Nije, prijatelju, vjeruj mi. Oni koji su nam ovo servirali i dan danas zive sa nama, to je MOJA poenta. I dio su Bosne i Hercegovine, isto kao ti i ja. Oni sto "sanjarise svoju avliju od drzave u kojoj ce oni i njihove famiilije moci gazdovati" su jos uvijek tu, i njihov san se ostvaruje. Ili se mozda vec ostvario.nokturno wrote:Moja poenta je da mi nemamo razloga da se gledamo u ogledalo. U ogledalo bi se trebali gledati oni koji su nam sve ovo servirali a koje Janez Jansa danas predstavlja.Zox wrote:sebi.nokturno wrote:Pa hajde da je podijelimo, to je jedino sto se moze reci poslije vasih komentara....
Mene brine sto je Jansi problem BiH, a nije npr. Sjeverna Irska ili Kipar, podijeljen zicom decenijama. Ne smeta Jansi sto je dio takvog Kipra usao u EU ili sto za reprezentaciju Sjeverne Irske nije smio zaigrati katolik jer su mu prijetili smrcu.
Ne cudi mene i ne brine toliko ni Jansa, nego me brine nas stav i debilni komentari "pogledajmo se u ogledalo", "covjek je u pravu" itd.itd...
Pa koje vise p materine da se mi gledamo u ogledalo i kome..
Medjutim jasno je to onima kojima je do ove zemlje stalo. Poruke o ogledalu dolaze obicno od onih sto 96' zamjenise subaru tastaturom, onih sto pritajeni uzalud cekase oslobodioce ili od onih koji sanjase svoju avliju od drzave u kojoj ce oni i njihove familije moci gazdovati.
Jos je ostalo da i mi legnemo na rudu a smisao svih ovih probnih balona je upravo to.
Da se u ogledalo gledaju oni koje Jansa predstavlja? APSOLUTNO!!! Ali, to nije dovoljno. Budu li jednog dana oni rekli OK, SAD nas boli neka stvar, i MOZEMO sebi dozvoliti jos jednu Srebrenicu, e ONDA smo svi nadrljali.