Priznati Kosovo

Post Reply
trlica

Post by trlica »

dugacki wrote:Priznala BiH Kosovo ili ne, Srbija ce raditi na tome da se RS odvoji.Znaci, mozemo mi glumiti finocu i biti takticni......gospodo, to nam nista nece pomoci.
Kad je vec tako onda je bolje biti na strani onih koji ce priznati Kosovo, ne zbog toga da zaj... Srbiju vec zbog toga da budemo uz one koji su jaci.
U stvari sudbina Bosne uopste ne zavisi od Srbije nego od velikih sila, tako je bar za sada i bice tako dok se mi ne dozovemo pameti.
bravo dugacki...!!!!!!!!!!

da se Srbija nije umijesala u Bosnu i okupirala polovinu Bosne ondA BI NAS NACIONALNI INTERES TREBAO BITI DRUGACIJI I OBAZRIVIJI PREMA sRBIJI,POSTO nam je razbucala Republiku BiH MI vise nemamo sta dA izgubimo.republika srpska je za nas izgubljena zauvijek a ovo sto drzimo u federaciji ce se negdje prikloniti jednog dana,jer ovo je neminovno sa ovakvim politicarima.
elSaik

Post by elSaik »

Priznati odmah. Oni su nam uništili zajedničku državu i nek ispaštaju na svaki mogući način.

A ta nekakva priča oko toga da se moramo praviti fini prema njima zbog reakcije naših Srba je smiješna.
trlica

Post by trlica »

elSaik wrote:Priznati odmah. Oni su nam uništili zajedničku državu i nek ispaštaju na svaki mogući način.

A ta nekakva priča oko toga da se moramo praviti fini prema njima zbog reakcije naših Srba je smiješna.
Srbi u Bosni se ponasaju kao da se nalaze u Srbiji a ne u Bosni,Bosanski politicari koji se tako osjecaju moraju voditi bosansku politiku.

elSaik,bravo i za tebe.

Bosnjaci moraju odlucno da ikorace taj historijski korak i da kazu da priznaju Kosovo.

svako nase zavlacenje glave u pijesak po ovom pitanju pokazuje koliko smo slabi i da se odricemo prava na Bosnu i hercegovinu kao na nasu maticnu drzavu.a ujedno bi i prodrmali ovu kurvinjsku medjunarodnu zajednicu i stavili joj vruc kesten u ruke jer je ona i sklepala ovu tvorevinu,koja do podne izdahne a oni joj od podne prikljucuju infuziju.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

xon_sa wrote:Ja ih vec priznajem i volio bih da ih BiH prva prizna. Naravno u trenutnoj politickoj situaciji dogovor o tome se nece dugo postici...
Mozes li obrazloziti sta drzava Bosna i Hercegovina gubi ako se brzo ne postigne dogovor i ako zato zakasni sa priznanjem Kosova?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

elSaik wrote: Priznati odmah. Oni su nam uništili zajedničku državu i nek ispaštaju na svaki mogući način.
Zelis li ti da priznas Kosovo zbog Kosovara ili da bi napakostio Srbiji?

Ili si sa ovim: "Oni su nam uništili zajedničku državu" mislio na kosovske Albance? 8-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Vodenjak wrote: Mozes li obrazloziti sta drzava Bosna i Hercegovina gubi ako se brzo ne postigne dogovor i ako zato zakasni sa priznanjem Kosova?
:D Moze l` jedan Intermezzo, .... http://de.youtube.com/watch?v=0uCTJ7hkX ... re=related
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dugacki wrote:Priznala BiH Kosovo ili ne, Srbija ce raditi na tome da se RS odvoji.Znaci, mozemo mi glumiti finocu i biti takticni......gospodo, to nam nista nece pomoci.
Kad je vec tako onda je bolje biti na strani onih koji ce priznati Kosovo, ne zbog toga da zaj... Srbiju vec zbog toga da budemo uz one koji su jaci.
U stvari sudbina Bosne uopste ne zavisi od Srbije nego od velikih sila, tako je bar za sada i bice tako dok se mi ne dozovemo pameti.
Kad je vlada BiH predala sest ljudi, u Americi optuzenih za terorizam, nisam siguran da si i tada zelio da budemo uz jace... :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

pape wrote:
Vodenjak wrote: Mozes li obrazloziti sta drzava Bosna i Hercegovina gubi ako se brzo ne postigne dogovor i ako zato zakasni sa priznanjem Kosova?
:D Moze l` jedan Intermezzo, .... http://de.youtube.com/watch?v=0uCTJ7hkX ... re=related
:D :D

:-)
trlica

Post by trlica »

Vodenjak wrote:
elSaik wrote: Priznati odmah. Oni su nam uništili zajedničku državu i nek ispaštaju na svaki mogući način.

