Forumanje - zabava ili opsesija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

pjega wrote: sad hoces da se ukljucis, a zar ne rece da ne uzimas za ozbiljno nikoga ko ovdje provodi cijeli dan?

i mislim da se ovo zove zachatavanje. :? :D

sto se toga tice, svaku OZBILJNU ponudu OZBILJNO shvatam... :D

sve ostalo - shuplja... :zzzz:
IMME

Post by IMME »

Kad bi Rambo Amadeus (ne ovaj nas forumas) trebao da se izjasni u vezi s ovom temom, kao da gledam, rekao bi:

I forum je turbo folk :lol:

eto, tol'ko od mene za ovaj put
nausnica

Post by nausnica »

Zabavna opsesija!!!!!!!!!!!!!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Hmm za mene je forum cisto onako "mjesto" gdje dodjem da progovorim neku pametnu posto s drustvom to ide malo teze al i na forumima nema bas prilike za progovorit koju pametnu jer i kad hoces proglase te ovakvim,onakvim...

Dosta puta sam se na forumima sretala sa svakakvim ljudima, negdje stekla i prijatelje, al na jednom forumu je bila bas jedna osoba koja je taj forum smatrala opsesijom i vremenom je pocela kvarit atmosferu na njemu, pocela optuzivati sve kako je mrze kako se uplicu u njenu intimu pa cak sam na svojoj kozi osjetila koliko daleko ide ta bolest...
Recimo da sam bila zrtva psihicke torture internet manijaka s tim sto se radilo o curi...srecom na kraju su je odHebali sa foruma, iako i danas nekad znam primit "prijetnje" od iste te osobe, al nesto me ne brine puno jer ne zna me, nema pojma ko sam,sta sam, a i radi se o drugoj drzavi skroz...

Sad sumnjam da ovdje ima takvih, nekako bih rekla da je ovo "zreliji" forum, al ima i ovdje ljudi koji su 24/7 online a nisu davezi, a ima nekih koji dodju 2,3 sata dnevno pa na sebe nabace mrznju forumasa...

Ne znam,ljudi nekako dosta ozbiljno shvataju forume...a ne bi trebalo bit tako
chinese_water

Post by chinese_water »

opsesivna zabava
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Dok sam na poslu, virnem ovdje da odmorim koju minutu. Inace je najbolji izvor informacija. Sve je na jednom mjestu. I mahalanje i udarne vijesti, i pukla guma nekom u gradu, takve stvari. Umjesto da trazim kojekakve novine po internetu, dodjem fino ovdje i svasta se moze procitati. Vise informativno i zabavno nego opsesija. 8-)
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

svaka cast morte :D

auffff sto su svi nesto distancirani:

"pa tjujte - meni je forum cisto kao neko ubijanje vremena... volim svjez zrak...volim prave ljude..."

bull, I say! :D

vise od pola clanova su teski ovisnici koji su na forumu sxaki dan, ali tipicno bosanski, nemaju nikakvih problema :D
Prozor

Post by Prozor »

Ima li na forumu kakvog psihologa za ova pitanja da mu se javim na PP?
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

za sve probleme, pitajte nausnicu!
madona

Post by madona »

Kada me pukne nostalgija prikopcam se na forum - ako imam vremena za sjedenje ispred kompa. Nekad me gluposti i prepucavanja na forumu razljute, pa me opet ne bude, pa me prodje, pa opet dodjem, i sve tako...
polara

Post by polara »

Pukla me nostalgija jedno vece i slucajno pronadjem ovaj forum,gledam slike Sarajeva ,prisecam se najlepseg perioda svog zivota,kad ja na nekoj temi cesto visim a veze sa njom nemam.
Sve to mi predje u naviku i ne znam zasto to radim kada obicno placem posle toga.
Valjda mi treba jos vremena da shvatim neshvatljivo.
A bude da se nasmejem od srca do suza.
Last edited by polara on 27/12/2007 22:50, edited 1 time in total.
walkabout

Post by walkabout »

Email, internet, google, forumanje...nevjerovatno kako brzo stvari dolaze jedna iza druge u toku ovije nasije kratkije zivota, sto bi reko Kemica.

