Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ova tabela predstavlja klubove koji su igrali polufinala nekog euro kupa. Tabela je sastavljana glupim kriterijom, ali eto. cega se ljudi jos neće sjetiti.
Meni nikad neće biti jasno po čemu je željo ispred FKS osim po starosti???
Ne znam fakat po kojim kriterijima je pravljena ova lista. Jest da smo u kurcu, ali da su vijetnamski, jemenski, senegalski, itd... klubovi bolji, niđe veze.
vjecnobordo wrote:Ova tabela predstavlja klubove koji su igrali polufinala nekog euro kupa. Tabela je sastavljana glupim kriterijom, ali eto. cega se ljudi jos neće sjetiti.
Meni nikad neće biti jasno po čemu je željo ispred FKS osim po starosti???
Rambo-Amadeus wrote:i da ne zaboravim, za sve navijace zelje i sarajeva - ma najjaci ste,
bolje i to nego za slobodu navijati ili ne daj Bože čelik
ma svejedno je, ali ovi se isticu sa prepucavanjem, kao sto rekoh dozla da jedni imaju 20 osvojenih CL a ovi drugi 19 pa se nesta "ponose" na svoje klubove...
kao sto rekoh negdje ranije, jad, bijeda i ocaj od sporta a ovi se nesta jos i svadjaju...ko da niko nema televiziju i ne gleda sta je fudbal, ovo u nas moze u kategoriju invalidskog sporta, pa ko je ponosni navijac takvih klubova i igraca nema se njemu sta pricati...
Faruk wrote:da ga rasformiraju ja cu opet navijati za svoj klub
jednostavo ga volim i pamtim bolja vremena
blago tebi
kad su to i zeljo i sarajevo bili veliki, ili barem respektabilni evropski klubovi? (nemoj mi samo spominat zeljino poufinale cup- uefa i titulu sampiona ex-juge sarajeva, ako su ti to jedini argumenti)
@rambo - jarane, yebali tebe roma, chelsea, razne pičke materine. Ideš mi na kurac sa tom pričom. Kada ti budeš na stadionu tih klubova, kada budeš išao redovno na utakmice, kada budeš po kiši, bolestan, po snijegu išao gledati tekme njihove, kada budeš išao na gostovanja, onda mi nešto pričaj. Kakav god da je, Željo je moj, njegov sam navijač i volim ga. A to što igrači tih klubova koje nabrajaš i ne znaju šta je Bosna, a ti se "ponosiš" njihovim uspjesima je tvoj problem.
I ne znam po čemu to računaš veličinu kluba? Jel po milijardama koje imaju? Po utakmicama koje podsjećaju na pozorište? Po vlasnicima koji imaju toliko para da ne znaju šta će sa njima, pa kupe klub i napumpaju ga do besvijesti. Jel to Chelsea preko noći postao veliki klub samo zbog toga što ga je Abramović kupio?
@Faruk - Dok mi igramo sa Špancima, Norvežanima, Turcima, Grcima, Obala Slonovače igra protiv Zapadne Sahare, Čada, Kenije... apsurdno je porediti uopšte takvo nešto.
elSaik wrote:@rambo - jarane, yebali tebe roma, chelsea, razne pičke materine. Ideš mi na kurac sa tom pričom. Kada ti budeš na stadionu tih klubova, kada budeš išao redovno na utakmice, kada budeš po kiši, bolestan, po snijegu išao gledati tekme njihove, kada budeš išao na gostovanja, onda mi nešto pričaj. Kakav god da je, Željo je moj, njegov sam navijač i volim ga. A to što igrači tih klubova koje nabrajaš i ne znaju šta je Bosna, a ti se "ponosiš" njihovim uspjesima je tvoj problem.
I ne znam po čemu to računaš veličinu kluba? Jel po milijardama koje imaju? Po utakmicama koje podsjećaju na pozorište? Po vlasnicima koji imaju toliko para da ne znaju šta će sa njima, pa kupe klub i napumpaju ga do besvijesti. Jel to Chelsea preko noći postao veliki klub samo zbog toga što ga je Abramović kupio?
@Faruk - Dok mi igramo sa Špancima, Norvežanima, Turcima, Grcima, Obala Slonovače igra protiv Zapadne Sahare, Čada, Kenije... apsurdno je porediti uopšte takvo nešto.
jebi ga ne moze mi proci odgovor vec treci put...nemam vise volje kucat...yebo nasu ligu
Polako ljudi, IFFHS je najveća i najpriznatija organizacija za fudbalsku statistiku i nije ova lista najgorih liga pala s neba i došla tako tek slučajno.
Kao prvo pročitajte objašnjenje kako se dolazi do bodovanja:
"The classification of the best leagues of the world is made objectively without any outside influence of any sort. We follow the criteria that the level of performance of a league is reflected by the best classified teams of that league who in turn usually represent their country in international club competitions. If one looks at the football power-houses of the world, one notices that regularly 4 or 5 clubs of their leagues are always competing in continental competitions. By adding the points won in all competitions by the five best placed clubs of each league, we have the points for the country which in turn helps to establish a fair classification. It is important to note that only the yearly classification is representative, since all competitions move along the whole season and over twelve months, we have an objective view of the best. This system has been used since 1991, and it is recognized today as the most precise in rating the leagues of the world.".