Ili si sa ovim: "Oni su nam uništili zajedničku državu" mislio na kosovske Albance? 8-)
dajem sebi za pravo da isto odgovorim,sve zlo koje se odigralo na Balkanu od prvih srpskih ustanaka se odigralo zahvaljujuci Srbima i Srbiji.za raspad Jugoslavije su iskljucivi krivci Srbi i niko drugi.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

trlica wrote:
Vodenjak wrote:

dajem sebi za pravo da isto odgovorim,sve zlo koje se odigralo na Balkanu od prvih srpskih ustanaka se odigralo zahvaljujuci Srbima i Srbiji.za raspad Jugoslavije su iskljucivi krivci Srbi i niko drugi.
I? Hocemo li priznati Kosovo zato? :-) :D
dugacki

Post by dugacki »

Gledajuci na stav politicara iz RS-a, ne mogu se oteti utisku da i oni potajno prizeljkuju odvajanje Kosova.Zato me ne bi cudilo da se dogovor u BiH oko priznanja Kosova postigne relativno brzo a sve sa namjerom RS-a da upravo to odvajanje iskoriste kao argument za vlastito odvajanje od BiH.
Kako god okrenes, Srbi iz RS-a nece promijeniti cilj, samo ce traziti druge argumente i ''prijatelje'' u Svijetu.
elSaik

Post by elSaik »

Vodenjak wrote:

Više da bih napakostio Srbiji.

I, iskreno, ne vidim ništa loše u mome stajalištu. Kada Srbija može, želi i hoće iskoristiti svaku priliku da politički i na bilo koji drugi način destabilizuje i oslabi moj državu, zašto to ne bi važilo i obratno. Previše smo u historiji svojoj zavisili od drugih i bili pasivni. Vrijeme je odavno da stvari preuzmemo u svoje ruke.
Last edited by elSaik on 06/01/2008 23:32, edited 1 time in total.
dugacki

Post by dugacki »

Vodenjak wrote:
Kad je vlada BiH predala sest ljudi, u Americi optuzenih za terorizam, nisam siguran da si i tada zelio da budemo uz jace... :oops:
Vodenjak, uz duzno postovanje, povlacis paralelu izmedju dvije sasvim razlicite stvari. I drugi puno veci faktori od BiH su tada izrucili Americi one koji su osumnjiceni za terorizam. Taj ''11 septembar'' je zahebo sve one koji se zovu Mujo, Hase, Mehmed... pa vjerovali oni u Alaha ili ne. A ti sad skontaj sta bi bilo da ih Bosna nije izrucila. Bili bi u drustvu Irana, Severne Koreje...
Fina raja...pravo.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dugacki wrote:
Vodenjak wrote:
Vodenjak, uz duzno postovanje, povlacis paralelu izmedju dvije sasvim razlicite stvari. I drugi puno veci faktori od BiH su tada izrucili Americi one koji su osumnjiceni za terorizam. Taj ''11 septembar'' je zahebo sve one koji se zovu Mujo, Hase, Mehmed... pa vjerovali oni u Alaha ili ne. A ti sad skontaj sta bi bilo da ih Bosna nije izrucila. Bili bi u drustvu Irana, Severne Koreje...
Fina raja...pravo.
Samo sam se presao misleci da si mozda odluku tadasnje vlade osudjivao!
Ispardonjavam se! :)
trlica

Post by trlica »

Vodenjak wrote:
dugacki wrote:
Vodenjak wrote: Kad je vlada BiH predala sest ljudi, u Americi optuzenih za terorizam, nisam siguran da si i tada zelio da budemo uz jace... :oops:
Fina raja...pravo.
Samo sam se presao misleci da si mozda odluku tadasnje vlade osudjivao!
Ispardonjavam se! :)
ako je to ista mraka koja je ubila i Benazir Buto,vala i nije neka steta.
dugacki

Post by dugacki »

Nego, Vodenjak, kad smo vec skrenuli sa teme.....ima li kvrguse?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Glede :D teme:

