BiH veci problem od Kosova!!!

Zox

Post by Zox »

nokturno wrote:
Zox wrote:
nokturno wrote:Pa hajde da je podijelimo, to je jedino sto se moze reci poslije vasih komentara....

Mene brine sto je Jansi problem BiH, a nije npr. Sjeverna Irska ili Kipar, podijeljen zicom decenijama. Ne smeta Jansi sto je dio takvog Kipra usao u EU ili sto za reprezentaciju Sjeverne Irske nije smio zaigrati katolik jer su mu prijetili smrcu.

Ne cudi mene i ne brine toliko ni Jansa, nego me brine nas stav i debilni komentari "pogledajmo se u ogledalo", "covjek je u pravu" itd.itd...

Pa koje vise p materine da se mi gledamo u ogledalo i kome..
sebi.
Moja poenta je da mi nemamo razloga da se gledamo u ogledalo. U ogledalo bi se trebali gledati oni koji su nam sve ovo servirali a koje Janez Jansa danas predstavlja.

Medjutim jasno je to onima kojima je do ove zemlje stalo. Poruke o ogledalu dolaze obicno od onih sto 96' zamjenise subaru tastaturom, onih sto pritajeni uzalud cekase oslobodioce ili od onih koji sanjase svoju avliju od drzave u kojoj ce oni i njihove familije moci gazdovati.

Jos je ostalo da i mi legnemo na rudu a smisao svih ovih probnih balona je upravo to.
Nije, prijatelju, vjeruj mi. Oni koji su nam ovo servirali i dan danas zive sa nama, to je MOJA poenta. I dio su Bosne i Hercegovine, isto kao ti i ja. Oni sto "sanjarise svoju avliju od drzave u kojoj ce oni i njihove famiilije moci gazdovati" su jos uvijek tu, i njihov san se ostvaruje. Ili se mozda vec ostvario.
Da se u ogledalo gledaju oni koje Jansa predstavlja? APSOLUTNO!!! Ali, to nije dovoljno. Budu li jednog dana oni rekli OK, SAD nas boli neka stvar, i MOZEMO sebi dozvoliti jos jednu Srebrenicu, e ONDA smo svi nadrljali.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Najgore je to sto smo dopustili da nam svak ovu nasu Bosnu i Hercegovinu treha kako hoce :x
Opet sa strana uplicu prste, hoces sad Slovenci, jucer pobjegli kraljevi s one strane Drine, pa i do hampe oko Peljesca :roll:
Cilj je bio da Bosna nestane '92, nije poslo za rukom, odbranjena je, sad opet pokusavaju da nam zemlju dovedu u probleme oni sa strane koji huskaju ove u zemlji.
Ti sto govore da nista nije napredovalo za ovih 12 godina zive u nekoj zabludi. Ljudi moji pa sve sto su nam mogli srusiti srusili su, pobili, pokrali, i sad nakon tih 12 godina zivimo, postojimo. Samo kad pogledas razrusene gradove i danas kako izgledaju, ima se opet - al nama nikad nije dosta.
Hoce nekadasnje fabrike, nema sanse - ta su vremena davno prosla da kod nas zadrmaju firme koje su zaposljavale na stotine ljudi. Takvih firmi nema vise ni po Evropi, al po Kini ima. Kako tako privatluk drma, svak nesto radi.
colt

Post by colt »

trlica wrote:
mate bosnjak wrote:
colt wrote:Ajde ne seri bogati.
Ako ti se ne svidja bjaaaaazi tamo gdje ti jest drzava

