Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanac sa dna kace wrote:ma ne skonta ti ja ovu u vezi nakrivljene munare
znam da je u Sultanahmetovu stavio nojevo jaje na neku odredjenu visinu, koje se odatle ni slucajno ne smije pomaknut, sta mislis zasto?
Bosanac sa dna kace wrote:ma ne skonta ti ja ovu u vezi nakrivljene munare
znam da je u Sultanahmetovu stavio nojevo jaje na neku odredjenu visinu, koje se odatle ni slucajno ne smije pomaknut, sta mislis zasto?
Bijah u njoj. Kako meni ispričaše, nojeva jaja imam određeni miris koji utiče loše na paukove. S obzirom da je veoma visoka džamija, ne može se čistiti od paukovih mreža, tako da je to bio jedini način. Po meni je genijalno, ali eto...
Mene kao kjafira interesuje zasto se neke dzamije grade sa jednom a neke sa dvije munare, i vise? Da li je to ima nekog temelja u vjeri ili nesto slicno tome, ili se ganja stereo zvuk ezana (mono vise nije u in), sa tendencijom na 7.1 zvuk?
Hvala na dobronamjernim odgovorima!
Ahmede gdje se izgubi?
Poceo si temu i nema te ko hajra u Bosni.Ahmede naj gore je to kad hoces nesto kaZti a ne zanas ili ne hoces nego bacis kosku i pobjegnes sto nimalo nije posteno i nicim ne obrazlozis svoju misao.
Ja samo nagadam a to je da si ti Ahmede protiv izgradnje dzamija u BiH bar onih porusenih(od strane cetnika)a da ne govorimo o novim dzmijama koje su posledica prisilnog preseljenja naroda,sto znaci da su mnoge dzamije postale pretijesne iz razloga sto je mnogo doseljenika(izbjeglica-prognanih).
Ahmede ja isto mislim da je to neki trend sada u Bosni(dzamija,crkva na zemlji nene Fate ili neki kriz tamo negdje u Hercegovini)koji netko-ljudi grade za svoje novce i za svoju dusu.
Mozda ti se namece pitanje a zasto ne grade skole fabrike itd.
Narod gradi i skole i fabrike(kroz porez)ali nam ocito drzava skupa ili mnogo krade.Nije sve do nas kako to mnogi okrivljuju nas birace i sto mnogi u svojoj licnoj nemoci obicno kazu :"glasali ste za njih pa eto vam sad je*ali vas oni"
Kad uopste nebi izlazili na izbore situacija bi bila ista nista se nebi izmijenilo.
Ovakvi sistemi se ne mijenjaju demokratskim izborima(previse su pokvarenI nasi politicari)jedina opcija je gradanska neposlusnost-"revolucija"ili neka iz mnogih opcija.
A sto ne bi bio!
Ionako je u vecine padisa majka bila hriscanka!
Uostalom mozda sam i ja Jermen!
Il" sam Sabeteyista
pa je i ja se pitam a sto da ne profesore, neg mene Aljbanci raspametise da je on Aljbanac, samo pitam se kako kad je rodjen negdje u okolini Kayseriye
P.S. majke svih padisaha od prvog do zadnjeg su bile hriscanke