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1

Mislim da je covjek sve lijepo opisao...
Sve ostalo je mahalanje i vasharski nacin pokazivanja mishicha!
Znate ono, kad onim batom udaras po nekom panju a neka zivahna kazaljka ko reaguje na to pa odskace li odskace...
Sto vise skoci, ti sve veci laf! 8-)
Pa onda sve tako rundu za rundom pokazujes kako mozes vise i vise i da ti ravna nema, a narod navija li navija.
Kliche naprosto, histerija ga fata! :-)
Sve te hrabri i bodri kako ti mozes jos jace, jos bolje, snaznije...
Ponesen, nastavljas da pokazujes svoje mishice, a ona kazaljka leti li leti...
I onda sav slomljen, zaduvan, znojan, iscrpljen stanes... Premeces po dzepovima, pivu bi rado popio ali ni cvancike u dzepu. Navijaci se vec razisli a onaj sto si mu svu lovu istresao da bi toliki narod zabavio, ne da ti nece tu pivu platiti nego ce te jos izgurati u stranu da se sklonis jer mu, kokuz kakav i jesi, samo smetas dok druge musterije navaljuju...:oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dugacki wrote:Nego, Vodenjak, kad smo vec skrenuli sa teme.....ima li kvrguse?
Shuti, nesrecnice, vidis li koja su doba? :-)
Hoces li da zenu bihuzurim? :shock:

Nije meni sto bih ja nju bihuzurio vec sto bi umjesto kvrgushe jezika vecerao! :lol: :D
elSaik

Post by elSaik »

Vodenjak wrote:

Nije meni sto bih ja nju bihuzurio vec sto bi umjesto kvrgushe jezika vecerao! :lol: :D
'Ajde, Bogati. Bitnoj je da ćeš, kako god okreneš, sit leći spavati. :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

elSaik wrote:
Vodenjak wrote:

'Ajde, Bogati. Bitnoj je da ćeš, kako god okreneš, sit leći spavati. :oops:
E bas si jaran! :-) :oops:

:D
dugacki

Post by dugacki »

Nemoj sad da ti ja jednu umutim na brzinu i posaljem Fedex-om.
trlica

Post by trlica »

Vodenjak wrote:Glede :D teme:

Znate ono, kad onim batom udaras po nekom panju a neka zivahna kazaljka ko reaguje na to pa odskace li odskace...
Pa onda sve tako rundu za rundom pokazujes kako mozes vise i vise i da ti ravna nema, a narod navija li navija.
I onda sav slomljen, zaduvan, znojan, iscrpljen stanes... Premeces po dzepovima, pivu bi rado popio ali ni cvancike u dzepu. Navijaci se vec razisli a onaj sto si mu svu lovu istresao da bi toliki narod zabavio, ne da ti nece tu pivu platiti nego ce te jos izgurati u stranu da se sklonis jer mu, kokuz kakav i jesi, samo smetas dok druge musterije navaljuju...:oops:
ma to je srpski potrcko i cmaroljub.
Prozor

Post by Prozor »

trlica wrote:
Prozor wrote:
trlica wrote: bitno bi bilo za nas Bosnjake,jer su nas sveli da nemozemo vise ni prdnuti a da nepitamo prvo SrBE.
Ja sam takodjer za nezavisno Kosovo, ali Kosovu ne treba odobrenje od BiH, i to manje-vise i Albanci znaju i zato nam "halale" na neutralnoj poziciji... Ako Kosovo prizna Vijece Sigurnosti, ili pak USA i EU, onda je to finalno i BiH kao drzava koja se krece ka euro-atlanstskim integracijama treba da slijedi taj primjer... Ako Kosovo proglasi nezavisnost a prizna ga par zemalja, onda ne vrijedi da mi dizemo tenzije u BiH realno zbog nicega, kad nismo ni bitni, pa je bolje reci da Srbi kao konstitutivan narod iz nacionalnih interesa ulazu veto i to je to... I onda fino cekati dok Zapad prizna, a tad su integracije ipak vaznije... A meni je najvaznije da bude mirna Bosna.
e mirna ti je do mojega,

vidjeces mirnoce kad ovi stranci spakuju kofere i odu.

ja neznam kao da Bosnjaci nisu jeli jabuke i kruske sa Srbima,sta ih je zapalo.

ni glupljeg naroda ni glupljih politicara u ovoj masi koja ne zeli da ima drzavu,niti sami zanu ko su ni sta su niti imaju nacionalni interes.jesmo li dali tolike zrtve,jesmo li se borili skoro cetiri godine da nemamo vise svoj glas i jesmo li se borili da pitamo Srbe,..mozemo li priznati Kosovo..

konstutivni Srbi koji konstitutivno razvaljuju Bosnu na svakom cosku.

cim Eu i Amerika prizna Kosovo,odmah i Bosna da prizna.