Pogledaj samo stanje 96 a pogledaj sada. Kako god BiH i jeste drzava u odnosu na 96 kad nisam smio ni provirit u RS i kad su trazili pasose da tamo udjem
Dobro sta ti mislis gdije je moja drzava.
E pa znaj, moja drzava je BiH.
1996 je u RS bilo tri puta vise Bosnjaka i Hrvata (cca.8%) nego ih je danas.
2008 ce biti u RS , prema njihovim podacima 97% Srba.
Danas zaista smijes otici u RS jedino ti nije jasno sto ces tamo jer tamo
kao ni ja nemas vise ni prijatelja ni rodbine.
mate bosnjak,moras ga razumjeti on je drzavljanin republike srpske.
Ja sam drzavljenin Republike Bosne i Hercegovine.
Bosnjak sam i Tuzlak.
colt

Post by colt »

trlica wrote:
colt wrote:Ajde ne seri bogati.
Ako ti se ne svidja bjaaaaazi tamo gdje ti jest drzava

Pogledaj samo stanje 96 a pogledaj sada. Kako god BiH i jeste drzava u odnosu na 96 kad nisam smio ni provirit u RS i kad su trazili pasose da tamo udjem
pogrijesili su sto su te ikako pustili.
O cemu ti bolan.
accent

Post by accent »

fakat ste sega, Jansa mora nesta reci u vezi BiH i Kosova jer Slovenija predsjedava Eu. da je tako crno kako Jansa govori Merkator bi davnih dana radnju zatvorio.
Sega ste mi spominjete 96 probudite se sad je 2008 ali kao sto neko rece suti dobro je samo nek ne puca (i tako zadnjih 12 god)
@Colt molim te pojasni mi nase uredjenje drzave (msilim na tip drzave) i bavedi mi primjer u svjetu u zadnjih 300 godina
BH sa ovakvim uredjenjem nikad nije bila drzava nit ce biti Bih je klasicni protektorat
Vidim krivite strance ja se sjecam jednog Rasinog intervjua iz rata kaze da je rat zakuhala amerika evropa i vatikan, kako rece zavjera ustaskoamericovatikanskodjihadska
znaci nasjeli smo na pricu srba da nisu oni meni dosli da me istjeraju iz kuce nego neki tamo amerikanci ili evropejci
dajte manite se globalne politike nego kontajte za koga cete glasati na iducim izborima
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Sa ovakvim PODANICIMA (Bosancima) nece Bosna daleko dogurat...
homobalkanikus

Post by homobalkanikus »

jutros na euronews ja gledam uzivo intervju il sta je vec, sa Jansom i pita ga novinarka jedna da pojasni to sto je reko neki dan za BiH, to o cemu raspravljate, i on ogdovori da nije to uopste reko....nidze veze....???
atko

Post by atko »

nokturno wrote: Ne cudi mene i ne brine toliko ni Jansa, nego me brine nas stav i debilni komentari "pogledajmo se u ogledalo", "covjek je u pravu" itd.itd...

Pa koje vise p materine da se mi gledamo u ogledalo i kome..
Pa koga ocekujes u ogledalu?! - njemu :lol: :lol: :lol:
trlica

Post by trlica »

Bosanac_21 wrote:Najgore je to sto smo dopustili da nam svak ovu nasu Bosnu i Hercegovinu treha kako hoce :x
Opet sa strana uplicu prste, hoces sad Slovenci, jucer pobjegli kraljevi s one strane Drine, pa i do hampe oko Peljesca :roll:
Cilj je bio da Bosna nestane '92, nije poslo za rukom, odbranjena je, sad opet pokusavaju da nam zemlju dovedu u probleme oni sa strane koji huskaju ove u zemlji.
Ti sto govore da nista nije napredovalo za ovih 12 godina zive u nekoj zabludi. Ljudi moji pa sve sto su nam mogli srusiti srusili su, pobili, pokrali, i sad nakon tih 12 godina zivimo, postojimo. Samo kad pogledas razrusene gradove i danas kako izgledaju, ima se opet - al nama nikad nije dosta.
Hoce nekadasnje fabrike, nema sanse - ta su vremena davno prosla da kod nas zadrmaju firme koje su zaposljavale na stotine ljudi. Takvih firmi nema vise ni po Evropi, al po Kini ima. Kako tako privatluk drma, svak nesto radi.
zivis i postojaces ali se nista u svojoj kuci pitati neces.

