostatku BiH ljudi malo patrijarhalni u odnosu na BL. ne treba sad generalizovati, ali meni se to tako cini.
Ma pricekajte dok ljudi malo ostare. Sada po zapadu zive i govore kako nikako nezele da prodju kroz banjaluku, isto i ja to govorim, ali kada ostare i ostvare penzije vratice se oni.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

winetou wrote:
Soul_Sista wrote:
Vidis moguce je i to. Ako je naisla na nekog iz Potoka nije ni cudo da je pobjegla od Tita :D
Cuj Potoka..sad su svi ljudi iz potoka losi..jebiga! Nikad kraja podjelama i koje kakvim kategorisanjima... :roll: Mozda je ona bila losa :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Nisam iz Banjaluke :D pa ne mogu iznijeti valjano mišljenje :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Sta bi Alija rekao na sve ovo. Niste upoznali pravog banjalucanina dok ne upoznate Aliju. :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Ovo je smijesno..svi hoce da su pravi...ili pravi Sarajlija, ili pravi Banjal. ili pravi Zagrebcanin...a to je sve u sustini da svi hoce da budu pravi k*** pred nekim, da se dokazu, da pokazu ovo ili ono... daj budi prvo covjek pa onda bosanac, srbin, argentinac ili ...nesto osmo!

Jesam pretjerala!? :roll:
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Jesam pretjerala!?
Jesi :-D Neznam odakle izvuce taj zakljucak, ko se to od nas kurcio?
manijak1

Post by manijak1 »

Nisi :D samo nastavi :D podržavam te :D i ne bih imao ništa protiv da te i držim. :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Drug_Tito wrote:
Jesam pretjerala!?
Jesi :-D Neznam odakle izvuce taj zakljucak, ko se to od nas kurcio?
Mozda jesam ali znam da sam u pravu, aight!? :-D :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

manijak1 wrote:Nisi :D samo nastavi :D podržavam te :D i ne bih imao ništa protiv da te i držim. :D
:x :x :x
manijak1

Post by manijak1 »

Jaranski :D zaboravio sam reći :D prijateljski podvlačim :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

:D :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Banjalučanke su lijepe :D vedre i nasmijane :D
Post Reply