To što mi sebi ne možemo da priznamo da je nikaragvanska liga bolja od naše je do nas samih koji i dalje vjerujemo da su npr. Zajko Zeba, Admir Vladavić ili Almedin Hota nepriznate svjetske fudbalske veličine, jer zaboga oni su harali ovom našom ligom i ne znam kako ovi evropski klubovi ne vide iz kakve su oni kvalitetne lige došli...
Ne berite brigu, ovo je realan poredak i ne može ga niko ovdje osporiti jer mi smo subjektivni (mislimo da samo evropske lige nečem valjaju), dok IFFHS raspolaže pravim brojevima i činjenicama i ne lupa naokolo tek tako neke podatke.
Tako je kako je i ne ibretite se bez razloga.
elSaik wrote:@rambo - jarane, yebali tebe roma, chelsea, razne pičke materine. Ideš mi na kurac sa tom pričom. Kada ti budeš na stadionu tih klubova, kada budeš išao redovno na utakmice, kada budeš po kiši, bolestan, po snijegu išao gledati tekme njihove, kada budeš išao na gostovanja, onda mi nešto pričaj. Kakav god da je, Željo je moj, njegov sam navijač i volim ga. A to što igrači tih klubova koje nabrajaš i ne znaju šta je Bosna, a ti se "ponosiš" njihovim uspjesima je tvoj problem.
jebi ga ne moze mi proci odgovor vec treci put...nemam vise volje kucat...yebo nasu ligu
I nemoj, dovoljno smo od tebe čitali...
Rambo-Amadeus wrote:
kao sto rekoh negdje ranije, jad, bijeda i ocaj od sporta a ovi se nesta jos i svadjaju...ko da niko nema televiziju i ne gleda sta je fudbal, ovo u nas moze u kategoriju invalidskog sporta, pa ko je ponosni navijac takvih klubova i igraca nema se njemu sta pricati...
alphonse kauders wrote:
Ne berite brigu, ovo je realan poredak i ne može ga niko ovdje osporiti jer mi smo subjektivni (mislimo da samo evropske lige nečem valjaju), dok IFFHS raspolaže pravim brojevima i činjenicama i ne lupa naokolo tek tako neke podatke.
Kako bolan može biti realan poredak?
Kakav to međunarodni uspjeh imaju jemenski klubovi?
Kakav to imaju međunarodni uspjeh kazahstanski, islandski itd...?
Pa jel' se meni čini ili je naš prvak izbacio Belgijance?
Ja znam da je naš fudbal daleko od fudbala, ali da su Jemenci, Kazahstanci, i razni drugi bolji, to sigurno nisu.
I kažeš "pogledajte objašnjenje" u kojem boldiraš kako oni sami o sebi govore da su najbolji. Da, da, nimalo nisu subjektivni, samo objektivni.
alphonse kauders wrote:Polako ljudi, IFFHS je najveća i najpriznatija organizacija za fudbalsku statistiku i nije ova lista najgorih liga pala s neba i došla tako tek slučajno.
Kao prvo pročitajte objašnjenje kako se dolazi do bodovanja:
"The classification of the best leagues of the world is made objectively without any outside influence of any sort. We follow the criteria that the level of performance of a league is reflected by the best classified teams of that league who in turn usually represent their country in international club competitions. If one looks at the football power-houses of the world, one notices that regularly 4 or 5 clubs of their leagues are always competing in continental competitions. By adding the points won in all competitions by the five best placed clubs of each league, we have the points for the country which in turn helps to establish a fair classification. It is important to note that only the yearly classification is representative, since all competitions move along the whole season and over twelve months, we have an objective view of the best. This system has been used since 1991, and it is recognized today as the most precise in rating the leagues of the world.".
To što mi sebi ne možemo da priznamo da je nikaragvanska liga bolja od naše je do nas samih koji i dalje vjerujemo da su npr. Zajko Zeba, Admir Vladavić ili Almedin Hota nepriznate svjetske fudbalske veličine, jer zaboga oni su harali ovom našom ligom i ne znam kako ovi evropski klubovi ne vide iz kakve su oni kvalitetne lige došli...
Ma dobro, šta ste se boni svezali naše lige . Na ovoj tabeli postoji mnogo jačih gluposti od naše pozicije koja u poređenju sa nekim drugim biserima čak i izgleda realna.
Nek meni neko objasni po kom to kriteriju je Ukrajinska liga ispred Holandske?
Ili kakvi su to uspjesi doveli Estonsku ligu na 33. mjesto u svijetu, a realno ta liga ne spada ni na ovu listu među prvih 100, niti je ikad spadala.
Znam da nije tema koja obradjuje "singerice" ... ... , ali .... na ovom linku http://www.youtube.com/watch?v=5tBBMhyj ... re=related mozete vidjeti kako se pravi umjetnicki vez. Interesantno je da je umjetniku potrebno 9 sekundi za remek djelo.
Obratite paznju na vrijeme na ovom snimku.
2 minuta i 22 sekunde - do 2 minuta i 31 sekunda (9 sec)
2 minuta i 55 sekundi - do 3 minuta i 04 sekunde (9 sec)
3 minuta i 32 sekunde - do 3 minuta i 41 sekunda (9 sec)