u pola kuce ti se uselio neko i diktirati pravila ponasanja,sta smijes reci a sta nesmijes reci.

ako kazes sto mu nije drago on ti zaprijeti a poslije i ispuni prijetnju.
trlica

Post by trlica »

Prag: Za "Lidove novini" BiH "propala država"

Češka će se baviti BiH
Češkoj će, kao predsedavajućoj Evropske unije u prvoj polovini 2009. godine, prioritet biti dalja stabilizacija Balkana, a prije svega BiH
08.01.2008. 14:15

"Ako BiH s EU potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) u aprilu, pošto ne računam da će igrati istu igru kao Srbija, tokom našeg predsjedavanja možemo govoriti o pristupnim pregovorima", rekao je za današnje "Lidove novini" češki vicepremijer za evropska pitanja Aleksandar Vondra.

"Velika je vjerovatnoća da će budućnost BiH ostati Česima. Već sam o tome razgovarao s češkim kolegom Miroslavom Topolanekom", rekao je premijer sadašnjeg predsedavajućeg EU, Slovenije, Janez Janša.

On je naglasio da je za EU BiH kompliciraniji problem od Kosova, jer s Kosovom se zna šta treba raditi, a s BiH ne zna.

"Lidove novini" podsjećaju da se o BiH govori kao o "paloj državi", pošto i dalje ostaje etnički podijeljena, Vijeće ministara BiH ne funkcionira, a Srbi, Hrvati i Bošnjaci žive odvojeno, tako da bi Česi na čelu EU trebal spriječiti najgori scenario - raspad zemlje i povratak u ratni haos.

Da će BiH dospjeti na dnevni red EU za vrijeme češkog predsjedavanja očekuje i visoki predstavnik međunarodne zajednice i specijalni predstavnik EU u BiH Miroslav Lajčak.

"Za sada ovdje vlada entuzijazam, nekakva proevropska atmosfera", rekao je on češkom listu.
-------------------------------------------------------------------
pa dokle vise da se drugi o nama brinu,jesmo li mi Bosnjaci stvarno retardiran narod,bave se s nama od Berlinskog kongresa a bavili su se i do berlinskog kongresa.ovu sprdacinu s nama treba pod hitno prekinuti.
colt

Post by colt »

accent wrote:fakat ste sega, Jansa mora nesta reci u vezi BiH i Kosova jer Slovenija predsjedava Eu. da je tako crno kako Jansa govori Merkator bi davnih dana radnju zatvorio.
Sega ste mi spominjete 96 probudite se sad je 2008 ali kao sto neko rece suti dobro je samo nek ne puca (i tako zadnjih 12 god)
@Colt molim te pojasni mi nase uredjenje drzave (msilim na tip drzave) i bavedi mi primjer u svjetu u zadnjih 300 godina
BH sa ovakvim uredjenjem nikad nije bila drzava nit ce biti Bih je klasicni protektorat
Vidim krivite strance ja se sjecam jednog Rasinog intervjua iz rata kaze da je rat zakuhala amerika evropa i vatikan, kako rece zavjera ustaskoamericovatikanskodjihadska
znaci nasjeli smo na pricu srba da nisu oni meni dosli da me istjeraju iz kuce nego neki tamo amerikanci ili evropejci
dajte manite se globalne politike nego kontajte za koga cete glasati na iducim izborima
Ja nisam nigdje napisao da je ovo najbolje uredjenje drzave i da je sve idealno, ali se necu sloziti sa uvodnicarom kao sto on kaze da je BiH sve manje drzava. Zato sam uzeo poredjenje 96 g i sad.
Necu se sloziti sa Jansom da je Bosna nesigurnija od Kosova i te teze branim.Da je danas Bosna nesigurnija i da je sve manje drzava mogu samo misliti cetnici i ustase i oni koji jedva cekaju da stvore vjestacku krizu, prikazujuci je onako kako nije samo da bi dali povoda za raspad drzave.
MuaDib