jer,priznala ne priznala stvari ce se odigrati koje se odavno pripremaju.
Nemoj pustiti da ti vlastiti ponos, po kom ti je najveca uvreda da ti nesto zabrani Srbin, bude vaznija od mira u BiH, osim ako si vani...
trlica

Post by trlica »

Prozor wrote:
trlica wrote:
Prozor wrote: Ja sam takodjer za nezavisno Kosovo, ali Kosovu ne treba odobrenje od BiH, i to manje-vise i Albanci znaju i zato nam "halale" na neutralnoj poziciji... Ako Kosovo prizna Vijece Sigurnosti, ili pak USA i EU, onda je to finalno i BiH kao drzava koja se krece ka euro-atlanstskim integracijama treba da slijedi taj primjer... Ako Kosovo proglasi nezavisnost a prizna ga par zemalja, onda ne vrijedi da mi dizemo tenzije u BiH realno zbog nicega, kad nismo ni bitni, pa je bolje reci da Srbi kao konstitutivan narod iz nacionalnih interesa ulazu veto i to je to... I onda fino cekati dok Zapad prizna, a tad su integracije ipak vaznije... A meni je najvaznije da bude mirna Bosna.
e mirna ti je do mojega,

vidjeces mirnoce kad ovi stranci spakuju kofere i odu.

ja neznam kao da Bosnjaci nisu jeli jabuke i kruske sa Srbima,sta ih je zapalo.

ni glupljeg naroda ni glupljih politicara u ovoj masi koja ne zeli da ima drzavu,niti sami zanu ko su ni sta su niti imaju nacionalni interes.jesmo li dali tolike zrtve,jesmo li se borili skoro cetiri godine da nemamo vise svoj glas i jesmo li se borili da pitamo Srbe,..mozemo li priznati Kosovo..

konstutivni Srbi koji konstitutivno razvaljuju Bosnu na svakom cosku.

cim Eu i Amerika prizna Kosovo,odmah i Bosna da prizna.

jer,priznala ne priznala stvari ce se odigrati koje se odavno pripremaju.
Nemoj pustiti da ti vlastiti ponos, po kom ti je najveca uvreda da ti nesto zabrani Srbin, bude vaznija od mira u BiH, osim ako si vani...
meni je jasno ko bijeli dan da su Bosnjaci izgubili polovicu Bosne,jer u ovom ratu su se Bosnjaci borili za Bosnu i poneki casni Srbin i Hrvat.Bosnjaci su se borili ali su i izgubili i to zvanicno pola Bosne,
prema tome Bosnjaci nemaju od cega zazirati po pitanju priznavanja nezavisnog Kosova,jedino ako se ne boje republike srpske da bi im mogla i dio federacije vojnim putem oduzeti.
republika srpska se samo slucajno jos neko vrijeme nalazi u BiH.
Liberalism

Post by Liberalism »

Vodenjak wrote:Glede :D teme:

U ovom objasnjenju:
Makedonsko promišljanje mi se čini veoma racionalnim i primjenjivim i kada Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, za nekih pedesetak dana, bude razmatralo vlastiti stav o proglašenoj nezavisnosti Kosova. Dakle, iz istih unutarnjopolitičkih razloga zbog kojih će Makedonija priznati Kosovo, Bosna i Hercegovina ne bi trebala slijediti taj primjer. Prije svega, zbog činjenice da Srbi u Bosni i Hercegovini - koji čine oko trećinu građana zemlje - imaju legitiman nacionalni interes za Srbiju i protive se nezavisnosti Kosova. Čak i da nije velikih ekonomskih, prometnih, sigurnosnih i drugih interesa između dviju susjednih zemalja, Bosna i Hercegovina mora voditi računa o stavu jednog od svoja tri konstitutivna naroda.

ima jedan problem. Kao Makedonija bi trebala priznati Kosovo zbog Albanaca, a BiH ne bi zbog Srba. Koliko ja znam Milorad Dodik koji je nekoliko puta ponovio da je i on da se Albanci odvoje što bi trebalo da znaci da su i nacionalni srbi za nezavisnost Kosova.

To sto se Dodik gubi u dualizmu (nema nista protiv odcjepljenja ima protiv priznanja) nije nista drugacije od dualizma bosanskih politicara koji kada Aluminij d.d. Mostar izveze 400 miliona KM proizvoda svi nazivaju najvecim bosanskim izvoznikom, ali kada dodje racun za struju za tu proizvodnju kazu kako je tu struju potrosio Mijo Brajkovic.
Post Reply