Sa Sa-x forumanja bih prvo izdvojio jedno, koje je licno meni odskakalo od ostalog:

Urnebesna zabava na Sa-X TNT cvjecarnici (tojes Piramidi).
Cak je i Kemica "pozvan" upomoc, Mensura se sama javila a i Nurko, clan dobrovoljnog lovackog drustva Visocca, je moro da bidne tu.
:D
:bih:
elSaik

Post by elSaik »

Zabavna opsesija... :shock: :oops: :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

bolest
amalka

Post by amalka »

Ne bih se slozila da svi, medju kojima sam i ja :D , koji imaju preko 2000, 3000 postova, su ovisni. Radi se o dugogodisnjem forumanju :D i ja to smatram sasvim normalnom brojkom, za sebe :D

Sve zavisi od osobe. Ako je neko lako povodljiv :D inace opsesivan :D laHko mu je da se navuce na forum i ne zna na koji nacin provesti to vrijeme, koje inace provede bezze na forumu, pishuci gluposti :D

P.S. Cast izuzecima, ima ljudi koji su ovdje radi pametnih stvari, ja eto nisam. Ovdje sam cisto radi zabave i smijanja tudjim zivotnim problemima :D
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

amalka wrote:Ne bih se slozila da svi, medju kojima sam i ja :D , koji imaju preko 2000, 3000 postova, su ovisni. Radi se o dugogodisnjem forumanju :D i ja to smatram sasvim normalnom brojkom, za sebe :D
naravno, bitan je samo kvantitet...go girl!!! :D

ps. ja sam jos uvijek glup, imam 10x manje postova od tebe :D, nemam sta pametno rec... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

ladyblue18 wrote:Hmm za mene je forum cisto onako "mjesto" gdje dodjem da progovorim neku pametnu posto s drustvom to ide malo teze al i na forumima nema bas prilike za progovorit koju pametnu jer i kad hoces proglase te ovakvim,onakvim...

Dosta puta sam se na forumima sretala sa svakakvim ljudima, negdje stekla i prijatelje, al na jednom forumu je bila bas jedna osoba koja je taj forum smatrala opsesijom i vremenom je pocela kvarit atmosferu na njemu, pocela optuzivati sve kako je mrze kako se uplicu u njenu intimu pa cak sam na svojoj kozi osjetila koliko daleko ide ta bolest...
Recimo da sam bila zrtva psihicke torture internet manijaka s tim sto se radilo o curi...srecom na kraju su je odHebali sa foruma, iako i danas nekad znam primit "prijetnje" od iste te osobe, al nesto me ne brine puno jer ne zna me, nema pojma ko sam,sta sam, a i radi se o drugoj drzavi skroz...

Sad sumnjam da ovdje ima takvih, nekako bih rekla da je ovo "zreliji" forum, al ima i ovdje ljudi koji su 24/7 online a nisu davezi, a ima nekih koji dodju 2,3 sata dnevno pa na sebe nabace mrznju forumasa...

Ne znam,ljudi nekako dosta ozbiljno shvataju forume...a ne bi trebalo bit tako
:thumbup:
mema mo

Post by mema mo »

zabava :-) iako neki nekada pretjeraju, pogotovo na politickim temama :-) a i to je vecinom zabavno :) ja nisam bas precesto na forumu, iako bih voljela da imam vise slobodnog vremena. na poslu nema sanse da mogu forumat, ovako navece kuci u toploj spavacoj sobi dobacim po koju... nekad se i sama sebi nasmijem sta napisem :-D ali boze moj, sve je za ljude :-D
Zox

Post by Zox »

Ma ne brinite nista, forumanje je izljecivo ;) Ja danas imam prosjek od nekih 0,5 postova dnevno, dok sam nekad imao valjda nekih 20. To je zato sto mi se vise ne da ponavljati uvijek iste stvari na istim temama drugim ljudima ali koji opet nekako plaho lice na one stare, iste ljude.
A nemaju ni sise :D
Prozor

Post by Prozor »

amalka wrote:Ne bih se slozila da svi, medju kojima sam i ja :D , koji imaju preko 2000, 3000 postova, su ovisni. Radi se o dugogodisnjem forumanju :D i ja to smatram sasvim normalnom brojkom, za sebe :D
Da, da i sad priznaj da si opsesivna :P :D
cyprus

Post by cyprus »

A oni koji to izganjaju za 3 godišnja doba su beznadežni? :D :D
spijun_KA

Post by spijun_KA »

Forum--->>>trpi sve i svasta :D Za mene je izduvni ventil :D :)
Irm@

Post by Irm@ »

ma Bogme mi je dosadno i nemam pametnija posla... ustvari rekla sam si da necu uciti do nove godine...pa nekako valjda kak sam navikla da ucim u ove sate...sad ne znam sta bi od sebe...a san nece na oci ni naopako...
a ne sjecam se kad sam vishe vremena provela na forumu :-D :D
zena21

Post by zena21 »

za mene cisto zabava... da se nasmijem i da mi brze prodje radni dan :oops: :D :D

nikad mi nece biti jasni ljudi koji ozbiljno shvataju ove stvari :? :roll: :-D
funaki

Post by funaki »

zena21 wrote:za mene cisto zabava... da se nasmijem i da mi brze prodje radni dan :oops: :D :D

nikad mi nece biti jasni ljudi koji ozbiljno shvataju ove stvari :? :roll: :-D
That's my girl! :D
Post Reply