Post by MuaDib »

Što li se Slovenija toliko uvlači Srbiji u guzicu. Iz prostog razloga što je otkriveno da su Slovenija i Srbija zajedno opljačkale Narodnu banku Jugoslavije 1990. godine, dogovorili mali sukob u Sloveniji, i kako danas vidimo ozbiljno djele isto mišljenje po pitanju BiH.
trlica

Post by trlica »

kekec wrote:
...Janša: BiH ozbiljnija prijetnja po sigurnost Balkana nego Kosovo...
A najveci ulagaci u BiH su Slovenci.
Kupuju, grade, investiraju...
Ili Jansa bunca ili su Slovenci (ulagaci ) glupi. :)

E, jeste opet Jansa neka marka, u PM. :roll:
ja bih sve nase bosnjacke politicare dao za Jansu i jos ponesto uz njih.

Slovenac da je glup nebi bio u Evropskoj Uniji,

ma ima toga jos sto krasi Slovence,stvorili su sebi drzavu,odlucuju u svojoj drzavi onako kako oni hoce.

a mi nemozemo niti smijemo uhom mrdnuti dok nepitamo Srbe.
dinash

Post by dinash »

Janez Jansa je jedan teski kreten kojeg optuzuju za mnoge kriminalne radnje, od svercanja oruzja komegod u balkanskim ratovima, preko navodnog pokusaja vojnog udara u Sloveniji (afera Depala Vas) do (hvala bogu neuspjelog) pokusaja preuzimanja glavnog dnevnog casopisa Delo i nedavne rasprodaje javnih kompanija za kikiriki (trenutno su pokrenute dvije optuznice protiv njega na slovenackim sudovima). Njegova politika i misljenje o Bosni, Kosovu i Srbiji je direktno podredjeno interesima slovenackog Telekoma, Merkatora, Triglava i ostalih slovenackih firmi, tj. onih kompanija sa cijim direktorima Jansa nije u otvorenom sukobu - citaj: koji ne plesu onako kako on svira. Kako god, on i njegova svita nesposobnih seljacina koji se prodaju za ministre (a, bez zezanja su na nivou nasih siladzica, dodika i ostale vesele druzine) su nekad "najprogresivniju drzavu nastalu raspadom Jugoslavije" doveli na nivo tudjmanove Hrvatske cca. 2000te. Samim tim se je Jansa toliko diskreditovao u vlastitoj drzavi da svi jedva cekaju izbore u novembru da mu kolektivno nabiju nogu u dupe, te se ja ne bih ozbiljno obazirao na njegove izjave pa makar jos deset puta predstavljao EU. Eto.

(i jos nesto: nije JJ - bajdvej, cija se stranka skraceno zove SDS - i njegova politika, ako je uopste ima, dovela Sloveniju u EU, nego 15godisnja liberalno-demokratska politika, koju je furala stranka LDS, vodjena linijom Kucan-Drnovsek-Rop, a vodjena filozofskim i politickim vizijama ljudi poput Gregora Golobica, velikog Slavoja Zizeka i drugih ...)
Last edited by dinash on 10/01/2008 01:19, edited 1 time in total.
Zox

Post by Zox »

trlica wrote:
kekec wrote:
...Janša: BiH ozbiljnija prijetnja po sigurnost Balkana nego Kosovo...
A najveci ulagaci u BiH su Slovenci.
Kupuju, grade, investiraju...
Ili Jansa bunca ili su Slovenci (ulagaci ) glupi. :)

E, jeste opet Jansa neka marka, u PM. :roll:
ja bih sve nase bosnjacke politicare dao za Jansu i jos ponesto uz njih.

ma ima toga jos sto krasi Slovence,stvorili su sebi drzavu,odlucuju u svojoj drzavi onako kako oni hoce.

Mozda zato sto je ovo drzava I srba koji u njoj zive.
Ponekad, ali samo ponekad, kad zelim biti pravo iskren prema sebi, lagano shvatim zasto pola stanovnistva ove drzave ne smatra BiH za svoju domovinu.
Zbog izvala poput ove.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

trlica wrote:
Bosanac_21 wrote:Najgore je to sto smo dopustili da nam svak ovu nasu Bosnu i Hercegovinu treha kako hoce :x
zivis i postojaces ali se nista u svojoj kuci pitati neces.

u pola kuce ti se uselio neko i diktirati pravila ponasanja,sta smijes reci a sta nesmijes reci.

ako kazes sto mu nije drago on ti zaprijeti a poslije i ispuni prijetnju.
Neces se pitati jer ni ne zelis da se nesto pitas. Ovdje po forumima svi smo najpametniji, dnevno se kroje planovi za ovo i za ono, kad je stani pani za neku demonstraciju samo vidis penzionere, a od ovih mladih ni traga ni glasa. Kad se samo sjetim presude Medjunarodnog Suda ne-Pravde i nase reakcije sve ti bude jasno.
Vrijeme je takvo da ako si imalo kao neki patriota, ili ako sve ne gledas tako crno - postajes biti mizeran, ponizen od svojih sugradjana koji pokazuju to nekom vrstom omalovazavanja, cjepidlacenja, itd.
Oni sto su nam ovaj rat donijeli, sto su stvorili genocidni entitet svasta govore pa nam cak i mrtve prevrcu, a mi sutimo i cekamo nesto bolje?
Sami se mi ukopavamo ovakvom taktikom :roll:
kao novi

Post by kao novi »

malo sam agresivan pa serem veceras, sve sto napisete na ovom forumu mozete macku o rep objesit.. kurcu pricate.... shvatite
cogni

Post by cogni »

kao novi wrote: kurcu pricate.... shvatite
Ako se ne varam, pricamo jedni drugima.
:P
accent

Post by accent »

colt wrote:
accent wrote:fakat ste sega, Jansa mora nesta reci u vezi BiH i Kosova jer Slovenija predsjedava Eu. da je tako crno kako Jansa govori Merkator bi davnih dana radnju zatvorio.
Ja nisam nigdje napisao da je ovo najbolje uredjenje drzave i da je sve idealno, ali se necu sloziti sa uvodnicarom kao sto on kaze da je BiH sve manje drzava. Zato sam uzeo poredjenje 96 g i sad.
Necu se sloziti sa Jansom da je Bosna nesigurnija od Kosova i te teze branim.Da je danas Bosna nesigurnija i da je sve manje drzava mogu samo misliti cetnici i ustase i oni koji jedva cekaju da stvore vjestacku krizu, prikazujuci je onako kako nije samo da bi dali povoda za raspad drzave.
koliko sam ja shvatio sta je Jansa htjeo rec je, da ce Kosovo uskoro biti nezavisno i da ce kao nezavisno prestati biti problem MZ u neko dogledno vrijeme, a albasniko dio kosova je etnicki cist i samim tim je laksa situacija, dok je u BiH malo komplikovanije, neznam gdje zivis, ali odi malo na sela pa pitaj sta obicni seljaci misle, sutra su spremni u rat ici samo treba da ih neko nalozi, u BiH situacuja se moze smiriti ili ukidanjem entiteta ili komadanjem BiH, za normalizaciju situacije u BiH trece opcije nema, drzava BiH postoji ali samo na papiru u praksi je nema, ekspariment MZ na kosovu je uspio, jer su pouceni iskistovom iz BiH, dok je u BiH taj ekspariment propao i zato je kosovo manji problem nago BiH
colt

Post by colt »

accent wrote:
colt wrote:
koliko sam ja shvatio sta je Jansa htjeo rec je, da ce Kosovo uskoro biti nezavisno i da ce kao nezavisno prestati biti problem MZ u neko dogledno vrijeme, a albasniko dio kosova je etnicki cist i samim tim je laksa situacija, dok je u BiH malo komplikovanije, neznam gdje zivis, ali odi malo na sela pa pitaj sta obicni seljaci misle, sutra su spremni u rat ici samo treba da ih neko nalozi, u BiH situacuja se moze smiriti ili ukidanjem entiteta ili komadanjem BiH, za normalizaciju situacije u BiH trece opcije nema, drzava BiH postoji ali samo na papiru u praksi je nema, ekspariment MZ na kosovu je uspio, jer su pouceni iskistovom iz BiH, dok je u BiH taj ekspariment propao i zato je kosovo manji problem nago BiH
Ajde ne seri bogati tom tvojom srpskom/slovenackom politikom.
Zivi bili pa cemo vidjet dokle ce se ovo sa Kosovom razvlaciti. U ostalom na kosovu se sprema neka srpska garda cara Lazara koji su spremeni branit Kosovo ali takvo sto ne postoji u BiH. A rat BiH je moguc sve dok neko ne pocne cijepat.
Ajde probaj preci iz jednog dijela Kosovske Mitrovice u drugi dio a da ti ne otpadne glava sa ramena, ajde probaj na dijelu gdje su Albanci govorit na nasem jeziku a da pritom ne dobijes metak u glavu, medjunarodne snage su vise prisutne na Kosovu nego u BiH.Valjda zbog manje sigurnoti. NATO procijenio koliko je kod nas sigurno. Na kosovu nije moguca multietnicnost izmedju Srba i Albanaca a u BiH je daleko moguce. BiH je ionako drzava sto za kosovo cisto sumnjam da ce ikad biti jer srbi su uporni u tome da ne zele trgovat.
Ja ponavljam da Jansa sere i on je srpska ulizica
Šandor

Post by Šandor »

Zox wrote:
trlica wrote:ja bih sve nase bosnjacke politicare dao za Jansu i jos ponesto uz njih.

Mozda zato sto je ovo drzava I srba koji u njoj zive.
Ponekad, ali samo ponekad, kad zelim biti pravo iskren prema sebi, lagano shvatim zasto pola stanovnistva ove drzave ne smatra BiH za svoju domovinu.
Zbog izvala poput ove.

Ne znam šta da ti kažem. Bit ću iskren kao i dosad. Nisam sreo mnogo ljudi koji nose imena evropskog porijekla a ne dovode gore navedeno u uzročno-posljedičnu vezu. Perjanica te ideje je čuveni moralni autoritet Miljenko Jergulahović. :-) :-) Čovjek koji se po svom karakteru uopšte ne razlikuje od Milorada Dodika.
bordouze

Post by bordouze »

Jansina izjava je skandalozna a slovenacka politika prema balkanu odkako su dosli na celo EU krajnje beskurpulozna. Ovo je prva izjava bilo kog politicara iz EU da puse u krila srpskom separatizmu i u pitanje dovodi BiH.

Ne znam da li ste toga svjesni?

Srbija je za njih veliko trziste pa im se uvlace u supak i pritome gaze sve moralne principe.

Naravno, pri tome mogu opravdano racunati na poslovicnu i nebrojano puta dokazanu glupost bosanaca i racunati da ce im merkatori i razno razni fondovi u Bih biti zasticeni i da ce kao i do sada imati privilegirani status.

Trebalo bi im vec jednom pokazati da takve stvari kostaju.
and

Post by and »

u slucaju kosova usa i eu cvrsto podrzavaju kosovsku stranu,dok u bih su i dalje samo posmatraci,bas kao i za vrijeme rata kada su gledali i nista nisu ucinili.a bogami svega su se nagledali
Vodenjak

Post by Vodenjak »

bordouze wrote:Jansina izjava je skandalozna a slovenacka politika prema balkanu odkako su dosli na celo EU krajnje beskurpulozna. Ovo je prva izjava bilo kog politicara iz EU da puse u krila srpskom separatizmu i u pitanje dovodi BiH.

Srbija je za njih veliko trziste pa im se uvlace u supak i pritome gaze sve moralne principe.

Naravno, pri tome mogu opravdano racunati na poslovicnu i nebrojano puta dokazanu glupost bosanaca i racunati da ce im merkatori i razno razni fondovi u Bih biti zasticeni i da ce kao i do sada imati privilegirani status.

Oni vrlo dobro znaju da kostaju i platili su...
Zna se i kome!
Onima kojima su puna usta Bosne i Hercegovine a koji joj o glavi rade isto kao i Dodik koji je otvoreno mrzi!

Voljeti zemlju ne mozes ekonomski je potkradajuci, stvarajuci klanove, mafiju, ruseci ljudska prava na svakom koraku, izbjegavajuci rjesavanje pitanja zemlje u zvanicnim institucijama i donoseci drzavotvorne odluke na minderima ili po hotelskim sobama!

Kad mi neko upre prstom u politicku partiju na vlasti koja i u programu i na djelu radi za Bosnu i Hercegovinu kao drzavu, prihvaticu da imamo sanse!

Ali nikad necu prihvatiti da se busamo u prsa koliko je bolje nego 1996. znajuci da je od rata proslo 12 godina i da nijedna, ama bas nijedna odluka koja je jacala drzavu Bosnu i Hercegovinu nije donesena od strane zvanicnih organa te iste drzave!

A Jansa ko Jansa... :roll:
Licno sam mu se smijao i krajem osamdesetih a onda mi se pocetkom devedesetih osmijeh pretvorio u bolnu grimasu... :-?

I, na zalost, nisam siguran da ista sto govori o nama govori samo iz svoje glave! :oops:
bordouze

Post by bordouze »

Ovdje je tema Jansina izjava pa utoliko i u sirem smislu slovenacka politika prema BiH.

Mogu da se slozim s tvojom ocjenom politicke elite u Sarajevu ali to jos uvijek nikog ne opravada da nakon kontinuiranih slovenackih svinjarija ode sutra u Merkator i potrosi novac natrpavsi korpu slovenackom robom.

Na to sam mislio.

Vodenjak wrote:
bordouze wrote:Jansina izjava je skandalozna a slovenacka politika prema balkanu odkako su dosli na celo EU krajnje beskurpulozna. Ovo je prva izjava bilo kog politicara iz EU da puse u krila srpskom separatizmu i u pitanje dovodi BiH.

Oni vrlo dobro znaju da kostaju i platili su...
Zna se i kome!
Onima kojima su puna usta Bosne i Hercegovine a koji joj o glavi rade isto kao i Dodik koji je otvoreno mrzi!

Voljeti zemlju ne mozes ekonomski je potkradajuci, stvarajuci klanove, mafiju, ruseci ljudska prava na svakom koraku, izbjegavajuci rjesavanje pitanja zemlje u zvanicnim institucijama i donoseci drzavotvorne odluke na minderima ili po hotelskim sobama!

Kad mi neko upre prstom u politicku partiju na vlasti koja i u programu i na djelu radi za Bosnu i Hercegovinu kao drzavu, prihvaticu da imamo sanse!

Ali nikad necu prihvatiti da se busamo u prsa koliko je bolje nego 1996. znajuci da je od rata proslo 12 godina i da nijedna, ama bas nijedna odluka koja je jacala drzavu Bosnu i Hercegovinu nije donesena od strane zvanicnih organa te iste drzave!

A Jansa ko Jansa... :roll:
Licno sam mu se smijao i krajem osamdesetih a onda mi se pocetkom devedesetih osmijeh pretvorio u bolnu grimasu... :-?

I, na zalost, nisam siguran da ista sto govori o nama govori samo iz svoje glave! :oops:
Post Reply